Find din rejse til Afrika her:

Handicaprejser

Handicaprejser med Rickshaw

 

Der er ingen grund til at opgive de store rejsedrømme, fordi du har en funktionsnedsættelse. Et handicap er ingen hindring for at din drøm om et vaskeægte safarieventyr på den afrikanske savanne kan gå i opfyldelse. Hos Rickshaw er vi specialister i at planlægge individuelle rejser til Afrika. Vores rejser er skræddersyede helt efter dine ønsker, dine behov og dit budget.

 

Tryghed og sikkerhed står i højsædet, når turen går til Afrika. Det gælder ti-fold, når du er handicappet. Derfor har vi hos Rickshaw tilknyttet en handicaprejsekonsulent.

 

Lad dig inspirere af rejseoplevelserne, der er beskrevet her på siden. Mulighederne er - næsten - uendelige. Vi står klar til helt uforpligtende at besvare alle dine spørgsmål og løse de særlige udfordringer, som du måtte have. Alt sammen så din afrikanske rejsedrøm kan blive en realitet. Rejsen, du aldrig glemmer.

Safari i Afrika for handicappede

 

For mange mennesker står en afrikansk safari højt på listen over drømmerejser. Hos Rickshaw Tours & Travel er vi bestemt også af den overbevisning, at alle bør opleve en rigtig safari i Afrika mindst én gang i deres liv. En safarirejse er en oplevelse, der skaber fantastiske minder, der varer resten af dit liv. I Afrika oplever du de uendelige champagnefarvede sletter, hvor det vrimler med flokke af vilde dyr som elefanter, løver, gnuer, zebraer og giraffer, for blot at nævne nogle få.

 

Kenya og Tanzania er de oplagte safaridestinationer, og bliver af mange betragtet som verdens bedste safarilande – og ikke uden grund. Her finder du nemlig alt, hvad hjertet begærer, inden for kultur, natur, historie og naturligvis dyreliv. I Sydafrika lokker de malariefri safarioplevelser på vedligeholdte veje side om side med skøn natur, marineoplevelser og fantastisk mad og vin.

 

For mennesker med et handicap eller begrænset mobilitet kan et safarieventyr måske virke uden for rækkevidde. Heldigvis lever vi i en tid, hvor stort set alt er muligt. Selv en forholdsvis svær funktions-nedsættelse behøver ikke være nogen hindring. Glæd dig til verdens bedste safari, et spektakulært landskab, Afrikas smukke farver hvad end du betragter en smuk orangefarvet solnedgang eller de blege gule vidder. Glæd dig til nattens mange lyde fra løver, der brøler og flodheste, der pruster. Alt imens kan du slappe af velvidende om, at du befinder dig trygt og godt i din lodge.

 

Naturligvis vil spørgsmål opstå: ’Hvordan foregår det, hvor skal man tage hen og hvordan planlægger jeg egentlig min rejse?’ Vi er klar over, at ikke alle handicappede eller personer med nedsat funktion har de samme behov, og det er derfor vigtigt, at være opmærksom på den unikke situation. Derfor har vi heller ingen standardprodukter. Vi sammensætter din rejse fuldstændig ud fra de informationer, du giver os.

Kenya, safari
Kenya, safari,
løve, safari

Naturoplevelser

Det er ikke kun det eksotiske og varierede dyreliv, der gør indtryk på en safarirejse til Afrika. De store nationalparker er overflødighedshorn af fantastiske naturoplevelser.

 

Fra de vidtstrakte savanner i syd og øst over de store søer, bjerglandskaber og stenformationer, skove og kløfter til de fantastiske kyststrækninger i Sydafrika. Solopgange og solnedgange i Afrika er et kapitel helt for sig, og at følge dyrenes færden i deres naturlige omgivelser, som de er tilpasset og hører hjemme i. Det er svært at finde ord, der kan beskrive storheden i den oplevelse fyldestgørende. Naturens skønhed er uovertruffen og vi tør godt garantere dig, at den sammen med dyrene vil tage pusten fra dig igen og igen.

Kenya
Kenya
Handicap, kenya

Øvrige oplevelser

 

Safarioplevelserne i den storslåede natur er så absolut og med god grund Afrikas største turistattraktion. Når det så er sagt, så byder Afrika dog på mange andre spændende oplevelser, som du ikke må gå glip af på din tur til Afrika. På sin kørestolssafari i Østafrika oplevede Palle blandt andet disse ting, som både han og vi varmt kan anbefale.

 

Kazuri perlefabrik

Kazuri perlefabrikken producerer perler og keramik i farvestrålende, afrikansk stil. Alt sammen er håndlavet og bliver solgt til hele verden, også til smykkeforhandlere i Danmark. Dog til en helt anden pris end den man kan få smykkerne til i Kenya.

 

Fabrikken var oprindeligt grundlagt af Lady Susan Wood i 1975 med det formål at skabe arbejdspladser til Nairobis enlige mødre i lokalsamfundet. Idag arbejder der over 340 kvinder på fabrikken, og de fleste er stadig enlige mødre. Desuden dækker fabrikken 80% af kvindernes medicinske udgifter, da dette er en del af fabrikkens mission.  Den ældste ansatte er Elizabeth, som du sikkert vil møde. Hun har arbejdet på fabrikken lige siden grundlæggelsen i 1975.

 

Kazuri betyder ”lille og smuk” på det lokale Swahili sprog, og det beskriver perlerne rigtig godt. Hver keramisk perle er formet med hænderne af de kvinder, der arbejder på fabrikken.

 

Ved ankomst til perlefabrikken bliver du taget imod af en guide, der tilbyder en rundvisning. Her vil du se, hvordan lermassen laves, hvordan kvinderne former perlerne, maler, glaserer og brænder dem og frem til, at det færdige smykke bliver sammensat. Du ser også, hvordan den håndlavede keramik bliver formet, glaseret og brændt. Du vil slutte af med et besøg til fabrikkens smykkebutik, hvor det er muligt at købe de smukke perler og keramik til en yderst attraktiv pris.

 

Nairobi Girafcenter

Girafcentret er et avlscenter for den truede Rothchildsgiraf, der kun findes på de østafrikanske græssletter. Centret er desuden verdenskendt for at fungere som et naturuddannelsescenter, der siden 1983 har undervist tusindvis af kenyanske skolebørn. Da centret åbnede, havde girafferne mistet deres levested i det vestlige Kenya, og der var kun 130 tilbageværende Rothschild giraffer i hele Kenya. I dag er bestanden steget til mere end 300 Rothschild giraffer, der lever trygt og sikkert i Kenyas mange nationalparker.

 

Når du besøger girafcentret, kan du få lov at fodre girafferne med foderpiller, hvis du har lyst. Foderpillerne uddeles af personalet, og er du den modige type, kan du holde foderet med munden og afvente et tungekys fra giraffen. Det er et hyggeligt sted at besøge, især for børnefamilier, da interaktionen med girafferne er sjove for børn. Og selvfølgelig også for andre dyreglade sjæle. På centret findes også vortesvin, som nyder godt at det grønne område.

 

Morgenmad i naturen

Vi gør os altid umage for at finde hyggelige lodges og anden indkvartering med lokal charme og en autentisk beliggenhed. Det betyder, at du ofte vil kunne nyde indtagelsen af din morgenmad, frokost eller aftensmad i fantastiske omgivelser. Afrikas beplantning og de eksotiske dyrelyde giver en ekstra ubeskrivelig vigtig dimension til din safarirejse.

Handicap, safari, Kenya
Handicap, Kenya

Besøg i en masailandsby

En af de største og mest overvældende og fascinerende oplevelser udover safarituren er de østafrikanske masaier. På en safaritur til Masai Mara i Kenya eller Serengeti i Tanzania er det muligt at få guiden til at gøre et stop ved en Masai landsby. Her inviterer masaierne indenfor i deres hjem og viser deres kultur frem. Masaierne er et semi-nomadisk stammefolk, der lever i Tanzania og Kenya. De er en af Afrikas mest kendte stammer, og de er kendt som blodige krigere, der lever udelukkende af mælk, kød og blod fra deres kvæg. Deres klæder består af stof i ternede mønstre i røde, lilla og blå farver. Hver farve har en symbolik, som du vil høre nærmere om på turen.

 

Oftest vil ét medlem fra stammen fortælle om Masaiernes kultur og vise dig rundt i den lille landsby. Under et besøg vil masaierne også fremføre deres traditionelle hoppende dans, som de er kendte for. Kvinderne fremfører også dans og sang. Under rundvisningen ser du, hvordan masaierne laver ild, hvordan de bor i deres små huse og hører om deres leveforhold og hierarkiske samfund. Hos masaierne må høvdingen gerne have flere koner, men hver kone skal have sit eget hus. Desuden består masaiernes valuta af køer, og rigdommen måles i både køer og koner.

 

Det er super spændende at møde mennesker, der lever fuldstændig anderledes end en selv. Alt bliver sat i perspektiv, og du vil med stor sandsynlighed føle dig taknemmelig over alt det, vi har derhjemme. Men Masaierne vil ikke bytte, og de er stolte og glade for måden, de lever på. Det høres med stor tydelighed, når de fortæller om deres unikke og traditionelle kultur.

 

For at besøge masaiernes landsby skal der betales et donationsbeløb. Det går til at holde samfundet kørende og til at give børnene mulighed for at gå i skole. Beløbet lyder oftest på omkring 20-25 dollars. Har man lyst, kan man donere yderligere penge til høvdingen.

 

Et besøg til en Masai stamme er en fantastisk oplevelse, du sent vil glemme.

Kenya
Handicap, kørestol, Kenya
Handicap, safari, masai

Afrika er mulighedernes land

De oplevelser, der er beskrevet herover er nogle af vores favoritter fra Østafrika, men de er blot få udvalgte blandt de næsten utallige muligheder, du har, for at krydre din safarirejse og gøre det hele fuldendt. Så fortæl os om, hvad du drømmer om at opleve på din egen safarirejse til Østafrika eller Sydafrika. Så finder vi ud af, hvilke aktiviteter, vi kan garantere matcher dine ønsker og behov.

Fakta

 

Generel information om Rickshaws handicaprejser

Hos Rickshaw er vi meget glade for at kunne tilbyde personer med særlige behov muligheden for at  komme på et skræddersyet safarieventyr til Kenya. Sammen med vores øvrige Rickshaw kontorer i Østafrika har vi fundet frem til handicapvenlige safarilodges, som gør det muligt for bl.a. kørestolsbrugere, at nyde den afrikanske stemning og savannens mange vilde dyr på egen krop og sjæl. I Sydafrika kan de ligeledes løfte den specialopgave, det er, at arrangere en både sikker og behagelig safarirejse for folk med et handicap.

 

Vi ved hvor vigtigt det er, at vores handicapvenlige rejser er gennemtestede og afprøvet, inden vi sender dig afsted. Derfor har vi, sammen med en kørestolsbruger, selv været afsted for at tjekke om handicapfaciliteterne på vores udvalgte hoteller og lodges i Østafrika stemmer overens med det reelle behov en kørestolsbruger fx har. Vi har skiftet hoteller ud undervejs og fundet frem til nye, som er bedre udrustet til at gøre din ferie til noget særligt. Vi benytter firhjulstrukne safaribiler med rampe. For at hjælpe dig på bedst mulig vis fungerer vores lokale chauffører som hjælpere – og altid med et smil på læben.

 

Når du kontakter os, begynder planlægningen af din afrikarejse. Sammen med fastlægning af program sørger vi for, at alt det praktiske er i orden fra du ankommer i lufthavnen på afrejsedagen, til du atter returnerer til Danmark. Vores fornemste opgave er at arrangere rejsen, du aldrig glemmer – uanset om du har funktionsnedsættelse eller ej. Vi glæder os til at høre fra dig, og ser frem til at sende dig på dit livs rejseeventyr i trygge rammer.

handicap logo

FAQ

 

Ofte stille spørgsmål om Rickshaws handicaprejser

 

Kan man komme på safari, når man sidder i kørestol?

Ja, man kan godt komme på en safari, når man sidder i kørestol. Hos Rickshaw Tours & Travel arrangerer vi handicaprejser i Afrika. Vi mener ikke, at man skal lade sig begrænse, selvom man har en funktionsnedsættelse. Derfor har vi, sammen med lokale turagenter, udviklet handicapvenlige safarirejser, der skræddersyes efter individuelle ønsker og behov.

 

Kan handicappede komme på safari i Afrika?

Ja, handicappede kan godt komme på en safari i Afrika. Mange mennesker drømmer om at se de berømte Big 5 på den afrikanske savanne. Dog føler mange sig hindret i at udleve drømmen grundet et handicap. Det synes vi hos Rickshaw Tours & Travel er en skam og helt unødvendigt. Derfor har vi, sammen med lokale turagenter, udviklet handicapvenlige rejser.

 

Trustpilot