Find din rejse til Afrika her:

 

På ekspedition i Botswana med dansk field guide


16 dages kør selv ekspedition i Botswana
Med dansk ekspeditionsleder


Kom med på et autentisk eventyr gennem Botswanas uberørte natur og landskaber, hvor dyrelivet er i en klasse for sig. Du rejser med vores danske ekspeditionsleder Richi Wagner, der er uddannet field guide i Sydafrika og har stor erfaring med at guide eventyrlystne rejsende rundt i Afrika. Med sin mangeårige erfaring i det sydlige Afrika leder Richi ekspeditionen gennem den uforstyrrede natur i Botswana. Sammen med en mindre gruppe kører du rundt i din egen firehjulstrækker, hvor følelsen af at være på dit eget afrikanske eventyr kommer helt tæt på. Samtidig nyder du godt af trygheden og sikkerheden i at rejse med en erfaren rejseleder. I bushen camperes der i telt på taget af bilerne og gruppen sørger ofte selv for madlavning undervejs. Så er du ikke bange for at få jord under neglene og måske lidt sved på panden, vil du med stor garanti få dit livs oplevelse på vores ekspeditionsrejse i Botswana!

 

 

På ekspedition i Botswana med dansk field guide


Dag 1 – Afrejse fra København


Vi mødes i København Lufthavn om eftermiddagen, hvor vi får hilst på hinanden. Herfra flyver vi mod Johannesburg, hvor vi ankommer lørdag formiddag. Det er muligt af flyve fra Aalborg eller Billund lufthavn og møde gruppen dernede.


Dag 2 – KwaNokeng


I Johannesburg bliver vi hentet i lufthavnen og kørt til vores biler. Her får alle en grundig gennemgang af bilerne, og lærer hvordan de fungerer. Efter gennemgangen hopper vi ombord og kører fra Johannesburg og krydser grænsen til Botswana. Vi ankommer senere på dagen til vores lodge, hvor vi får serveret middag. Resten af dagen er til afslapning ovenpå flyveturen.

 

Indkvartering: KwaNokeng Lodge


Dag 3 – Khama Rhino Sanctuary


Vi står tidligt op og får morgenmad, hvorefter vi kører en kort strækning, inden vi stopper for at handle ind til snacks og frokost. Herefter kører vi mod Khama Rhino Sanctuary, hvor vi vil spotte efter de truede og sjældne næsehorn. Reservatet blev grundlagt i 1992 for at beskytte næsehornet og sikre artens overlevelse. Dyrerne bevæger sig rundt på et område, der strækker sig over et areal på 8.585 hektarer. I reservatet findes der både sorte og hvide næsehorn, og vi vil lede efter begge arter. Næsehornene sættes løbende tilbage i naturen i Moremi Game Reserve, som vi senere besøger. I Khama Rhino Sanctuary findes der også andre arter såsom zebraer, giraffer, antiloper, strudser, leoparder og hyæner.

 

Vi vil bruge noget af dagen på at træne nogle basale skills i firehjulstrækkeren. Det vil hovedsageligt handle om de vigtigste manøvre i forbindelse med offroad kørsel. Vi lærer at aflæse terrænet og tilpasse kørslen herefter. Vi pakker senere bilerne og indretter os komfortabelt.

 

I nat overnatter vi i Khama Rhino Sanctuary, hvor vi slår teltene op og nyder den frie natur.

Indkvartering: Camp ved Khama Rhino Sanctuary


Dag 4 – Kubu Island


I dag kan vi se frem til en spændende dag. Vi kører nemlig mod Makgadikgadi Pans National Park. Idet vi bevæger os igennem det smukke landskab, vil vi blive udsat for de første udfordringer. Terrænet består af tungt sand og bundløst mudder og navigationen kan være udfordrende. Dog har Richi styr på både terræn og rute, så helt galt kan det aldrig gå.

Hvis vejret tillader det, ender vi dagen på Kubu Island, en udtørret granitø beliggende i Makgadikgadi Pan. Alternativt overnatter vi ved Khumaga. Mens vi bevæger os gennem landskabet, vil vi få et helt andet forhold til vores egen størrelse i universet. De endeløse sletter, den rungede tavshed og de store mængder af dyr er alt sammen med til at give os følelsen af at være utrolig små. Hold øje med det storslåede dyreliv og de krøllede baobabtræer, der dukker op hist og her.

Vi stopper undervejs for en picnic lunch og ankommer senere til overnatningsstedet.

Indkvartering: Camp ved Kubu Island eller Khumaga


Dag 5 & 6 – Okavango Deltaet


Vi pakker sammen tidligt om morgenen og kører mod Okavango Deltaet, der må betragtes som et af højdepunkterne under rejsen. Undervejs vil vi se, hvordan landskabet ændrer sig til et stort vådområde. Vi overnatter i byen Maun, der er en afrikansk grænseby med stor autencitet og ægthed.

De næste par dage skal bruges på at udforske deltaet og det herboende dyreliv. Der vil være mulighed for at tilkøbe en flyvetur, hvor du oplever vandområdet fra fugleperspektiv. Det vil give et indblik i det enorme økosystem, som er blandt verdens fineste.

På andendagen i deltaet tager vi på sejltur med traditionel mokoro kano. Det er en unik og anderledes måde at opleve deltaet på.

 

I Maun sørger vi for at forsyne os med mad og drikke til den videre færd. Om aftenen er der fri spisning, hvor vi kan lave mad i campen eller finde et sted at spise.

 

Indkvartering: Camp ved Maun


Dag 7 & 8 – Moremi Game Reserve


Denne morgen står vi tidligt op og tager tidligt afsted, for i dag skal vi besøge det naturskønne Moremi Game Reserve. Moremi er en del af Okavango Deltaet og i forlængelse heraf ligger Khwai. Hvis forholdene tillader det, tager vi den lange vej langs bredderne af deltaet for at opleve mest muligt af den smukke rute og det vilde dyreliv.

 

Hvad der blandt andet gør Moremi særligt er, at vi med stor sandsynlighed har mange af dyreoplevelserne for os selv. Vi besøger et område af Botswana, der ikke er overrendt af turister, hvilket gør oplevelserne endnu mere autentiske. Reservatet er tidligere blevet hyldet som Afrikas bedste, og vi vil hurtigt få øje på årsagen til dette. Massevis af dyr og fugle befinder sig i det frodige naturområde, hvor vi med stor sandsynlighed vil opleve elefanter i massevis og resten af dyrerne fra Big Five: Næsehorn, leoparder, bøfler og løver.

 

Vi bruger de næste to dage i parken og overnatter i den nærliggende camp. Har man lyst, kan der arrangeres en tidlig game drive for så at kunne slappe af i campen senere på dagen. Her kan vi nyde den rå natur med en god bog i hånden, mens lyden af dyrelivet pusler i baggrunden. Chancen for at elefanter kommer forbi campen er ikke garanteret, men der er stor sandsynlighed for det. Mens maden bliver tilberedt, er der mulighed for at tage afsted på endnu en game drive. Om aftenen vender vi tilbage hvor vi kan nyde den frisk tilberedte aftensmad.

 

Indkvartering: Camp ved Moremi eller Khwai


Dag 9 – Savuti/Chobe Nationalpark


Som sædvanligt pakker vi tidligt sammen, mens vi vågner op på en kop kaffe. I dag skal vi besøge Savuti regionen i Chobe Nationalpark. Hele turen er én lang game drive med selvskab fra en masse spændende dyr. Savuti er særligt kendt for dets store bestand af elefanter og løver. Desuden ses her ofte vildhunde, som efterhånden er et sjældent syn i Afrika. Om formiddagen stopper vi og laver en lækker brunch, som vi nyder i naturen. Efter brunchen kører vi stille og roligt mod næste overnatningssted.

 

Indkvartering: Camp ved Savuti


Dag 10 – Savuti/Chobe Nationalpark


Turen fortsætter længere ind i Chobe Nationalpark, hvor ruten igen vil foregå i ét stort safarilandskab. Selvom afstandene ikke er lange, tager det typisk en dags tid at køre strækningen på grund af det udfordrende terræn. Vi sætter hele tiden tid af til at stoppe og opleve noget nyt. Det eneste dyr vi måske vælger ikke at stoppe for er elefanter, da vi på nuværende tidspunkt er ved at have set rigeligt af dem. Og så dog – man får jo aldrig for meget af de majestætiske kæmper.

 

Hen under eftermiddagen ankommer vi til campen, hvor eftermiddagen kan bruges som man har lyst.

 

Indkvartering: Camp ved Chobe


Dag 11 – Kasane


Vi kører fra campen tidligt og cruiser langs floden mod Kasane, hvis forholdene tillader det. Her ankommer vi til campen lidt over middag. I dag skal vi på en rivercruise tur, der er et must for at fuldende oplevelsen. Her oplever vi Chobefloden set fra vandet, og er vi heldige, vil vi møde elefanter, der bader i floden.

 

Aftensmåltidet nydes på en restaurant i Kasane.

 

Indkvartering: Camp ved Kasane


Dag 12 – Fra Kasane til Victoria Falls


I dag er en stor dag! Turen går nemlig mod det storslåede Victoria Falls. Vi pakker en taske til de næste to nætter, der tilbringes i Zimbabwe. Vi efterlader bilerne i Kasane og bliver kørt til vores nye destination for de næste par dage. Her bor vi i en mindre landsby og undgår på den måde de mange turistfælder i området. Her er alting en smule mere kaotisk, men samtidig autentisk og fantastisk. I stedet for at føle sig som turist vil vi være en del af en familie, hvor vi får mulighed for at deltage i madlavningen, følge de lokale børn i skole, hjælpe med lektier og en masse andre hverdagsaktiviteter. Brug noget af dagen på at udforske byen, som er fyldt med smuk sten- og trækunst. Der er også rig mulighed for at udforske vandfaldet og booke rafting ture, bungy jump, canosejlads, helikopterture eller andre adrenalinfyldte udflugter til Victoria Falls.

Det mægtige Victoria Falls er Afrikas største vandfald med flere tusinde liter vand, der brager udover klippekanten hvert eneste minut. 320 millioner liter vand for at være helt nøjagtig. Hvert eneste minut. Man forstår pludseligt de lokale, der har givet vandfaldet navnet Mosi oa Tunya. Det betyder ”røgen der tordner”. Victoria Falls er utvivlsomt et af verdens største naturfænomener, og det er en once-in-a-lifetime oplevelse, man ikke må gå glip af!

Indkvartering: Landsby ved Victoria Falls


Dag 13 – Victoria Falls


De eventyrlystne sjæle tager på rafting fra morgenstunden, mens vi andre har mulighed for at tage på nogle af de andre ovennævnte udflugter eller blot hænge ud i landsbyen. Raftingen slutter ved 13-14 tiden og de, der har været på udflugt, bliver herefter samlet kørt tilbage til landsbyen. Her deltager vi i den lokale madlavning, hvis ikke vi spiser inde i byen.

 

Indkvartering: Landsby ved Victoria Falls


Dag 14 – Elephant Sands


Som altid er der tidlig afgang fra morgenstunden, hvor vi bliver kørt tilbage mod Kasane. Her henter vi vores biler og kører mod Elephant Sands. Lodgen, vi skal overnatte på, ligger ved Makgadikgadi Pans. Her har vi mulighed for at komme på en bush walk, hvor vi går rundt i den frie natur. Alternativt kan vi tage på klassisk game drive. Elephant Sands har fået sit navn af én årsag. Parkens store oplyste vandhuller tiltrækker nemlig store flokke af elefanter, som vi kan være heldige at få lov at betragte direkte fra campen.

 

Indkvartering: Camp ved Makgadikgadi Pans


Dag 15 – KwaNokeng


Vi kører tidligt om morgenen mod KwaNokeng, hvor vi skal tilbringe den sidst nat i Botswana. På vejen kommer vi igennem Francistown hvor vi, hvis tiden tillader det, stopper og får lidt frokost. Francistown er en vibrerende storby, der har en stor portion historie med sig som tidligere mineby. Byen er fyldt med hyggelige restauranter og supermarkeder af fin standard.

 

Ved ankomst til KwaNokeng sætter vi campen op og tænder bålet. Her kan vi nyde hinandens selvskab og genfortælle historier og oplevelser fra rejsen.

 

Indkvartering: Camp ved KwaNokeng


Dag 16 – Hjemrejse


I dag kører vi mod Johannesburg, hvor vi afleverer bilerne. Herfra bliver vi transporteret til lufthavnen for at flyve mod Danmark. Vi vender hjem med bagagen fyldt af vidunderlige minder om en oplevelsesrig rundrejse. En rejse, vi aldrig glemmer. 

 

Dag 17 - Hjemkomst


Vi ankommer i Danmark. Velkommen hjem.

 

På ekspedition i Botswana med dansk field guide


Afrejsedatoer 2021
12. marts
21. maj
16. juli
17. september (udsolgt) 

 

Vaccinationer
Gul feber:          Ikke obligatorisk
Hepatitis A:       Kontakt venligst egen læge
Malaria:             Kontakt venligst egen læge
Andet:                Kontakt venligst egen læge


Forsikringer
Rejseforsikring:               Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:   Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visum
VISA ikke påkrævet ved indrejse i Botswana (ved rejse på op til 90 dage)

 

Transport
Firhjulstrækker eller minivan

 

I øvrigt 

 

Overnatningen foregår i såkaldte ”rooftop tents”, der slås op på bilens tag. Det er muligt at tilvælge ”ground tents”, som slås op på jorden. Bilerne er udstyret med det nødvendige campingudstyr, som er borde, stole, gas, køkkengrej, køleskab mm. til fire personer. Der er desuden håndkæder og sengetøj i bilen.

Meget af kørslen vil være offroad, hvilket er med til at nære følelsen af eventyr. Det kan variere fra kørsel i tungt sand, mudder og dybt vand til kørsel på gode grusveje og asfalterede strækninger. Det er ikke nødvendigt, at du har erfaring med offroad kørsel. Skulle du opleve udfordringer undervejs, er Richi der til at hjælpe.

 

Rejsen er designet til at opleve Afrikas fascinerende steder, hvor der er sat fokus på mødet med fremmede kulturer, natur, dyreliv og lign. Vi anbefaler, at man udviser tolerance og er fleksibel for til fulde at nyde denne tur samt værdsætte de unikke oplevelser, såvel som den lokale befolknings gæstfrihed. Rejseplaner, besøg og overnatningssteder kan ændres eller tilpasses af arrangøren grundet force majeure, såvel som man også bør være opmærksom på, at der kan være ændringer ift. eventuelle køretider grundet de afrikanske vejforhold.

 

Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

 

 

 

 

 

fra26.495,-

 

 

 

 

Pris

26.495 pr. person i delt telt

 

Inkluderet i prisen

 • Fly til Johannesburg tur/retur
 • Leje af køretøj inklusiv alt camping udstyr
 • Dansk turleder/guide til at lede ekspeditionen
 • Camping gebyrer alle dage på ekspeditionen
 • Overnatning i Zimbabwe
 • Administrationsomkostninger & standard motorkøretøjsforsikring
 • Brændstof
 • Alle måltider beskrevet i rejseprogrammet

 

Andet:

Mod tillæg i prisen kan rejsen kombineres med en strandferie

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejseforsikringer
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Valgfrie adventure aktiviteter (helipkopterflyvning, rafting etc.)
 • Øvrige ting som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha