Find din rejse til Afrika her:

 

Trekking i Etiopiens Simienbjerge


12 dage
Inkl. engelsktalende lokalguideEr du til vild natur, usædvanligt dyreliv, smukke solnedgange og verdensklasse udsigter, bør du overveje at trekke i de spektakulære Simien bjerge. Her finder du et næsten uberørt sted, hvor de færreste har været, men når først folk ser billeder eller høre om stedet, vil alle derhen. Det tætteste man kan sammenligne det med er Grand Canyon – gange tusind!

 

Stedet byder på enestående naturområder og landskaber, som mange er forundret over endnu ikke er overrendt af verdens mange turister. Tværtimod ligger bjergene omgivet af fredfyldt natur, hvor man får mulighed for at mærke det ægte Etiopien. Du bevæger dig igennem enge, dale, floder og bjergtinder, der når op i 4.600 meters højde. Alt imens dyrene med stor iver hopper og danser på de stejle skrænter, dybe kløfter og endeløse landskaber af høje tinder.

 

Semien bjergene er rent geologisk et unikum, som er helt sin egen. Bjergene er desuden af de få i Afrika, hvor der jævnligt ligger sne på toppen. Af samme grund er den 179 kvm store nationalpark på UNESCOs verdensarvsliste, og anses for at være en af verdens helt store naturskatte. Trekkingturen er uden tvivl en af de bedste på det afrikanske kontinent, og det er et eventyr, du aldrig vil glemme.

 

 

Trekking i Etiopiens Simienbjerge


Dag 1: Ankomst i Addis Ababa


Ved ankomst til Bole International Airport bliver I modtaget af en af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Etiopien, der vil køre jer til jeres hotel.

 

Senere skal I på byrundtur, hvor I besøger Trinity Katedralen, der er en smuk kirke bygget i barokstil fra den europæiske arkitektur, der er unik for Etiopien såvel som hele Afrika. I besøger Det Nationale Museum, hvor hovedattraktionen er fossil udstillingen af den berømte pige Lucy, der levede for 3,5 millioner år siden. Derudover besøger I St. George Katedralen og det tilhørende museum, hvor I kan opleve den historiske kirke, der er et fremragende eksempel på Etiopiens traditionelle, ortodokse kirkearkitektur grundlagt af kejser Menelik-II. Byrundturen byder på en panoramisk udsigt ved Addis Ababas højeste punkt Mount Entoto i 3200 meters højde.
Dagen slutter af med en kulturel festmiddag, hvor I har mulighed for at deltage i national musik og dans.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension*

 

*Halvpension: Morgenmad og middag

 

Dag 2: Gondar


Dagen starter med at flyve til det nordlige Gondar, hvor I skal besøge slotte og kirker fra det 17. århundrede, hvor byen var Etiopiens hovedstad. Byen fungerede som et kristent hovedsæde i en lang årrække, og dette afspejler sig i bygningerne og den generelle arkitektur.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 3: Sankaber


Om morgenen kører I til startcampen Sankaber, hvorfra de fleste trekkingture i Simien bjergene starter. I påbegynder nu jeres første trekking på 3-4 timer igennem de kultiverede landskaber. Sankaber Camp ligger i et skønt område og byder på de fineste solnedgange. Har man lyst til at udforske campområdet, kan man et par minutters gang derfra gå på eventyr i de vilde naturområder og samtidig nyde områdets smukke udsigtspunkter.

 

Indkvartering: Sankaber Camp

 

Dag 4: Simienbjergene


I dag skal I trekke i 6-7 timer indtil I når Geech Camp. På vejen bevæger I jer igennem skove, enge og landbrugsdyrkede områder. På denne dag møder I muligvis de langhårede Gelada aber, der er endemiske og kun findes i Etiopien. Geladaerne er nært beslægtet med bavianer, men har et helt unikt udseende, som gør dem særligt interessante at møde.

Har du lyst til at udforske mere af Etiopiens dyreliv og er du eventyrlysten, kan du bevæge dig mod bjergkanten for at se den afrikanske stenbuk ”Walia Ibex”. De fleste bliver overrasket over dyrets enorme horn, og det kan være en sjov oplevelse at stoppe op og betragte den flotte buk.

I ankommer til Geech Camp, hvor der både er et toilet og et nærliggende vandfald, hvor I kan vaske jer i bedste junglestil.
Geech Camp ligger på et åbent og øde plauteau, hvor ørne, gribbe og ravne er sædvanlige gæster.

 

Indkvartering: Geech Camp

 

Dag 5: Simienbjergene


Dagens trek varer omkring 5-6 timer. Her passerer I området Kibran Metia, før I ankommer til Chenek Camp. Her kan I nyde betagende udsigter over lavlandet og bjergskrænterne mod vest. Der ligger et vandløb fem minutters gang syd fra Chenek campen, som I kan udforske. Chenek anses for at være et af de bedste steder i Simien bjergene til at spotte dyreliv, og her ses ofte lammegribbe blandt mange andre dyr. Også her holder Gelada aberne og de afrikanske stenbukke til. Chenek Camp ligger ved siden af vejen, der går igennem Simien bjergene, og der er derfor en del trafik ved campen. Det har dog den betydning, at der er en mindre vild atmosfære i området.

 

Indkvartering: Chenek Camp

 

Dag 6: Simienbjergene


Dagen i dag står på 9-10 timers trekking fra Chenek til Ambikwa Camp, hvor I følger en rute, der går sydøst for Chenek.
Udsigten fra Amvikwa Camp i de 3.200 meters højde er intet mindre end fantastisk, og i dag er endnu en af de dage der vil gøre et stort indtryk.

Ambikwa ligger ved foden af Ras Dashen, der er det højeste bjerg ved bjergkæden. Ruten er fantastisk, og du bevæger dig igennem flodområder og dale, hvor du får mulighed for at få et glimp af morgendagens højdepunkt ved Ras Dashen bjerget.

 

Indkvartering: Ambikwa Camp

 

Dag 7: Simienbjergene


I dag er dagen, hvor I skal på toppen af Simien bjergkæden. Trekkingen kommer til at vare 9-10 timer fra Ambikwa til Ras Dashen bjerget (4.630 meter) og videre til Maje. Mens du bevæger dig igennem ruten, vil du kunne se den 3-toppede silhuette af Ras Dashen. Det kan være svært at vurdere, hvilken af toppene, der er højst. Dog afslører en bunke sten på toppen, hvor det højeste punkt er. Fra Ras Dashen kan I nyde udsigten over de mange bjerge, der fortsætter så langt øjet rækker. De storslåede bjerge står i smuk kontrast til lavlandet, der ligger som en fløjlsdug mellem bjergene.

 

Indkvartering:

 

Dag 8: Simienbjergene


Trekking i 9-10 timer fra Maje til Arkwasiye via Mentaber.

 

Dag 9: Simienbjergene


Trekking i 7-8 timer fra Arwasiye til flodbredden ved Ansiya via Sona, hvor I samles efter 3 timers trekking.

 

Dag 10: Simienbjergene


Dagens trekking er på 7-8 timer fra Ansiya til Hawaza.

 

Dag 11: Axum


Dagens sidste trekkingdag står på 3-4 timers trekking fra Hawaza til Adi Arkay. Efter en pause i Adi Arkay, fortsætter I i bil til Axum, som er Etiopiens gamle hovedstad og civilizationens vugge.
Her er der mulighed for at hvile benene og nyde en omgang søvn i en blød seng.

 

Indkvartering:


Dag 12: Axum byrundvisning – Hjemrejse


Axum er kendt for dens 2000 år gamle Axumite stolper, hvoraf nogle af dem måler helt op til 33 meter. Området er desuden kendt for Queen of Shebas bade og palads, King Kaleb’s gravsted, det arkæologiske museum og kirken kaldet St Mary of Tsion Church, hvor den originale kiste ”Pagtens Ark” eftersigende ligger. Myterne lyder, at Sheba dronningens søn og Kong Solomon af Israel, King Menelik I, bragte den originale kiste fra Israel til Axum.
Senere på dagen køres I til Bole International Airport, hvor I skal med flyet tilbage til Danmark.

 

Trekking i Etiopiens Simienbjerge


Vaccinationer
Gul feber:      Ikke nødvendigt
Hepatitis:      Kontakt venligst egen læge
Malaria:         Kontakt venligst egen læge
Andet:            Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejesforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan købes online inden afrejse (USD 50)

 

Transport
Toyota firhjulstrækker eller minivan

 

Afrejse fra

Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK

fra22.450,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 22.450 pr. person i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur på økonomiklasse
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse. Der er mulighed for at benytte sig af faciliteterne hos Magnolia Hotel den sidste dag.
 • Måltider i henhold til rejseplanen
 • Alt lokal transport
 • Brændstof
 • Erfaren engelsktalende chauffør/guide og lokale guider på de enkelte destinationer
 • Relevante parkgebyrer og betaling til lokale guides
 • 1 flaske vand pr. person pr. dag

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffør/guide/hotelpersonale
 • VISA
 • Vaccinationer
 • Personlige omkostninger til f.eks. kommunikationsgebyr, vasketøj etc.
 • Andet som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS