Find din rejse til Afrika her:

 

10

jul

Rickshaw støtter: Kilimanjaro Porters Assistance Project

Rickshaw Tours & Travel har indgået et samarbejde med Kilimanjaro Porters Assistance Project, der arbejder på at forbedre arbejdsforhold for ansatte i turismesektoren på Kilimanjaro. Uhuru Peak, den sneklædte top på Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, har tiltrukket eventyrlystne rejsende i årtier. Den isede top, som hæver sig 5.895 meter op over den afrikanske savanne, besøges hvert år af mere end 20.000 gæster, der prøver kræfter med det udfordrende trek. Dette giver arbejde til tusindvis af ansatte, der blandt andet arbejder som guider, bærere og kokke for de mange turister.

 

Desværre har arbejdsforholdene på bjerget, historisk set, været problematiske. Dårlig løn, dårlige arbejdsforhold og dårligt utidssvarende udstyr og problemer med korruption er blot nogle af de problemer, som de lokale bærere har måttet kæmpe med. Derfor grundlagde ildsjæle i 2003 Kilimanjaro Porters Assistance Project, en registeret NGO i Tanzania. Organisationen har til formål at arbejde målrettet med at forbedre arbejdsforholdene på Kilimanjaro, og dette sker igennem en række initiativer under programmet ’Partner for Responsible Travel’, som vi er medlem af.

 

 

Indsatsområderne i dette program er:

 

  • Monitorering, data indsamling og rapportering af standarder
  • Udlån af udstyr til lokale guider og bærere
  • Uddannelse og certificering af guider og bærere på Kilimanjaro

 

Som medlem af Partner for Responsible Travel programmet forpligter vi os som rejsearrangør til at følge et sæt minimumsstandarder. Disse sikrer blandt andet bærere og guider en minimumsløn, adgang til ordentlige telte, soveposer og andet udstyr, 3 daglige måltider, og maks. 20 kg. oppakning. KPAP evaluerer årligt alle medlemmer igennem interviews og undersøgelser blandt bærere og guider. Således tjekkes det hvorvidt de enkelte rejsearrangører lever op til forpligtelserne, og dermed bidrager til ansvarlig og bæredygtig turisme.

 

Resultatet er ikke til at tage fejl af. I gennemsnit modtager de 7.000 guider omfattet af KPAP 30% mere i løn og 99% af dem får 2 måltider eller mere om dagen. Samtidig forebygger organisationen korruption ved at advokere for gennemsigtige og fair procedurer for betaling af drikkepenge, som udgør en stor og vigtig del af indtjeningen for portere og guider. Derudover har KPAP trænet mere end 1500 portere i førstehjælp og affaldshåndtering på Kilimanjaro. Alle disse tiltag gør at man som rejsende kan bestige Kilimanjaro med ro i sindet, både i forhold arbejdsforhold og sikkerhed. Du kan læse meget mere om organisationens arbejde og resultater på KPAP´s hjemmeside.

 

 

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias