Find din rejse til Afrika her:

Safarirejser

Afrikas vilde dyreliv er kilde til store oplevelser som ikke fås andre steder. Safari på Østafrikas store savanner og gorillatrekking i Ugandas bjerge bringer dig helt tæt på naturen. Vi skræddersyr din safarirejse således du får mest muligt ud af din tid på første parket til Afrikas fantastiske natur.

 

 

 

Safari er en rejse ind i dyrenes verden

Begrebet ’safari’ er måske noget du umiddelbart forbinder med zebraer, elefanter og løver samt de andre imponerende dyr på den afrikanske savanne. På Swahili, det lokale sprog i Kenya og Tanzania, har ordet dog en anden mening, og betyder meget rammende ’at rejse’. Dette stammer angiveligt tilbage fra kolonitiden, hvor det siges at store flokke af vildtliv blevet jagtet og skudt for her efter at blive slæbt gennem landet af stammefolk. Nu om dage findes der stadig jagtsafarier i stor stil, men dem finder du ikke hos os. Til gengæld har du mulighed for at komme på en moderne og traditionel afrikansk safari, hvor du bliver inviteret ind i dyrenes verden på deres præmisser. Her får du tid til at beundre den exceptionelle afrikanske natur, med de smukke champagnefarvede savanner og fordybe dig i en verden af vilde dyr, som vil efterlade dig både imponeret og åndeløs over at sidde midt i dette vidunderlige scenarie. Men en safari er meget mere end vilde dyr og flade champagnefarvede savanner. Det er også muligheden for at interagere med lokallivet.

 

Du har med stor sandsynlighed hørt om masaifolket, som lever i det sydlige Kenya samt det nordlige Tanzania langs det enorme og imponerende Great Rift Valley. Masaistammen lever på savannen i små simple hytter lavet af ler, komøg, blade og græs, som kvinderne har konstrueret. Tager du f.eks. på en rejse til Kenya vil du med stor garanti se masaier vandre stolt rundt på savannen, hvor de enten er på vej efter vand eller hyrder deres kvæg. På din safari kan du endda besøge en masailandsby og få et indblik i hvordan disse nomader lever i alt deres enkelthed. Et sådan besøg sætter altid tingene i perspektiv.

 

Østafrika og det Sydlige Afrika byder på nogle af verdens bedste safarilande, hvor du oplever dyrene i deres naturlige habitat og uden indhegning og asfalterede veje gennem naturen. Kenya, Tanzania, Botswana og Namibia er absolut anbefalelsesværdige for safari og naturoplevelser, og med forskellige charmerende oplevelser alt efter hvilket land du vælger at besøge. En safari er for mange mennesker naturligvis et af rejsens højdepunkter, når de rejser til Afrika. Det at opleve Afrikas vilde dyreliv er noget helt særligt, og hos Rickshaw Tours & Travel er vi helt enige. Alle burde tage på en safarirejse i Afrika mindst én gang i sit liv. Kontinentet er et mekka for de, der ønsker at opleve storslået natur og et fantastisk dyreliv. En safari er en rejse og et besøg i én enkelt nationalpark er ofte ikke nok i Østafrika, eftersom alle nationalparker byder på noget særligt. Derfor anbefaler vi, at du besøger mere end et safariområde, så derfor har vi i afsnittet her under skrevet lidt om de enkelte safaridestinationers højdepunkter.

 

Kenya: Safari fra Great Rift Valley til Masai Mara

I Kenya venter det magiske Masai Mara, der udover at være beliggende i Great Rift Valley også er verdenskendt for sit fantastiske og mangfoldige dyreliv. Bl.a. kan du hvert år i perioden juli-oktober opleve gnuernes store vandring, som absolut er værd at planlægge sin safarirejse efter. Det er på dette tidspunkt at mere end 1,5 millioner gnuer og 300.000 zebraer krydser Mara floden til den enorme Serengeti-slette i Tanzania i deres søgen på nyt frisk græs. I sandhed et spektakulært skue. Lige så langt som øjet rækker er savannen fyldt med sorte pletter, som ved et nærmere øjekast er gnuer, der græsser eller bevæger sig i en lang række afsted mod grønnere græs og bedre tider for en stund.

 

Kenya er det perfekte safariland for førstegangsbesøgende og i Masai Mara kan du med stor garanti være vidne til savannens fem større dyr, også kaldet ’The Big Five’: løve, bøffel, elefant, leopard og næsehorn. Masai Maras landskab er domineret af græssavanne med delvis akacieskov. Rundt om Masai Mara reservatet ligger flere andre nævneværdige safarireservater. Tager du længere mod syd finder du Amboseli Nationalpark. En lille og undervurderet safaripark med et væld af dyreliv. Parken er berømt for at være et af de bedste steder at opleve fritlevende elefanter i hobetal. Også her lever dyr og masaifolket side om side. Amboseli er også et besøg værd af mange andre årsager – Bl.a. vil du her fra kunne se Kilimanjaro, verdens højeste fritstående bjerg, danne en smuk baggrundskulisse med sin delvis sneklædte top ude i det fjerne. En udsigt der for mange sætter gang i drømmene om måske selv en dag at stå der oppe på Uhuru Peak – Kilimanjaros berømte top. På din safarirejse i Kenya vil du måske også komme forbi andre af Kenyas smukkeste naturreservater som Lake Nakuru, Lake Naivasha, Aberdare Højlandet og Samburu.

 

Tanzania: Ngorongoro krateret og de største afrikanske savanner

Østafrikas største land Tanzania er fortsat et af kontinentets mest rørende og originale safaridestinationer, og i den grad velsignet med en række superlativer, der er uovertruffen på det afrikanske kontinent: Afrikas højeste bjerg, det største vildtreservat, den ældste menneskelige bosættelse og højthævet over alle andre safarioplevelser – den imponerende før omtalte store gnuvandring. Et scenarie som mange naturelskere verden over faktisk omtaler som ’det største vildtdyrsshow i verden’. Tanzanias vildtliv definerer fantasien om et ægte safarieventyr i Afrika. De uendelige bleggule sletter, der lever med gigantiske væsener, Kilimanjaros sneklædte top over den støvrøde savanne, søer med et lyserødt tæppe af flamingoer, der støder op til frodige grønne skove samt græssletter der tilsyneladende strækker sig for evigt. Måske er dette sted faktisk Paradis på jord.

 

Tanzania har alt hvad hjertet begærer af mangfoldigt dyreliv, der lever i smukke landskaber. Serengeti sletten, som er den største, anses også som ’menneskehedens vugge’, hvor nogle af vores tidligste forfædre begyndte at bosætte sig. Fordyb dig i den fantastiske, fortabte verden i Ngorongoro krateret – en gammel vulkansk caldera, hvor det vrimler med dyreliv, og som regelmæssigt beskrives som ’verdens ottende vidunder’. Den forbløffende koncentration af vildtliv lever i dette frodige forhistoriske landskab, og alle medlemmer fra ’The Big Five’ kan også ses her. Løver slapper af i skyggen af din safaribil, flodhestene skvulper rundt mellem hinanden i søen mens et frygtløs sort næsehorn stopper op og får dig til at holde vejret en ekstra gang. Ngorongoro krateret er et must at besøge på din rejse i Tanzania.

 

Uganda & Rwanda: På safari blandt menneskeaberne

Østafrikas frække lillebrødre Uganda og Rwanda bringer noget særligt til dine rejseminder. Begge er lande, der hidtil stadig er relativt uopdagede destinationer, hvilket gør dem næsten uberørte og utroligt rene. Uganda er et land med mange overraskelser, rullende bakker, kratersøer, rigeligt dyreliv og naturligvis de truede bjerggorillaer. Ydermere er Uganda stadig autentisk afrikansk og frodigt grønt hjemsted for de hyggeligste folk på kontinentet. Afrikas nemmeste og mest tilgængelige gorillatrekking finder du i Rwanda, også kendt som ’De 1000 bakkers land’. Efter at have ankommet til den smukke hovedstad Kigali, er du kun et par timers kørsel væk fra legendariske Vulcanoes Nationalpark, hvor Diane Fossey studerede bjerggorillaerne i 20 år. I både Uganda og Rwanda kan små grupper af privilegerede besøgende opleve et af de mest mindeværdige dyrelivsmøder på jorden – gorillatrekking gennem Virungas regnskov i Rwanda eller Bwindi Nationalpark i Uganda. En gorillasafari vil efterlade dig åndeløs over at være vidne til nogle af verden sidste bjerggorillaer i deres naturlige habitat.

 

Botswana og Namibia: Uventede safarieventyr

Længere mod syd finder du landende Botswana og Namibia, som ud over at være værter for nogle af Afrikas bedst bevarede naturområder også er fantastiske safaridestinationer. Botswana er med sit Okavango Delta Moder Naturs største teater: en episk forestilling af vildt drama. Regn omdanner den støvede røde ørken til frodige sumpe, enorme flodsletter og levende savanner. Karaktererne indtager og inspirerer, migrerer og samles når handlingerne udfoldes. Flodheste fylder hele flodbredden, hundredvis af elefanter ankommer og majestætiske store katter leverer øredøvende replikker. Du er omringet af denne scene, og få steder vil med høj sandsynlighed få dig til at føle dig mere levende. I Namibia finder du derimod naturens største kunstgalleri, en mystisk verden af surrealistiske landskaber og overnaturlige oplevelser. Namibia føles som en fortabt verden med uendelige fantasi-landskaber. Tårnhøje orange sanddyner i Sossuvlei ørkenen, der skifter farve under solen. Støvede sletter og udtrukne flodbredder, der strækker sig ud i horisonten. Flokke af elefanter, zebraer og enhjørning-lignende oryxer vandrer mellem isolerede vandhuller, mens Namibias bush-folk jagter springbukke i horisonten. For mange er en rejse til Namibia fotografernes drøm, men alligevel er det svært at fange dette smukke vidunder på et lille billede.

 

Hos Rickshaw Tours & Travel har vi igennem 30 år arrangeret rejer til Afrika og vi sætter en ære i, at arrangere rejser der giver minder for livet. Enhver rejse bliver skræddersyet, så den passer til de enkeltes ønsker og interesser. Ligeledes kan du glæde dig til en rejse i Afrika med din egen private guide. Sammen med ham planlægger du hvordan dagene skal foregå. Måske du har lyst til at dele dine safarier op eller alternativt tage på heldagssafari med madpakke som nydes i det fri.

 

I samarbejde med vores lokale kontorer på vores forskellige destinationer sammensætter vi en skræddersyet rejse til dig, som du aldrig glemmer.

 

Huskeliste til Safari


Huskeliste til safari

 

Der er ikke noget, der kan sammenlignes med et safari eventyr i Afrika. Det er en livsbekræftende og spændende oplevelse.

 

Her er nogle tips, som vi anbefaler du husker på, for at få den optimale rejse:

 

1. Din eventyrlyst

 

I modsætning til at gå i zoologisk have, er en safari i Afrika ’den ægte vare’. Du er i de vilde dyrs territorie, hvor de lever deres liv i naturen, og det er blevet din mission at finde dem. Du vil muligvis ikke se nogle dyr i et stykke tid, men pludselig dukker de frem inden for kort tid. Det afhænger af, hvor dyrene er på et bestemt tidspunkt på dagen eller af sæsonen. Det er skønheden i at være på en safari - du ved aldrig, hvad der kommer til at ske, eller hvad du får at se.

 

Dyrene er fuldstændig i harmoni med den fredelige natur omkring dem.

 

Bliver du en anelse utålmodig fordi du ikke har set dyreliv i nogle minutter, så tag da en dyb indånding, og kig dig omkring. Du er i Afrika, på udkig efter savannens dyr. Findes der noget bedre end det? Nyd skønheden i Nationalparken, du befinder dig i.

 

Alternativet er at sidde fast i en trafikprop derhjemme.

 

2. Et godt kamera

 

Invester i et godt digitalkamera eller videokamera, så du ikke går glip af noget fra dit eventyr. Det er ligeledes en god ide, at medbringe yderligere hukommelseskort, hvis behovet skulle opstå for mere kamera kapacitet.

 

Sørg altid for at sikkerhedskopiere dine billleder og film.

 

Hukommelseskortene giver dig ligeledes mulighed for at tage masser af billeder uden at skulle bekymre sig om at løbe tør for diskplads. Du kan altid gennemgå, og slette det unødvendige, men du ønsker helt sikker ikke at gå glip af noget fra dit eventyr.

 

Husk også at nyde naturen og dyrene omkring dig, og ikke blot gennem en linse. Du ønsker ikke at gå glip af den naturlige skønhed i både dyr og park.

 

3. Dagbog

 

Vi har som mennesker en tendens til at glemme vores oplevelser efter et par år. Måske ikke helt glemme, men absolut have vanskeligt ved at huske detaljerne. Vi anbefaler, at du medbringer en dagbog, for at skrive detaljerne fra dagens aktiviteter ned. Mange år fremadrettet vil din dagbog gøre det muligt for dig, hurtig at genkalde dine safari oplevelser

 

4. Tøj og påklædning

 

Før du tager ud på din rejse, er det en god idé, at finde ud af hvordan vejret er i det pågældende land, og på det tidspunkt af året hvor din rejse finder sted.

 

En tommelfingerregel er, at tage en let sweatshirt eller jakke med dig, uanset hvor dine rejser går hen. Hvis du f.eks. besøger Ngorongoro-krateret i Tanzania, kan man være sikker på kølige aftener og en sweatshirt vil være nødvendig.

 

Det er en god idé at medbringe rejsebukser, der kan lynes af ved knæet, så de hurtigt bliver til shorts. Sørg for at de har dobbelt lynlås eller dobbelt velcrolommer. Dette vil forhindre, at tingene falder ud af lommen, fx pas, penge, etc.

 

5. Safari hat/Tilley hat

 

En safari hat er et must, da din almindelige kasket ikke beskytter dit ansigt for solen. Hatten kan pakkes sammen til ingenting, og folder sig ud igen, når du pakker den ud. Denne type hat er også meget anvendelig i tilfælde af kraftige regnvejr

 

6. Medicin - Malaria, vaccinationer, etc.

 

Forhør dig ved egen læge hvordan du beskytter dig bedst mod sygdomme, som er i de områder, du skal besøge på rejsen. Gul Feber vaccination er normalt obligatorisk ved rejser i Afrika. Der udover anbefales det, at være opmærksom på risikoen for malaria.

 

Husk: Konsultér egen læge i god tid forud for din rejse og medbring selv de medikamenter, som du må få behov for

 

7. Snacks

 

Selv på all inclusive luksus safari skader det aldrig at være forberedt. En energibar eller noget lignende er let at tage med og giver dig energi i lang tid.

 

8. Kikkert

 

Mange af dine oplevelser på en safaritur vil foregå meget tæt på de dyr, der er i reservatet, du besøger - så tæt, at du ikke har behov for en kikkert. Dog vil du kunne få brug for den på andre tidspunkter, specielt på walking safari, hvor kikkerten giver dig en chance for at se ting, du ikke kan se med dit blotte øje.

 

9. Nogle at dele oplevelserne med

 

Din safaritur vil være en livsbekræftende oplevelse. Der findes ikke noget så forbløffende, som at være ude blandt dyrene, og naturen - og har man nogle at dele oplevelserne med, vil turen blot være endnu mere speciel.

 

10. Knick Knacks

 

Komfortable sko er vigtigt (vandrestøvler, hvis du har planlagt walking safari), solcreme, insektspray, en bog om det land, du besøger, hvis du beslutter dig for at opleve kulturen, folket, strandene etc.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias