Find din rejse til Afrika her:

 

Senegal, Gambia, Guinea Bissau: Historie & Kultur


15 Dage
Med engelsktalende guide


Med denne rejseplan krydser vi tre lande fra nord til syd, og oplever en kontinuerlig forandring af klimaøkosystemer og menneskelige miljøer:

 

Natur: På den 'usikre grænse' mellem land og vand rejser vi gennem spektakulære forskellige naturmiljøer såsom ørken sandklitter, savanne, flodmundinger, skov og mangrovesumpe for til sidst at ende med en sejlads, hvor vi skal på opdagelse i- og nyde Bijagos øhav.

 

Historie, forhistorie og tidløse landsbyer: Vi vil opleve historiske steder som Goré den gamle slavehandelsø, Saint Louis, den første koloni-hovedstad i Fransk-Vestafrika og Bolama, den portugisiske Guinea-hovedstad, der i dag ligger gemt i skoven på en fjern ø. Dakar, Senegals moderne og store hovedstad og afrikansk intellektuelle centrum fra tiden før uafhængighed. Vi oplever 'tidløse' mennesker som nomadiske hyrder og fjerntliggende landsbyer samt forhistoriske steder med tusindvis af mystiske stenmonoliter.

 

Kunst, Kultur og musik: Vi bliver introducerede til traditionelle, animistiske religioner, stammekonger, dansende masker og fjerne stammer, der den dag i dag stadig tilbeder forfædre; Det er en unik chance for at opleve stamme-kunst i sin originale kontekst. Vi retter ligeledes fokus mod moderne kunst og musik: Dakar har altid været den kulturelle hovestad i Vestafrika, en smeltedigel af malere og skulptører fra hele kontinentet. Glæd dig til mødet med kunstnerbyens livlige samfund. I weekendens aftentimer skal vi i Gambia og Casamance føle rytmerne fra musikken, der strømmer ud fra de lokale afrikanske klubber.

 

Unikke arrangementer der falder sammen med afrejsedatoerne:
Se afrejsedatoer under Praktisk

 

2. november og 21. december:
Saltvandflodheste og skildpadder

 

13. april:
Vaca Brutos dansende masker

 

 

Senegal, Gambia, Guinea Bissau: Historie & Kultur


Dag 1 Ankomst i Dakar


Ved ankomst i Dakar, Sengegals hovedstad, om aftenen bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen. Du bliver  kørt til dit hotel, hvor resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 2 Moderne kunst metropol


Dakar blev centrum for politisk, kunstnerisk og intellektuel "renouveau" i uafhængighedstiden. Vi besøger Plateau-distriktet, guvernørpaladset og nogle interessante markeder som Kermel markedet, der er bygget i ren kolonistil. Frokost indtages i en typisk senegalesisk restaurant. Senere er eftermiddagen dedikeret til "Village des Arts", som er et kunstsamfund sammensat af 62 kunstatalier. Alle discipliner i billedkunst er repræsenteret: Maleri, skulptur, keramik, fotografi, video, installation - for blot at nævne nogle få.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 3 Goré, Lac Rose & fiskerlandsbyer


At vågne op i Goré før folkemængden ankommer, er en fornøjelse mens vi slentrer gennem de små stenbelagte gyder i denne historiske bosættelse. I Goré blev slaver førhen stuvet sammen for derefter at blive sendt til Amerika. Byen er fuldstændig restaureret for at vidne om disse forhenværende tider. Takket være den dejlige brise, den gamle arkitektur, de mange restauranter og butikker er Goré i dag en meget behagelig by at besøge.

Vi tager til Lac Rose, en lavvandet saltvandssø omgivet af sandklitter, også kendt som Lac Retba. Vandet er ti gange mere salt end havet og takket være den høje saltkoncentration, har søen ofte et rosa skær. Langs kysten opdager vi den største fiskerby i Senegal, hvor mere end 4500 farverige både kommer ind til kysten med dagens fangst.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 4 Saint Louis


Saint Louis er en charmerende gammel bydel, der ligeledes var den første hovedstad i de vestafrikanske franske kolonier. Bydelen var tidligere base for Aeropostale-pioneroperationen mellem Europa, Afrika og Sydamerika. Saint Exupéry, den berømte forfatter til eventyret om "Den lille prins" var en af piloterne på denne rute.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 5 Fuglefristed og nomadiske stammer


Tidligt denne morgenen tager vi nordover for at tage på opdagelse i Djoudj National Bird Sanctuary (Parc National des Oiseaux du Djoudj), en naturlig oase dannet af hundrevis af kilometer delvist oversvømmet land.  Fristedet er erklæret verdenskulturarv af UNESCO. Dette "fugtige paradis" er det bedste levested og ynglested for over en million trækfugle samt blivende fugle. Det er beliggende på den sydøstlige bred af Senegal-floden, og byder på en række vadeområder, der er meget populære blandt trækfugle, hvoraf mange krydser Sahara.

Om eftermiddagen fortsætter vi til Ferlo-ørkenen for at opleve det tørre område, hvor nomadiske Fulani-stammer hyrder store zebuflokke. Fulani, også kaldet Peul, er den største stamme på de vestafrikanske savaner og lever i et stort område fra Senegal til Tchad.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 6 Tuba Broderskabet


Den sjældent besøgte hellige by Tuba (Touba) er det rette sted at værdsætte gæstfriheden af et afrikansk broderskab. Under den årlige festival er byen besøgt af fire millioner pilgrimme.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 7 Stencirkler og afrikansk musik


Denne morgen er der tidlig afgang. Vi forlader hovedvejen for at opdage Sine Nagayenes unikke megalitiske område bestående af 62 cirkler af opstillede sten, herunder en dobbeltcirkel. Med i alt 1102 udskårne sten er dette unikke sted blevet anerkendt som verdenskulturarv af UNESCO. Efter grænseformaliteterne er overstået i Gambia, kører vi til de nordlige bredder af Gambia-flodmundingen hvor vi går ombord på en færge, med en farverig folkemængde, for at krydse denne store flod. Vi går i land i Banjul, og ankommer til Senegambia Hotel, som er det første hotel der har åbnet landet for turisme og er beliggende i en stor og frodig park, hvor det er let at støde på fugle og aber, der ofte går frit omkring i receptionen. Denne fredag aften spiser vi middag i en restaurant før vi tager fra klub til klub for at nyde levende afrikansk musik.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 8 Gambiske fugle


Senegambia Haver er en ægte afrikansk oplevelse. I  denne store park er det muligt at opleve 70% af de fuglearter, der findes i hele landet. Med en ornitologisk guide, og en kikkert i hånden skal vi opleve forskellige arter af afrikanske fugle i deres naturlige levested.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 9 Hellige konger


Vi forlader hovedvejen for at nå til lerbefæstede huse, der stadig bebos af en stor patriarkalsk Diola-familie. Et meget interessant eksempel på den traditionelle afrikanske "skulpturelle arkitektur". Vi vil blive modtaget af kongen af et Diola-kongerige og efter protokollens salutationer vil kongen, der også er ypperstepræst med både politisk og mystisk magt, besvare vores spørgsmål om de traditionelle regler i Diola-samfundet.

Om eftermiddagen følger vi en isoleret vej til en lille landsby. Her kommer masker ud fra den hellige skov, hvor kun de indviede er optaget, for at danse for en begejstret lokal folkemængde.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 10 Oversvømmede landsbyer


Efter at have passeret grænsen til Guinea-Bissau forlader vi hovedvejen for at nå til et spor. Vi skal ud at gå i et unikt landskab af vandløb, saltsumpe, fladt land, lerdæmninger og risgårde. I dette fjerntliggende miljø giver gigantiske og isolerede Kapok- og Baobab-træer skygge til små menneskelige bosættelser af Felupes og Baiotes-stammer. Disse mennesker lever i et isoleret og oversvømmet økosystem, hvor de dyrker ris takket være en kompleks stammeteknologi for afsaltning af jorden. Felupes folk praktiserer forskellige ceremonier. De initierede grupper indbefatter en stærk støbning af en kvindelig præstinde, og ritualer annonceres til lyden af ​​store hellige trommer kaldet  Bombolon. En speedbåd vil være på stedet for en spændende sejltur ind i en oversvømmet mangroveskov. Takket være vores lokale kaptajns store erfaring vil vi kunne finde vej gennem et kompliceret netværk af naturlige kanaler og hundredvis af forskellige vandstrømme med salt og ferskvand for at nå til den brede Cacheu-flod. Her lever der vilde, hvide pelikaner, der vejer op til 10 kg hver og dermed betragtes som de tungeste fugle sat Goliath hejre, som er de største hejre, Egrets, Hamerkop, Storke og lyserøde flamingoer.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 11 Bijagos Øhav


Om morgenen er der afgang med speedbåd til en fire dages rejse over Bijagos Øhav for at opdage fjerntliggende øer og isolerede menneskelige bosættelser. Bijagos Øhav er beliggende cirka 64 km ud fra kysten og er med sine 88 øer, hvoraf kun 21 beboes permanent, det største øhav i Afrika. Bijagos er med sit vilde og uberørte landskab, dets unikke fauna og sin ægte stammekultur en geografisk juvel. Farverne på Orango Island vil uden tvivl virke fascinerende: den grønne vegetation, de hvide sandstrande, de brune klipper og det blå hav.

 

Dag 12 Queens Island


Vi går en tur blandt øens vegetation for at nå til den hellige landsby Okinka Pampa, der er vært for Queens of Graves - et fascinerende sted, da denne befolkning bor i et semi-matriarkalt samfund. Vi vil blive modtaget af Régolo, den lokale konge, som fortæller os historien om øen.

For afgangene: 2. november og 21. december:

Rejseplanen vil blive modificeret for at opleve saltvandsflodheste og skildpadder. Forhør dig hos os ang. specifik rejseplan.


For afgangen d. 13. april

Rejseplanen vil blive modificeret for at deltage i Vaca Bruto maskedans.

 

Dag 13 Ø-liv


Dagen bruges til afslapning for at nyde øhavets livsstil: Nyd livet på den vilde strand, ved poolen eller gå på opdagelse for at udforske landsbyer og den frodige vegetation.

Alternativt kan du tage med på udflugt til Soga Bay og Bubaque, den største landsby i øhavet og den eneste, der er forbundet med kontinentet med en gammel færge, der sejler én gang om ugen. I Bubaque finder vi uberørte gyder, et lille farverigt marked, lokale barer og forhandlere. Ganske interessant er det lille etnografiske museum dedikeret til Bijagos kultur.

 

Dag 14 Fra spøgelses hovedstad til Bissau


I dag er der afgang til Bolama Island, den tidligere hovedstad i det portugisiske Guinea fra 1871 til 1941, før den blev flyttet til Bissau. Da portugiserne forlod øen, ankom indfødte folk for at overtage byen, der nu falder fra hinanden og delvist invaderes af tropisk vegetation. Citadellet blev bygget efter planerne om en "Castrum Romanum" - et romersk citadel, som i dag vidner om sløve veje, tomme pladser, tørre springvand, busklignende haver og charmerende administrative bygninger i neo palladiansk stil. I det store guvernør-palads med en gårdhave og søjler i neo Palladian-stil græsser geder fredeliget. På  trods af at Bolama Island er beboet, har øens stemning fra en spøgelsesbys eventyrlige atmosfære.

Om eftermiddagen afslutter vi vores sejlads ved ankomsten til Bissau. Herfra kører vi ud på en kort rundvisning i denne lille og spændende hovedstad. Senere om aftenen er der mulighed for at friske sig op på et nærliggende hotel inden du om aftenen bliver kørt til lufthavnen for dit fly hjem til Danmark med hovedet fuld af gode minder om en oplevelsesrig rejse i Vestafrika.

 

Indkvartering: Dagsværelse inkl. morgenmad og frokost

 

Dag 15


Du ankommer i lufthavnen i henhold til dit flyselskab.

 

 


 

 

 

Senegal, Gambia, Guinea Bissau: Historie & Kultur


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse med engelsktalende guide. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.

 

Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse med privat guide. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2022
8. april
18. november
27. december

 

Særlig Information 

 

Visa
Senegal:              Ikke påkrævet
Guinea Bissau:  1 x VISA påkrævet
Gambia:              Visumfrit i indtil 28 dage ved turistbesøg

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

 

Vaccinationer
Gul feber:   Obligatorisk
Malaria:      Venligst konsulter egen læge
Andet:          Venligst konsulter egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Bagage
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer
Rejseforsikring:                    Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:        Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

Indkvarteringer
Hoteller og lodges vælges altid med maksimal omhu, men grundet eventuel mangel på tilgængelighed på nogle hoteller, kan guiden være nødsaget til at udskifte enkelte af indkvarteringerne under turen ud med andre af samme standard. På nogle hoteller er enkeltværelser ikke altid tildelt.

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

Grundet rejsens specielle karakter kan dele af turen ændres under uforudsigelige faktorer og baseres på indiskutable beslutninger fra vores guide. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at holde sig til det oprindelige program.

 

Der er grænseovergang i afrikanske lande, og derfor skal der forventes forsinkelser. Det er derfor en god ide at bevæbne sig med tålmodighed.

Priserne kan ændres i tilfælde af større udsving i serviceomkostningerne, der ligger ud over arrangørens vilje.

 

Senegal, Gambia, Guinea Bissau: Historie & Kultur


fra28.895,-

 

 

 

 

Pris

Fra 28.895,- pr. person i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur

Transfer ved ankomst og afrejse

Transport i 8 forskellige transportmidler som passer til de geografiske miljøer

Erfaren engelsktalende guide med stor kendskab til områderne

Besøg i henhold til program

Indkvartering i standardværelser / bungalows / telte

Alle måltider som beskrevet fra morgenmad på dag 2 til frokost dag 14

Mineralvand i bussen under besøg - 1 flaske pr. dag

Alle indgangsgebyr

Førstehjælpskasse

Skatter og afgifter

 

Andet:

Vi anbefaler at forlænge turen i en hyggelig bungalow ved stranden på Rubane Island i Bijagos Øhav.

 

Ikke inkluderet i prisen

Visa

Drikkevarer på hoteller og restauranter

Eventuelle gebyr for personlige billeder og video

Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale

Omkostninger til personlige udgifter som telefonopkald, mail etc.

Andet som ikke er nævnt i program

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha