Find din rejse til Afrika her:

 

Senegal: Etniske grupper mellem skov og savanne


9 Dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Tag med på en dejlig rejse til Senegal, hvor vi krydser landet fra nord til syd i konstant foranderlige landskaber: fra sandbankerne i det sydlige Sahara til de tørre savanner i Ferlo ørkenen, hvor vi skal opleve en af de vigtigste ornitologiske reservater i verden samt lange floder og skove.

 

Vi rejser med otte forskellige transportmidler, hvor hver enkelt er valgt for at optimere oplevelserne i de forskellige miljøer bedst muligt: komfortabel minibus, firhjulstrækker, traditionel hestevogn, færge, skib, lokale både, lokal bushtaxi for til sidst at slutte af med en indlandsflyvning hen over store flodudmundinger og den atlantiske kyst.

 

Når vi krydser de forskellige økosystemer, vil få kendskab til vigtige religioner og kulturer på det afrikanske kontinent. Vi skal opleve de nordlige savanners uendelige horisonter med de enorme flokke af zebu-flokke og de fascinerende Peul nomader. Vi kommer forbi Saint Louis, en lille koloniby bygget på øer ved flodudmundingen til Senegal floden. Vi møder fiskere i fiskerlandsbyer, som til dagligt udfordrer havet i store farverige pirogger. Glæd dig til mødet med Mouride Sufi broderskabet, som bor i en hellig og teokratisk landsby. Mod syd skal vi ind i de ’hellige skove’, hvor indvielsesdanse, præstekonger og maskedans er normal hverdag.

 

Senegal: Etniske grupper mellem skov og savanne


Dag 1: Ankomst i Dakar


Ved ankomst i lufthavnen vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Sandbanker i det sydlige Sahara


Om morgenen er der indlagt besøg til Dakars centrum, den store og pulserende afrikanske storby som var den kulturelle og intellektuelle hovedstad i det vestafrikansk-franske Afrika.
Efter frokost kører vi med minibus til Lampoul-ørkenen.

 

Dag 3: Saint Louis – en charmerende by


Vi fortsætter til Saint Louis, en gammel charmerende by, som for sin historie samt kolonistemning- og livlige atmosfære fortjener et særskilt kapitel. Saint Louis, der ligger ved bredden af Senegals flodmunding, var forpost for den franske koloniale indtrængning. Fra floden ankom krydderier, slaver, guld og gummi arabicum. Byen er bygget på to store øer mellem floden og havet. Takket være denne ventilerede klimatiske og fordelagtige situation var tilstedeværelsen af europæiske købmænd konstant, selv før kolonitiden.

 

Dag 4: Mellem ornitologi og nomadeuniverset


Om morgenen tager vi afsted for at tage på opdagelse i et fugtigt og isoleret økosystem: Djoudj Nationalpark er en naturlig oase dannet af hundredvis af kilometer med delvist oversvømmede landområder. Stedet er det bedste habitat og ynglested for over en million trækfugle samt blivende fugle, og er på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv.
Efter frokost på en lokal restaurant tager vi mod Ferlo-ørkenen. Vi forlader asfaltvejen for at tage på opdagelse i det tørre område, hvor nomadiske Fulani-stammer hyrder store zebu-flokke.

 

Dag 5: Touba og Mouride Broderskabet


Ankomsten af en gruppe vestlige rejsende er en usædvanlig begivenhed i den hellige by Touba: dette er det helt rette sted at værdsætte gæstfriheden af et ægte afrikansk broderskab. Under den årlige festival besøges byen af fire millioner pilgrimme. Vi fortsætter til Lac Rose, en lavvandet saltvandssø omgivet af sandbanker, også kendt som Lac Retba. Vandet er ti gange mere salt end havet og grundet den høje koncentration af mineraler, har søen ofte et lyserødt skær. Mere end 600 arbejdere samler her salt på den traditionelle måde. For de eventyrlystne er der mulighed for en frisk svømmetur, eller rettere en ’flydetur’ i den salte sø.

 

Dag 6: Moderne Kunst


Om morgenen skal vi på en spektakulær udflugt i firhjulstrækker. Vi kører mange kilometer på stranden mellem bølger og sand for at opleve den største fiskerby i Senegal: mere end 4500 træbåde bringer hver dag dagens fangst her til kysten.

Derefter ankommer vi i Dakar. Her skal vi besøge "Village des Arts" – en kunstby der er sammensat af 62 kunstatelier. Landsbyen er det optimale sted at møde de bedste kunstnere og unge talenter fra den senegalesiske levende og kunstneriske scene.

På havnen i Dakar går vi ombord på kibet ’Aline Sitoe Diatta’, der på en nat forbinder hovedstaden Senegal med Casamance, den sydlige del af landet.

 

Dag 7: Casamance – Væk fra hovedvejen


Vi forlader havet for at nå til Casamance-floden. Neddykket i det lyserøde daggrys lys vil fiskerne i deres både fjerne deres fiskenet for at lade os passere. Delfinerne følger os med glæde. Omkring os på flodens bredder finder vi et nyt landskab: et sprudlende miljø af store afrikanske træer, der danner hellige skove, hvor animismen fortsætter sammen med indfødte og originale former for religiøs overbevisning. En kort køretur i ’taxi Brousse’ tager os til Cap Skirring.
Vi bruger en aften med spadsereture i Cap Skirring på jagt efter lokal musik som mbalax og salsa.

 

Dag 8: De Hellige Konger


Ler-arkitekturen i Casamances Diojla afspejler det typiske forsvar for de egalitære og hovedløse stammesamfund. De var ofte ofre for ekspansionisme af etniske grupper, der viste mere hierarkiske organisationsformer. ’Impluvium-huse’ er autentiske befæstede konstruktioner, hvor harmoni i form og sammensmeltning af traditionelle materialer (træ og ler) er et smukt og tydeligt eksempel på skulpturel arkitektur. Under vores besøg vil vi også blive modtaget af kongen i et af Casamances ældste kongeriger. Sen eftermiddag går vi ned ad en sti indtil vi når en lille by, hvor maskerne kommer ud fra den hellige skov. Maskerne er frygtede og respekterede af lokalbefolkningen, og har en regulerende rolle i de personlige konflikter.

 

Dag 9: Goré


Vi kører til lufthavnen for at nyde en spektakulær flyvning over flodmundinger og Atlanterhavskysten for til sidst at lande i Dakar. Ved landing kører vi til havnen i Dakar, og træder ombord på færgen der sejler os til øen Goré. Det var her at slaverne blev samlet for at blive afsendt til Amerika. I dag har øen heldigvis taget en ny dimension: dets bløde klima, historie og velholdte koloni-arkitektur kombineret med hyggelige restauranter og butikker, gør Goré til en interessant og attraktiv destination for lokale og udenlandske besøgende.
Vi tager tilbage til Dakar hvor det er tid til at tage afsked med Vestafrika, og du tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Senegal. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Senegal: Etniske grupper mellem skov og savanne


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2020
04. november
26. december

 

Særlig Information 

 

Visa:
Ikke nødvendigt for indrejse i Senegal (regler for Visum kan ændre sig, så forhør dig i god tid inden afrejse)

 

Vaccinationer:
Gul Feber:   Obligatorisk
Malaria:       Konsulter venligst egen læge
Andet:          Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:     Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Indkvarteringer:
Hoteller og lodges vælges altid med maksimal omhu. På grund af eventuel mangel af  ledige værelser på enkelte hoteller, kan guiden se sig nødsaget til at skifte nogle af indkvarteringerne under turen ud med andre af samme standard. På nogle hoteller kan enkeltværelser ikke altid tildeles. Overnatningen ombord på Aline SitoeDiatta vil være i en-suite hytter baseret på 2 og 4 passagerer.

 

I øvrigt 

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

Grundet rejsens specielle karakter  kan dele af turen ændres under uforudsigelige faktorer, og baseres udelukket på indiskutable beslutninger fra vores guide. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at holde sig til det oprindelige program.

Der er grænseovergange i afrikanske lande, og derfor skal der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendigt.

 

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangørens vilje.

 

Senegal: Etniske grupper mellem skov og savanne


fra20.695,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 20.695,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur på økonomiklasse

Transfer i henhold til rejseplan

Alle besøg i henhold til rejseplan

Mineralvand under udflugter

Alle måltider fra morgenmad på dag 1 t.o.m middag på dag 9

Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok

Transport i minivan, minibus og/eller firhjulstrækker

 

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Visa

Vaccinationer

Drikkevarer

Eventuelle gebyr til personlige fotos/film

Andet som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS