Find din rejse til Afrika her:

 

Senegal, Gambia, Guinea Bissau: Fugle & Karneval


15 Dage
Med engelsktalende guide


Med denne rejseplan skal du ud på en fantastisk rute, der krydser tre lande fra nord til syd. Vi vil opleve en kontinuerlig forandring af klimaøkosystemer og menneskelige miljøer. Efter den 'usikre grænse' mellem land og vand bevæger vi os over forskellige spektakulære naturmiljøer, såsom ørken, sandbanker, savanne, flodmundinger, skov, mangrovesumpe og ender til sidst med en sejlads for at tage på opdagelse i- og nyde Bijagos Øhav. Vi kommer forbi historiske steder som Goré, en gammel slavehandler-ø, Saint Louis - den første koloniale hovedstad i 'Fransk Vestafrika' og Bolama, den portugisiske Guinea-hovedstad, der i dag er glemt i skoven på en fjern ø. Vi vil ligeledes fokusere på samtidskunst og musik: Dakar-metropolen har altid været den kulturelle hovedstad i Vestafrika, en smeltedigel af malere og billedkunstnere fra hele kontinentet. Vi mødes med det pulserende kunstnersamfund.

 

Karneval: Karneval er den vigtigste festivitet i Guinea-Bissau. Karnevallet går vildt for sig om eftermiddagen langs hovedgaden, hvor grupper fra hele landet starter den timelange parade: Hellige traditionelle masker, krigere klædt i krokodilleskind og bevæbnet med pile, indviede piger kun iførte snor af glasperler omkring deres talje og nutidige masker lavet af papmaché. En intens "fiesta popular" kombinerer portugisisk indflydelse med munter afrikanske ånd.

 

Senegal, Gambia, Guinea Bissau: Fugle & Karneval


Dag 1 Ankomst i Dakar


Ved ankomst i Dakar om aftenen bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen. Du bliver kørt til dit hotel, hvor resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Hotel inkl. morgenmad


Dag 2 Dakar: moderne kunstmetropol


Dakar blev centrum for politisk, kunstnerisk og intellektuel fornyelse i uafhængighedstiden. Vi besøger Plateau Distriktet, guvernørpaladset og nogle interessante markeder som f.eks. Marché Kermel, der er bygget i ren kolonistil. Eftermiddagen er dedikeret til kunstlandsbyen 'Village des Arts', der består af 62 kunstatelier. Alle discipliner indenfor billedkunst er repræsenteret her: Maleri, skulptur, keramik, fotografi, video og meget andet. Landsbyen har desuden et stort galleri med udstillinger året rundt.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 3 Goré, Lac Rose og Fiskerlandsbyer


At vågne op i Goré før resten af byen er en fornøjelse, når vi slentrer ned gennem de stenbelagte små gader i denne historiske bosættelse. I Goré blev slaver førhen samlet for at blive sendt til Amerika. Byen er nu fuldstændig restaureret for at vidne om disse gamle tider, men takket være den lette brise, den gamle arkitektur samt de mange restauranter og butikker er Goré et meget behageligt og moderne sted.

Vi tager en færge til Dakar og kører til Lac Rose, som er en lavvandet saltvandssø omgivet af sandbanker. Vandet her er ti gange mere salt ned havet, og grundet den høje salt-koncentration skinner søen ofte i et rosa skær. Langs kysten møder vi den største fiskerlandsby i Senegal, hvor mere end 4500 malede træskibe kommer ind  med dagens fangst.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 4 Saint Louis


Saint Louis er en charmerende gammel bydel og samtidig den første hoveddstad i de vestafrikanske-franske kolonier (AOF). Ligeledes var Saint Louis tidligere base for luftpostoperationen mellem Europa, Afrika og Sydamerika. Saint Exupéry, den berømte forfatter til 'Den lille prins', var én af luftpostpiloterne på denne rute.

Den bedste måde at opleve de gamle stier i Saint Louis er med calash, ligesom lokalbefolkningen, og ved at gå rundt i fiskermændenes kvarter. Der er afsat tid til en slentretur på de små veje, hvor vi skal nyde den unikke atmosfære i denne gamle bydel.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 5 Fuglefristed og nomadestammer


Tidligt denne morgen tager vi nordover for at opleve Djoudj Naitonale fuglefristed, en naturlig oase dannet af hundredvis af kilometer delvist oversvømmede jordområder. Fristedet er blevet erklæret til verdens kulturarv af UNESCO. Bortset fra et væld af både trækfugle og blivende fugle er her også en bred vifte af dyreliv som vildsvin og krokodiller. Med motorbåd tager vi på ekskursion ledet af en lokal ornitolog-guide.

Om eftermiddagen fortsætter vi med at tage på opdagelse i det tørre område, hvor nomadestammen Fulani hyrder store Zebu-flokke. Fulani er den største stamme på de vestafrikanske savanner, og bor bl.a. i dette store område fra Senegal til Tchad.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 6 Tuba Broderskabet


Den sjældent besøgte hellig-by Tuba er det rette sted at værdsætte gæstfriheden hos et afrikansk broderskab. Under den årlige festival er byen besøgt af fire millioner pilgrimme. Mouridi byder enhver interesse for deres traditioner velkommen, men siden Tuba er en hellig by, er det vigtigt at alle besøgende viser respekt for de traditionelle regler. Derfor skal vi klæde os efter en omhyggelig 'dresscode'. Dvs. det er ikke tilladt at vise knæ og skuldre. Samtidig er det ikke tilladt at ryge eller drikke alkohol, og der må ikke høres musik under besøget. Følger vi disse enkle regler, vil vi blive hilst hjerteligt velkommen.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 7 Stencirkler


Efter morgenmaden er der tidlig afgang for at opleve de unikke stenformationer bestående af 62 stencirkler. Med i alt 1102 udskårne sten er dette særlige sted blevet anerkendt på UNESCOS liste over verdenskulturarv.

Når Gambias grænseformaliteter er overståede, kører vi til de nordlige bredder ved Gambia flodudmundingen, hvor vi går ombord på en færge sammen med en farverig skare af mennesker. Vi krydser den store flod, og går i land i Banjul. Vi indkvarterer os på Senegambia Hotel, som er det første hotel der har åbnet landet for turisme. Vi spiser middag på en restaurant før vi skal ud i aftenlivet, hvor vi hengiver os til afrikanske rytmer og live musik.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 8 Gambias fugle


Senegambias Haver er en ægte afrikansk oplevelse, og i den store park er det muligt at spotte op til 70% af de fuglearter, der kan ses i hele landet. Med en ornitologisk guide og en kikkert i hånden skal vi opleve forskellige afrikanske fugle i deres naturlige levested. Senere tager vi på Nationalmuseet, der fokuserer på de forskellige aspekter af landet: Fra arkæologi til nyere historie, til kunst, musik og fotografering

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 9 Hellige Konger


I dag besøger vi de befæstede lerhuse beboet af en stor patriarkalsk Diola familie. Husene er nogle meget interessante eksempler på traditionel afrikansk skulpturel arkitektur. Disse store ler-og træbyggede huse, hvor det eneste lys der er, kommer ind fra et centralt hul i taget, er kendte som impluvium huse - en afrikansk variant af de antikke romerske huse, og har den funktion at beskytte sine beboere mod udefrakommende angreb.

Om eftermiddagen følger vi en isoleret vej til en lille landsby, hvor masker pludseligt kommer ud fra den hellige skov, hvor kun de indledte er optagede. Maskerne vil danse for en begejstret lokal folkemængde.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 10 Oversvømmede landsbyer


Denne morgen spiser vi tidligt morgenmad, inden vi går en interessant dag i møde. Vi skal ud at gå i et unikt landskab af vandløb, salt-sumpe, fladt terræn, lerdæmninger og risgårde. I dette fjerntliggende miljø giver gigantiske og isolerede Kapok- og baobabtræer skygge til små menneskelige bosættelser bestående af Felupes og Baiotes stammer. Disse mennesker lever i et isoleret og oversvømmet økosystem, hvor de opdrætter ris takket være en kompleks 'stammeteknologi', der går ud på at afsalte jorden. Felupes stammefolk praktiserer forskellige ceremonier. De indviede grupper omfatter en stærk støbning af en kvindelig præsinde og ritualer annonceres til lyden af store hellige trommer kaldet Bombolon. Med båd sejler vi på opdagelse i den oversvømmede magnroveskov. Takket være vores lokale kaptajns sejlererfaring, vil vi finde vej gennem et kompliceret netværk af naturlige kanaler og hundredvis af forskellige vandstrømme med salt og ferskvand for til sidst at ende i den brede Cacheu-flod. Her kan vi se hvide pelikaner, der vejer op til 10 kg. hver, Goliat hejre, som er de største hejre, egrets, hamerkop, storke og lyserøde flamingoer.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 11 Bijagos Øhav


Denne morgen er der afgang med speedbåd ud på en firedages sejlads over Bijagos Øhav for at opleve fjerntliggende øer og isolerede menneskelige bosættelser. Bijagos Øhav ligger ca. 64 km. væk fra kysten og med sine 88 øer, hvoraf kun 21 beboes permanent, er det det største øhav i Afrika. Bijagos er med sit vilde og uberørte landskab, dets unikke fauna og sin ægte stammekultur en geografisk juvel. Farverne på Orango Islan vil fascinere os med sin grønne vegetation, de hvide sandstrande og de brune klipper, der står i stærk kontrast til det blå hav.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 12 Queens Island


I dag skal vi på vandretur blandt øens vegetation for at nå til den hellige landsby Okinka Pampa, som er hjemsted for dronningers gravpladser. Det er et meget fascinerende sted, da mennesker her lever i et semi-matriarkalsk samfund. Vi bliver modtaget af Régolo, den lokale konge, som vil fortælle os historien om øen.

 

Indkvartering Hotel inkl. helpension


Dag 13 Ø-liv


I dag kan du slappe af og nyde øhavets livsstil. Slap af på stranden eller tag på udforskning i landsbyer og den frodige vegetation.

 

Alternativt er der indlagt en valgfri udflugt til Soga Bay og Bubaque, den største landsby i øhavet og tilmed den eneste by, der er forbundet med kontinentet med en gammel færge med færgeovergang én gang om ugen. I Bubaque finder vi uberørte gyder, et lille farverigt marked, lokale barer og købmænd. Ganske interessant er det lille etnografiske museum dedikeret til Bijagos kultur.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 14 Karneval - hjemrejse


I dag er der afgang til Bolama Island, den forhenværende hovedstad i det portugisiske Guinea fra 1871 til 1941, før titlen blev tildelt til Bissau. Da portugiserne forlod byen, kom de indfødte for at overtage byen, der nu blot falder fra hinanden og delvist invaderes af tropisk vegetation. Citadellet blev bygget efter planerne om et romersk citadel, og står i dag tilbage med tomme pladser, tørre springvand, overbegroede haver sammen med charmerende administrative bygninger i neo-palladian. I det store guvernør palads går geder fredeligt og græsser i gårdhaven. Selvom Bolama er beboet, fremstår byen i den grad som en spøgelsesby med en eventyrlig atmosfære.

 

Om eftermiddagen afslutter vi vores sejlads og ankommer til Bissau, hvor det er tid til at overvære det spektakulære karneval. Senere er der mulighed for at friske sig op på et hotel, inden du bliver kørt til lufthavnen. Her venter dit fly mod Danmark, og med i bagagen har du vidunderlige minder om en oplevelsesrig rejse i Vestafrika. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Inkvartering: Dagsværelse inkl. morgenmad og frokost


Dag 15 Hjemkomst


Du ankommer i lufthavnen i henhold til dig flyselskab.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senegal, Gambia, Guinea Bissau: Fugle & Karneval


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse med privat engelsktalende guide. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2022
08. april
18. november
27. december

 

Særlig Information 

 

Visa
Senegal:              Ikke påkrævet
Guinea Bissau:  1 x VISA påkrævet
Gambia:              Visumfrit i indtil 28 dage ved turistbesøg

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer
Gul feber:   Obligatorisk
Malaria:      Venligst konsulter egen læge
Andet:          Venligst konsulter egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Bagage
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer
Rejseforsikring:                    Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:        Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København / Andet

 

Indkvarteringer
Hoteller og lodges vælges altid med maksimal omhu, men på grund af mulig mangel på tilgængelighed på nogle hoteller, kan guiden være nødsaget til at udskifte nogle af indkvarteringerne under turen ud med andre af samme standard. På nogle hoteller er enkeltværelser ikke altid tildelt.

 

Indkvartering i enkeltværelse mod ekstra tillæg

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

Grundet rejsens specielle karakter kan dele af turen ændres under uforudsigelige faktorer og baseres på indiskutable beslutninger fra vores guide. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at holde sig til det oprindelige program.

Der er grænseovergang i afrikanske lande, og derfor skal der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangørens vilje.

 

Senegal, Gambia, Guinea Bissau: Fugle & Karneval


fra29.595,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 29.595 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur/ retur

Alle indkvarteringer

Måltider i henhold til program fra morgenmad dag 2 til frokost dag 14

Transfer ved ankomst og afgang

Transport i henhold til program

Erfaren engelsktalende guide

Chauffør

Kok

Mineralvand under besøg: En flaske pr. person/dag

Skatter og afgifter

 

Ikke inkluderet i prisen

Visa

Drikkevarer

Personlige udgifter til f.eks. telefon, mail etc.

Drikkepenge til guide, chauffør, kok, hotelpersonale etc.

Andet som ikke er nævnt specificeret i program

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha