Find din rejse til Afrika her:

 

Rejse til Elfenbenskysten – Hjertet af Afrika


11 dage
Med engelsktalende lokalguide


 

 

Elfenbenskysten i Vestafrika, er et land med mange dragende kontraster. Denne unikke rejse tager dig til et land, som først nu igen er blevet muligt at besøge for rejsende. Rejseplanen er for de nysgerrige, der ønsker at opleve det multikulturelle Afrika. Det er en rejse for dig, der ønsker en spektakulær rejse i Afrika, hvor du hver dag bliver taget med til ægte, pulserende og farverige stammefestivaller. Vi rejser fra regnskovens lianbroer, som blandt lokalbefolkningen er indhyllet i mystik og særlige vandrehistorier til katedraler og fra farverige masker til traditionelle indvielsesdanse. Fra hellige aber til gyldne kongeriger, fra jægersamfund til Abidjans fascinerende skyline og fra de endeløse kakaoplantager til afslappende grønne laguner. Vi skal i særdeleshed overvære maskeforestillinger udført af Guere, Senoufo og Baule stammerne. Samt introduceres for Dozu jægernes (Malinke) og Komians (Akan) magiske verden.

 

Velkommen til Elfenbenskysten

 

Rejse til Elfenbenskysten – Hjertet af Afrika


Dag 1: Ankomst i Abidjan


Ved ankomst i lufthavnen bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Traditioner og Modernitet


Med et blik ud over lagunen er det ikke svært at få øje på et bydistrikt, der vokser meget hurtigt. Ikke vandret og ind i landet som i de fleste afrikanske byer, men i stedet vertikalt med store moderne bygninger og skyskrabere. Der er ikke meget jord til rådighed, og det der er tilbage skal løbende afpresses fra Ebrié-lagunens farvande.

 

Vores besøg i byen Abidjan, starter med en kort bådtur hvor vi skal opleve udsigten over byen fra vandet. Her efter tager vi videre til det ekstremt livlige marked i Treichville, hvor fra vi bevæger os videre til det fredelige og rolige ’Cocody’, et elegant boligområde hvor premierministerens kontor og hvide kolonibygninger kan findes. Nationalmuseet, der ligger i en fornem kolonibygning, præsenterer en fin samling der afspejler den rige kunstneriske arv af 62 etniske grupper. Vi fortsætter til Youpugons nye kvarter, som ikke ligger langt fra Banco River skoven og ’Fanico’ - de berømte tøjvaskere.

Senere er der afgang til Yamoussoukro.

 

Dag 3: Akan slægten


Om morgenen møder vi Baulé, en stamme af Akan-stammerne fra Ghana. Deres komplekse håndværk viser deres rige arv: fine statuer, der repræsenterer åndernes verden, skulpturelle vævskivehjul og smukke masker.
Vi skal ligeledes besøge nogle landsbyer. Vi overværer Goli maskernes dans. Dansen kan udføres både til underholdning og begravelse af en person med høj rang. Den rundformede "Lunar" Goli-træmaske er karakterisk med to store horn.

 

Om eftermiddagen kører vi mod nord, forlader hovedvejen og kører ind på et spor, der tager os til Kongs gamle bydel.Kongs oprindelse dateres tilbage til det 12. århundrede. Dette gamle rige opstod som et handelscenter, da handlende fra Mali-imperiet begyndte at handle på Senufo-folkets område. Traditionen ønsker at Kong skal være det sted, der gav sin oprindelse til Mandé etniske gruppe. Denne gruppe består af købmænd, der er  kendte over hele Afrika som 'Diola'. Diola omdannede Kong til et vigtigt handelssted, halvvejs mellem Sahara-saltkaravaner og eksporten fra de sydlige skove (colanødder, guld og slaver). Kongs moské er nok det bedste eksempel på traditionel sudanesisk arkitektur i landet.

 

Dag 4: Jernalderen


Vi kører til en fjern landsby for at opleve den gamle jernsmeltningsteknik udført af gammeldags smede. Vi vil opleve et meget sjældent eksempel på traditionel jernmetallurgi i Afrika. Denne "tribal teknologi" vil bringe os tilbage til den første jernalder i Afrika. Jernmalmen kommer fra lokale miner i form af dybe gruber, og males manuelt. Den traditionelle ovn er fyldt med lag af kul og malm, så ilden er klar - vi kan nu forlade stedet, da fusionen vil tage indtil den følgende morgen. Jernsmeltnings-teknikkerne er hemmelige, og er altid forbundet med tabuer og initiativer. Smedene er meget loyale til dette, hvilket betyder at kun de, der er født ind i smedfamilier, er berettiget til den lange lærlingeuddannelse i håndværket.


Dag 5: Panterdans


Om morgenen vender vi tilbage til landsbyen og den traditionelle smeltning for at se resultatet af fusionen. Lerovnens lukkede bund vil blive brudt for at ekstrahere jernblomsten. Derefter vil han ved hjælp af en bælge opvarme det opnåede metalpulver, indtil det smelter i en smeltedigel, og han vil hælde det i en form. Metallet opvarmes senere igen og hamres herefter til den ønskede form, som til sidst bliver poleret for ufuldkommenheder og buler. Vi har nu oplevet hele processen, der fører til skabelsen af ​​et objekt.

Byen Korhogo er et must at opleve for enhver rejsende, der besøger Elfenbenskystens nordlige regioner. Dens historie går tilbage til det 13. århundrede, og er i dag hovedstad for Senufo, stammen, der har produceret nogle af Afrikas største kunstværker på næsten alle områder: skulpturer, vævning, maleri og smedearbejde. Senufo er kendt for deres komplekse initiationsritualer. Indvielsen af ​​unge mænd er en lang proces på 21 år før de afsluttes. Det er passagen fra ungdom til voksenalder, og består af læren om de sociale og religiøse hemmeligheder, der gør en ung dreng til en ægte senufo mand.

Deres mest spektakulære maskedanse er Boloy eller panter dansen, som udføres af initierede. Vi vil overvære en maskedans senere om eftermiddagen.

 

Dag 6: Jomfrudans


I dag møder vi de umiskendelige Fulani-nomader, der konstant er på jagt efter nye græsgange  til deres zebu flokke. Fulani kan let genkendes på deres koniske halmhytter, den lange stav de altid bærer over deres skuldre, vandflasken som hænger rundt om halsen, macheten i deres hænder samt deres stolte kropsholdning. Disse nomader synes at komme fra 'no mans land' og uden nogen plan om hvor de skal hen. Tilvænnet som de er i et hårdt liv med enkle glæder, virker de dog til at have det ganske godt med den smule, de bærer rundt på. De er de sande gentlemen af disse endeløse savanner.

Sidst på eftermiddagen overværer vi  jomfrupigernes dans, kaldet Ngoro, og som bliver udført af Senufo befolkningen. De unge indviede tilbringer måneder i afsondrede hellige lunde, hvor de lærer de sociale og religiøse hemmeligheder som gør en mand til en ægte Senoufo. Efter syv år holdes der en stor fest for dem, der har gennemgået alle indvielsesfaser, og herunder udføres dansen for  jomfrupigerne i slutningen af ​​første indledningsfase.

 

Dag 7: Krigere


Malinké, efterkommere af Mali 's gamle imperium, bor i nærheden af Odienne og er nu næsten alle muslimske. Blandt de store navne i denne etniske gruppes historie er Samory Touré, en stærkt støttet mester, der kæmpede mod kolonismen. Blandt hans bedste krigere var jægerne, med navnet Dozo, kendte for deres mod og mystiske kræfter. Vi møder Dozo-jægerne, og vandrer på savannen ledsaget af nogle disse jægere, som er klædte i deres traditionelle tøj lavet af bogolan-stof. De bærer også haglgeværer, som er dækkede af amuletter.

 

Dag 8: Akrobatiske masker


Denne dag er dedikeret til mødet med Yacuba, også kendt som Dan. Vi besøger landsbyer bygget på bjergskråninger, og som kendetegnes ved store runde hytter med stråtag. Nogle af husene er dekorerede med freskoer lavet af kvinder i ceremonielle perioder.

Midt blandt duftende grene fra kaffeplantagerne og ved foden af et enormt Iroko-træ besøger vi en stor dam beboet af ærbødig havkat, vogtere af forfædrene. Snart fortæller ekkoet af 'tam-tams' samt de indviedes skrig maskerne, at det er tid til at forlade den hellige skov - masker kommer nu frem, og giver os uforglemmelige følelser.

 

Dag 9: Lianbroer


Regnskoven, der strækker sig mellem Elfenbenskysten og Liberia, er berømt for sine store lianbroer. For den lokale befolkning er oprindelsen af disse broer indhyllet i mystik, og det siges at de er hemmeligt bygget af unge initierede mænd i løbet af kun én nat! Vandring på broerne er ikke vanskelig, forudsat at tabuer respekteres og at hverken babyer eller tung belastning er en del af vandringen. Om eftermiddagen nyder vi en kort udflugt i Gbepleu regnskoven, hvor der bor hellige aber. I Elfenbenskysten bag hver en by, hvert et nabolag eller landsby ligger der altid gemte, hellige regnskove, der efter sigende fungerer som passager mellem menneskeverdenen og den magiske verden. Det er i disse skove, at unge mænd bliver initierede ind i de sociale og spirituelle hemmeligheder fra deres stammer takket være især brugen af masker, som er hemmeligt skjulte for foden af høje træer.

 

I en nærliggende lille landsby dukker masker frem fra skoven og kommer mod os. I Guéré-befolkningens kosmogoni findes der en skabergud, som udelukkende kommunikerer med mennesker gennem dets formidlere, som her er maskerne.


Dag 10: En basilika på savannen


Om eftermiddagen ankommer vi til Yamoussoukro, landets hovedstad siden 1983. Byen er oprindelsesby for Felix Houphouët-Boigny, en af de største uafhængighedsledere samt den første præsident i Elfenbenskysten.

Et 'barn' affødt af det økonomiske boom i 1980'erne er basilikaen Notre Dame de la Paix (Our Lady of Peace). Ifølge Guiness Rekordbog fra 1989, har dens bredde på 150 meter gjort det til den største kristne religiøse bygning i verden (Sankt Peters i Rom er blot 115 m. bred). Og med sine 7.763 kvadratmeter farvet glas kan basilikaen også prale af den største glasmosaik i verden. Dens arkitektur blev inspireret af Peterskirken i Rom, og i dag er basilikaen stadig et livligt sted for tilbedelse i det katolske Afrika.

I Yamoussoukro kører biler i de brede boulevards i et konstant forsøge på at undgå både store huller og høns. Under besøget vil vores opmærksomhed blive fanget af de store regeringsbygninger, de 14-etages høje hoteller og den kunstige sø, som beboes af kaimaner.


Dag 11: Gran Basam og hjemrejse


Vi kører mod syd mod Abidjan, og ankommer til Ebrié-lagunen i Atlanterhavet. Grand Bassam er en gammel by bygget på en sandbanke mellem lagunen og havet. Tidligere var byen hovedstad i den franske elfenbenskystenkoloni, og er nu et maritimt feriested for Abidjanerne. Takket være sine rolige veje skygget af høje træer, store bougainvillea og velbevarede koloniale bygninger, har Grand Bassam en magisk atmosfære.

Vi fortsætter til Abidjan. Her vil der være værelser til rådighed, hvor man har mulighed for at friske sig op inden sidste transfer til lufthavnen. Det er tid til at tage afsked med Vestafrika, og du tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Elfenbenskysten. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Rejse til Elfenbenskysten – Hjertet af Afrika


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2020
07. november - bekræftet afrejse 
26. december

 

Særlig information

 

VISA
1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer
Gul feber:     Obligatorisk. Kontakt venligst egen læge
Malaria:        Konsulter venligst egen læge
Andet:           Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os


 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer
Rejseforsikring:                      Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold og hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:          Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Transport
Microbus, minibus eller firhjulstrækker

 

 

I øvrigt 

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi altid kan tilpasse os vejrforholdende, fokusere på gruppens interesser og udnytte de muligheder, der dukker op på vejen. De specielle naturforhold taget i betragtning i denne rejseplan, skal man være opmærksom på, at nogle dele af rejseplanen kan blive modificerede grundet uforudsigelige faktorer, og kan uden diskussion ændres af den lokale. Omkostninger forbundet her med er den enkelte deltagers eget ansvar. Guiden vil selvfølgelig gøre hvad han/hun kan for, at holde sig til det oprindelige program. Turen kan laves omvendt uden ændringer i program. Priser kan varierer i tilfælde af større ændringer i serviceomkostninger, som ligger ud over organisator.

 

Rejse til Elfenbenskysten – Hjertet af Afrika


fra21.395,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 21.395 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly Aalborg / Abidjan tur/retur

Transfer og udflugter i Minibus og/eller firhjulstrækker

Erfaren engelsktalende lokal guide, chauffør, kok

Ture og besøg i henhold til program

Indkvartering i standardværelser/hytter/telte i henhold til program

Alle måltider som beskrevet i program, fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 11

Vand under udflugter

Relevante parkgebyr

Alle skatter og afgifter

 

Ikke inkluderet i prisen

Visa

Måltider som ikke er nævnt i program

Vand og drinks til måltider

Eventurelle gebyr til foto eller video

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Drikkepenge til guide, chauffør, portere, hotelpersonale

Omkostninger til personlige udgifter, f.eks. telefonopkald, mails, vasketøj osv.

Andet som ikke er nævnt i rejseplanen

 

KONTAKT OS