Find din rejse til Afrika her:

 

Safari og gorillatrekking i Uganda


9 Dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Denne skønne ni dages safarirejse i Uganda starter med at tage dig til Bwindi Nationalpark, hvor du har et vidunderligt møde med nogle af de sidste vildtlevende bjerggorillaer. Bwindi Nationalpark består af grøn storslået skov, som strækker sig over Albertine Rift Valleys stejle skråninger. I denne skattekiste af flora og fauna er der ud over gorillaer også registreret mange andre pattedyr og flere forskellige fuglearter.

 

Fra Bwindi kører du med din chauffør videre til Queen Elizabeth Nationalpark, som er den anden største park i Uganda. Her kan du være heldig, at opleve de træ-klatrende løver i Ishasha. Fortsæt til Jinja – eventyrhovedstaden i Østafrika, hvor der i programmet er indlagt nogle adrenalinstigende aktiviteter. Vi udfordrer dig til at finde din indre ’dare devil’ frem og prøve f.eks. bungeejump, riverrafting eller quad bike safari. Din rejse i Uganda slutter i Entebbe, hvor du tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en mindeværdig rejse i Østafrika. En rejse, du aldrig glemmer

 

Safari og gorillatrekking i Uganda


Dag 1: Ankomst i Entebbe


Du ankommer i Entebbe International Airport, som ligger placeret på en halvø, der strækker sig ind i Lake Victoria. En repræsentant fra vores Rickshaw kontor i Uganda tager imod dig og kører dig til dit hotel i Kampala. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Eureka Palace Hotel inkl. helpension*

*Helpension: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Dag 2: Bwindi Naitonalpark


Spis morgenmad på hotellet hvor efter du mødes med din chauffør, og du kan påbegynde din køretur mod Bwindi Nationalpark – bjerggorillaerne frodige hjem. Du har et stop ved Ækvator krydspunktet, hvor du kan få en lille forfriskning og tage billeder af Ækvator monumentet. Her fra fortsætter du til Mbarara Town, hvor det er tid til frokost. Efter frokost fortsætter turen til Bwindi, hvor du ankommer sent om eftermiddagen. Check ind i lodgen, hvor efter du kan friske dig op inden du spiser middag.

 

Indkvartering: Buhoma Community Camp inkl. helpension


Dag 3: Gorilla Trekking


I dag spiser du tidligt morgenmad omkring kl. 06.00. Sørg for at få masser af energi til dagens store trek i Bwindis disede bjerge. Med medbragt madpakke i rygsækken bliver du afleveret af din chauffør ved startpunktet for trekket inden kl. 08.00. Her bliver du registreret og briefet af en ranger om hvad du kan forvente dig. Når formaliteterne er overståede, starter trekket og en guide og rangers tager dig med gennem bush. Du skubber dig vej gennem frodig underskov og slyngplanter, mens du spotter efter gorillaerne.

 

Endelig får du øje på gorillafamilien, som har været målet for hele trekket. Sæt dig i skoven og lyt til deres lavmælte knurren til hinanden, se dem lege, spsie og nyd synet af den store dominerende han – silverbacken. Det er en helt særlig og ubeskrivelig følelse, at sidde der i den tætte regnskov velvidende om, at du lige nu er i tilstedeværelse af nogle af de sidste vilde bjerggorillaer i verden. 800 er der kun tilbage på verdensplan af disse smukke dyr.
Du får en magisk time i gorillafamiliens selskab inden rangerne atter tager dig ned til startpunktet for trekket. Her venter din chauffør, som nu kører dig tilbage til din lodge.

 

Tilbage på lodgen kan du friske dig op og spise middag, mens dagens store oplevelse summer i hele kroppen.

 

Indkvartering: Buhoma Community Camp inkl. helpension

 

Dag 4: Queen Elizabeth Nationalpark


Vågn op og spis en afslappet morgenmad i lodgen. Herefter er din chauffør klar til at køre dig til Queen Elizabeth Nationalpark. Du ankommer til Ishasha området i lyset af den smukke eftermiddagssol. Ishashas træklatrende løver gemmer sig som regel i figentræerne, som i denne del af parken fungerer som populær skygge for den brændende sol. Måske er der tid til at tilbringe lidt tid her i området før du ankommer til Queen Elizabeth ved frokosttid. Efter frokost er der tid til at slappe af i lodgen ind til kl. 15.00, hvor du skal på bådcruise langs Kazinga kanalen, som er en naturlig vandkanal, der løber ud i søerne Alberg og George. Her får du mulighed for at opleve vildtlivet, der samles ved vandkanten for en drink. Efter 3 timers sejlads returnerer du til lodgen, hvor du frisker dig op og spiser middag og overnatter.

 

Indkvartering: The Bush Lodge inkl. helpension

 

Dag 5: Safari & Katwe Crater Lake


Efter tidlig morgenmad kl. 06.00 tager din chauffør og en ranger dig med på safari i den nordlige del af Queen Elizabeth Nationalpark. Du kører gennem Kasenyi i din søgen på løver, hyæner, bøfler, leoparder, waterbucks, bushbucks og flere forskellige fuglearter. Kl. ca. 10.00 bliver du kørt tilbage til lodgen, hvor det er tid til at slappe af og spise frokost.

 

Efter frokost eller senere om eftermiddagen kører du med din guide til Katwe Crater Lake, hvor du kan møde ugandere, som arbejder i saltminer i søen. Denne sø, som ligger placeret nord fra den imponerende Mweya halvø, er alt for saltet til at vildtliv kan overleve her. Dog har stedet siden det 16. århundrede sikret overlevelse for Katwes indbyggere, som tilbringer alle dage under den ækvatoriale varme sol, mens de høster salt fra det mælkehvide vand. Nyd den spektakulære køretur til Katwe, mens du spotter efter vildtliv undervejs – bl.a. bøfler og elefanter. Hold øje med Lake Kitagata, som bliver fodret af salte varmvandskilder. Her findes der absolut intet dyreliv i disse omgivelser med smukke udsigter. Når du ankommer til saltminerne vil du opleve det imponerende netværk af stier og hytter, som er blevet bygget tværs over søen til de hundredvis af arbejdere. Saltet bliver solgt til forhandlere over hele Uganda og endda i Congo Rwanda. Denne tur giver besøgende en unik indsigt i den fascinerende, men stadig utroligt hårde, proces der findes ved saltminedrift. Under besøget ved søen kan du opleve de lokale arbejde på tværs af de mudrede ’mælkeveje’.

 

Returner til lodgen, hvor du frisker dig op og spiser middag.

 

Indkvartering: The Bush Lodge inkl. helpension

 

Dag 6: Kampala via Sempaya Hot Spring


I dag fortsætter din rejse til Kampala via Semiliki Nationalpark. Fra Fort Portal følger du de bugtede veje til Semliki Nationalpark. Du skal på vandring i skoven og besøge Sempanya Hot Springs. De mandlige og kvindelige varme springvand har fænomenale fysiske træk med deres egne traditionelle historier.

 

Fra Semliki er der et stop i Fort Portal Town, hvor du spiser frokost inden du fortsætter til Kampala, hvor du ved ankomst i byen bliver kørt til dit hotel, hvor du overnatter.

 

Indkvartering: Eureka Palace Hotel inkl. helpension

 

Dag 7: Jinja og Mabira Forest


Efter morgenmad forlader du Kampala og bliver kørt til Jinja via Mabira Forest. Hikere kan nyde en naturvandring gennem skoven, hvor der vil være flere forskellige fuglearter at spotte samt primater og andre mindre pattedyr. På køreturen langs Kampala-Jinja vejen vil første stop være ved Ssezibwa vandfaldende – en Bugunda kulturarv, som er rig på traditionel folklore. Ud over den kulturelle betydning, er vandfaldene ret spektakulære og omringet af smuk frodig natur. Der er masser af fugle her samt vildtliv såsom aber, der måske kan ses i den nærliggende skov.

 

Efter besøget i Ssezibwa er det næste stop i Mabira Forest, hvor du skal på en interessant vandretur. Mabira Forest er den største naturlige skov i det centrale Uganda, og strækker sig mange kilometer langs Kampala-Jinja hovedvejen. Du bliver registreret ved Mabira Fores Eco Site og skal nu på opdagelse i denne smukke jungle. Hold øje med aberne, fugle, sommerfugle, små pattedyr som egern og andre arter, der befinder sig i træerne.

 

I skoven er der mulighed for en ekstra aktivitet i form af svævebane. Mabira Forest Canopy Super Skyway er en ’baldakin svævebane’, der sender dig skyhøjt afsted mellem de højeste træer i regnskoven. Du bliver ledet igennem ældgamle træer af erfarne ’Sky Captains-guider’ gennem et netværk af 5 svævebaner, som strækker sig 250 meter over River Musamya.

 

Fra Mabira fortsætter du til Jinja.

 

Indkvartering: Source of the Nile Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 8: River Rafting / Quad Biking + Bungee jumping


I dag tager du til Bujjagali området, hvor du påbegynder et adrenalinrus med bungee jumping fra ’Nile-high’ platformen. Blodet pumper og adrenalinen suser godt rundt i hele kroppen. Nu kan nu vælge mellem enten en hel dag eller halv dag på river ekspedition – alt efter hvad der passer dig bedst. Alternativt kan du, hvis river rafting ikke er noget for dig, vælge at tage på Quad Bike safari (egenbetaling) langs spor, som er lavet langs den unge Nilen i Jinja.

 

Efter en spændende og action-præget dag, hvor der muligvis er blevet overskredet nogle grænser, returnerer du til dit hotel, hvor du kan slappe af, friske dig op og få dig en tiltrængt sundowner. Senere kan du fejre dagens flotte bedrift og tage på udforsking i Jinjas natteliv, og måske nyde en velfortjent ’Nilens øl’.

 

Indkvartering: Source of the Nile Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 9: Besøg til Nilens kilde & Hjemrejse


Denne morgen er der mulighed for at spise en afslappet morgenmad på lodgen, hvor efter du skal besøge Nilens kilde. Du bliver kørt til Kampala og alt efter hvornår dig fly går, vil der være tid til lidt shopping inden det er tid til at tage afsked med Uganda og en vidunderlig og oplevelsesrig rejse. En rejse, du aldrig glemmer

 

Note: Der er mulighed for at tilpasse denne rejse efter dine ønsker og behov. Kontakt os gerne for en skræddersyet rejse, hvis det ønskes.

 

Safari og gorillatrekking i Uganda


Gear til gorillatrekking


Det er vigtigt at tage højde for både vejr og regnskovens luner i Uganda. Trekkingstier kan være mudrede at gå på, og skoven kan nogle steder være tæt bevokset af krat og træer.

 

Vi anbefaler at du medbringer:

Lette vandrestøvler, regntøj, lange trekkingbukser, langærmet trøje, lette handsker, solbriller, insektspray, vand, energibar, rygsæk

 

Vaccinationer
Gul feber:          Kontakt venligst egen læge
Hepatits A:        Kontakt venligst egen læge
Malaria:             Kontakt venligst egen læge
Andet:                Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


Forsikringer
Rejseforsikring:                Obligatorisk for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:   Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Søges online.

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

 

Transport          
Firhjulstrækker eller minivan

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK

 

fra26.100,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 26.100 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly Danmark / Entebbe t/r

Indkvartering i standardværelser

Seværdigheder i henhold til program

Aktiviteter i henhold til program

Transfer i henhold til rejseplan

Måltider i henhold til program

Erfaren engelsktalende guide

Relevante park fees

Gorilla tilladelse

Vand under udflugter: 1 l. pr. pers./dag

 

Ikke inkluderet i prisen

Personlige omkostninger f.eks. kommunikationsgebyr, vasketøj, gebyr til bortkommen bagage etc.

Drikkevarer

Drikkepenge til guide, portere, hotelpersonale

VISA (USD 50)

Andre aktiviteter uden for program

Rejseforsikringer / afbestillingsforsikring

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha