Find din rejse til Afrika her:

 

Kilimanjaro: Rongai Ruten


10 dage
Med engelsktalende lokalguide


For mange mennesker står bestigning af Kilimanjaro som en stor drøm. En drøm, der kan være svær at slå ud af hovedet, når først den har sat sig der. Da vi selv er bidt af bjerget, og nogle af os også har besteget det, kan vi kun anbefale dig at gå i gang med planlægningen nu. Du kan vælge mellem forskellige ruter eller tage på vores grupperejser med dansk rejseleder og personlig træner Jesper Thomsen.

 

Uanset hvilken slags Kilimanjaro-rejse du vælger kan du glæde dig til et trek fyldt med vidunderlig og unik natur, uanset hvor dit øje vandrer hen. Rongai ruten er et meget smukt trek, og tilmed også en af de lettere ruter til Kilimanjaros top. Denne rute anbefales for at få en uforstyrret naturoplevelse uden trængsel. Rongai ruten starter på den nordlige side af bjerget og er seks dage lang, så der er god tid til akklimatisering. Ruten byder blandt andet på nogle smukke strækninger af alpine ørkenlandskaber. Vælger du denne Kilimanjarorute, får du bjerget at se fra flere forskellige udsigtspunkter, da ruten op ad bjerget er den vi kalder Rongai ruten, men nedstigningen foregår af Maranguruten.

 

Inden du påbegynder bestigningen op ad Kilimanjaro, tilbringer du en eftermiddag med din guide, hvor I tjekker udstyr samt gennemgår forløbet af trekket. Du overnatter på et lille hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

 

Gode råd om højdeakklimatisering

 

Kombiner dit Kilimanjaro trek


Hos Rickshaw Tours & Travel er vores fornemmeste opgave, at designe private rejser til vores gæster. Du vælger selv hvad rejsen skal indeholde, derfor er vores skræddersyede rejser her på siden kun til inspiration. Skal du til Tanzania og bestige Kilimanjaro kunne du måske også have lyst til at tage på en spændende safarirejse eller afslappende badeferie på Zanzibar. Skulle du have spørgsmål til en kombinationsrejse til Tanzania, så kontakt os gerne. Du finder vores kontaktoplysninger i højre hjørne her på siden.

 

 

Kilimanjaro: Rongai Ruten


Dag 1: Ankomst i Tanzania


Ved ankomst i Kilimanjaro Airport vil en repræsentant fra vores kontor i Arusha stå klar til at modtage dig og køre dig til din lodge i Moshi. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Brisol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 2: Moshi


Efter morgenmad kan du slappe af eller tage på byrundtur i Moshi, som er en lille landsby, der ligger for foden af Kilimanjaro. Om eftermiddagen mødes du med din Kilimanjaro guide, som sammen med dig vil gennemgå dit udstyr samt briefe om trekket den forestående dag. Resten af aftenen kan du lade op og glæde dig til de næste dages store udfordringer.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 3: Simba Camp


Du bliver hentet ved dit hotel og kørt til Rongai Gate. Her hilser du på dit erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med din guide vil sørge for højt kvalitetsniveau på bjerget. Teamet består af portere til at bære dine tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek samt en guide.

 

Indregistrering og betaling for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage omkring en time. Herefter bliver du kørt til den lille landsby Nale Moru, hvorfra trekket starter. Du vandrer gennem kornmarker, fyrretræsskov og uspoleret regnskov. Her er det muligt at se blåaber og colobus aber.

 

Fremme ved Simba Camp er der en fantastisk udsigt ud over Kenya med Amboseli og Tsavo Nationalparker som skuemål.

 

Overnatning: Telt i Simba Camp

 

Dag 4: Kikelewa Camp


Hver morgen står du op til et godt morgenmåltid med f.eks. æg, brød, pandekager og varme drikke. Det er vigtigt at indtage en masse mad, så din krop har energi til de mange timers vandring. Tasker og telte pakker dit Kili-team sammen og stryger hurtigt afsted mod næste camp, så din lejr er klar til du ankommer.

 

Du forlader regnskoven og straks træder du ud i hedeområder og et mere åbent landskab. Trekket er en jævn stigning op ad og du passerer Second Cave Camp og vandrer videre mod Kikelewa Camp. Du vil opleve, hvordan vegetationen bliver lavere jo højere op ad bjerget du kommer.

 

Du drejer mod sydøst og passerer nogle flotte højdedrag, hvor der vil være en flot udsigt mod Kibo og Kilimanjaros gletchere.

 

Du når campen tidligt om eftermiddagen.

 

Overnatning: Telt i Kikelewa Camp

 

Dag 5: Mawenzi camp


I dag fortsætter opstigningen på den østlige side af Kibo, hvor du krydser punktet mellem Mawenzi og Kibo. Du vil begynde at kunne mærke højdeforskellen, jo højere du kommer op i de tyndere luftlag. Guiden vil ind imellem bede dig om at gå langsomt (’pole pole' som det hedder på swahili). Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo vil du øge chancen for at nå toppen betydeligt. En anden fordel ved det langsomme tempo er, at der er god mulighed for at nyde det smukke terræn omkring dig. Du vil se hvordan lyng og vegetation forsvinder mere og mere, for til sidst at være helt væk. Få ørkenlignende blomster vil dog stadig være at spotte.

 

Udsigten er fantastisk når du spotter op mod Mawenzi.

 

Overnatning: Telt i Mawenzi camp

 

Dag 6: Akklimatiseringsdag


Dagen i dag bruges på akklimistering for at forbedre dine topchancer. Det er en rigtig god ide, at vandre en tur op mod Maweinzi og ned til lejren igen. Resten af dagen bruges til afslapning, så du er klar til de sidste strabadser på turen.

 

Overnatning: Telt i Mawenzi Camp

 

Dag 7-8: Kibo Hut - Uhuru Peak - Horombe Camp


Du befinder dig nu i alpint landskab, uden nogen form for vegetation omkring dig. Månelandskab er en meget passende beskrivelse for dette område mellem Mawenzi og Kibo. Her er der i øvrigt frostgrader hver nat, året rundt, så grundlaget for biologisk produktion er meget sparsomt her.

 

Trekket i dag tager 5-6 timer inden du når til Kibo Hut, som ligger i 4.700 meters højde. Brug resten af dagen på akklimatisering og afslapning inden den store opstigning til Uhuru Peak. Gå rundt i campen og akklimatiser og væn dig til den tynde luft.

 

Du spiser tidligt aftensmad og går herefter i seng for at sove nogle timer.

 

Efter få timers søvn bliver du vækket, for at påbegynde den sidste store stigning – samt turens højdepunkt. Du får lidt varmt at drikke og gør både dine ting og dit sind klart til den store bedrift. Kl ca. 23.00 påbegynder du sammen med din guide, at vandre i nattens mulm og mørke op ad Kilimanjaros sidste strækning. Det er et hårdt trek og et positivt sind kan være altafgørende  for om du når toppen. Sørg for at klæde dig varmt med mange lag for at holde kulden ude.

 

Kl. ca. 5.00 når du til Stellas Point i 5.756 meters højde – forhåbentlig tids nok til at betragte den smukke afrikanske solopgang, der bidrager med et splitsekund af orange og røde farver på himlen over de endeløse savanner. Sammen med de andre vandrere skåler du i varm te inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Det sidste stykke er kort, men alligevel så uendelig langt pga. træthed og manglen på ilt.

 

Alle nattens anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under dig. Du befinder dig i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig er du kun et stenkast fra Ækvator.

 

Tiden på toppen er kort - tag billeder som bevis på at du har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt her efter vandringen ned til Kibo. En vandring på ca. 4 timer. I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost inden sidste nedstigning fortsætter til Horombo Camp.

 

Overnatning: Telt i Kibo / Telt i Horombo Camp

 

Dag 9: Marangu Park Gate


Du mærker nu atter de varmere temperaturer på din krop. Du kan helt sikkert mærke trætheden og ikke mindst suset. Suset, der kommer når man lige har stået oppe på Kilimanjaros top. Efter morgenmad går du ned gennem regnskov og videre ned ad Kilimanjaro, hvor du til sidst ender ved Marangu Gate. Det er tid til at tage afsked med din Kilimanjaro-familie samt modtage dit bevis og certifikat på den flotte bedrift. Efterfølgende bliver du hentet af din chauffør, som kører dig tilbage til hotellet i Moshi, hvor du kan få dig en velfortjent øl og et tiltrængt bad.

 

Brug resten af dagen på afslapning og gå tidligt i seng efter en lang og hård uge på Kilimanjaro.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 10: Hjemrejse


Spis en afslappet morgenmad i lodgen, hvorefter det er tid til at sige farvel til Moshi og Kilimanjaro. Du bliver hentet af din chauffør, som kører dig til Kilimanjaro Airport, hvor du tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en ganske særlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro. En rejse, du aldrig glemmer! 

 

Kilimanjaro: Rongai Ruten


Vaccinationer
Gul feber:         Ikke nødvendig
Hepatitis A:      Kontakt venligst egen læge
Malaria:            Kontakt venligst egen læge
Andet:               Kontakt venligst egen læge


Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer
Rejseforsikring:                Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:    Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen ( USD 50)

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

 

Kilimanjaro: Rongai Ruten


fra24.850,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 24.850,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur - økonomiklasse

Trekking 7 dage / 6 nætter

Ekstra akklimatiseringsdag

Leje af campingudstyr

Alle parkgebyrer

3 daglige måltider / varme drikke

Entré og løn for bjergbestigningsteam

Måltider til bjergbestigningsteam

3 overnatninger på Bristol Cottages i Moshi med halvpension

Alle transfer fra lufthavn / hotel / retur

 

Andet:

Vi anbefaler at du kombinerer dit Kilimanjaro trek med en safari eller afslappende strandferie på Zanzibar

 

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge til guide / kok / portere

Personlige udgifter til f.eks. kommunikationsgebyr og bortkomne kufferter

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Visa (USD 50)

Vaccinationer

Andet som ikke er specificeret i program

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot