Find din rejse til Afrika her:

Kulturrejser i Vestafrika

Oplev vestafrikansk kultur med Rickshaw

 

Rejser i Vestafrika er vores specialitet. Vi bringer dig helt tæt på de lokales liv og dagligdag.

 

Vestafrika er et fascinerende mekka af afrikansk folklore kultur, kolonihistorie og et utroligt mangfoldigt og autentisk lokalliv. Hertil kommer vidtstrakte, rå atlanterhavskyster, Saharas uendelige sandhav og frodige, bakkede landskaber. De vestafrikanske lande byder både på smuk natur og farverige kulturelle festivaler, traditionelle stammer og lokale markeder.

 

Lad dig inspirere af vores rejseforslag med komplette dagsprogrammer herunder og læs mere om Vestafrika, oplevelser og praktisk information nedenfor.

Vis flere rejser

Kort

 

Rickshaws rejsedestinationer i Vestafrika

 

Vestafrika udgøres, som navnet indikerer, af den vestlige del af det store afrikanske kontinent. Området strækker sig fra Marokkos atlanterhavskyst mod vest til Niger, Nigeria og Cameroun, der markerer grænsen mellem Vestafrika og det centrale Afrika. Vestafrika dækker ca. 6 mill. kmsvarende til ca. 20 procent af Afrika.

 

Hos Rickshaw er vi på baggrund af mange års personlig rejseerfaring i det vestlige Afrika specialister i dette område. Vi har et nært lokalkendskab og tætte relationer med vores vestafrikanske samarbejdspartnere. Vi er stolte over at have en lang række spændende rejsedestinationer i vores sortiment af rejser - også af den lidt mere sjældne slags.

 

Vores rejsedestinationer i Vestafrika tæller Ghana, Togo, Benin, Elfenbenskysten, Burkina Faso, Guinea Bissau og Senegal, og desuden har vi rejser, hvor turen går igennem dele af Mauretanien, Marokko, Vestsahara og Gambia.

 

 

Landkort over Rickshaw Tours & Travels destinationer i Vestafrika

Oplevelser i Vestafrika

 

 

Oplev det ægte Afrika

 

Vestafrika er et af de få steder, hvor du stadig kan rejse rundt i et uspoleret Afrika. Det appellerer til og tiltrækker flere og flere berejste gæster, som ønsker at opleve noget nyt, anderledes og autentisk. Mange omtaler derfor også med god grund Vestafrika som ’det ægte Afrika’. Beliggende langt fra de veletablerede turistspor i Østafrika og Sydafrika er den vestafrikanske region en uopdaget verden af vild og uspoleret kultur og natur blandet med moderne arkitektur og venlige, gæstfrie lokalbefolkninger. Regionen er især præget af fjerntliggende og uberørte landskaber, verdensberømte musiktraditioner, spændende folklore og voodoo-kultur, stammefolk og deres farverige lokale traditioner. Hertil kommer en rig og lang historie, ikke mindst kolonitidens slavehistorie, der mærkes overalt, hvor du kommer frem.

 

Det ganske særlige ved at komme til Vestafrika som turist er, at alle attraktionerne og oplevelserne ikke er sat op til turister. Vi har gennem vores mangeårige erfaring med at rejse i Vestafrika etableret varme og stabile relationer med de lokale høvdinge, landsbypræster og landsbyernes lokale indbyggere, der bor og lever i de samfund, du besøger. Du kan derfor med Rickshaw rejse frit og uforstyrret gennem fjerntliggende områder, som sjældent besøges af gæster ’udefra’. Regionen ligger åben og autentisk for dine fødder. Festivaler, stamme-ritualer og ceremonier finder sted, når det passer de lokale, upåagtet af, om der er turister til stede eller ej, ligesom markederne er til for de lokale.

 

Det betyder, at du som gæst i Vestafrika må være tålmodig og klar til at lade dig overraske. Til gengæld får du et fuldstændig autentisk indblik i de eksotiske kulturer, du møder og kommer meget, meget tæt på. Den uforudsigelige og spontane karakter af rejsen er det, der holder det interessant og giver en vis frihed over rejsen trods det fastsatte rejseprogram. Vestafrika er et så uopdaget og uspoleret område, at enhver rejse hertil er et vaskeægte eventyr. Vestafrika er en drømmedestination for den eventyrlystne, og er du åben og forberedt på det uventede, vil du med garanti blive belønnet med nogle virkeligt unikke og helt fantastiske oplevelser.

 

 

Autentiske oplevelser i de vestafrikanske lande

 

Selvom Vestafrika generelt er for de mere erfarne rejsende, så anses Ghana for at være en god destination for nybegyndere i Afrika. Udover den danske kolonihistorie vil du møde åbne og gæstfrie ghanesere, der taler et godt engelsk. Lige ved siden af Ghana, ligger Togo. Et lille land med store oplevelser. Her kommer du helt tæt på voodoo-kultur, mystik og overtro. Ligesom ghanesere er folket fra Togo et åbent og fredeligt folkefærd.

 

Længere mod øst ligger Benin. Landet, hvor du kan møde den store, farverige fulani-stamme, opleve voodoo-festivaler og finder de bedste safari-muligheder i Vestafrika. Befolkningen er mere pågående og ligefremme i deres adfærd. Nord for Ghana, Togo og Benin ligger Burkina Faso. Et fladt land uden kyst, der byder på et rigt folkloristisk kulturliv med kunst, musik med traditionelle instrumenter, stammedans, finurlig arkitektur, moskeer af ler og hvide bomuldsmarker. Mod vest ligger Elfenbenskysten. Et land, der er kendt for eksporten af olie, kaffe, te og kakao, samt for den store by Abidjan, Afrikas svar på Manhattan. Her kan du også møde Fulani-stammen, samt store, uberørte nationalparker.

 

I Guinea Bissau på vestkysten, findes en vild og uberørt natur, spektakulære karnevaller og portugisisk kolonihistorie. I Senegal møder du et åbent og frisindet folkefærd med en demokratisk folkesjæl. Senegal er et land, der byder på en rig kultur og natur. Her findes vilde flamingoer, et væld af jazz- og folklore-festivaler og fantastiske byer, Dakar og St. Louis, med fransk koloni-arkitektur.

 

 

Rejsetips til Ghana
Ganvie
Elmina i Ghana

Vestafrikas folklore-kultur

 

 

De vestafrikanske stammefolk

 

Vestafrika beboes af en overraskende stor og divers mængde af oprindelige stammefolk. Alene antallet af stammer og etniske grupper i regionen kan tage pusten helt fra én. Disse mange særegne folkegrupper repræsenterer et vindue tilbage i tiden, fordi de i særdeles stor udstrækning holder deres ældgamle traditioner, ritualer og levevis i hævd. I Vestafrika trives folklore kulturerne som intet andet sted i Afrika, og de finder deres udfoldelse i de mange fantastiske festivaler, den uimodståelige vestafrikanske musik og den mystiske verden af masker og hemmelige samfund. Den musikalske tradition i Vestafrika er lang og stikker dybt ned i hjertet af de vestafrikanske folk.

 

 

Oplev den vestafrikanske varme og åbenhed

 

Et af de indtryk, der står stærkest, når man rejser i Vestafrika, er befolkningens allestedsnærværende imødekommenhed og åbenhed. Overalt modtages du med åbne hjerter og smilende ansigter. Du møder varme og venlighed overalt i det vestafrikanske område, og bliver hilst velkommen med en positiv nysgerrighed uanset om du besøger den ene eller den anden landsby eller stamme. Det er virkelig noget helt specielt. Lokalbefolkningens gæstfrihed kommer også til udtryk i deres oprigtige interesse for dig, deres gæst, og når de med den største naturlighed inviterer dig med helt indenfor i deres daglige liv og mange ritualer for en stund, og når de fortæller dig om dem selv, deres kultur og traditioner.

 

 

Vestafrikas mange festivaler

 

I Vestafrika finder du et væld af events og festivaler af forskellige slags. Her er alt fra farverige voodoo- og maskefestivaler til karneval i Guinea Bissau og Senegal, musik- og jazzfestivaler, der finder sted hen over hele året. Festivalerne er arrangeret af og til glæde for de lokale vestafrikanere, og som turist træder du derfor direkte ind midt i det hele og får en fuldstændig autentisk og ærlig oplevelse. Du er vidne til lokale århundredgamle traditioner, ilddans, voodoo- og maskeritualer. Her oplever du lokale healere, orakler og farverige maskedansere, der fejrer høst-eller regntiden. Et karneval i Vestafrika er også en festlig oplevelse, hvor du som tilskuer kan opleve en lang parade af fetishpræster, krigere og farverige papachémasker. Den fantastiske og sjældne Odwira festival i Ghana er en oplevelse helt i særklasse. Er du mere til musik og den europæiske påvirkning, så tag til Senegal og hør de legendariske jazzmusikere til jazzfestivallerne i Dakar og St. Louis eller besøg festivalerne for samtidskunst i de moderne vestafrikanske byer.

 

 

Ashanti begravelse i Ghana
Stammefolk i Afrika
Fulani folk

Religiøse traditioner og ceremonier i Vestafrika

 

Vestafrika er et privilegeret sted at opdage de afrikanske religioner, hvoraf mange er stærkt animistiske og involverer en tro på forskellige af naturens ånder. Der er hundredvis af traditionelle religioner i Vestafrika, og selvom mange af befolkningsgrupperne i dag er konverteret til enten Islam eller Kristendommen, så spiller de traditionelle religioner fortsat en betydelig rolle i mange vestafrikaneres liv. Ritualer og ceremonier er vidt udbredte den dag i dag, men det er karakteristisk for naturreligionerne i Vestafrika, som de fleste andre steder i verden, at det skorter på templer og hellige skrifter.

 

Voodoo er et godt eksempel herpå. Voodoo stammer fra kystområderne i Guinea-golfen, og er stadig vidt udbredt og praktiseret i området, mest i Ghana, Togo og Benin. Mystikken og atmosfæren ved en voodoo-ceremoni er spektakulær og nærmest magisk: intense trommer, dansere, der falder i dyb trance, og adepternes sang, der virker nærmest monoton og hypnotisk. Mens forskellige former for voodoo praktiseres over hele Afrika såvel som på Haiti, i Brasilien og endda Paris, så er Benin nok det allerbedste sted i verden for uindviede at få oplevelsen helt tæt ind på kroppen.

 

De traditionelle religioner i Vestafrika er først og fremmest primitive naturreligioner, og troen leves med hvert et åndedrag, de oprindelige folk tager, som en fuldstændig naturligt integreret del af tilværelsen. Naturen er i centrum for al liv og færden, og talismaner, amuletter, lykkebringere, totem og masker spiller en stor rolle i de fleste traditionelle religioner i Vestafrika. Udover naturen er forbindelsen til forfædrene af største vigtighed i de vestafrikanske animistiske trossamfund. Forfædrene beskytter i reglen familien eller stammen og viser deres hhv. tilfredshed og utilfredshed med godt eller dårligt vejr, god eller dårlig høst og med helbredet hos stammens eller familiens medlemmer.

 

Der kommunikeres med forfædrene via bøn eller ofring. Mange af de traditionelle ceremonier og festivaler har til formål at anmode forfædre om hjælp og beskyttelse, og traditionel afrikansk musik og stammedans er ofte del af de rituelle handlinger. Mødet med Vestafrika og hele den animistiske tradition er en uforglemmelig kulturel, religiøs og musikalsk rejse, som er helt usammenlignelig med andre steder i verden, fordi variationen er så stor og du kommer helt, helt tæt på det hele, hvis du er åben, modig og nysgerrig nok.

Shopping i Vestafrika

 

 

Folklore artefakter

 

Som turist i Vestafrika har du rig mulighed for at købe en masse fantastiske og unikke souvenirs med dig hjem. Det særlige ved de artefakter, du kan købe i butikkerne og på de lokale vestafrikanske markeder er, at det ikke er ting, der er lavet eller mindet på turister som du selv. Det er autentiske genstande, der anvendes i vestafrikanernes reelle hverdag og i deres ceremonier og festivaler. Tingene er med andre ord ikke fremstillet til turister. Du kan især købe perler, smykker, tekstiler, kunsthåndværk, masker og genstande til animistiske ritualer i forskellige stammer. Tribal kunst kan være i centrum for din rejse til Vestafrika. Det store fetish, voodoo-marked i Lomé i Togo er et eksotisk islæt, der med tydelighed afspejler dette. Døde, tørrede dyr ligger side om side med naturmedicin, talismaner, knogler og kranier til privat brug såvel som til brug i stammernes kollektive voodoo-ceremonier og animistiske ritualer.

Perler i Afrika
Voodoo marked i Afrika
Burkinafaso og Maskefestival

Vestafrikas natur

 

Naturen i Vestafrika er et helt kapitel for sig. Fra Sahara ørkenens vidtstrakte sandhav til de tropiske regnskove, de frodige bakkede landskaber, de tørre savanner, de mindre bjergkæder og vulkanske klippeformationer, den store Niger flod, der løber tværs gennem det varierede landskab, samt de dyrkede plantager, de rå kyststrækninger og de smukke strande - Vestafrika byder på en rigdom af naturoplevelser, der bare ligger og venter indbydende på dig.

Fælles for de fleste befolkningsgrupper i Vestafrika er, at de lever i pagt med og helt tæt på naturen, der langt de fleste steder er ren og uspoleret. Du kan opleve både naturen og den farverige lokalbefolkning og deres traditioner. Fra den fantastiske skønhed i Fouta Djallons højlandet og Benins kyst til det gamle Ghana og den eventyrlige Elfenbenskyst og de utallige fjerntliggende landsbyer, der ligger spredt ud over hele landskabet, hvor end du vælger at rejse til. Vestafrika åbenbarer sig som et sandt og uberørt naturparadis, hvor end du rejser hen i det store område.

 

 

Vestafrikas vilde dyr og rige fugleliv

 

Vestafrikas natur er i vid udstrækning uberørt, men dyrelivet er presset flere steder af menneskets tilstedeværelse, skovhugst, tørke og indtrængende ørkener. Faunaen i Vestafrika er fri og vild, og kun i sjældne tilfælde vant til menneskets færd og opmærksomhed, fordi turister endnu ikke besøger landet i hobetal, og dyrene derfor kun i begrænset omfang er gjort til turistattraktioner.

Blandt de vestafrikanske dyr finder du fx. giraffer, elefanter, aber, chimpanser og lavlandsgorillaer, antiloper, flodheste, herunder både saltvandsflodheste og dværgflodheste, delfiner, hvaler, søkøer, munkesæler for blot at nævne nogle af de mest bemærkelsesværdige og interessante.

 

Vestafrika er det afrikanske kontinents mest undervurderede sted for observation af vilde dyr i deres naturlige habitat. Området er en af verdens bedste destinationer for fuglekiggeri, da området ligger langs en af de travleste fugle-migrationsruter mellem Europa og Afrika. Over 1.000 fuglearter er der blevet registreret, og ornitologisk interesserede kan opleve talrige fantastiske fuglearter, der enten har hjemme eller lægger vejen forbi her. Blandt de fascinerende arter er fx. flamingoer, storke, pelikaner, smukke suler, skarver, turakoer og næsehornsfugle.

 

 

Aktiv hiking og vandreferie i Vestafrika

 

I Vestafrika er der rig mulighed for at tage på hiking og vandreferie, og de bakkede landskaber i især Ghana, Togo og Benin indbyder i høj grad til aktive ferier. Her findes der mange gode vandre-destinationer og ruter for dig, der holder af at være aktiv, når du holder ferie, og har en forkærlighed for at opleve verden med hele kroppen. Langt fra hovedvejene gemmer sig smukke vandreruter, der giver en ekstraordinær mulighed for at komme helt tæt på naturen og de vestafrikanske lokalsamfund. Vores ture går gennem bush, regnskov, savanne, kaffe- og kakaoplantager og små landsbyer. Du kan også gå i slavernes fodspor i Ouidah i Benin.

Vandring i Vestafrika
Bosumtwi i Ghana
Elfenbenskysten

Vestafrikas blodige kolonihistorie

 

 

De europæiske kolonimagter i Vestafrika

 

Vestafrika rummer et mørkt kapitel om afrikansk slavehandel i den europæiske historie. Igennem flere århundreder var Vestafrika erobret og domineret af europæiske stormagter, der udbyttede områdets mange ressourcer. Europæerne handlede guld, elfenben og slaver med økonomisk og politisk formål til fordel for de europæiske hjemlande. Portugiserne var de første europæere, der anlagde handelsforter, og senere kom Holland, England, Frankrig og Danmark også til. Frankrig lagde bl.a. beslag på det, vi i dag kender som Benin, Senegal, Elfenbenskysten, Togo, Gambia og Mauretanien. Portugal beslaglagde Guineau Bissau, mens Ghana, tidligere Guldkysten, blev koloniseret af Danmark-Norge fra 1659 til 1850.

 

 

Ghana: den danske koloni på Guldkysten

 

Den danske koloni blev oprindeligt brugt til at handle guld og elfenben mod tekstiler, metal og våben. Senere blev de dansk-norske forter brugt som leverandør af slaver, der blev transporteret og videresolgt til Dansk Vestindien, hvor de blev brugt som arbejdskraft i sukkerplantagerne. Sukker, der senere blev eksporteret til de europæiske stormagter via skibe, der tog turen hen over Atlanterhavet. Det er det, vi kender som den såkaldte ’trekantshandel’. Danmark-Norge var den første stat, der forbød slavehandlen over Atlanterhavet. Vi opgav dog ikke vores foretagende og afgav magten i Ghana, men ændrede kursen. Det nye økonomisk formål med de dansk-norske forter på Guldkysten blev produktion og salg af kaffe, bomuld, palmeolie og majs. I 1850 solgte Danmark-Norge dog vores anlæg til Storbritannien. Dermed rummer Vestafrika et vigtigt stykke mørk historie om Europa og Danmark, som er interessant at forstå som turist i disse lande.

 

For danskerne er kolonitiden - heldigvis - for længst en saga blot, men for eksempelvis ghaneserne var den en realitet indtil for blot et halvt århundrede siden ca. Kolonihistorien er allestedsnærværende i dag i Vestafrika, og det er naturligvis utroligt spændende for dig, der er historieinteresseret. Men om man har en særlig interesse for dansk eller afrikansk historie eller ej, så er det virkelig noget, der gør et dybt og varigt indtryk på én, når man lige pludselig på sin rejse for alvor mærker og begriber, hvad det er for et sted og en historie, man står midt i. Kolonitiden og dens mange rædsler er på en måde levende, når du hører din guide fortælle gribende herom, mens du oplever stederne. Historiens tilstedeværelse hænger i luften gennem hele din rejse, og det giver dig en rigdom af minder med hjem i bagagen, som du aldrig nogensinde vil glemme igen.

 

 

Vestafrikas moderne byer

 

 

Kulturelle metropoler i Vestafrika

 

Som stor kontrast til landsbyerne og den traditionelle levevis blandt de mange forskellige stammefolk, findes der også storbyer i Vestafrika, hvor befolkningstætheden er stor og kulturlivet rigt. Hovedstaden i Senegal, Dakar, er en pulserende storby med skyskrabere, villaer ved kysten og forretningsmænd i jakkesæt, kombinereret med tiggere, simple skure og får. Dakar er en by, der summer af Jazz og er et mekka for musik- og kunstentusiaster. Også storbyen Abidjan i Elfenbenskysten står i stærk kontrast til landsbyboernes simple levevis. Her finder du moderne livligt byliv, skyskrabere og knap 5 millioner indbyggere. Abidjan kaldes også Afrikas svar på Manhattan.

 

Som rejsende i Vestafrika er kontrasten mellem de allestedsnærværende animistiske traditioner og stammefolk og de moderne storbyer og den moderne vestafrikaneres hverdagsliv utroligt fascinerende. Her i området finder du så store forskelle i kultur og levevis, at det næsten ikke er til at forstå, og disse kontraster giver ganske sikkert en ekstra dimension til dit rejseeventyr i Vestafrika.

 

 

Kanon på Guldkysten i Ghana
Abidjan
Yamoussoukro

Rickshaws guide til Vestafrika

 

Find yderligere informationer om oplevelser i Vestafrika

 

Vestafrika er et af de mere eksotiske rejsemål i Afrika, og der er ikke mange, der kender til områdets mange forskellige attraktioner. Lad dig inspirere ved at dykke ned i vores rejseforslag med komplette dagsprogrammer øverst på siden her og find rejseberetninger og yderligere informationer om vores rejsedestinationer i Vestafrika via linkene herunder.

 

 

Fakta

 

 

Klimaet i Vestafrika

 

Temperaturerne i Vestafrika ligger i den høje ende - i reglen over 18 og helt op til 40 grader, så der er varmt og tørt i de vestafrikanske lande. Højsæsonen ligger fra november til marts, hvor der er tørt og lidt lavere temperaturer. De vestafrikanske strande besøges især af europæiske turister i december til marts, og december til januar byder på de optimale forhold for hiking og vandreture i Vestafrika. I april til maj stiger temperaturerne og i maj kan der være en del regn og fugt især i kystområderne. I ørkenen kan temperaturerne være ulideligt høje i denne periode. Juni til Oktober er lavsæson for rejser til Vestafrika. Her er der regnsæson i landene langs kysten, og mange veje er ikke farbare og en del nationalparker lukker ned for besøgende. Der er tørt i de tropiske områder og ekstremt høje temperaturer i Saharas ørken.

 

 

Fakta om Rickshaws rejser i Vestafrika

 

Rejseprogrammerne til vores rundrejser i Vestafrika er spækkede med unikke kulturelle oplevelser som farverige festivaler i Burkina Faso, besøg ved Guldkysten og det historiske Cape Coast slaveslot i Ghana, møde med interessante folkeslag samt hekselandsbyer i Benin. Rejserne finder primært sted uden for de større byer ude i de lokale landsbyer omgivet af den varierede vestafrikanske uspolerede natur. Her er infrastrukturen sårbar overfor klima, ikke mindst regn, og vores rundrejser i Vestafrika er derfor altid på vejrets præmisser.

 

Fastlagte skræddersyede rundrejser

Vores rejser er alle fastlagte skræddersyede rundrejser. Det betyder, at rejsens program og de enkelte dages aktiviteter i vid udstrækning er givet på forhånd. Længden på din rejse og afrejsedato efterlader rum for individuel fleksibilitet, idet du har mulighed for selv at vælge mellem en række afrejsedatoer helt efter dit eget ønske, og kan springe af og på din gruppes tur, når du ønsker det.

 

På alle vores rundrejser er du i selskab med en international gruppe, en chauffør, en kok samt vores lokale engelsktalende guide, som har stor erfaring som guide og et enormt kendskab til de områder, du rejser i. Alternativt er det muligt, mod en merpris, at tage på en privat individuel rundrejse med guide i de områder, du ønsker, med præcis de aktiviteter og oplevelser, du har allerstørst interesse i.

 

Sikkerheden på Rickshaws rejser i Vestafrika

Vestafrika er for de fleste en ukendt rejsedestination, og mange forbinder området med interne uroligheder og blodig kolonihistorie. Det er ærgerligt, for i dag er det sikkert at rejse som turist i alle vores vestafrikanske destinationer. Blot er det af største vigtighed, at du bliver sammen med din gruppe og altså ikke begiver dig ud på eventyr på egen hånd, men til hver en tid følger anvisningerne fra din lokale guide.

 

Indkvartering på Rickshaws rejser i Vestafrika

De hoteller, vi bruger på vores rundrejser i Vestafrika, er udvalgt ud fra et ønske om, at de harmonerer med den type rejser, vi udbyder. Det betyder, at der er tale om autentiske, lokale hoteller af en for Vestafrika normal standard. For os europæere er det ensbetydende med en ganske skrabet standard. Hotellerne er rene og pæne og du vil opleve en høflig, god og ordentlig service fra personalet. Der er imidlertid ingen ekstravagance og komforten er minimal.

 

Eventyrlyst og komfort på Rickshaws rejser i Vestafrika

Rundrejserne i Vestafrika er ikkeafslapning, men for dig, der er aktiv, eventyrlysten og klar på lidt strabadser og en masse overraskende oplevelser udover det sædvanlige. Vi kører langt i bil hver eneste dag og tilbringer timevis på primitive veje ude i det ægte Vestafrika. Rejserne er sammensat, så du får set så meget som overhovedet muligt af den lokale vestafrikanske kultur og de betagende omskiftelige landskaber, så det er nødvendigt, at du er åben og nysgerrig, tålmodig og har den nødvendige energi til at tage de mange indtryk og oplevelser ind - både fysisk og mentalt. Vi besøger fjerntliggende områder og hemmelige steder og folk, hvor alt er på de lokales præmisser og intet er kørt i stilling til de europæiske turister. Her er ingen luksus eller fantastisk service. Fleksibilitet, tålmodighed og nysgerrighed er absolut nødvendige. Vestafrika er for rejsevante mennesker, og det kræver en særlig form for interesse og åbenhed, hvis du skal have det optimale ud af din rejse. Du skal have et bestemt mind set med andre ord. Hvis du er klar på det meste og åben overfor, hvad der sker på din vej, så har du den helt rigtige mentalitet til at få dit livs største og allermest særlige rejseoplevelse i fantastiske Vestafrika.

 

 

FAQ

 

 

Ofte stillede spørgsmål om rejser i Vestafrika

 

 

Hvor ligger Vestafrika?

Vestafrika ligger, som navnet siger, i det vestlige området af det afrikanske kontinent og strækker sig fra Marokko til Cameroon.

 

Hvilke lande hører under Vestafrika?

De vestafrikanske lande tæller: Marokko, Vestsahara, Mauritanien, Senegal, Gambia, Guinea Bissau, Guinea, Sierra Leone, Liberia, Elfenbenskysten, Mali, Burkina Faso, Ghana, Togo, Benin, Niger, Nigeria og Cameroon.

 

 

 

Trustpilot