Find din rejse til Afrika her:

 

Kenya og Ugandas særlige dyreliv


13 dage
Med engelsktalende lokalguide


Denne rundrejse i Østafrika starter ud i safarilandet Kenya. Her kan I se frem til en privat safari med egen guide i nogle af de smukkeste områder Kenya har at tilbyde. Vildtlivet er fantastisk, og måske har I endda mulighed for at opleve ’The Big 5’, som fuldender enhver safarioplevelse. Nyd omgivelserne i de hyggelige lodges, oplev solopgangen såvel som solnedgangen, der ikke findes smukkere end i Kenya og sug alle indtryk til jer ved mødet med savannens vilde dyr.

 

Fra Kenya tager I videre til Afrikas Perle – Uganda. Oppe i bjergene, dybt inde i regnskoven venter en magisk og usammenlignelig oplevelse, når I skal møde bjerggorillaerne. Lyt til deres lavmælte lyde, betragt den store dominante han, silverbacken, og nyd øjeblikket. Det er en helt speciel og ekstraordinær følelse at sidde her i den frodige regnskov velvidende at man er i tilstedeværelse af nogle af de sidste bjerggorillaer i verden.

 

Bemærk: Denne rejse kan skræddersyes efter jeres ønsker. Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder for en skræddersyet rejse.

 

Vi har specialiseret os i skræddersyede rejser


Hos Rickshaw Tours & Travel har alle medarbejdere en stor kærlighed for rejser til det afrikanske kontinent. Vi har specialiseret os i at designe skræddersyede rejser til Afrika, og står altid klar til at rådgive dig om din næste safarirejse, som kan tilpasses efter dine behov. Alle vores skræddersyede rejser her på hjemmesiden er eksempler på, hvordan din rejse kan se ud, og kan derfor ikke købes online. Har du spørgsmål til vores rejser, er du altid velkommen til at kigge forbi vores kontor eller kontakte os på telefon eller mail. Du finder alle vores kontaktoplysninger i højre hjørne her på siden.

 

Kenya og Ugandas særlige dyreliv


Dag 1 Ankomst i Nairobi


Jambo! Velkommen til Kenya.
Ved ankomst i Jomo Kenyatta International Airport bliver I modtaget af en repræsentant fra Rickshaw teamet i Nairobi, som vil køre jer til jeres hotel i byen. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Royal Orchid Hotel inkl. morgenmad

 

Royal Orchid Hotel er et smukt hotel med placering midt i Kenyas pulserende hovedstad, Nairobi. Det består af velindrettede værelser, der hver især er udstyret med moderne faciliteter, der opfylder de krav den rejsende måtte have. Hotellets beliggenhed gør desuden, at restauranter og seværdigheder er inden for rækkevidde.

 

Dag 2 Nairobi – Samburu


Efter morgenmad bliver I hentet af jeres chauffør omkring kl. 6.30 og safarieventyret kan begynde. I bliver kørt til jeres camp i Samburu, hvor I er indkvarterede i to nætter. I ankommer til campen i tid til sen frokost. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, og om aftenen kan I se frem til en aftensafari. Det er på dette tidspunkt, at dyrene er mest aktive. Glæd jer også til at opleve den afrikanske solnedgang, som farver himlen i de mest fantastiske orange og røde farver.

 

Indkvartering: Sentrim Samburu Camp inkl. helpension*

 

*Helpension: Morgenmad, frokost og middag

 

Samburu Nationalreservat er en af de mindre kendte nationalparker i Kenya, men på trods af det vrimler her af liv. Beliggende langs Ewaso Nyiro River er der meget, der kan tiltrække vildtlivet fra den omkringliggende savanne. Reservatet er rigt på vildtliv og med en overflod af specielle nordlige arter som f.eks. Grevy’s zebra, Somali strudsen, den netformede giraf, girafgazeller og hesteantiloper. Disse dyr bliver ofte refereret til som ”Samburu’s Specielle Fem”. Reservatet er desuden kendt for sin bestand af minimum 900 elefanter. Større kødædere som løver, leoparder og geparder er ligeledes en stor attraktion.

 

Dag 3 Samburu


Stå tidligt op og nyd en kop kaffe eller te og lyt til dyrelivet, der står op omkring jer. Her efter er der planlagt en morgensafari. I returnerer til campen, hvor I spiser morgenmad. Brug formiddagen med afslapning indtil frokost. Når I har spist frokost er der planlagt eftermiddagssafari. I returnerer atter til campen, hvor I kan friske jer op inden middag.

 

Indkvartering: Sentrim Samburu Camp inkl. helpension

 

Dag 4 Samburu – Aberdares


Efter morgenmad fortsætter jeres rejse mod Aberdares. Turen tager ca. 4 timer og undervejs passerer I det største bjerg i Kenya, Mount Kenya. Undervejs er der indlagt frokost på den eksklusive Aberdare Country Club. Herefter bliver I kørt til Aberdares Nationalpark, hvor I bliver indlogeret på The Ark. Det er en fantastisk måde at blive introduceret til det skønne område, hvor I har mulighed for at observere dyrene fra jeres værelse eller fra den udendørs topterrasse. I kan endda tage et kig ud over savannen og de mange dyr fra hotellets loungeområde, mens I nyder en lille aperitif.

 

Indkvartering: The Ark inkl. helpension

 

The Aberdare National Park dækker med sine 767 km2 de højere områder af Aberdare Mountain Ranges of Central Kenya fra en højde på 1.829 meter til 4.001 meter over havet. Dyr, der ofte ses i parken, er det sorte næsehorn, leopard, bavianer, sorte- og hvide colobus aber og sykes aber. De sjældnere dyr, der findes her, er løven, den gyldne kat og den undvigende skovantilope.

 

Dag 5 Aberdares – Lake Nakuru


Efter morgenmad tjekker I ud fra hotellet og fortsætter jeres eventyr mod Lake Nakuru Nationalpark, som ligger 180 km. fra Nairobi. Her er i indkvarterede i to nætter.

 

I ankommer til lodgen ved frokosttid, hvorefter I kører ud på safari om eftermiddagen. I får mulighed for at se et utal af fugle langs søens betagende bredder - måske også de verdensberømte flamingoer, sammen med andre af savannens mange dyr.

 

Indkvartering: Sentrim Elementaita Lodge inkl. helpension

 

Lake Nakuru er en lavvandet alkalisk sø, der er verdenskendt for sin store koncentration af flamingoer; ind imellem giver tusindvis af disse fugle søen et pink skær (antallet af flamingoer i søen afhænger af vandstanden). Parken huser en stor variation af dyr, her iblandt leoparden, som man ofte finder slumrende i de gul-barkede akacietræer. Desuden vil man også kunne finde løver, bøfler, flodheste, waterbuck, vortesvin, bavianer, den truede Rothschild giraf (som man i øvrigt kun kan se i denne park i Kenya), det hvide næsehorn og det sjældne sorte næsehorn, som er beskyttet og overvåget i denne park.

 

Dag 6 Lake Nakuru


Efter morgenmad er der arrangeret en heldagssafari i Lake Nakuru. I returnerer til lodgen, hvor I kan friske jer op inden middag.

 

Indkvartering: Sentrim Elementaita Lodge inkl. helpension

 

Dag 7 Lake Nakuru – Masai Mara


Efter tidlig morgenmad tager rejsen jer videre til det magiske Masai Mara, Kenyas kendte vildtreservat. Køreturen tager jer ned ad det imponerende Great Rift Valley, som bidrager til en fantastisk udsigt over vildtlivet og den sovende vulkan Mount Longonot. Køreturen tager ca. 4 timer til I ankommer ved parkindgangen. Ankomst til frokost, som efterfølges af eftermiddagssafari.

 

Indkvartering: Sentrim Mara Camp inkl. helpension

 

Masai Mara er uden tvivl Kenyas mest populære og besøgte vildtreservat i Kenya. Filmen ”Out of Africa” blev i stor udstrækning filmet i dette område. Her er et væld af alle typer vilde dyr, bl.a. 'The Big 5', som er et samlet udtryk for: løve, bøffel, næsehorn, leopard og elefant. Et scenarie, der absolut er værd at opleve, er den årlige store vandring hvor millioner af gnuer, zebraer og gazeller krydser grænsen fra Tanzania via Mara River for at nå til Kenyas friske, søde græs. Vildtreservatet er ligeledes hjem til mange forskellige fuglearter. Faktisk er 452 fuglearter registreret i dette reservat.

 

Dag 8-9 Masai Mara


I tilbringer to hele dage i Masai Mara. Alt afhængig af hvor dyrene befinder sig, hvilket guiden er ekspert i at vide, vil I sammen med ham lægge en plan for dagene. Måske har I lyst til at køre ud på safari tidlig morgen for at returnere tilbage til lodgen, hvor I spiser morgenmad. Efterfølgende kan I atter køre ud på safari om formiddagen, returnere til frokost og tilbringe dagen med afslapning i lodgen. Efter en afslappende eftermiddag kan I tage på endnu en safari kl. ca. 16.00.

Alternativt kan I spise tidlig morgenmad, for herefter tage på en heldagssafari med medbragte madpakker, der nydes i det fri. Valget er jeres og den bedste løsning vil blive vendt mellem jer og jeres guide.

 

Returnér til campen om aftenen, hvor I efter en overvældende dag i Masai Mara spiser en god middag.

 

Indkvartering: Sentrim Mara Camp inkl. helpension

 

Dag 10 Masai Mara – Nairobi - Entebbe


Efter tidlig morgenmad i lodgen er det tid til at tage afsked med Magiske Mara og det sidste stykke af jeres safari går tilbage til Nairobi. I kører atter tilbage gennem the Great Rift Valley, hvor I endnu engang passerer Mount Longonot. Hold øje med flokke af giraffer og gazeller, mens I kører. I har medbragte madpakker med, som spises undervejs inden I når til Kenyas travle hovedstad. Her bliver I kørt til Jomo Kenyatta International Airport for jeres fly mod Entebbe i Uganda.

 

Ved ankomst i Entebbe International Airport bliver I mødt af en repræsentant fra vores team i Entebbe, som kører jer til jeres hotel.

 

Indkvartering: Cassia Lodge

 

Dag 11 Bwindi Nationalpark


Efter morgenmad kører I mod Bwindi Nationalpark, der er hjem for bjerggorillaerne. På vejen dertil har I et stop ved Ækvator-monumentet, som markerer Ækvators linje gennem Lima-regionen og som samtidig er et af Ugandas mest kendte landemærker. Her vil der være mulighed for at tage et hvil samt et par billeder af monumentet, inden I bevæger jer videre. Herfra kører I mod byen Mbarara, hvor I spiser frokost. Efter frokost kører I mod Bwindi, med forventet ankomst sent om eftermiddagen.

 

Indkvartering: Silverback Lodge inkl. helpension

 

Bwindi Impenetrable Nationalpark består af en forbløffende og storslået regnskov, der strækker sig over de stejle højder af Albertine Rift Valley. Denne gamle regnskov er én af de få regnskove, der virkelig stortrives på det afrikanske kontinent og er desuden hjem for halvdelen af verdens samlede bestand af truede bjerggorillaer, hvilket svarer til over 370 bjerggorillaer. Foruden gorilla-trekking kan parken prale af 90 pattedyrarter, herunder 11 primater og desuden mange forskelligartede fugle. En tur til denne park giver jer mulighed for at komme tæt på disse sjældne, store aber. Den amerikanske zoolog, George Schaller, der er én af de første personer til at studere gorillaer i naturen, sagde engang: “No one who looks into the eyes of a Gorilla, gentle and vulnerable, can remain unchanged".

 

Dag 12 Gorilla-trekking – Lake Bunyonyi


Efter tidlig morgenmad omkring kl. 06.00 er der afgang til det trekking-spor, hvor I påbegynder et fantastisk og uforglemmeligt eventyr op gennem regnskoven, for at møde de enestående gorillaer. Omkring kl. 08.00 sørger jeres guide for registrering og vil sammen med de lokale rangers briefe jer om forløbet op ad bjerget og hvordan I skal forholde jer, når I møder gorillafamilien. Herfra begynder jeres tur igennem det enestående terræn. Selve trekkingen kan tage fra en halv time til 5 timer, hvorfor det er nødvendigt med et par gode, men lette vandrestøvler.

 

Når I, sammen med jeres trekkingguide får øje på gorillaerne, får I en magisk time til at betragte disse prægtige dyr i deres daglige omgivelse; de spiser, leger, hviler sig, fodrer- og opdrager deres unger. At befinde sig ansigt til ansigt med en kæmpemæssig silverback, må virkelig betragtes som værende en af de største naturoplevelser, man kan forestille sig.

 

Herefter går turen atter ned ad bjerget og I vil tage jer selv I at gå og summe over den fantastiske oplevelse I lige har overværet. Herfra bliver I kørt til jeres hotel.

 

Indkvartering: Sharp Island Gorilla Lodge inkl. helpension

 

Dag 13 Entebbe


Efter morgenmad kan I vælge at udforske en smule af Lake Bunyonyi (mod egenbetaling). I kan eksempelvis vælge imellem kano eller motorbådstur, på nogle af de 25 øer, med forskellige stop undervejs, herunder et stop ved Mbarara, hvor der er mulighed for at spise frokost. Efter frokost fortsætter I videre til Kampala med et valgfrit stop ved Ækvatorskrydsningen. Jeres chauffør/guide vil herefter sørge for jeres transport til lufthavnen i tide til jeres fly hjem.

 

I er således klar til at tage afsked med Entebbe, hvorfra I tager flyet hjem til Danmark – med hovedet fyldt af dejlige minder om en helt eventyrlig rejse med spændende safari i Kenya og betagende gorilla-trekking i Uganda. En rejse I aldrig glemmer!

 

Kenya og Ugandas særlige dyreliv


Hvad skal du medbringe på dit gorillatrek?

 

Det er vigtigt at tage højde for både vejr og regnskovens luner i Uganda. Trekkingstier kan være mudrede at gå på, og skoven kan nogle steder være tæt bevokset af krat og træer.

 

Vi anbefaler at du medbringer:

- Let rygsæk
- Lette vandrestøvler/sko
- Regntøj
- Lange trekkingbukser
- Langærmet trøje
- Lette handsker (evt. havehandsker med knopper)
- Solbriller
- Insektspray
- Vand
- Evt. energibar/lille snack

 

 

Særlige Oplysninger

 

 

Vaccinationer
Gul feber:                   Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:                Kontakt venligst egen læge
Malaria:                      Kontakt venligst egen læge
Andet:                         Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


Forsikringer
Rejseforsikring:                  Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:      Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visum
Kenya:        1 x VISA påkrævet (kan købes ved ankomst i lufthavnen, USD 50)
Uganda:     1 x VISA påkrævet (bestilles online)

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til de pågældende landende, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt

Rickshaw Tours & Travel tilstræber i videst mulige omfang, at afvikle rejsen iht. overnævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

Priser kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser samt udsving i vekselkurs mellem USD/DKK.

 

 

Kenya og Ugandas særlige dyreliv


27.450,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 27.450 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur

Indkvarteringer i dobbeltværelse

Landearrangementer

Gorillatrekking tilladelse

Transport i privat firhjulstrækker og minivan

Safari, udflugter og sightseeing som beskrevet i rejseprogram

Transfer som beskrevet i rejseprogram

Måltider som beskrevet i rejseprogram

Relevante parkgebyrer

Flaskevand under safari (2 x halvliter pr. pers./dag)

Skatter og afgifter

 

 

 

Andet:

Rickshaw Tours & Travel anbefaler, at denne rejse kombineres med en badeferie ved de kridhvide sandstrande på det vidunderlige Zanzibar

 

Ikke inkluderet i prisen

Personlige udgifter til f.eks. ekstra bagage, kommunikationsgebyr, vasketøj etc.

Måltider som ikke er nævnt i rejseprogram

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Drikkepenge til guide, chauffør, tjenere, portere

VISA

Vaccinationer

Andet som ikke er nævnt specifikt i rejseprogram

 

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha