Find din rejse til Afrika her:

 

Burkina Faso: Tribal Kunst


9 Dage
Med engelsktalende guide


 

Tag med Rickshaw Tours & Travel på denne fantastiske kulturelle rundrejse i Burkina Faso, hvor vi møder nogle af de befolkningsgrupper i landet, som stadig følger traditionerne fra deres forfædre: Gurunsi kvinder, som maler smukke freskoer på husvægge, Lobi befolkningen, som stadig bygger befæstede bygninger, Bwa, som iklæder sig spektakulære flade masker, der er op til to meter høje. Det er ligeledes et must at besøge Bobo-Dioulasso hvis fortid stammer tilbage fra kolonitiden.

Denne rejse er i særdeleshed for dem, som gerne vil opleve andre og interessante kulturer og stammergrupper i Afrika.

 

Burkina Faso: Tribal Kunst


Dag 1: Ankost i Ouagadougou


Ved ankomst i Ouagadougou lufthavn vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Sahel By


Vi starter dagen med en byrundtur i Ouagadougou. Ouagadougou, som er hovedstaden i Burkina Faso, er beliggende i den mellemøstlige afrikanske savanne. Livet foregår i gaderne i en unik sammensmeltning af landsby- og storby stemning: gamle taxier, cykler, scootere, æsler, der trækker vogne og lokale, der bærer varer på deres hoveder. På begge sider af gaden tilbyder uformelle købmænd farverige varer eller vi kan nyde de små udendørs restauranter med øl og musik, og overalt er der kyllinger og geder der spiser det mad, som folk taber. En farverig malet plade annoncerer en lokal ’coiffure’, der barberer sine kunder i skyggen af et mangotræ. På gademarkederne er farverne strålende; Parfume og dufte er meget stærke, men ikke generende. I udkanten findes et stort område dedikeret til håndværksudstillinger, der gør det muligt for folk at sætte pris på færdigheder og produkter af afrikanske håndværkere og kunstnere. Efter byrundturen kører vi mod syd.

 

I den sydlige savanne møder vi Gurunsi-folkene, der bor i farverigt dekorerede befæstede huse. Gurunsi-samfundet er organiseret omkring køn: mændene har ansvaret for bebyggelse, mens kvinderne er ansvarlige for at male og dekorere hjemmet. Kvinder skaber smukke ’freskoer’ ved hjælp af naturlige farver: rød, hvid og sort på en okra baggrund. Gurinsi bygger deres huse ved at stable lag af ler som støtte over søjler og buer. For at gøre væggene og terrasserne vandtætte spreder de zebu-møg over leret. Over zebu-møget maler kvinderne de utroligt indviklede freskoer - nogle gange ved hjælp af sorte og hvide mønstre, andre gange røde og hvide mønstre, der flyder over huset og skråner ned til de omgivende vægge. Disse smukke mønstre er et glimrende eksempel på afrikansk kunst og arkitektur, der smelter sammen til et mesterværk af stil. Den intense skønhed af disse kunstværker kan kun virkelig værdsættes ved at se det med sine egne øjne. Vi kører til Leo og besøger lokale landsbyer undervejs.

 

Dag 3: Afrikanske freskoer


På den sydlige savanne møder vi Gurunsi-folkene, der bor i farverigt dekorerede befæstede huse. Gurunsi-samfundet er organiseret omkring køn: mændene er ansvarlige for bygning, mens kvinderne har ansvaret for at male og dekorere hjemmet. Kvinder skaber smukke 'freskoer' ved hjælp af naturlige farver: rød, hvid og sort på en okra baggrund.

Gurinsi bygger deres huse ved at ligge lag af ler over støttesøjler og buer. For at gøre væggene og terrasserne vandtætte spreder de zebumøg udover fladerne. Oven på det tørrede zebumøg maler kvinderne utroligt indviklede freskoer, nogle gange ved hjælp af sorte og hvide mønstre, andre gange røde og hvide, der strømmer over husene og skråner ned til de omgivende vægge. Disse smukt mønstrede designs er et glimrende eksempel på afrikansk kunst og arkitektur, der smelter sammen til et mesterværk af stil og substans. Den intense skønhed af disse kunstværker kan kun virkelig værdsættes førstehånds.

Vi kører til Leo og besøger landsbyer på vejen.

 

Dag 4: Befæstede Landsbyer


Vi kører langs en region, der sjældent har besøg af turister. Her vil vi møde Dagarti-folkene. Dagarti deler samme miljø med Lobi-samfundet, idet de har lært at bygge befæstede huse fra dem. Nu om dage har de stærkt knyttede bånd til åndeverdenen, som repræsenteres af feticher, altre og hellige steder. Vi kommer til Gaoua, en region beboet af Lobi. Burkina Fasos Lobi-befolkning er den mest generte gruppe af denne befolkning, som spreder sig ud over hele Burkina Faso, Ghana og Elfenbenskysten. De har også de mest karakteristiske landsbyer og har, takket være deres generte opførsel, holdt deres traditioner intakte. Hver familie bor i en stor befæstet bygning lavet af ler. Selv i dag udskærer Lobi træfigurer til deres forfædres kult.

 

Under vores besøg vil en guide, der taler Lobi-sprog, ledsage os for at give os mulighed for at overvinde disse folks medfødte mistillid.

 

Dag 5: Traditionelle Høvdinge


På vejen til Banfora stopper vi ved Loropeni ruinerne: Området, der er omgivet af mystik, spænder over 11.130 km2 og omfatter en række stenvægge. Loropéni er det bedst bevarede eksempel på en befæstet bosættelse i en stor del af Vestafrika, der er knyttet til traditionen for guldminedrift, som tilsyneladende har varet i mindst syv århundreder. Stedet blev udnævnt til Unescos verdenskulturarv i 2009. På Obire, tæt på Loropeni, møder vi den traditionelle høvding for Gan-dynastiet samt hans hof. En god mulighed for at tale direkte om de traditionelle høvdingers rolle i et moderne Afrika. Under rejsen møder vi samfund af guldminearbejdere, der graver dybe tunneller på udkig efter de dyrebare mineraler.

 

Dag 6: Flodheste


På vores videre skal vi nyde Banfora regionens vidundere, som er rig på smukke landskaber og charmerende fjerntliggende landsbyer. Vi starter dagen med et krydstogt på Tengrela Sø, hvor vi måske kan spotte flodheste - et roligt og smukt sted, og meget grønt på trods af den omkringliggende tørre savanne.

 

Dag 7: Sten og Vandfald


Banforas region bliver ved med at overraske. For at komme til Fadébougous kupler, skal vi krydse store plantager af sukkerrør. Her har vand og vind dannet klipper i form af kupler med udsigt over sletten. Fra toppen vil vi nyde et smukt panoramaudsigt. I samme region, giver Kerfiéguela-vandfaldene mulighed for en frisk svømmetur, hvilket altid er værdsat i denne tørre del af savannen. Om eftermiddagen kører vi til Bobo Dioulasso.

 

Dag 8: Sudanese og Koloni-arkitektur


Selv om Bobo Dioulasso er den næststørste by i Burkina Faso efter Ouagadougou, bevæger livet sig stadig i et lavt tempo her. Der er tale om en charmerende afrikansk by, der med garanti er den grønneste by i landet. Mange af dets kvarterer har opretholdt en særlig atmosfære tilbage fra kolonitiden. Togstationen blev bygget i neo-maurisk stil. Moskeen blev da bygget i en radikalt anderledes stil, en ren sudanesisk stil (bygget i 1880 ifølge nogle, 1893 ifølge andre). Vi skal også opleve de interessante gamle områder i byen. I 1891 beskrev den franske opdagelsesrejsende Crozat om betydningen af handel i Bobo Dioulasso: "De karavaner, der kommer fra syd, bringer cola nødder og stof, dem fra nord ankommer lastet med salt og jernværktøj, glasperler kommer fra øst og guld ankommer fra Lobi-landet”.

 

Der vil være fritid til at besøge antikvitetsbutikkerne, der tilbyder fantastiske eksempler på træmasker: sommerfugle, ugler, alligatorer, solen osv.

 

Dag 9: Bawaba Masker


Vi tager tidligt afsted om morgenen, hvor vi kan se frem til en interessant tur. I en lille landsby vil vi deltage i en udstilling af Bobo-Bwa masker. Mere end to meter høje med smukke indgraveringer har Bobo-Bwas flade masker hvide, sorte og røde geometriske mønstre og er blandt de mest spektakulære i Burkina Faso. Nogle masker er lavet i billeder af virkelige mennesker i teatret. Burkina Fasos Bwa samfund er savannens bønder. Deres samfund består af klan-selskaber: bønderne, smeden og sangpoeterne (mennesker med ansvar for fortællinger fra fortiden). Den største del af Bwa er forblev tro mod deres traditionelle religion. Maskerne benyttes regelmæssigt i mytiske fejringer

Vi ankommer til Ouagadougou om eftermiddagen, hvor der vil være ledige dagsværelser ind til kl. 18.00. Her er det tid til at tage afsked med Vestafrika, og du tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Burkina Faso.

 

Burkina Faso: Tribal Kunst


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejsedatoer i 2018
28. december

 

Afrejsedatoer 2019
15. februar - bekræftet afrejse med 2 rejsedeltagere 
22. november
27. december

 

Særlig Information 

 

Visa

1 x VISA påkrævet

 

Vaccinationer
Gul feber:        Obligatorisk
Malaria:           Konsultér venligst egen læge
Andet:              Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer

Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold og hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsiking:      Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

 

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

fra19.095,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 19.095 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly Danmark / Burkina Faso – Tur / Retur
 • Assistance i Ouagadougou lufthavn ved ankomst og afrejse
 • Erfaren engelsktalende guide
 • Transfer og kørsel i minibusser / microbusser eller 4x4 drive
 • Besøg i henhold til program
 • Indkvartering i standardværelser i henhold til program
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 9
 • Mineralvand i busser under besøg
 • Indgangsgebyr til alle seværdigheder i henhold til program
 • Førstehjælpskasse
 • Skatter / afgifter

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visa
 • Måltider som ikke er nævnt i program
 • Vand og drinks til måltider
 • Drikkepenge til guide / chauffør / kok / tjenere / portere
 • Gebyr til fotografering og video
 • Gebyr til personlige udgifter som telefonopkald, vasketøj etc.
 • Gebyr til mistet bagage
 • Alt andet som ikke er nævnt i henhold til program.

 

KONTAKT OS