Find din rejse til Afrika her:

 

Burkina Faso: Maskefestival


10 Dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Hvert år ved begyndelsen af regnsæsonen organiserer mange landsbyer, specielt i denne region i Bobo Dioulasso, fantastiske maskefestivaler med henblik på at ’fremkalde’ gode regnskyl. Den animistiske opfattelse er, at maskerne fungerer som gudernes formidlere. Alle indbyggerne samles sammen med deres ånder i form af masker, der har alle mulige former som dyr: antiloper, harer, ænder, aber, slanger osv. Når de er samlet er det tid til at udøve deres danse. Som vesterlændinge bliver vi hurtigt fascinerede af maskernes skønhed samt dansernes komplekse koreografi. For de lokale er det dog en spirituel ceremoni med masser af muntre udråb og ovationer.

 

Du kan ligeledes glæde dig til mødet med Gurunsi befolkningen, der lever i smukke huse dekorerede med fantastiske sorte, røde og hvide afrikanske malerier, eller besøget til Lobi landsbyerne, som efter sigende muligvis har oprindelse mange hundrede år tilbage. I Obire skal vi møde en traditionel høvding fra Gan dynastiet samt hans hof – dette er en god mulighed for personlige spørgsmål om hans rolle som traditionel høvding i et moderne Afrika.

 

Burkina Faso: Maskefestival


Dag 1: Ankomst i Ouagadougou, Burkina Faso


Ved ankomst i Ouagadougou lufthavn bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som vil assistere med transfer til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Sahelian by


Spis morgenmad på hotellet, hvor efter du mødes med de andre rejsedeltagere og din guide. I får en kort briefing om hvad der kan forventes af turen inden det vestafrikanske eventyr kan begynde.

 

Ouagadougou, Burkina Fasos hovedstad, ligger i midten af den vestafrikanske savanne. Livet udfolder sig i og omkring gaderne i en unik blanding af landsby og by-stemning: gamle taxaer, cykler, scootere, æsler, der trækker gamle vogne, bærere, der går rundt med varer på deres hoveder, købmænd, der sælger farverrige varer, små åbne udendørs restauranter med høj musik, kyllinger og geder over alt, som spiser madrester på jorden, et farverigt håndmalet skilt, der reklamerer for en lokal frisør, der holder til i skyggen af et mangotræ - for blot at nævne nogle få ting, som vi møder på vores vej. På gademarkederne er farverne fantastiske, og de forskellige dufte er stærke og pirrer næsen. Uden for byen findes et stort område dedikeret til håndværkernes udstillinger – her kan man virkelig nyde kunstnernes færdigheder samt skønheden i afrikansk kunst.

Om eftermiddagen kører vi mod syd.

 

Dag 3: Afrikanske freskoer


På den sydlige savanne møder vi Gurunsi stammen, der bor i fjerntliggende befæstede bygninger dekorerede med smukke sorte, røde og hvide afrikanske freskoer. Deres samfund er organiseret omkring køn: mænd har ansvaret for konstruktioner af huse, mens kvinder har ansvaret for at male og dekorere disse huse ved at bruge naturlig maling på okker baggrund. Mænd bygger husene ved at lægge flere lag ler over støttesøjler og buer. Vægge og terrasser bliver gjort vandsikre ved at sprede et mix af zebumøg over dem. Herefter tager kvinderne over og maler fantastisk smukke og indviklede freskoer. Et perfekt eksempel på afrikansk kunst, hvor arkitektur og malerier fusionerer og giver liv til et flydende ’mesterværk’ – en form for skulpturel kunstværk, der også havde stor indflydelse på Le Corbusiers arbejde. Den eneste måde for virkelig at forstå, og værdsætte den intense skønhed i disse kunstværker, er ved at se det på egen hånd.

 

Vi fortsætter til Leo, hvor vi besøger landsbyer undervejs.

 

Dag 4-5: Befæstede bygninger


Dagen i dag dedikeres til at tage på udforskning i en region, der sjældent bliver besøgt af turister. Her møder vi Degarti befolkningen, som deler miljø med Lobi folket og ligesom dem bygger befæstede boliger. Den dag i dag har de stadig stærke bånd til den usynlige åndeverden, der bliver repræsenteret af feticher, altre og hellige steder. Om eftermiddagen skal vi besøge nogle Lobi landsbyer. Burkina Fasos Lobi landsbyer huser nogle af de mest generte stammefolk, som har bosat sig i Burkina Faso, Ghana og Elfenbenskysten. Her i Burkina ser det ud til, at de har de mest karakteristiske landsbyer – muligvis har deres generte væremåde været med til at holde deres traditioner mere intakte. Hver familie lever i en stor bygning lavet af ler, hvor de udskærer træstatuer til deres forfædres kult. Mænd bevæger sig stadig rundt med bue og pil, mens ældre kvinder i nogle tilfælde bærer en lille skive på deres underlæbe. Under vores besøg er vi ledsaget af en guide, som taler Lobi sprog, hvilket vil gøre det muligt for os at overvinde deres medfødte mistillid og i stedet hilse os velkommen.

 

Dag 6: Traditionelle høvdinge


Vi fortsætter vores visit i Lobi landsbyerne, og stopper også ved Loropeni Ruinerne der anses for at være et ’mystisk’ sted. Loropeni er på UNESCOs liste over Verdens kulturarv og dækker et areal på 10 km2. De mange stenmure er nogle af de bedst bevarede eksempler på befæstede bosættelser i Vestafrika, og de kan muligvis dateres mange århundreder tilbage, da guldminedrift var på sit højeste. I Obire kan vi være heldige at møde en traditionel høvding og hans hof fra Gan dynastiet – en fremragende mulighed for at stille personlige spørgsmål omkring rollen som høvding i et moderne Afrika. Gan befolkningen lever i polygame sammensatte grupper: en mand og hans koner lever sammen rundt om en gårdhave. Manden i en rektangulær hytte mens konerne hver især bor i deres egne runde hytter.

 

Dag 7: Stenede kupler


Banfora-regionen er enormt rig på overraskelser. På tværs af store sukkerrørsplantager kommer vi til 'Les Domes de Fadébougou' - Fadébougous kupler, et sted hvor årtusinders vand og vind erosion har givet klipperne former som kupler med udsigt over sletten. Vi fortsætter derefter til Kerfiéguela vandfaldet, hvor vi har mulighed for at hoppe i vandet og friske os op. Altid behageligt, når vi er omgivet af den tørre savanne.

Vi skal ligeledes besøge Turka landsbyerne, som er omgivet af dusiner af kornmagasiner.

 

Dag 8-9: Masker


Bobo Dioulasso, den næststørste by i Burkina efter Ouagadougou, er en charmerende afrikansk by og bestemt den grønneste i landet. Mange af byens kvarterer har opretholdt en ejendommelig kolonial atmosfære, mens togstationen blev bygget i neo-maurisk stil. På trods af at være en stor by bevæger livet sig stadig i et lavt tempo, og den rige mangfoldighed af dets indbyggere skaber en unik charme.

Vi har tid til at besøge nogle antikvitetsforretninger, der tilbyder fantastiske træmasker i de mest forskelligartede former: sommerfugle, ugler, alligatorer osv.

I weekenden overværer vi den spektakulære dans af Bobofing-masker. Disse masker repræsenterer forskellige tegn relateret til deres myter. De belyser landsbyens, forfædrene og moderens ånd, hvoraf nogle står for dyr, andre repræsenterer bush ånder.

Alle klæder sig i deres bedste traditionelle outfits til ceremonien, og i midten af ​​landsbyen venter maskerne. Det er den ultimative begivenhed. Med ét annoncerer trommer dansen, og ånderne ankommer i mange former.

 

Dag 10: Bwaba masker


I en lille landsby hjælper vi med til en fantastisk præstation af Bobo-Bwa maskerne. Disse træmasker repræsenterer forskellige tegn relateret til myterne af deres familier og klaner. De belyser ånden i landsbyen, forfædre og Moder Natur. Nogle af maskerne repræsenterer dyr, mens andre repræsenterer bush ånder. 'Planke maskerne', med et stiligt ansigt toppet af en høj rektangulær planke, er meget imponerende og har tendens til at blive malet på begge sider med fantastiske geometriske mønstre. Ligesom alle masker i Volta-regionen er også Bwa'erne kromatiske med hvid, rød og sort som fremherskende farver. Publikum deltager i ceremonien med deres sange, kommentarer og latter. Det er en form for gadeteater, der sammensætter hellige forfædres traditioner og munter underholdning.

Burkina Fasos Bwa befolkning er savannens bønder, og de fleste af dem har været trofaste mod deres traditionelle religion, hvor masker regelmæssigt bruges til at fejre deres myter. Deres samfund er også opdelt i bestemte grupper: bønder, smede og "grioter", som består af historiefortællere, dem, der har til opgave at fortælle hændelser fra fortiden.

Om eftermiddagen ankommer vi i Ouagadougou. Der vil være værelser til rådighed, hvor man har mulighed for at friske sig op inden sidste transfer til lufthavnen om aftenen. Det er tid til at tage flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rejse i Burkina Faso. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Burkina Faso: Maskefestival


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejsedatoer 2019:
30. marts

 

Afrejsedatoer 2020
27. februar

 

Særlig Information 

 

VISA:
1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer:
Gul Feber:  Obligatorisk
Malaria:      Konsulter venligst egen læge
Andet:         Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på dine vaccinationer
Når du køber en rejse hos Rickshaw Tours & Travel, kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                     Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold og hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:         Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Transport:
Micro/minibus eller firhjulstrækker

 

I øvrigt 

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

 

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

Burkina Faso: Maskefestival


fra19.895,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 19.895 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly Danmark / Burkina Faso – Tur / Retur
 • Assistance i Ouagadougou lufthavn ved ankomst og afrejse
 • Erfaren engelsktalende guide
 • Transfer og kørsel i minibusser / microbusser eller 4x4 drive
 • Besøg i henhold til program
 • Indkvartering i standardværelser i henhold til program
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 9
 • Mineralvand i busser under besøg
 • Indgangsgebyr til alle seværdigheder i henhold til program
 • Førstehjælpskasse
 • Skatter / afgifter

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visa
 • Måltider som ikke er nævnt i program
 • Vand og drinks til måltider
 • Drikkepenge til guide / chauffør / kok / tjenere / portere
 • Gebyr til fotografering og vide
 • Gebyr til personlige udgifter som telefonopkald, vasketøj etc.
 • Gebyr til mistet bagage
 • Alt andet som ikke er nævnt i henhold til program

 

KONTAKT OS