Find din rejse til Afrika her:

 

Togo & Benin: I Det Magiske Hjerte


11 dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Tag med på en uforglemmelig rejse til Togo og Benin, som ligger langs Guineabugten i Vestafrika. Vi skal møde fetichpræster, healere og orakler, overvære ilddans, indvielsesritualer og deltage i ceremonier til ære for forfædrene. Vi skal overvære en magisk voodooceremoni og være vidner til den dybe trance, som voodooadepterne ind imellem opnår ved disse seancer. Voodoo stammer desuden oprindeligt fra disse lande – denne del af verdenen, hvor tro altid vil forblive autentisk. Lad den magiske atmosfære omringe dig i den lille landsby, når vi skal overvære en ægte, lokal voodooceremoni.

 

Glæd dig også til markedet med de berømte Nana Benz, kvinder som er kendte for deres handel med dyrt tøj fra Europa, gamle kolonibygninger, fetichmarked, vandring i en majestætisk skov, eventyrlige lerslotte i Atakora bjergene, vilde strande og en fascinerende landsby på stolper.

 

Kom med på denne intense rejse og oplev et lille, men overdådigt udpluk af Vestafrika.

 

Togo & Benin: I Det Magiske Hjerte


Dag 1: Ankomst i Lomé


Ved ankomst i Togos lufthavn i Lomé vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Byrundtur i Lomé


Spis morgenmad på hotellet. Herefter mødes du med de øvrige rejsedeltagere og guiden, som briefer om rundrejsens forløb.

 

Vores rejse starter ud med en byrundtur i Lomé, Togos pulserende hovedstad. Lomé er et krydspunkt for forskellige mennesker, handel og kulturer og fremstår som en meget kosmopolitisk by i lille størrelse. Det er her tradition og modernitet mødes. Disse elementer har ledet til en udvikling af en speciel identitet, der reflekteres i indbyggernes livsstil samt byens arkitektur.

 

Vi retter særlig opmærksomhed mod:

- Det Centrale Marked med de berømte ’Nana Benz’ – 'Afrikas dronninger', som er kvinder, der har specialiseret sig i markedet for dyrt tøj fra Europa, og som bliver solgt i hele Vestafrika

- Kolonibygningerne i det administrative kvarter, hvor man stadig kan mærke tilstedeværelsen fra kolonitiden

- Fetichmarkedet, hvor vi finder et eklektisk marked for alle nødvendige ingredienser, der bruges til kærlighedsdrikke og magiske sammenblandinger

Fra Lomé kører vi mod den tropiske skov, der omringer Kpalimé - et handelsmidtpunkt samt en by med en fortid fra kolonitiden. Her skal vi besøge markedet og kunstcenteret.

 

Dag 3: Skov


Om morgenen skal vi på en lang vandretur ind i skoven og opleve den ’magiske verden’: de majestætiske træer, de lystige hilsener fra de lokale indbyggere, der bor her, ekkoene fra de vilde dyr, lyden fra ’tam-tam’er’ og det smukke smaragdgrønne lys, der filtrer sig ind i træernes grene.

 

En lokal guide og entomolog forklarer os om sommerfuglenes og insekternes hjemmehørende i denne skov. Han vil ligeledes indvie os i kunsten at male med naturlig farve.

 

Om eftermiddagen stopper vi i Atakpame, en typisk afrikansk by bygget i bjergene inde i skoven. De lokale her har længe været kendte for deres naturlige ressourcer, der kommer fra skoven. I særdeleshed faglærte mænd, der på små væve laver de ikoniske store og farverige klæder kendt som ’Kente’.

 

Dag 4: Ilddans


Vi kører mod nord, hvor vi skal besøge lokale landsbyer. Befolkningsgrupperne kom oprindeligt her til fra den nordlige del af landet, og har bevaret de traditioner, som har holdt dem forbundet til deres forfædres jord.

 

Vi stopper for at besøge de ugentlige markeder og ankommer i Sokode sent om eftermiddagen.

 

I hjertet af landsbyen lyser et stort bål ansigterne op på dansere, der begynder at bevæge sig til de hektiske rytmer fra trommerne. Ilddanserne, som er i en form for trance, kaster dem selv ind i de brændende gløder, tager dem op i deres hænder og putter dem endda i munden. De passerer gløderne over deres kroppe uden at vise nogen form for skade eller smerte.

 

Dag 5: Traditionelle Høvdinge


Vi forlader Sokode og kører mod Malfakassa-Fazao bjergene, som er hjem til Bassar stammen. Bassar har udviklet- og formået at bevare deres traditionelle jernproducerings-teknikker. De vil vise os deres gamle ler-højovne og fortælle os om fusionsprocesserne.

 

I Bassar møder vi ’rådet’, og vi skal i audiens ved den traditionelle høvding i hans ’palads’ – som er en rummelig hytte dækket af et meget højt kegleformet tag.

 

Dag 6: Lerslotte


Vi mødes med Kabye folket. I nogle landsbyer, som ligger placeret på toppen af bakkerne, laver kvinderne flotte lerpotter mens mændene arbejder med jern og giver det form ved at putte det ind i ilden, før det bliver slået på med en stor tung sten.

 

Når vi ankommer til Kante, krydser et spor Atakora bjergkæden og bringer os til Tamberma folket. Af selvforsvarsmæssige grunde har disse mennesker søgt tilflugt i Atakora i århundreder – et land så svært at komme til, at denne stamme kunne flygte fra enhver form for udestående indflydelse fra især slavehandlere kommende fra Nordafrika. Ifølge specialister ligger deres oprindelse tæt på Dogon folket fra Mali: Sammen med dem deler de en absolut trofasthed til deres egne animistiske traditioner. Beviset ligger i tilstedeværelsen af store feticher af fallisk form ved indgangen til deres hjem. Disse boliger, som er fantastisk smukke, ligner små toetagers slotte. Med tilladelse fra indbyggerne vil vi gå ind i husene og prøve at forstå deres måde at leve på.

 

Lidt mod øst, når vi har krydset Beningrænsen (Nadoba/Bokoumbe) mødes vi med Betammaribe stammen (også kaldet Somba). De lever også i Atakora bjergkæden. Ligesom Tamberma bygger Betammaribe-stammen også smukke lerslotte, men som en direkte modsætning følger denne stamme en serie meget tankevækkende indvielsesritualer.

 

Dag 7: Fetichpræsternes Bjerge


Om eftermiddagen skal vi møde Fulani folket og besøge nogle af deres bosættelser. Fulani består hovedsageligt af hyrder, og er kendte for deres fantastiske skønhed. Smukke tatoveringer i deres ansigter giver beskeder til mennesker, som forstår deres sprog. Her findes et mysterium om et folk, der har lært at tæmme tid, rum, historie og geografi.

 

Efterfølgende tager vi på en dejlig vandretur for at gå på opdagelse i gamle Taneka landsbyer. Disse landsbyer består af runde huse dækkede af kegleformede tage, der i toppen er beskyttede af terrakottapotter. Den øverste del af landsbyen er beboet af unge indviede og fetichpræster, der bærer gedeskind som deres eneste beklædning. Som vi vandrer mellem de runde huse i alléer, der er grænset op af en række sten, kan det hænde at vi kommer forbi unge eller ældre skaldede og halvnøgne mænd. Det menes, at de gør sig klar til indvielsesritualer.

 

Vi kører mod syd, hvor vi skal besøge Savalou helligdommen, som repræsenterer et vigtigt sted for den animistiske pilgrimsrejse.

 

Dag 8: Det Royale Palads


Dassa er sæde for et gammel kongerige opført af Olofin i 1385. Byen rummer nogle steder, der bliver betragtet for værende beviser for det langvarige dynasti. En vandretur gennem bakkerne tager os til et helligt sted, hvor konger førhen blev begravede og som stadig i dag bliver beskyttede af mange voodoofigurer.

 

Når vi ankommer til Abomey, skal vi besøge det Royale Palads i byen, hvis vægge er dekorerede med symboler, der repræsenterer de forhenværende konger i Dahomey kongeriget. Paladset fungerer nu som et museum, hvor levn fra de gamle konger bliver bevarede.

 

Dag 9: Landsby på stolper


Vi når til Ganvie, afrikas smukkeste landsby på stolper, ombord på en motoriseret båd. Indbyggerne i Ganvie tilhører Tofinous etniske gruppe, og bygger deres huse på tykke stolper og dækker tagene med et tykt lag blade. Fiskeri er hovedaktiviteten hos Tofinou stammen, som takket være deres fjerntliggende boliger har formået at bevare deres traditioner såvel som deres originale husbyggerier.

 

På vejen til Grand Popo stopper vi i Ouidah. Ouidah bliver anset som værende ’voodooens hovedstad’ i Afrika, og byen er vært for flere ceremonier, hvor tusinder af traditionelle høvdinge og fetichpræster samles for at praktisere deres kult. Byen var før hen også en af de vigtigste slavehandlerhavne.

 

Senere om eftermiddagen når vi til vores hyggelige hotel, som ligger ved stranden.

 

Dag 10: Vilde Strande


Dagen i dag byder på et dejligt cruise på en båd langs Mono River. Her skal vi opleve de små landsbyer, hvor kvinder stadig udvinder salt ved hjælp af ældgamle teknikker. Sejlturen tager os til en fantastisk flodmunding, hvor floden møder havet og vi stopper for at nyde synet af de øde hvide strande. Vi navigerer gennem laguner med små mangroveskove. Langs kysten lever fiskere i landsbyer byggede af flettede palmeblade.

 

I en af disse landsbyer skal vi overvære en Zangbeto danseforestilling. Zangbeto-masker er meget høje og dækkede af farverige strå. De repræsenterer de vilde ikke-menneskelige ånder. Maskebærerne hører til et hemmeligt samfund og holder deres identitet skjult, da de ’ikke-indviede’ ikke må vide hvem de er.

 

Dag 11: I hjertet af Voodooland


Lang kysterne til Togo og Benin er voodoo en religion, som er blevet givet videre af forfædre og stadig den dag i dag entusiastisk praktiseres jævnligt. Vi bevæger os dybt ind i den afrikanske bush for at opleve denne kult, og i hjertet af en fjerntliggende landsby skal vi overvære en autentisk voodooceremoni. Under ceremonien til lyden af trommer og besværgende sange, kan voodoo-ånder efter sigende tage plads i adepterne, så de går i trance.

 

I en anden landsby skal vi besøge en healer. Alle de forskellige mennesker vi møder under vores rejse, bringer komplekse løsninger som altid er baseret på en meget enkel vision af mennesket. Deres antropologi associerer systematisk materialet med det åndelige. Vi får mulighed for at have en samtale med healeren, samt hjælpe ham med at heale og møde nogle af hans patienter.

 

Senere ankommer vi til Lomé, hvor der er tid til at slappe af eller shoppe. Der vil være værelser ledige ind til kl. 18.00, hvor det er tid til at tage flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Vestafrika. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Togo & Benin: I Det Magiske Hjerte


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2023
20. januar

3. marts

25. august

10. november

 

Særlig information 

 

VISA:
Togo:    2 x VISA påkrævet
Benin:  1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til de pågældende landende, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

 

Vaccinationer:
Gul Feber:  Obligatorisk
Malaria:      Konsulter venligst egen læge
Andet:         Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp og evakuering i tilfælde af nødsituation
Afbestillingsforsiking:      Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Transport:
Micro/minibus eller firhjulstrækker.

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

Togo & Benin: I Det Magiske Hjerte


fra24.295,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 20.995,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur

Transfer

Alle besøg i henhold til rejseplan

Mineralvand under udflugter

Alle måltider fra dag 2 t.o.m morgenmad dag 10

Erfaren engelsktalende lokalguide, chauffør, kok

Transport i minivan, minibus og/eller firhjulstrækker

 

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Visa

Vaccinationer

Drikkevarer

Drikkepenge til guide, chauffør, kok og hotelpersonale

Eventuelle gebyr til personlige fotos/film

Andet som ikke er specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot