Find din rejse til Afrika her:

 

De bedste oplevelser i Senegal


10 Dage
Grupperejse med engelsktalende lokalguide


 

Tag med på en dejlig rejse til Senegal, hvor vi oplever landet og dets konstant foranderlige landskaber. Vi krydser disse landskaber, som byder på både ørken til frodig savanne, for at opleve de historiske steder, som Saint Louis og Gorée Island såvel som mere moderne områder. Herunder metropolen Daka, den kulturelle hovestad i Vestafrika, hvor mange kunstnere fra hele verden samles.

 

 

Når vi krydser de forskellige økosystemer, vil få kendskab til vigtige religioner og kulturer på det afrikanske kontinent. Vi skal opleve de nordlige savanners uendelige horisonter med de enorme flokke af zebu-flokke og de fascinerende Peul nomader. Vi kommer forbi Saint Louis, en lille koloniby bygget på øer ved flodudmundingen til Senegal floden. Vi møder fiskere i fiskerlandsbyer, som til dagligt udfordrer havet i store farverige pirogger. Glæd dig til mødet med Mouride Sufi broderskabet, som bor i en hellig og teokratisk landsby. Mod syd skal vi ind i de ’hellige skove’, hvor indvielsesdanse, præstekonger og maskedans er normal hverdag.

 

De bedste oplevelser i Senegal


Dag 1: Ankomst i Dakar


Ved ankomst i lufthavnen vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Dakar: Moderne metropol & Gorée


Denne morgen står vi tidigt op og spiser morgenmad. Vi mødes med de øvrige rejsedeltagere samt vores erfarne lokale guide, som skal lede turen.  Vi bliver briefet om turens forløb, og inden længe er vi på vej mod Senegals store oplevelser.

 

Vi starter ud med at tage et kig på Dakar, den store og livlige afrikanske metropol, som var kulturel og intellektuel hovedstad i det franske Vestafrika. Præsidentpaladset og museet er værter for en vigtig samling kunstgenstande, og afspejler på meget fin vis denne periode.

 

Vi besøger Musée des Civilisations Nous, som åbnede i december 2018. Museet repræsenterer de sorte menneskers historiske og nutidige verdensomspændende kulturer, kunst og sjæl, som den første præsident af det uafhængige Senegal kaldte negritude. Ligeledes vil vi se Cathedrale Notre Dame Des Victoires og Place de Souvenirs. Katedralen dateres tilbage til 1936, og er bygget i smuk Neo-sudansk stil, en stil som er inspireret af Sahara og Sub-saharas fjerntliggende moské-arkitektur.

 

Vi ankommer til Dakars havn, hvor vi stiger ombord på en færge og sejler til øen Gorée, hvor vi overnatter. På denne ø blev slaver førhen stuvet sammen før de blev sejlet til Amerika. Enkelte restaurerede bygninger kan stadig findes her, for at vidne om disse tider.

 

Portugiserne var de første til at etablere en tilstedeværelse på Gorée Island i 1450, hvor de byggede et lille stenkapel. Efter nedgangen i slavehandlen fra senegal i 1770'erne og 1780'erne blev øen en vigtig havn for afsendelse af jordnødder, arabisk tyggegummi, elfenben og andre produkter af legitim handel. Takket være den dejlige brise, og de mange restauranter og butikker, er Gorée i dag en behagelig og moderne lokation.

 

Sent om eftermiddagen og om aftenen, når der ikke er flere turister, kan vi opleve den ægte lokale stemning på denne særlige ø.

 

Dag 3: Lac Rose og Fiskelandsbyer


At vågne op i Gorée før folkemængderne ankommer er en sand fornøjelse. Det er det også at slentre i de små stenbelagte gyder i denne historiske bosættelse. Vi tager færgen tilbage til Dakar og kører til Lac Rose, en lavvandet saltvandssø omringet af sandbanker. Søen kendes også som Lac Retba. Vandet i søen er ti gange mere salt end i havet, og takket være den høje saltkoncentration får søen ofte et pink skær. Her arbejdes der med at samle salt på helt traditionel vis.

 

Vi kører mange interessante kilometer på stranden i firhjulstrækker for at opleve den største fiskelandsby i Senegal. Mere end 4.500 farverige træpirogger kommer ind til vandkanten med dagens fangst. Vi forlader vores biler, for at tage på en mindre påtrængende, men sjov æselvognskørsel, for at komme tættere på fiskemændende, der sælger fisk til det lokale marked. Og for at møde håndværkere, der udskærer de store træbåde, malerne, der dekorerer dem med smukke farver, og hvis vi er heldige vil den 'lokale helgen' komme forbi for at give en sidste velsignelse, inden de sejler ud på det store hav.

 

Senere kører vi i minibus mod nord. Ved grænsen til Lompoul ørkenen venter vores firhjulstrækkere, og vi kører over sandbankerne for til sidst at nå til vores opstillede camp i ørkenen. Lampoul ørkenens orange sandbanker grænser op til naboørkenen Sahara.

 

Dag 5: Fuglefristed og Nomadiske stammer


Om morgenen tager vi afsted for at tage på opdagelse i et fugtigt og isoleret økosystem: Djoudj Nationalpark er en naturlig oase dannet af hundredvis af kilometer med delvist oversvømmede landområder. Stedet er det bedste habitat og ynglested for over en million trækfugle samt blivende fugle, og er på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv.
Efter frokost på en lokal restaurant tager vi mod Ferlo-ørkenen. Vi forlader asfaltvejen for at tage på opdagelse i det tørre område, hvor nomadiske Fulani-stammer hyrder store zebu-flokke.

 

Dag 6: Touba og Mouride Broderskabet


Ankomsten af en gruppe vestlige rejsende er en usædvanlig begivenhed i den hellige by Touba: dette er det helt rette sted at værdsætte gæstfriheden af et ægte afrikansk broderskab. Under den årlige festival besøges byen af fire millioner pilgrimme. Vi fortsætter til Lac Rose, en lavvandet saltvandssø omgivet af sandbanker, også kendt som Lac Retba. Vandet er ti gange mere salt end havet og grundet den høje koncentration af mineraler, har søen ofte et lyserødt skær. Mere end 600 arbejdere samler her salt på den traditionelle måde. For de eventyrlystne er der mulighed for en frisk svømmetur, eller rettere en ’flydetur’ i den salte sø.

 

Dag 7: En by bygget på strandskaller


Vi kører videre og gør et stop i Joal-Fadiouth, to landsbyer forbundet med en bro. Af særlig interesse for Fadiouth er den kendsgerning, at den er blevet bygget på strandskaller, som også bruges til at konstruere bygninger og til at dekorere med. Selv kirkegården er beliggende på en af øerne lavet af strandskaller, og overraskende nok har både muslimske og kristne grave ved siden af hinanden.

 

Dag 8: Oplev Sine-Saloum


Sine-Saloum er en region i Senegal, som ligger nord for Gambia og syd for Petite Côte i Senegal. Den omfatter et område på 24.000 kvadratkilometer, ca. 12% af Senegal. De vestlige del indeholder Saloum-deltaet. Det er også i denne region, at Saloum Delta Nationalpark er beliggende. 145.811 hektarer af deltaet blev udnævnt til UNESCO verdenskulturarv i 2011.

 

Vi nyder desuden godt af en privat bådtur, hvor vi skal besøge mangrove og opleve mange forskellige fuglearter i deres naturlige habitat. Ligeledes lærer vi mere om de genplantning-programmer, der bliver foretaget her i området for at beskytte stedet.

 

Dag 9: Dakar og hjemrejse


På denne sidste dag tager vi på safari i BAndia, hvor vi kan møde alle Afrikas store pattedyr i denne 3.500 ha. store naturreservat. Desuden prydes reservatet at store baobabtræer, stikkende buske og finurlige lianer.

 

Vi har et dagsværelse stillet til rådighed, hvor vi kan friske os op inden hjemrejse om aftenen. Vi bliver kørt til lufthavnen, hvor vores fly venter. Med hjem i bagagen har vi vidunderlig minder om en uforglemmelig rejse i Senegal. En rejse, vi aldrig glemmer.

 

De bedste oplevelser i Senegal


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2021
5. november
27. december

 

Afrejse 2022
4. februar
8. april
4. november
26. december

 

Særlig Information 

 

Visa:
Ikke nødvendigt for indrejse i Senegal (regler for Visum kan ændre sig, så forhør dig i god tid inden afrejse)

 

Vaccinationer:
Gul Feber:   Obligatorisk
Malaria:       Konsulter venligst egen læge
Andet:          Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:     Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Indkvarteringer:
Hoteller og lodges vælges altid med maksimal omhu. På grund af eventuel mangel af  ledige værelser på enkelte hoteller, kan guiden se sig nødsaget til at skifte nogle af indkvarteringerne under turen ud med andre af samme standard. På nogle hoteller kan enkeltværelser ikke altid tildeles. Overnatningen ombord på Aline SitoeDiatta vil være i en-suite hytter baseret på 2 og 4 passagerer.

 

I øvrigt 

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

Grundet rejsens specielle karakter  kan dele af turen ændres under uforudsigelige faktorer, og baseres udelukket på indiskutable beslutninger fra vores guide. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at holde sig til det oprindelige program.

Der er grænseovergange i afrikanske lande, og derfor skal der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendigt.

 

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangørens vilje.

 

De bedste oplevelser i Senegal


fra22.695,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 22.695,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur på økonomiklasse

Transfer i henhold til rejseplan

Alle besøg i henhold til rejseplan

Mineralvand under udflugter

Alle måltider fra morgenmad på dag 1 t.o.m middag på dag 9

Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok

Transport i minivan, minibus og/eller firhjulstrækker

 

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Visa

Vaccinationer

Drikkevarer

Eventuelle gebyr til personlige fotos/film

Andet som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha