Find din rejse til Afrika her:

Vandreferie og aktivrejser

Rickshaws vandreferier og aktivrejser

 

Afrika er et fantastisk kontinent til vandring, hiking, trekking, bjergbestigning, river rafting, bungy jumping, sand boarding, vandski, paragliding og alverdens andre former for aktive oplevelser. Vi er glade for at kunne tilbyde dig en bred vifte af destinationer og rejser med fokus på vandring og aktive oplevelser.

 

Vi tilbyder det meste indenfor aktive oplevelser i Afrika uanset om du vil på nogle få timers rolige vandreture, en ugelang bjergbestigning eller ønsker mere fart over feltet.

 

Læs om alle mulighederne for aktivrejser og vandreferie herunder og lad dig inspirere til dit personlige aktive Afrika-eventyr. Vi skræddersyr det lige efter dine ønsker.

Kort

 

Kort over Rickshaws destinationer til vandreferie og aktivrejser i Afrika

 

På kortet herunder finder du de af vores destinationer i Afrika, der er særligt egnede til vandreferier og aktive oplevelser af forskellig slags.

 

Vi tilbyder en lang række af vidt forskellige aktive oplevelser i Afrika. Lige fra vores bæredygtige bestigning af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro over Simienbjergene i Etiopien, Mt. Kenya i Kenya til trekking og vandring i vestafrikanske Ghana, Togo og Benin over aktive marineoplevelser og vandring i Sydafrika over adrenalinfyldte eventyr i Namibias ørkenlandskaber og ved Ugandas floder og bjerge til vandreture blandt Madagaskars charmerende lemurer og en tur op på Madagaskars højeste punkt Peak Bobby.

Rickshaw-landkort-vandreferie-aktivrejser-trekking-destinationer

Oplevelser

 

Oplevelser på Rickshaws vandreferier og aktivrejser

 

Det afrikanske kontinent byder nærmest på uanede muligheder for de eventyrlystne, hvilket gør Afrika til det ideelle sted at gå i de opdagelsesrejsendes fodspor, hvis du er interesseret i vandring og aktivrejser på forskellige niveauer. Måske er drømmen at bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, tage på vandring i ukendte områder i den vestafrikanske region eller dykke i det Indiske Ocean. På en rejse i denne del af verden ved man aldrig, hvilke spændende oplevelser dagen bringer, eller hvilke interessante mennesker, du møder på din vej. Én ting er dog sikkert: oplevelserne og overraskelserne venter og gæstfriheden i vores udvalgte afrikanske lande er uden sammenligning. Vores afrikanske vandreferier og aktivrejser tager dig til nogle af de mest spændende steder på dette smukke kontinent.

 

Vandreferie og aktivrejser med Rickshaw er en anderledes måde at opleve Afrikas kultur, natur og dyreliv. Det er en fantastisk måde at rejse på, da sanserne skærpes og naturen kommer helt ind under huden på én. I stedet for at opleve destinationen passivt fra et bilsæde, oplever du landet med hele kroppen igennem fysisk udfoldelse og bevægelse. Du kommer tæt på både lokalbefolkningen, den storslåede natur og de vilde dyr uden at være afskærmet, men dog stadig i sikker afstand. Du vil med stor sandsynlighed føle dig mindre som en turist og mere som en eventyrer, når du udforsker landet til fods eller deltager i actionfyldte aktiviteter, som bringer dig tættere på Afrika. Så giv dig selv en udfordring af de helt store og få skabt rejseminder, du aldrig glemmer.

 

 

Vandreferier

 

Kært barn har mange navne, når det kommer til den type af rejser, hvor du oplever landet til fods. Uanset om du kalder det trekking, hiking eller vandring, er der det fællestræk, at du vandrer igennem smukke landskaber med dale, frodig vegetation, bjerge, skov, dyreliv og generel smuk natur. Vandringen foregår ofte over flere dage, hvor du overnatter på camps, der er placeret midt i den frie natur. Her sover du i telte eller hytter, hvor du finder de mest basale fornødenheder. Det er også muligt at tage på vandreture, der kun varer en enkelt dag. Under din trekkingrejse er du afsted med en erfaren guide, der kender området ind og ud. Det er enkelte steder muligt at tage på vandreture alene, men vi anbefaler, at du tager med en lokal kendt guide, så du ikke skal bekymre dig om at finde rundt.

 

 

Aktive ferier

 

Er du knap så meget til vandring, men stadig gerne vil være aktiv under din rejse til Afrika, findes der utallige spændende aktiviteter, du kan kaste dig over. Du kan ride på hesteryg i den afrikanske bush, cykle i storslåede, dramatiske landskaber, sejle i kano langs flodbredder, trekke med bjerggorillaer eller dykke med hajer for bare at nævne nogle af mulighederne. Ja, Afrika er fyldt med fantastiske oplevelser, du kan nyde på en aktiv rejse!

 

 

Aktive oplevelser for alle

 

Afrika er et overflødighedshorn, når det kommer til adrenalinfyldte aktiviteter og trekkingmuligheder. De oplevelser, du kan få på det afrikanske kontinent, er spækket med varieret natur og landskaber med stor diversitet. Oplevelserne er vidt forskellige, og vi tør derfor også godt sige, at vi kan finde aktiviteter til enhver smag. Der er oplevelser for den rejseerfarne eventyrer, der ønsker at udfordre sig selv med ukendt terræn og begive sig ud på en ekspeditionsrejse. Der er aktiviteter for adrenalinjunkien, der nærmest ikke kan få det vildt nok. Og så er der oplevelser for familien, der ønsker at skabe uforglemmelige minder sammen, hvor alle familiens medlemmer kan være med til aktiviteterne. De aktive rejser og vandreferier kan bestå af udelukkende trekking og vilde aktiviteter. Det kan også arrangeres som et element på rejsen, der kombineres med safari, badeferie, storbyferie eller kulturelle oplevelser. Det er vigtigt for os at understrege, at vandring er for alle, uanset erfaring og fysik. Turene kan arrangeres som korte dagsture, men de kan også arrangeres som ture, der strækker sig over flere dage og sågar i uger. Hos Rickshaw Tours & Travel skræddersyer vi rejserne, og de kan derfor designes helt efter dine ønsker og behov. 

Mount Kenya
Simien bjergene
tanzania-kilimanjaro-klatring

Vandring og aktive oplevelser på Rickshaws forskellige afrikanske destinationer

 

Tanzania og Kilimanjaro

 

I det velkendte og populære afrikanske land Tanzania, sidder det berømte bjerg Kilimanjaro på tronen som et af de mest besøgte steder i denne region. Tanzania er stort set synonym med vandring og trekking i Afrika, først og fremmest fordi landet huser Afrikas højeste bjerg. Op skyder den næsten 6.000 meter høje gamle vulkan. Kilimanjaro bidrager med både smukke landskaber på de forskellige vandreruter og udsøgt udsigt ud over skyer og månelandskaber jo højere, du kommer op. Hvert år prøver tusinder af mennesker kræfter med det fascinerende bjerg. For dem, der når toppen, kvitteres der med en usammenlignelig udsigt på toppen af kraterkanten, hvor flade savanner strækker sig så langt ud i horisonten, som øjet rækker. Et trek på Kilimanjaro vil plante sig i dit sind for evigt. Hos Rickshaw er vi særdeles stolte over vores bæredygtige rejser til Kilimanjaro.

 

Dog byder Tanzania også på mange andre storslåede bjerglandskaber og attraktive peaks. Størstedelen af bjergene og vulkankraterne ligger i den nordlige og østlige del af landet. Det er lige fra det dramatiske krater ved Mount Meru og den aktive vulkan Ol Doinyo Lengai til de mere milde vandreoplevelser ved Udzungwa bjergene og Ngorongoro krateret. Vandreture og bjergbestigning i Tanzania er blevet en populær aktivitet blandt rejsende, der ikke kun ønsker at opleve naturen og dyrelivet fra en firehjulstrækker. I stedet kan de eventyrlystne typer nyde godt af de mange stier og ruter, som Tanzania har at byde på. En aktivrejse til Tanzania er en særdeles oplagt mulighed

Kilimanjaro i solskin
kilimanjaro-tanzania-regnsko-portere.
teltlejr-kilimanjaro-03

Kenya

 

Kenya er drømmedestination for enhver med hang til aktive rejser og vandring i smukke landskaber. Fra den snetildækkede top at Mount Kenya til dramatiske vulkankratere og øde sletter mod nord, findes der en bred vifte af trekkingmuligheder. Det er lige fra rolige gåture i bakket terræn gennem dyrerige landskaber til decideret bjergbestigning i alpine klimazoner.

 

Kenyas højeste bjerg er Mount Kenya, der anses for at være den mest udfordrende bjergvandring i Afrika. Der findes de relativt lettilgængelig peaks, og så findes der toppen af bjerget, som kun kan nås af professionelle bjergbestigere. Ønsker du at kaste dig over andre vandreruter er Mount Elgon, Mount Longonot og Menengai krateret gode bud på sublim trekking i vulkanske landskaber. Kenya er en overset perle. Vi  tilbyder at skræddersy dit rejseprogram, så det bugner med spændende aktiviteter indenfor aktive oplevelser og vandreture i Kenya.

 

kenya-abadare-forest.
Hell's_gate_Kenya
Kenya_Mount_Kenya

Uganda

 

I Ugandas tætte skove kan du vandre gennem det tætte krat, hvor højdepunktet er at møde nogle af de sidste vilde bjerggorillaer i verden. Intet slår den magiske følelse det giver, at være så tæt på disse store og fascinerende skabninger. Her er intet hegn – blot vild natur der omringer gorillaerne og dig, hvilket gør det til en af Afrikas mest unikke og uforglemmelige oplevelser. I Uganda kan du altså kaste dig over en aktivitet, som ikke er at finde mange andre steder i verden. Langt de fleste får kun lov at drømme om at opleve de storslåede bjerggorillaer, for de kan kun  opleves i Rwanda, Congo og Uganda. I Uganda kan du trekke med de mægtige gorillaer midt i den tætte, dybe regnskov ved Bwindi Impenetrable Forest. Du tager afsted med et hold af professionelle guider og trackers, der har dedikeret deres liv til at passe på gorillaerne og give dig en oplevelse for livet. Du kan læse mere om gorillatrekking i Afrika på vores rejseblog. Her finder du også en sammenligning mellem gorillatrekking i Uganda og Rwanda.

 

Er du til vandring i spektakulære landskaber, skal du helt sikkert bevæge dig mod Mt. Elgon på grænsen mellem Kenya og Uganda, eller til de nordlige Rwenzori bjerge. Her består naturen af dramatiske gletsjere, uberørte dale, storslåede søer og snetildækkede bjergtoppe. Ønsker du at kaste dig ud i actionfyldte oplevelser, er området omkring Nilen særligt attraktivt til forskellige vandaktiviteter og sejlads. Ved byen Jinja, som er stedet, hvor Nilen udspringer, er der mulighed for at river rafte, springe elastikspring, sejle i kajak eller tage på ridetur. En rejse til Uganda byder på muligheder for vidt forskellige aktive oplevelser.

Bjerggorillaer-uganda-fossa-jumpstory-1024x685
mount-elgon-uganda-kenya
Rwenzori Mountains-uganda

Rwanda

 

Rwanda er kendt som Afrikas reneste og fredeligste destination. Hvad der gør destinationen endnu mere attraktiv, er de mange muligheder for spændende aktiviteter og storslået vandring. Du finder de sjældne bjerggorillaer ved Volcanoes Nationalpark mod nord, som folk fra hele verden rejser til landet for at opleve. Er du til vandreture er Mount Bisoke, Mount Karisimbi og Nyungwe Nationalpark nogle gode bud på områder med dramatiske landskaber og en stor diversitet indenfor flora og fauna.

 

Se et eksempel på vores gorillatrekking i Rwanda, og kontakt os pr. mail eller telefon for at høre om mulighederne for andre aktive oplevelser i Afrikas fredeligste og reneste land.

Vaolcanos Rwanda
rwanda-regnskov
bjerggorilla- rwanda -uganda

Etiopien

 

Afrikas nyeste skud på stammen indenfor vandreferier og trekkingrejser er uden tvivl det østafrikanske land, Etiopien. Destinationen er stadig relativt ukendt for de fleste, og mange er slet ikke klar over de uanede kombinationsmuligheder, der er indenfor kulturoplevelser, enestående natur og vandring. Du kan bogstavelig talt gå igennem noget af kristendommens første historie med flere tusind år gamle bygninger, pilgrimsruter, ridderbyer, borge, hellige grave, kirker og klostre. For ikke at tale om de storslåede vandreoplevelser, du finder ved Simienbjergene. Simienbjergene er et naturvidunder i sin helt egen klasse. Bjergkæden er beliggende ud for den Blå Nils udspring, og byder på et fantastisk landskab med høje bjergtinder, frodig vegetation og dybe flodkløfter. Den storslåede natur kombineres med et unikt dyreliv, som naturfotografer verden over rejser til landet for at opleve. Her kan du nemlig opleve de særlige gelada aber, afrikanske stenbukke og en masse andre dyrearter. Så har du en trang til at vandre i smuk natur og opleve spændende dyreliv og kulturhistorie et sted, hvor langt de færreste har sat deres fødder, så er Etiopien det oplagte valg.

 

En aktiv ferie i Etiopien kan både inkludere kortere vandreture på udvalgte destinationer alt efter dine interesser og ønsker, og det kan være ren vandreferie i Simienbjergene.

Simien bjergene, Etiopien, Trekking
Geleda baboon, Etiopien
landskab, Etiopien, trekking

Sydafrika

 

Sydafrika er en destination kendt for dens mangfoldighed og store diversitet. Det gælder både befolkningen, men så sandelig også mulighederne indenfor aktivrejser, vandreture og andre udendørs udfoldelser. I de eksotiske og smukke omgivelser ved Cape Town kan du dykke med hvidhajer, tage på hvalsafari, vandre til Taffelbjerget eller surfe langs den dramatiske kystlinje. Vi har skrevet et  blogindlæg om marineoplevelser i Sydafrika, hvis du søger inspiration til aktive oplevelser ved kysten. Du kan besøge de dramatiske bjerglandskaber ved Drakensbjergene mod øst, hvor vandreture er særligt populære. Her befinder du dig i landskaber med dybe kløfter, sprudlende vandfald og generelt storslået natur. Du kan læse mere om mulighederne for en aktiv ferie i Sydafrika.

 

table-mountain-cape-town-sydafrika
Humpback hval
table-mountain-cape-town-sydafrika

Det sydlige Afrika - Namibia, Botswana, Zambia og Zimbabwe

 

Den sydlige del af Afrika er kendt for regionens varierende og meget forskelligartede oplevelser. De kæmpemæssige naturområder og de store ørkenlandskaber giver anledning til adrenalinfyldte og anderledes udflugter, som skaber et helt særligt minde fra ferien. I Namibia kan du eksempelvis fræse på sandboard i Namibørkenen, køre på quadbikes i Kalahariørkenen eller flyve i luftballon henover savannen. Læs om mulighederne for aktive oplevelser i Namibias ørken på vores rejseblog. I Botswana kan du sejle i kano på Okavango deltaet. I Zimbabwe kan du tage på white river rafting og i Zambia og Zimbabwe kan du begive dig ud på safari til fods blandt vilde dyr og storslået natur. Alt sammen er aktiviteter, der giver et anderledes perspektiv på livet i Afrika, og som bidrager til eventyr og uforglemmelige rejseminder.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os direkte for at høre mere om mulighederne for en aktiv ferie eller trekkingrejse i det sydlige Afrika. 

namibia-brandberg-vandring.1024x685.jpg
botswana-kgale-hill-1024x685
namibia-luftballon-1024x685

Madagaskar

 

Madagaskar er et sandt paradis, når det kommer til vandring og er kendt som et af Afrikas bedste bud på verdensklasse trekking. Naturen er noget helt unikt, og du finder ikke de samme landskaber, dyr og planter nogen andre steder i verden. Det er netop dét, der gør Madagaskar så særlig. Vandreture og trekking er nogle af de mest populære aktiviteter på øen, og det er en fantastisk måde at opleve øens unikke flora og fauna. De enorme naturområder med varierende landskaber er et eventyrland uden sammenligning og de er en fantastisk legeplads til eventyr og opdagelser. Nogle af de bedste områder til aktiv udforskning på Madagaskar er Ankarana, Ranomafana, Isalo, Marojejy, Bemaraha og Andringita bjergene med Madagaskars højeste punkt, Peak Boby. På vores rejseblog kan du finde mere inspiration til vandring på Madagaskar.

 

Madagaskar er en fantastisk destination for vandrelystne og aktive rejsegæster. Vi sammensætter din vandreferie på Madagaskar helt efter dine ønsker.

isalo, madagaskar
Trekking i Marojejy Nationalpark
Tsingy, Bemaraha, Madagaskar

Vestlige Afrika - Ghana, Togo og Benin

 

Det er ikke nogen overraskelse, at Afrika stadig har store og næsten uudforskede vildmarksområder hvor de, med eventyrlysten ånd, virkelig kan føle sig levende. Tænk sig at krydse Saharas mægtige sandhav i de gamle karavaners spor. Meget få steder på jord kan sammenlignes med det utrolige landskab i Saharaørkenen, som er beliggende ved Marokkos vestlige grænse. Det er en af verdens største varme ørkener og dækker et område på størrelse med USA. Grundet mange års research i området har vi mulighed for at lave fantastiske rejser i denne del af Afrika, hvor du med erfarne guider skal udforske områder, der meget sjældent er besøgt af andre turister. Den vestafrikanske region er ukendt destination for mange, hvilket er en skam.

 

I lande som f.eks. Ghana, Togo, Benin og Senegal venter der unikke oplevelser. Tempoet bliver sat helt ned, når du skal på vandring i de smukke varierede og uberørte landskaber. Vestafrika har sjæl, og er beboet af forbløffende mangfoldigheder af traditionelle folk, af det Afrika som det var engang. Der er mange vestafrikanske synspunkter, der vil definere din rejse, når du skal på vandring i bushen. Du er på opdagelse og lærer om skov, savanne og fjerntliggende landsbyer, mens du vandrer. Du vandrer gennem frodig regnskov og på tur op til Agou toppen, som er det højeste punkt i Togo. På disse opdagelsesrejser oplever du et sammensurium af oplevelser og indtryk, og dine egne fodspor vil med stor sandsynlighed være de eneste, du ser.

 

Vestafrika er en spændende destination, når det kommer til kulturelle oplevelser, men flere af de vestafrikanske lande er oplagte at kombinere med vandring. Især Atakora bjergene danner rammer om mange af oplevelserne på en aktiv ferie i Vestafrika. Bjergkæden strækker sig over Togo, Benin og Ghana. I Togo og Benin kaldes bjergene for Atakora, mens de i Ghana går under navnet Akwapim bakkerne. Her finder du veletablerede vandrestier i den frodige tur, der i mange år har stået uberørt og uforstyrret hen. Det giver en helt særlig fornemmelse, når du bevæger dig igennem den fredelige og intakte natur. Vandreferie i Vestafrika er karakteriseret ved de mange kulturelle oplevelser, som du får undervejs. Du kan besøge lokale landsbyer, autentiske stammefolk og overvære traditionelle ceremonier, dæmonuddrivelser og festivaler. Vores kulturrejser i Vestafrika er for aktive og eventyrlystne rejsende.

 

kakum-canopy i ghana
trekking_benin
Atakora Benin

Kombinationsrejser med aktive oplevelser

 

Kombinér din trekkingrejse med andre oplevelser. Det er vidt forskelligt, hvor meget trekkingen skal fylde under en rejse. Nogle ønsker en gennemført vandreferie, som udelukkende består af oplevelser til fods i naturen. Andre vil gerne have, at vandreturene er en del af rejsen, men at der samtidig skal inddrages andre aktiviteter i rejseprogrammet, såsom safari, kulturoplevelser eller badeferie.

 

Det er her vores skræddersyede rejser kommer ind i billedet. På den måde er det nemlig muligt at arrangere rejsen, præcis som du ønsker, den skal strikkes sammen. Det er oplagt at kombinere en bestigning af Kilimanjaro med nogle dages safari i Kenya eller Tanzania og/eller nogle dages skøn strandferie med fokus på ren afslapning ved enten Zanzibars eller Mombasas eksotiske kyster. Mange af vores gæster ønsker et varieret rejseprogram, der både indeholder vandring eller andre aktive oplevelser, natur og dyreliv, lokal kultur og luksuriøs afslapning og badeferie.

 

tanzania-masai-hop-2-1024x685
Kenya-tiwi-beach-mombasa
kenya-safari-bil-zebraer-savanne-1024x685

Dykning og snorkling

 

Er du mere til adventure aktiviteter under havoverfladen, findes der et utal af dykker- og snorkelmuligheder i Afrika. Her er især landene i det østlige og sydlige Afrika oplagte. Zanzibar i Tanzania og Mombasa i Kenya er omgivet af det Indiske Ocean, som huser et af verdens største og frodigste koralrev. Her finder du tusindvis af fisk i store stimer, fine koraller og alverdens spøjse kreaturer. I Sydafrika finder du helt unikke dykkermuligheder, hvor du kan dykke med havets helt store kæmper i form af hajer og hvaler, og på Madagaskar kan du svømme med farverige fisk og dykke ned til gamle skibsvrag. Uanset om du ønsker at komme flere meter under havets overflade eller blot vil nyde udsigten fra  vandkanten, er der store oplevelser i vente.

 

Har du endnu ikke et dykkerceritfikat, er det muligt at tage det på mange af destinationerne. Det tager typisk 3-4 dage, hvor du bruger et par timer dagligt på teoretiske og praktiske opgaver. Når du har gennemført kurset, er du klar til at starte din dykkerkarriere som en fisk i det blå hav.

 

Der er ingen tvivl om, at oplevelsen af at befinde sig flere meter under havets overflade i fuldstændig stilhed, hvor du kun kan høre lyden af dine egne bobler, er noget helt særligt. Dykning er en kæbetabende aktivitet, der giver et indblik i en verden, som vi nogle gange glemmer eksisterer. Så forvent et storslået eventyr blandt naturens mest finurlige og fascinerende skabninger.

dykning, fisk, zanzibar
yoga-dykning-zanzibar
Madagascar Humpback

Guide

 

Guide til vandreferie og aktivrejser i Afrika

 

Rickshaws rejseblog

 

På vores rejseblog finder du en række informative og inspirerende indlæg om vandring, hiking, trekking, bjergbestigning og andre former for aktivrejser på vores destinationer i Afrika. Klik på de udvalgte links herunder eller gå direkte til alle indlæg på rejsebloggen.

 

Blog - vandring og trekking på Madagaskar
Blog - Vandring i Benin
Blog - Perfekt optakt til Kilimanjaro - Safari til fods
Blog - Oplev bjerggorillaer tæt på i Uganda og Rwanda
Blog - Rejseberetning fra Etiopien- Historie og stammefolk_
Blog - Mød Charlie – Landevejsridder og eventyrer i Afrika
Blog - Fish River Canyon, Namibia
Blog - Rejseberetning-familieeventyr
Blog - bestig kilimanjaro - fra drøm til virkelighed
Blog - Madagaskars lemurer
Blog - Kilimanjaro Porters Assistance Project
Blog - Chimpansetrekking i Afrika

Rickshaws rejseforedrag

 

Vi holder med jævne mellemrum gratis rejseforedrag, som oftest foregår på vores kontor i Aalborg. Et af foredragene er med rejseleder og personlig træner Jesper Thomsen, der fortæller om vores grupperejser til Mount Kilimanjaro i Tanzania. Foredragene foregår også som online webinarer, der er nemme at deltage i uanset hvor i landet, du befinder dig. Er du blevet inspireret og gerne vil høre mere om vores rejser, er du altid velkommen til at deltage i rejseforedragene. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os over telefon eller mail til en uforpligtende snak om din næste rejse til Afrika. 

Fakta

 

Fakta om Rickshaws vandreferier og aktivrejser til Afrika

 

 

Generel information om Rickshaws trekkingrejser

 

Skræddersyede rejseprogrammer med alt inklusiv

Mulighederne er mange for aktive oplevelser i Afrika. En rigtig aktivrejse, vandreferie eller bestigningsrejse er ikke en metervare i Afrika. Derfor skræddersyr vi hver enkelt rejse sammen med vores lokale ansatte, og sikrer dermed at rejsen er veltilrettelagt. Rickshaw Tours & Travel tilbyder skræddersyede rejser til både Øst-,Vest, og Sydafrika, som er designet efter den enkeltes ønsker og behov. Alle vores rejser inkluderer fly tur/retur, indkvarteringer og dagsprogrammer. Det vil sige at alt er planlagt og tilrettelagt på forhånd, og når rejsen er betalt er det eneste du skal gøre, at pakke kufferten og møde op i lufthavnen, og tage afsted på drømmerejsen til skønne Afrika.

 

Rickshaws trekkingrejser og aktive ferier fungerer som skræddersyede rejseprogrammer, der sammensættes ud fra dine ønsker og behov. Vil du bestige Mt. Kilimanjaro, er det muligt både som en skræddersyet individuel rejse og som del af en grupperejse med dansk rejseleder og personlig træner.

Lokale guider

Alle udflugterne på vores rejser i Afrika foregår med en erfaren guide, der kender naturområderne ned til mindste detalje. Tager du på en skræddersyet rejse, er du afsted med en lokal, engelsktalende guide, der står klar til at give dig en helt unik oplevelse i eventyrlystens ånd. Er man på udflugter eller trekkingture, er det kutyme at tilkendegive sin tilfredshed med guiden med drikkepenge. Som tommelfingerregel gives 5-10 dollars pr. person, pr. dag.

 

 

Indkvartering

Indkvarteringen er ofte primitiv på aktivrejser i Afrika, men forholdene er ordentlige. Trekker du i nogle af de fjerne og øde egne, er forsyningerne som oftest begrænsede. Der er, hvad der skal være, men heller ikke meget mere end det. Men er man en ægte eventyrer, er man nok af opfattelsen, at det er med til at gøre oplevelsen til en uforglemmelig en af slagsen.

 

 

Sæson og klima

Der er forskellige sæsoner, når det kommer til aktive rejser og især vandring. Under regnsæsonerne er mange af vandreruterne lukkede, da det simpelthen er for farligt at begå sig på dem. Derfor anbefaler vi altid, at du tager på trekkingture i de tørre perioder. Her får du helt klart den bedste og mest sikre oplevelse i den fantastiske natur. Generelt er det at foretrække at rejse i et tørt og behageligt klima, når du er afsted. Især når det kommer til aktive rejser, der kræver en vis form for fysisk udholdenhed og hverken temperaturen eller luftfugtigheden skal derfor være for høj. Når du trekker i højderne i Afrikas bjerge er temperaturerne lave, og ofte befinder du dig i et køligt klima med alpine forhold.

 

 

Beklædning

Det er vigtigt at medbringe varmt tøj hjemmefra, og især muligheden for at tage lag af og på er vigtig. Om morgenen, aftenen og natten kan der nemlig være rigtig koldt, mens der kan blive varmt i dagstimerne. Vi har lavet en pakkeliste til bestigning af Kilimanjaro, hvor mange af tingene går igen ved en hvilken som helst trekkingrejse. Du kan derfor med god grund lade dig inspirere fra listen, som du finder her. Vi samarbejder med Friliv, hvor du får 20% rabat og kyndig vejledning, hvis du har behov for udstyr i forbindelse med trekking eller en aktivrejse. 

 

Vandring og aktive oplevelser for alle

Rickshaw laver vandreferier og aktivrejser for alle uanset alder, fysisk form, aktivitetsniveau og antallet af rejsedeltagere.

Aktive familierejser

De aktive rejser kan let flettes sammen med en uforglemmelig familieferie. De bedste rejser bliver nemlig ofte skabt, når der er spændende fællesaktiviteter på programmet. På familiens rejser er der ofte flere generationer med på turen, og eftersom Afrika byder på så mange forskellige oplevelser, er det en god destination til at sammensmelte familiens mange ønsker og behov. Der findes rolige oplevelser for de yngste og de ældste. Til de mere vovede er der actionfyldte aktiviteter, som kan stille adrenalinsulten. Der ligger desuden en masse hyggelige og familievenlige vandreruter, som kan nydes af alle aldre. Hos Rickshaw skræddersyer vi jeres familierejse, og eftersom I har jeres egen guide, kan tempoet arrangeres præcis efter jeres ønske.

 

Aktive rejser for par

Er I et par, der skal have en kæmpe oplevelse sammen, er en aktiv rejse i Afrika et godt valg. Giv jer selv og parforholdet en udfordring og bestig et af Afrikas højeste bjerge, spring elastikspring sammen, svøm med delfiner i Det Indiske Ocean eller rid på hesteryg i den afrikanske bush. På en sådan type rejse skaber I rejseminder, som I for evigt vil have sammen og kan huske glædeligt tilbage på.

 

Aktive grupperejser

Er man mere til fysiske udfoldelser i selskab med en gruppe, har vi hos Rickshaw Tours & Travel også nogle spændende bud herpå. En af vores grupperejser er med dansk rejseleder og personlig træner Jesper Thomsen, hvor turen går til toppen af Mount Kilimanjaro. Vi arrangerer også en yoga grupperejse til Zanzibar med den dygtige yogainstruktør Britt Ziwes. Grupperejserne giver dig mulighed for at rejse med en gruppe, samtidig med at du udfordrer dig selv fysisk såvel som mentalt. Denne type af rejser er særligt egnede til de, som rejser alene, men stadig gerne vil have trygheden og det sociale fra at rejse med andre. Du kan læse mere om vores grupperejser.

ridning-namibia
romantik-par-kysser-bjerg
botswana-kgale-hill-trekking-1024x685

Aktive rejser for seniorer

 

Mange tænker aktive rejser som noget ældre mennesker skal holde sig langt væk fra. Det mener vi er så stor en misforståelse, som noget overhovedet kan være. Bare fordi man går under kategorien seniorer, synes vi ikke, man skal snydes for de helt store oplevelser her i livet. Det er klart, at aktiviteterne kræver en vis form for fysik, men de mange forskellige niveauer indenfor vandring og frilivsaktiviteter gør det muligt at tilrettelægge det til dit funktionsniveau og temperament. Vandreture er et dejligt supplement til en safarirejse for aktive seniorer. Læs evt. vores blogindlæg om safari for seniorer, hvis du overvejer en rejse i Afrika, der kombinerer safarioplevelser med vandring.

 

I januar 2018 var Jeppe Bisgaard på Rickshaws grupperejse til Kilimanjaro. Han fejrede sin 77 års fødselsdag på toppen af Afrikas højeste bjerg efter en imponerende kræftanstrengelse og viljedemonstration. Jeppe er et inspirerende eksempel på, at alder ikke er nogen hindring for eventyrlige aktive rejseoplevelser. Se en visuel sammenfatning af Jeppes bestigning i videoen herunder og læs Jeppes rejsedagbog fra turen på Kilimanjaro på vores rejseblog.

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål til vandreferie og aktivrejser i Afrika

 

 

Kan man tage på trekkingrejser i Afrika?

 

Ja, der er et utal af muligheder for at tage på en trekkingrejse i Afrika i både det sydlige-, østlige- og vestlige Afrika.

 

 

Kan man vandre i Afrika?

 

Ja, der findes fantastiske vandreområder i Afrika. Der findes vandreruter til folk på alle niveau, og sværhedsgraden går fra hyggelige vandreture i bløde bakker til decideret bjergbestigning i nogle af Afrikas højeste bjerge.

 

 

 

 

Trustpilot