Find din rejse til Afrika her:

Safarirejser til Afrika

Ta' med Rickshaw på safari

 

Afrikas vilde dyreliv og fantastiske natur er kilde til store oplevelser som ikke fås tilsvarende andre steder i verden.

 

Klassisk safari på Østafrikas store ikoniske savanner og gorillatrekking i Uganda og Rwandas skovklædte bjerge bringer dig helt tæt på naturen og dyrene i deres naturlige element. I det sydlige Afrika venter dig malariafri safari samt et varieret dyreliv og en natur, der overstiger dine vildeste drømme i særegen skønhed. Madagaskar byder på sin helt egen unikke og meget populære madagaskiske safari.

 

Lad dig inspirere af vores mange afrikanske safaridestinationer og rejseforslag herunder. Vi laver både klassiske og anderledes safarier. Vi skræddersyr din safarirejse således, du får mest muligt ud af din tid på første parket til Afrikas fantastiske dyreliv og natur.

Zebraer_Sydafrika_1920x1080

Kort

 

Kort over Rickshaws safaridestinationer i Afrika

afrika_safaridestinationer

Oplevelser

 

 

Safarioplevelser i Afrika med Rickshaw

 

 

Hvad er safari i Afrika?

 

En safarirejse i Afrika. De fleste har en forudfattet opfattelse af, hvad en sådan rejse indebærer. Mange har hørt fortællinger og set TV-programmer om de dyrerige oplevelser på den afrikanske savanne. Men egentlig er safarirejser meget mere end blot dette.

 

Safari betyder ”rejse” på kiswahili, og betegnelsen er derfor relativt bred i sin oprindelige betydning. I dag bruges ordet om den type af rejse, hvor man oplever det afrikanske dyreliv og den øvrige natur. Igen en bred betegnelse, der dækker mange ting.

 

Safarioplevelserne strækker sig lige fra den klassiske safari på savannen i Tanzania eller Kenya til en maritim safari ud for Sydafrikas kyststrækninger. Du kan også opleve Afrikas dyreliv i form af vilde chimpanser eller bjerggorillaer i Ugandas eller Rwandas dybe skov. For ikke at snakke om at tage på safari til fods i Zambia, hvor du går side om side med vilde elefanter, giraffer og næsehorn. Eller på Madagaskar, hvor du møder endemiske lemurer, kamæleoner og fossaer.

 

Ja, mulighederne er mange, og vi håber din opfattelse af en safarirejse kan blive udvidet en smule, når du læser med her.

safari-landskab-uganda-murchison falls
lemur-madagaskar
giraf-dyr-uganda-murchison falls

Største oplevelser på Rickshaws safaridestinationer

 

 

Big 5

 

Betegnelsen Big 5 hænger unægtelig sammen med en safarirejse. Men hvad er det nu præcis, at betegnelsen dækker over? Jo, egentlig er det et gammelt fænomen fra jagtverdenen. Big 5 er nemlig de 5 farligste dyr at jage. De 5 verdensberømte dyr er elefanten, leoparden, bøflen, løven og næsehornet.

 

Betegnelsen er både fantastisk, men samtidig en forbandelse. Mange har nemlig de 5 dyr med som tjekliste for succeskriteriet på rejsen. Og det er en skam, når safarien kommer til at handle for meget om lige de 5 dyr. Det kan være en sjov leg at holde øje med netop disse dyr, men lad det ikke forblænde skønheden over de hundredvis af andre, afrikanske dyrearter. Det kan eksempelvis være geparder, sjakaler, hyæner, giraffer, zebraer, flodheste, krokodiller og forskellige antilopearter. Og mange, mange flere. Du kan læse om de 5 oversete afrikanske dyr på vores rejseblog.

 

Tanzania og Kenya er begge kendt som Afrikas ultimative Big 5 destinationer, der især har en høj koncentration af kattene.

kruger-nationalpark-sydafrika-næsehorn
Ørkenløver i Namibia
elefanter-dyr-uganda-kazinga

Klassiske safaridyr i Afrika

 

Safarioplevelsen og de dyr, man kan møde på rejsen kan være forskellige afhængigt af, hvilket land man besøger. Generelt kan de klassiske safarioplevelser deles op i det østlige og sydlige Afrika. Det østlige Afrika består af Tanzania, Kenya, Uganda og Rwanda. Det sydlige Afrika består af Sydafrika, Namibia, Botswana, Zambia og Zimbabwe.

 

Du finder en sammenligning af safari i Østafrika og det Sydlige Afrika på Rickshaws rejseblog.

 

Især Tanzania og Kenya i det østlige Afrika er Afrikas bedste Big 5 destinationer. Her er det meget de klassiske, afrikanske dyr, som folk kommer for at opleve. Det er især kattene, dvs. leoparder, løver og geparder, samt dyr som elefanter, giraffer, zebraer, flodheste og krokodiller. Herudover trækker gnuernes årlige store vandring og de fantastiske og imponerende syn, der følger med til den, også rigtig mange safarigæster til Masai Mara og Serengeti i de to lande.

geparder-01
safari-afrika-zebra
gnuer, østafrika, tanzania, kenya

Safari i Tanzania og Kenya

 

Serengeti Nationalpark

De fleste der tager til Tanzania besøger Serengeti sletten mod nord. Og det er der en helt særlig grund til. Parken har nemlig landets største koncentration af vilde dyr og især de famøse katte ses i store tal. På en enkelt dags safari kan man se op mod 15-20 løver samt utallige andre rovdyr, antilopearter og hvad naturen ellers har at byde på.

 

Serengeti betyder ”det sted, hvor landskabet forevigt fortsætter” på kiswahili. Og det giver god mening, når man først bevæger sig rundt i nationalparken. Uanset hvor langt man kører, virker det som om, at sletterne bare fortsætter og fortsætter og fortsætter. Og næsten overalt vil man møde et dyr. Nogle gange i større flokke og andre gange er det kun ét enkelt medlem, der har forvildet sig ud på ingenmandsland.

 

Desuden sætter Serengeti scenen for den spektakulære migration af dyr, hvor tusindvis af zebraer og især gnuer vandrer igennem landskabet for at finde det grønne og næringsrige græs. Herefter fortsætter de mod Maasai Mara i Kenya og vender senere tilbage til Serengeti sletten. Det giver et fantastisk spektakel, især når dyrerne skal krydse Mara floden, hvor sultne krokodiller venter. For ikke at tale om kattene, der venter i det høje græs ved flodbredden. Den store migration kan opleves i Serengeti i juni og juli.

 

 

Masai Mara

Masai Mara er kendt som dyrernes paradis og er den safaripark i verden, hvor koncentrationen af dyr er højest. Uanset i hvilken retning du bevæger hovedet, vil du med stor sandsynlighed kunne se dyr. Enten i det fjerne mod horisonten eller få meter fra bilen.

 

Nationalparken er opkaldt efter masaierne, der bor i Mara-Serengeti økosystemet. Under din safari vil du samtidig få mulighed for at besøge de berømte masaikrigere. 

 

 

Kenyas øvrige safariparker

Safari i Kenya er meget mere end blot Masai Mara. Faktisk er landet et rent overflødigshorn, når det kommer til safariparker. Mod øst finder du Kenyas største og ældste nationalpark, Tsavo Nationalpark, der opdeles i en østlig og vestlig del. Her er jorden rød og frodig, og det giver et helt særligt udseende, der skiller sig ud fra de andre parker. En af Afrikas mest unikke parker er Amboseli Nationalpark. Her består kulissen af Afrikas højeste bjerg, Mount Kilimanjaro, der danner ramme om det utrolige dyreliv, man finder i området. Parken er især kendt for den utrolige mængde af elefanter.

 

Mod nord ligger Samburu Reservatet, hvor dyrelivet er uovertruffent, og man kan møde Samburu-stammefolket. Få timers kørsel fra hovestaden Nairobi, ligger Aberdare Nationalpark. For ikke at nævne Lake Nakuru og Lake Naivasha, som også tiltrækker store dyremængder. Og sådan kunne vi blive ved.

 

Vi kan ikke understrege nok gange, at Kenya bare ér og bliver verdens største og mest mangfoldige safaridestination, hvor de dyrerige oplevelser ligger og venter på dig.

 

Læs mere om nationalparkerne i Kenya og Tanzania.

Lake Manyara, Tanzania
serengeti, Tanzania
Kenya, safari, elefanter

Safari og gorillatrekking

 

Hvis man ser på de andre to lande i Østafrika, nemlig Uganda og Rwanda, er det primaterne, folk primært kommer for at opleve. Begge lande er særligt kendte for den enestående mulighed for at trekke med bjerggorillaer i den vilde natur. Har du altid haft en drøm om at komme helt tæt på en af menneskets nærmeste slægtninge? Ja, så er gorillatrekking din drømmerejse!

 

For at beskytte gorillaerne er det kun tilladt for et vis antal gæster at besøge dyrene hver dag. Der er dog mange, der går med drømmen og kombinationen af den store forespørgsel og det lille udbud gør, at priserne er temmelig høje. Det er billigst at trekke med gorillaerne i Uganda fremfor Rwanda. Gorillerne er dog lettere tilgængelige i Rwanda. Oplevelsen er altså ikke helt billig, og en trekkingtilladelse koster mellem 600-1500 dollars pr. person afhængigt af, om du trekker i Uganda eller Rwanda. Det kan synes dyrt, men oplevelsen er usammenlignelig med nogen anden safarioplevelse. Mærk hårene rejse sig på dine arme, når en stor, muskuløs silverback går lige forbi dig og din familie.

 

Læs om gorillatrekking i Afrika og om fordele og ulemper ved at opleve gorillaerne i hhv. Rwanda og Uganda, samt om WWFs arbejde for de truede bjerggorillaer på vores rejseblog.

bjerggorilla
bwindi-uganda-bjerggorillaer
giraf-dyr-uganda-murchison falls, safari

Chimpansetrekking

 

Det er også muligt at opleve vilde chimpanser og se dem lege og svinge sig i træerne. Vil du gerne opleve primater helt tæt på, men uden at kaste hele opsparingen efter det, kan du trekke med vilde chimpanser.

 

De er blandt menneskets nærmeste slægtninge, og vi deler 98 % af vores DNA med dem. Chimpanserne lever i familier med 15 til 20 medlemmer. Som ved en anden menneskefamilie har hver chimpanse sin egen, unikke personlighed. Fra skovbunden vil du se dem kommunikere, lege og tage sig af hinanden. Alt imens familiedynastien holdes intakt i idylliske og frodige skovomgivelser. At se dem i naturen er både en humoristisk og hårrejsende oplevelse, som du aldrig vil glemme.

 

Selvom det ikke er garanteret, at du møder chimpanserne, så er oddsene være rigtig gode. Især i de habituerede grupper, der findes i Uganda. I flere af nationalparkerne går profesionelle trackere rundt og sporer chimpanserne. Det gør derfor også sandsynligheden for at møde dem langt større. Faktisk ligger succesraten på over 90 % i flere af parkerne.

 

Trekking med chimpanser er kun muligt i Uganda, Rwanda og en lille del af Tanzania.

 

I Tanzania kan du møde chimpanserne i Gombe Nationalpark og Mahale Mountains. Gombe Nationalpark ligger i den nordvestlige del af Tanzania og er stedet, hvor den berømte Jane Goodall foretog sine 45-årige lange studier af vilde chimpanser tilbage i 1960’erne. Mahale Mountains er flere gange blevet kåret som værende verdens bedste sted at møde chimpanser. Det ligger i den vestlige del af landet og grænser op til Lake Tanganyika, der adskiller Congo fra Tanzania. Omgivelserne er blandt nogle af Afrikas smukkeste, og chancerne for at se chimpanser er næsten garanteret.

 

I Rwanda kan du opleve primaterne i Nyungwe Forest. Nyungwe Forest ligger i den sydvestlige del og er et regnskovsområde med fantastisk natur med et spændende dyreliv og sågar gangbroer i trætoppene.

 

Uganda anses for at være den førende chimpansetrekking destination med adskillige nationalparker, hvor der lever chimpanser. Den største er uden tvivl Kibale Forest, men også Kalinzu og Budongo Forest er populære. Kibale Forest ligger i den vestlige del af landet og består af tæt, tropisk regnskov. Det giver de perfekte leveforhold for chimpanserne. Nationalparken er blandt landets bedste steder til chimpansetrekking med op mod 1.000 chimpanser, men grundet den store efterspørgsel, er trekkingen en smule dyrere end nogle af de andre parker. Du kan alternativt besøge Kalinzu Forest, der ligger tæt ved Queen Elizabeth Nationalpark. Trekkingen er billig, og sandsynligheden for at se chimpanser er rigtig  god. En anden mulighed er Budongo Forest i den nordvestlige del nær Murchison Falls Nationalpark. Det er Ugandas største skovområde med op mod 900 chimpanser.

 

Læs mere om chimpansetrekking i Afrika på rejsebloggen.

 

chimpanse-tanzania
Chimpansetrek, Uganda, Kalinzu Forest
Chimpanse trekking, Uganda, Kalinzu Forest

Besøg lokale stammefolk under din safari

 

Det er oplagt at besøge nogle af Afrikas mange oprindelig befolkningsgrupper under en safari i Afrika. I alle safarilandene finder du etniske befolkningsgrupper og traditionelle stammefolk. Mødet med de afrikanske stammer giver en uforglemmelig, kulturel oplevelse, som gør et stort indtryk på de fleste. Hver stamme har sine egne særegne traditioner og levevis, men fælles for dem alle er, at de i vid udstrækning stadig lever i pagt med naturen og holder deres kultur og historie i hævd i dag.

 

På et besøg i en stammelandsby får du indsigt i befolkningens levevis og ritualer ligefra religiøse ceremonier til madlavning og kropsudsmykning. Du får som regel en rundvisning i landsbyen og oplever, hvordan medlemmerne bor og lever i det lille lokalsamfund. Du betaler typisk et mindre beløb for at få lov til at tage billeder af landsbyen og dens beboere.

 

 

Stammefolk i det østlige Afrika

Skal du på safari i Østafrika, bør du helt klart besøge masaierne, der holder til i Serengeti i Tanzania og Masai Mara i Kenya. Masaierne er især kendt for deres farvestrålende tøj i røde, lille og blå nuancer og deres karakteristiske, hoppende dans. Dansen er til, for at mændene kan konkurrere om kvinderne. Den mand, der kan hoppe højest, har førsteret til at udvælge sig en kone. I Kenya er det desuden muligt at besøg samburu folket, der er en søsterstamme til masaierne. I Tanzania kan du besøge hadzabe folket, der er en jagtstamme, som holder til i den nordlige del af Tanzania ved Lake Eyasi.

 

Læs om de østafrikanske masaier, masaiernes legender og om Tanzanias stammefolk på vores rejseblog.

 

Stammefolk i det sydlige Afrika

Skal du derimod på safari i det sydlige Afrika kan du besøge san-folket. Størstedelen holder til i Kalahari-ørkenen i Botswana, men de lever også i Zimbabwe, Namibia og Sydafrika. Det er et tusindår gammelt jæger- og samlerfolk, der lever af naturens ressourcer og afgrøder på beundringsværdig vis. Sådan har de levet i ca. 20.000 år, og sådan forsøger de fortsat at leve tiltrods for udenfrakommende påvirkninger af det moderne samfund.

 

Går rejsen til Namibia, kan du besøge det utrolige himba stammefolk. Himbaernes karakteristiske udseende er pyntet med okkerfarvet ler, som kvinder og børn putter på huden og i håret. Det fungerer både som kropsudsmykning, men også som beskyttelse mod solen og bidende insekter. Himbaerne tror på guden Mukuru, og at forfædrene spiller en vigtig rolle i at beskytte stammen. Forholdet til guden opretholdes gennem forskellige ceremonier og ritualer, blandt andet gennem en hellig bålafbrænding.

 

Mulighederne for at besøge afrikanske stammefolk er mange, og dette er blot et lille udsnit af Afrikas flere hundrede stammer og etniske grupper. Du er altid velkommen til at forhøre dig hos os om, hvad der er af muligheder på den safaridestination, du skal besøge. 

masai_mor_barn
Himba turister
San-folket-namibia

Kombiner din safari med dyrerige trekkingoplevelser i Kenya eller Tanzania

 

Kenya og Tanzania er først og fremmest kendte som verdens bedste safarilande. Men faktisk er Kenya også en skøn og oplagt trekkingdestination, og Tanzania byder også på fantastaske vandremuligheder.

 

Trekking og vandring i Kenya

Bestigning af Mount Kenya står klart som landets bedste bud på vandring i verdensklasse. Bjerget er Afrikas næsthøjeste og ligger 5.199 meter over havoverfladen. Under trekkingen bevæger man sig igennem forskellige landskaber. Omkring bjerget ligger frodige skove, der er rige på dyreliv. Her kan man opleve alt fra elefanter til zebraer, forskellige antiloper og et rigt fugleliv. For ikke at tale om løver og leoparder. Men bare rolig, alt trekkingen foregår med erfarne og dygtige guider, der sørger for at turen bliver en behagelig og tryg oplevelse. Til forskel fra det hyppigt besøgte Mount Kilimanjaro, er mængden af turister meget mindre på Mount Kenya. Du vil derfor også føle, at du har stierne mere for dig selv.

 

Udover Mount Kenya findes der også en række andre spændende bjerge og udslukte vulkaner i det kenyanske landskab. Værd at nævne er Mount Elgon og Mount Longonot. Det er oplagt at kombinere safarirejsen med trekking på Mount Kenya, Elgon eller Longonot.

 

Du kan læse mere om safari og trekking i Kenya.

 

Trekking og vandring i Tanzania

Et af de steder, der gør Tanzania til noget helt særligt, er Ngorongoro krateret mod nord. Ngorongoro er en tidligere aktiv vulkan, som efter sidste udbrud sank sammen og står nu tilbage som et sammenfaldet krater. Vulkankrateret danner i dag ramme for en helt speciel safarikulisse. Den næringsrige vulkanske jord har gjort landskabet særlig grønt og frodigt, og det er et sandt paradis for græsædere såsom antiloper, zebraer og gnuer. Og hvor der er græsæder, er der rovdyr. Det er også tilfældet ved Ngorongoro, hvor sultne løver og glubske hyæner venter lige rundt om hjørnet.

 

Ved ankomst til krateret kan du bede guiden stoppe ved en udsigtspost, der giver et fantastisk udsyn over hele området. Turen på vej ned i krateret er noget helt specielt, hvor du i sandhed oplever det storslåede, geologiske naturvidunder fra første række.

 

Nede i krateret findes en alkalisk sø, hvor en større gruppe flamingoer holder til. Udover flamingoerne er det især gnuer og zebraer, der dominerer dyrelivet. Ngorongoro krateret ligger på grænsen til Serengeti Nationalpark, og en kombination af de to steder er derfor oplagt. 

 

Læs mere om safari og trekking i Tanzania.

Mount_Kenya_1024x865
Dyreliv_Kenya_Mount_Kenya
Kenya_Mount_Kenya

Kombiner din safari med strandferie i Kenya eller Tanzania

 

Ønsker man at afslutte sin safarirejse på ægte, tropisk manér, bør man helt sikkert kigge mod Kenyas østkyst ved Mombasa kridhvide sandstrande eller Zanzibars eksotiske ørige i Tanzania.

 

Mombasa, Diani Beach og Watamu Beach

 

Især stranden ved Diana Beach og Watamu Beach mod nord er af god kvalitet. Her er vandet azurblåt, sandet er hvidt, drinksene er kolde og temperaturerne er behagelige. Der findes et bredt udvalg af lækre lodges og resorts, der byder på service i høj klasse.

 

Vælger du at tage til Mombasa, kan du både flyve, køre og tage toget dertil. Dog vil vi til enhver tid anbefale at tage det nye, ekspresstog Madaraka Express, der kører direkte fra Nairobi til Mombasa på under 5 timer. Prisen er beskeden, og togturen er behagelig og utrolig smuk.

 

Læs om Mombasas største attraktioner og om Watamu Beach på rejsebloggen.

 

 

Zanzibar

 

Mange vælger at kombinere safarirejsen med en afsluttende badeferie på tropeøen Zanzibar. Det er den perfekte måde at fordøje de mange oplevelser, safarirejsen har givet og samtidig få skyllet det sidste støv af sig. På Zanzibar kan du besøge den gamle bydel Stone Town og dykke ned i de spændende historier om sultaner, paladser og kolonister.

 

Strandene er paradisiske næsten uanset, hvor du tager hen på øen. Dog er nord- og østkysten ofte blandt favoritterne. Sandet er kridhvidt, vandet er turkis, solen er bagende og drinksene er kolde. Det bliver simpelthen ikke bedre end det!

 

Zanzibar er mere end blot badeferie og byrundvisning. Du kan besøge eksotiske krydderiplantager, svømme med delfiner ved Menai bugten, tage på verdensklasse dykning ved Mnemba Island, se aber i Jozani Forest eller møde kæmpeskildpadder på Prison Island. Der er oplevelser for enhver smag, og destinationen er idéel til at gøre alle familiens medlemmer tilfredse.

 

Læs om oplevelserne på Zanzibar og om Zanzibars køkken på vores rejseblog.

Diani Beach, Kenya
watamu-beach-kenya
zanzibar-afrika-tanzania

Rejser man mod det sydlige Afrika, er der lidt flere nuancer i safarioplevelserne.

 

Big 5 safari til lands og til vands i Sydafrika

 

 

I Sydafrika er alle dyrene fra Big 5 også tilstede, men kattene findes i en mindre koncentration end i Tanzania og Kenya.

 

Marineoplevelser i Sydafrika

Er du mere til safari til vands, findes der en lang række maritime oplevelser i Sydafrika nær Cape Town, hvor du kan nyde havets fantastiske dyreliv. Ligesom der findes Big Five på en landsafari, har havet også sine egne Marine Big Five. De består af hajer, delfiner, hvaler, sæler og pingviner. 

 

Er du interesseret i at opleve samtlige af disse dyr, kan du kombinere dykning med hvidhajer med hvalsafari og pingvinbesøg. På hvalsafarien kan du opleve både rethvaler, pukkelhavler, delfiner, brydehvaler, hvidhajer eller sågar de smukke spækhuggere. Hvalsæsonen strækker sig fra juni til november og er på sit højeste i september, oktober og november. På Boulders Beach kan du opleve de sjove og sære pingviner, der vralter rundt ved bredden. Her nyder de den eksotiske atmosfære, mens de spiser fisk eller ligger i sandet og suger varmen fra solens stråler til sig.

 

Ønsker du et adrenalinsus af de helt store, bør du udfordre dig selv med en dykkertur med de drabelige hvidhajer. Du er heldigvis beskyttet af et metalbur, men det er let at glemme for en kort stund, når du står ansigt til ansigt med de sultne hvidhajer.

 

Læs om Sydafrikas marineoplevelser på bloggen.

kruger-nationalpark-sydafrika-elefant
pingviner-sydafrika, Cape Town
Tursiops aduncus delfiner

Safari i sydlige, dramatiske landskaber

 

Namibia

Også Namibia byder på anderledes safari i det dramatiske landskab, der hovedsageligt består af tørre og golde ørkensletter. Namibia er en tør og gold destination omgivet af et vildt og dramatisk landskab. Her kan man opleve det særlige syn, når mange forskellige dyrearter samles om de få vandhuller, der er at finde i nationalparkerne.

 

I Namibia kan du opleve de unikke ørkenløver, der holder til ved den barske vestkyst. Løverne har igennem årene udskiftet den normale kost bestående af zebraer og gnuer med sæler, flamingoer og krabber. Ved vestkysten kan du opleve de store sælkolonier, hvor hundredvis af dovne og dasende sæler slikker sol langs stranden. Læs om den berømte og berygtede Skeleton Coast på Rickshaws rejseblog.

 

Du kan møde de klassiske, afrikanske dyr i Etosha Nationalpark, som er Namibias primære safaripark. Hele nationalparken er en stor saltslette med stenede landskaber og golde, tørre sletter. Vandressourcerne er begrænsede, og parkens få vandhuller tiltrækker dyr fra nær og fjern. Ofte vil du opleve flere dyrearter samme sted, når de samles for at drikke vand. Et syn der er sjældent i mange af Afrikas andre nationalparker.

 

Botswana, Zambia & Zimbabwe

Dyrelivet i Botswana, Zambia og Zimbabwe er knap så koncentreret, men her er der varierende landskaber, som de fleste taber kæberne over. Zambia og Zimbabwe er begge spændende, unikke safaridestinationer, der er oplagte at kombinere med det majestætiske Victoria Falls, der er landenes helt store trækplaster.

 

Ofte er mængden af turister langt mindre, fordi de fleste har travlt med at besøge de klassiske safaridestinationer i Østafrika eller længere sydpå. Det giver en mere autentisk safarioplevelse til de få, der vælger at besøge nationalparkerne i Zambia og Zimbabwe. Konceptet omkring at tage på safari til fods, hvor du følges med en erfaren guide og oplever dyrene på nær hold, er faktisk oprindeligt fra disse lande. 

 

Landene roses for deres høje kvalitet af guider, da guideeksamener er mere krævende her i forhold til de andre afrikanske lande. Rickshaw Tours & Travel arrangerer spændende safarirejser til begge destinationer, og de skræddersyes som altid efter dine ønsker og behov.

 

luftballon, safari, Namibia
etosha-nationalpark-namibia
Victoria Falls i Afrika

Safari på Madagaskar

 

 

Safari på Madagaskar er nok noget nyt for de fleste. Og det er bestemt heller ikke den klassiske safari, man kan komme på. Dyrelivet på Madagaskar er noget helt særligt, hvor 80 % af dyrearterne er endemiske, hvilket betyder, at de kun findes her. Madagaskar har i mange år været isoleret fra resten af verden, og arterne har derfor udviklet sig og er blevet til helt unikke arter.

 

Til forskel fra den traditionelle safari, foregår en safari på Madagaskar til fods. Her går du nemlig rundt i parkerne og reservaterne og får mulighed for at komme helt tæt på de unikke skabninger. Det kan derfor også være gavnligt, hvis du er i nogenlunde form inden turen. Du skal altså foreberede dig på en anderledes safarioplevelse, end den du kan få på det afrikanske fastland. Du kan læse om vandring i Madagaskars nationalparker på vores rejseblog.

 

Hvad er det så for nogle dyr, du kan møde på en safari på Madagaskar?

 

Lemurerne er uden tvivl hovedpersonerne, når man snakker dyreliv på Madagaskar. Der findes flere forskellige reservater, hvor du kan opleve de mange forskellige lemurarter, mens de hopper og danser rundt i parken. Lige fra plyssede, sortbrogede lemurer til de helt små, røde og søde af slagsen. Du kan læse om alle Madagaskars lemurer på vores rejseblog.

 

Et andet særligt kendetegn for øen er kamæleoner. De findes i alle størrelser og farver, og du kan gå på jagt i naturen efter de farvestrålende krybdyr.

 

En af de endemiske arter på Madagaskar er fossaen. Det er øens største varmblodede rovdyr, og den ligner mest af alt en ond blanding mellem en hund og kat. Den hører dog til familien af desmerdyr. Fossaen spiser lemurer, men der er også flere tilfælde, hvor den har fået fat i landsbyernes husdyr.

 

Til sidst er det værd at nævne mængden og variationen af sommefugle, der findes på øen.

 

Læs mere om Madagaskar - unikt naturparadis - og om Madagaskars stammer på bloggen.

kamæleon-madagaskar-1024x685-02
lemurer, madagaskar
fossa, madagaskar

Aktiv safari i Afrika

 

Safariformerne er mange og strækker sig langt udover den gængse safari i en firehjulstrækker eller minivan. Ofte bliver rumpetten øm, og man får kun rørt sig en meget lille del af tiden. Er man til lidt mere fysisk udfoldelse, er der mange andre safarimuligheder.

 

En af de mest kendte og brugte er safari til fods. Det er en slags vandresafari, hvor man, sammen med en erfaren og dygtig guide, oplever dyrene til fods, mens man bevæger sig rundt på deres territorie. Guiden kender dyrernes adfærd og ved, hvilke signaler, han skal reagere på. Skulle der mod al forventning opstå en farlig situation, har guiden altid gevær med, så han kan skræmme dyret. Læs til eksempel om safari til fods i Amboseli i Tanzania.

 

Ønsker man at komme ud og mærke den afrikanske jord og nyde solopgangen over den afrikanske savanne, er teltsafari det rigtig valg. Teltene ligger i samlede camps, der har alt det, man finder på en lodge. Blandt andet kokke, toiletter og restaurant. De fleste tænker teltene som en primitiv og billig løsning til safarirejsen. Det er langt fra virkeligheden. Teltene fås i alle faconer og prisklasser. Nogle er endda mere luksuriøse end mange lodges og hoteller.

 

At sove i telt er en helt særlig og uforglemmelig oplevelse. Du vil muligvis vågne en gang eller to i løbet af natten til lyden af hyæner, løver eller elefanter, der bevæger sig igennem campen. Dyrerne gør ikke en flue fortræd, men udenfor teltene holder en vagt øje med natteaktiviteten. Og er du en nattisser, kan du glæde dig over, at der er toilet inde i teltet!

 

Skal der fart over feltet, kan safarien nydes fra en cykelsadel. Her bevæger du dig igennem det unikke landskab sammen med guide, der kender parken ind og ud. Undervejs kan I nyde frokosten under et skyggegivende akacietræ. Nyd den totale ro og den uberørte natur, mens du får brugt kroppen. Det er en helt unik oplevelse, der giver safarirejsen et anderledes touch.

 

Er du ikke så meget til selv at træde i pedalerne, men stadig gerne vil opleve dyrerne fra en sadel, kan det gøres på hesteryg. Den vuggende og beroligende hestegang giver følelsen af at være på eventyr midt ude i den vilde, afrikanske natur. Ingen støj, ingen motorlyde og ingen bilos. Bare lyden af hestehove, der trasker afsted. Til begge sider og mod horisonten kan du blandt andet se giraffer, zebraer og elefanter. Denne særlige og anderledes safari skiller sig helt klart ud fra alt andet, du nogensinde har prøvet. 

walking safari, Kilimanjaro, Arusha national park
ridning-namibia
Teltsafari-fossa-jumpstory-1024x685

Familiesafari i Afrika

 

Hold familieferien i Afrika

Er det tid til at familien skal have en ordentlig én på opleveren, er en safari i Afrika det helt oplagte valg. Vi tør næsten godt garantere at uanset alder, vil de dyrerige oplevelser gå i hjertet på alle familiens medlemmer.

 

Mange af safaridestinationerne har deres mellem- eller højsæson under de danske sommerferiemåneder og tidspunktet er derfor rigtig godt, når det kommer til vejr og dyreliv. I juni, juli og august foregår en af verdens største dyrefænomener, når millioner af gnuer og zebraer migrerer fra Serengeti's savanne til Masai Mara's grønne græssletter.

 

Også månederne i februar og oktober, under vinter- og efterårsferien, byder på fantastiske safarioplevelser for familien. Man skal dog være opmærksom på den korte regnsæson i Østafrika, der ofte falder i løbet af slut oktober og november.

 

Dét safarien især kan er, at give fælles oplevelser, som alle familiens medlemmer får noget ud af. Oplevelser I har sammen resten af livet.

 

Fejring af mærkedage med en safari for hele familien

Flere og flere vælger at skifte den klassiske, runde fødselsdagsfest ud med en rejse for hele familien. I stedet for at fejringen er overstået i løbet af en dag, strækker den sig pludselig over en eller to uger. For ikke at tale om minderne I altid vil have sammen.

 

Så lav sætningen om fra ”dengang jeg blev 60, og jeg serverede suppe, steg og is” til ”dengang jeg blev 60 og oplevede løver, leoparder og elefanter i Afrika”.  

 

Sammenbragte familier

Mange danskere lever i dag i en moderne, sammenbragt familie med dine, mine og vores børn. Det kan tit give udfordringer, når det kommer til planlægningen af ferier. Det ene barn vil gerne på badeferie, den anden vil gerne møde vilde dyr og forældrene vil egentlig bare gerne slappe af i lækre omgivelser og nyde fornemmelsen af ferie. Her er det vores erfaring og ekspertise igen spiller en stor rolle i planlægningen. Vi hjælper jer med at få enderne til at mødes og strikker et skræddersyet rejseprogram sammen, som kan imødekomme alle jeres ønsker og behov. 

 

Flere generationer sammen på safari

Afrika er det oplagte valg, når der skal planlægges aktiviteter på tværs af familien. Den største udfordring ved dette er ofte den store aldersforskel, der kan forekomme. Man må bare konkludere, at interesserne hos en 7-årige ofte er noget anderledes end interesserne hos en 70-årige. Og så alligevel ikke. Afrika byder nemlig på en masse oplevelser, som alle i familien har en stor interesse i.

 

Rickshaw Tours & Travel har stor erfaring med planlægning af denne type rejse, og vi kommer gerne med vores bud på, hvordan rejseprogrammet kan strikkes sammen, så alle kan være med.

Familiesafari
Elefantfamilie, safari
Senior på safari

Guide

 

Guide til safarirejser i Afrika

 

Læs vores mange informations- og inspirationsindlæg om safari i Afrika på vores rejseblog og bliv klædt på til din safarirejse.

Blog- Gnuernes vandring er et naturvidunder_
Blog - Nationalparker i Tanzania
Blog - Safari for seniorer i Sydafrika og Zambia
Blog - Kenyas nationalparker
Blog - Safari for seniorer i Sydafrika og Zambia
Blog - Rejseberetning- Storslåede oplevelser i Sydafrika
Blog - Madagaskar – Unikt naturparadis i det Indiske Ocean
Blog - Rejseberetning- Tanzania og Kenya i Østafrika

Fakta

 

Fakta om Rickshaws safarirejser i Afrika

 

Klimaet under en safari

Klimaet under en safari er generelt behageligt med høje temperaturer om dagen og køligere temperaturer om natten og i de tidlige morgentimer. Der findes dog regnsæsoner i både det østlige- og sydlige Afrika, som du bør være opmærksom på. Regnen har som regel ingen betydning for selve safarioplevelsen, men ved større regnskyld kan safarituren risikere at blive flyttet eller aflyst. Generelt har hver sæson sine fordele og ulemper, og du kan derfor rejse på safari i Afrika året rundt. I regntiden er naturen på sit grønneste og frodigste, mens dyrerne er lettere at spotte i de tørre måneder.

 

I Østafrika falder den lange regntid fra marts til maj og den korte regntid i oktober og november. Nedbøren falder ofte som korte byger, der rammer om eftermiddagen. Da safarien tit foregår først på dagen, falder regnen som oftest udenfor timerne, hvor du er på safari. Sæsoner ligger omvendt af vores sommer- og vintermåneder. De køligste måneder ligger fra april til september, mens de varmeste er fra oktober til marts. I de kølige måneder vil temperaturerne ofte være 5-10 gradere laver end i de varme måneder. Dagtemperaturerne ligger mellem 25 til 35 grader, mens nattetemperaturerne varierer fra 10 til 20 grader. 

 

I det sydlige Afrika er der generelt varmere end i de østafrikanske lande. De varmeste måneder ligger i oktober til marts, hvor temperaturene ligger på 30 til 35 grader om dagen og 20 til 25 grader om natten. Dog skiller især Namibia sig ud og kan have høje dagtemperaturer på 40 til 45 grader i de varmeste måneder i de golde ørkenområder. Nedbøren falder typisk fra december til februar, men igen er det oftest som korte, men kraftige byger. Også i det sydlige Afrika falder sæsonen modsat af vores. Vintermånederne ligger derfor i april til september, mens sommeren falder fra oktober til marts. Normalt er der en minimal mængde af nedbør i vinterhalvåret, mens der falder mere regn i sommermånederne. Dog findes der mange områder i det sydlige Afrika, især i Botswana og Namibia, som stort set ingen nedbør får.

 

I de områder, hvor der kan blive ekstremt varmt, kan nætterne og de tidlige morgentimer være ekstremt kølige med temperaturer, der kan nå ned omkring frysepunktet. Man bør derfor sørge for at medbringe en hue, evt. vanter og en tykkere dun- eller fleecejakke. Den eneste vejrmæssige undtagelse i regionen er byen Cape Town i Sydafrika, som mange ønsker at ligge vejen forbi under en safari i Sydafrika. Her falder nedbøren lidt omvendt af resten af regionen. Regnen falder typisk i vintermånederne fra maj til september, men månederne er derfor også kendte som den grønne årstid, hvor naturen er frodig og smuk.

 

 

Skræddersyede safarirejser

Vores safarirejser sammensættes som skræddersyede rejser, hvor rejseprogrammet designes ud fra dine ønsker og behov. Vi samarbejder med nøje udvalgte lokale turagenter på destinationerne. Kombinationen af vores erfaring og ekspertise, turagenternes lokale viden og dine ønsker giver grundlaget for at sammensætte et unikt og perfekt rejseprogram. Du er velkommen til at kontakte os på mail eller telefon, hvis du ønsker at høre mere om vores skræddersyede safarirejser.

 

 

Sikkerheden på Rickshaws safarirejser

Under en rejse til en af vores safaridestinationer, vil du opleve en imødekommende befolkning, der står klar til at byde jer velkommen med et stort smil og åbne arme. Vi sender kun gæster afsted til destinationer, hvor vi ved, at sikkerheden er i orden. Dog bør du altid tage dine forbehold, når du rejser til et fremmed land. Lyt altid efter guidens anbefalinger og pas på dine egendele. Tag en taxa, når det er blevet mørkt, og lad de fine smykker blive derhjemme for at undgå at friste svage sjæle. 

 

Indkvartering på Rickshaws safarirejser

Vi udvælger nøje de hoteller, vi samarbejder med på destinationerne. Hos os prioriterer vi især de lokale, autentiske hoteller, hvor komforten er i top. Hotellerne er simpelt indrettede, men kvaliteten og servicen er høj. Værelserne er rene og pæne, og personalet er altid klar til at hjælpe dig under dit ophold. Dog er rejserne skræddersyede, og vi kan derfor udvælge hotellerne efter dine ønsker og krav til indkvarteringen.

 

 

Eventyrlyst og komfort på Rickshaws safarirejser

Hvis du er den eventyrlystne type, der kan lide et rejseprogram, der er fyldt med aktiviteter, er en safarirejse lige noget for dig. Vejforholdene på en safari giver en noget anderledes oplevelse end vejene herhjemme. Generelt skal du forberede dig på bumlede jordveje, dog med periodevis etablerede veje, der er en smule bedre. Vi ser dog den rå og bumlede kørsel som en stor del af charmen ved en ægte, afrikansk safari. Er du ikke til den afrikanske massage, du får i bilen, er det muligt at tage på safari i Sydafrika, hvor hovedvejene er asfalterede. Det giver en mindre hoppende og bumlet safarioplevelse. Safarien kan foregå i en firehjulstrækker eller en minivan. Det er op til dig at vælge, men vi står gerne klar med vores anbefalinger.

 

En safarirejse er først og fremmest spækket med dyreliv og fantastisk natur, og det vil derfor også være det største fokus under rejsen. Dog er rejseprogrammet designet, så du oplever mest muligt af den afrikanske kultur og natur. Det er derfor også vigtigt, at du går ind til oplevelserne med et åbent sind og en god portion nysgerrighed. Det vil helt sikkert gavne dig i mødet med nye mennesker og fremmede kulturer. Husk på, at du møder vilde dyr, der ikke selv har inviteret dig indenfor i deres hjem. Derfor er det vigtigt at udvise respekt og tage hensyn til dem, der er de oprindelige bebobere, hvadend det er dyr eller mennesker. 

 

Hvis du går ind til rejsen med den indstilling, får du helt sikkert en uforglemmelig safarirejse!

 

 

Praktiske oplysninger

Pas & Visum

Reglerne for visum er forskellige afhængig af hvilken destination, du besøger. I mange af landene i Østafrika kræver indrejsen et visum, der typisk er gyldigt op til 90 dage og koster 50 USD. I det sydlige Afrika er visum oftest ikke nødvendigt. Generelt skal passet været gyldigt minimum 6 måneder ved ankomst til destinationen. Du kan finde de gældende visumregler på Udenrigsministeriets hjemmeside eller forhøre dig nærmere hos os. 

 

Vaccinationer og Malariaforebyggelse

Vaccinationer og malariaforebyggelse afhænger af destinationen, du besøger. Der findes malariamyg i flere af safariområderne, dog findes der også områder, der er erklæret malariafri. 

 

Som rejsebureau må Rickshaw Tours & Travel ikke rådgive omkring vaccinationer og malariaforebyggende medicin. Du bør derfor kontakte egen læge vedrørende de generelle vaccinationsanbefalinger. 

 

Valuta & drikkepenge under en safari

Hver safaridestination har sin egen lokale valuta. Dog godtager langt de fleste lande amerikanske dollars. Man kan ofte veksle dollars, pund og euro til den lokale valuta, når man ankommer til destinationen. Alternativt kan man hæve den lokale valuta ved en hæveautomat ved ankomst i lufthavnen. Medbring dog altid en sufficient mængde af dollars i tilfælde af, at hæveautomaterne er ude af drift.

 

Drikkepenge er kutyme under en safarirejse. Husk derfor at tilkendegive din tilfredshed med guiden i form af drikkepenge. Tommelfingerreglen er, at guiden honoreres med 20 dollars pr. bil pr. dag. Ved restaurantbesøg lægges typisk 10 % af regningens beløb oveni. Rengøringsdamen og portøren honoreres med ca. 1 dollar pr. dag eller pr. kuffert.

 

FAQ

 

 

Ofte stille spørgsmål om safari i Afrika

 

 

Hvad er en safari?

 

Safari betyder ”rejse” på kiswahili. I dag bruges betegnelsen om den type af rejser, hvor man oplever det afrikanske dyreliv og natur.

 

Den klassiske safari finder du i Tanzania og Kenya, hvor græssletter og savanne dominerer landskabet kombineret med en kæbetabende stor mængde af dyreliv.

 

De mere alternative safarimuligheder finder du blandt andet på øen Madagaskar, hvor dyrelivet har udviklet sig i sin egen retning gennem hundredvis af år. Især lemurer og kamæleoner fylder en stor del af dyrelivet, og mødet med de sjove kreaturer foregår oftest til fods. Også Namibia byder på anderledes safari i det dramatiske landskab, der hovedsageligt består af tørre og golde ørkensletter. Du finder også spændende safarimuligheder i Botswana, Uganda, Zimbabwe, Zambia og Sydafrika.

 

 

Hvor kan man tage på safari i Afrika?

 

Man kan tage på safari i den østlige og sydlige del af Afrika. Nogle af vores mest populære safarirejser går til Kenya, Tanzania og Sydafrika. Dog er safarimulighederne mange. Ønsker du en mere utraditionel safari, kan du besøge lande som Botswana, Namibia, Uganda, Zambia, Zimbabwe og Madagaskar.

 

Trustpilot