Find din rejse til Afrika her:

 

Madagaskars fugleliv og natur


14 dage
Med lokal engelsktalende guide


Denne rejse tager dig til dig til Madagaskars mest vidunderlige fugleområder i vest, øst og syd, hvor du kan opleve mange forskellige slags fugle. Du vil også komme på opdagelse i nationalparker og reservater som Andasibe / Périnet, Ranomafana, Ranohira, Zombitse og Ifaty.

 

Madagaskar er et af verdens mest fascinerende naturmål.  Med landskaber, der spænder fra tør ler-ørken til frodige grønne regnskove, der kvitterer med de mest utrolige og unikke udsigter. Eventyrer rejser til øen for at se dyrearter, man ikke finder andre steder. Mest berømte er lemurene, men øen er også hjemsted for en imponerende avifauna: fire endemiske fuglefamilier (mesiterne, grundvalserne, asiteterne og Bernieridae 'warblers') plus to yderligere familier (vangas- og gøg-ruller ), der kun forekommer på Madagaskar og de nærliggende Comorøer. På denne tur går vi på udkig efter øens spektakulære og unikke fugleliv.

 

Din rejse sluttes af i Ifaty, der ligger i den sydlige region og er dejligt afslappet område bestående af to små fiskerbyer kaldet Mangily og Madio Rano. Stedet er et ideelt strandmål at slappe af ved efter dine mere aktive oplevelser på andre dele af øen. Her kan du både betragte fugle samt de traditionelle fiskerbåde i det blide vand.

 

 

Madagaskars fugleliv og natur


Dag 1: Ankomst i Antananarivo


Du ankommer i Tana, hvor du bliver mødt af en repræsentant fra vores team på Madagaskar. Her fra bliver du kørt til dit hotel hvor resten af dagen er til fri disposition.

 

Indkvartering:                              Au Bois Vert inkl. morgenmad

 

Lodge Au Bois Vert ligger blot fem minutters kørsel fra lufthavnen, men er dog overraskende støjfrit på trods af den umiddelbare nærhed. Lodgen ligger placeret i en tre hektar stor skovklædt park, hvilket bekræfter at Madagaskar er rig på flora og fauna. Du kan svømme i poolen og nyde de smukke omgivelser, og på restauranten kan du nyde velsmagende grillet kød, fisk og retter tilberedt på bål.


Dag 2: Antananarivo – Andasibe


Efter morgenmaden bliver du hentet af din chauffør, som kører dig til Tsarasaotra Park i Alarobia, hvor du kan opleve vandfugle så som goliat, lilla hejre, sort hejre, rødnæbbet and, pibeænder, rørhøns. Ligeledes finder her flere forskellige pattedyr, bl.a. lemurer og kamæleoner som jo er Madagaskars varemærker. Du kører mod Andasibe gennem et fascinerende landskab bestående af rismarker, vandfald og sjældne skovområder. Du har mulighed for at besøge sommerfugle- og kamæleon parken i Marozevo, samt et natvisit tili Mitsinjo reservatet.

 

Indkvartering:                              Grace Lodge inkl. morgenmad

 

Lake Alarobia er muligvis placeret i hjertet af Antananarivos industriområde, men faktisk er parken et vigtigt tilflugts- og rugested for 14 truede endemiske fuglearter. Parken er klassificeret RAMSAR (International Convention on Wetlands, en traktat, der fremhæver vådområdernes betydning og skrøbelighed og beskytter nøgleområder. Adgang til stedet kan være lidt af en mission, men vi har naturligvis arrangeret billetterne, så du kan komme ind i parken.

 

Dag 3: Andasibe


I dag tilbringer du hele dagen i Mantadia Nationalpark, hvor du kan spotte flere forskellige fuglearter som f.eks. Madagaskar damhejre, Madagaskar fasan, Madagaskar hærfugl, Madagskar arvæver og Madagaskar arbrillefugl.

 

Om eftermiddagen bliver du kørt til dit hotel, hvor du kan friske dig op inden middag.

 

Indkvartering:                              Grace Lodge inkl. morgenmad

 

Mantadia Nationalpark er Madagaskars mest populære reservat. Med områder af fugtig montaneskov er varieteten af lemurer, fugle, krybdyr og hvirvelløse dyr forbavsende, og de lokale guider er ekstraordinært kyndige og er absolut med til at gøre besøget til noget særligt. Et besøg i Mantadia Nationalpark er en relativ eksklusiv oplevelser på mange områder, især grundet stierne gennem parken som er ret ujævne. Variationen af højder er stor, og derfor er antallet af forskellige dyrearter også større. Det vidunderlige ved parken er, at fordi der er så meget vildtliv, vil mange af de reptiler, pattedyr og fugle du ser, være arter som få andre mennesker i verden har set.

 

Dag 4: Andasibe


I dag skal du besøge Andasibe reservatet, hvor du har mulighed for at opleve forskellige fuglearter som Madagaskar stær, jordellekrage, skællet ellekrage, japansk ibis, Madagaskar ardunhale, fluesnappetornskade, brun hønserikse, Madagaskar dværgisfugl samt spurvehøg.

 

Du bliver kørt tilbage til dit hotel, hvor du kan slappe af inden middag.

 

Indkvartering:                              Grace Lodge inkl. morgenmad

 

Andasibe Nationalpark er en park, som beskytter den største lemurart, Indri. Disse arter er omkring en meter høje og har en hale, der er så lille, at den næsten er ikke eksisterende. De sorte og hvide markeringer får lemuren til at ligne en meget tynd og underlig panda. Af andre dyr kan du se et stort antal insekter, edderkopper samt krybdyr som slanger og kamæleoner. For de fugleinteresserede er det et fantastisk sted at besøge.

 

Dag 5: Andasibe – Antsirabe


Spis morgenmad på hotellet hvorefter din chauffør kører dig tilbage til Tana. Herfra fortsætter du til Antsirabe med fuglesafari undervejs.

 

Indkvartering:                              Couleur Cafe inkl. morgenmad

 

Dag 6: Antsirabe - Ranomafana


Efter morgenmaden kører du til Ranomafana Nationalpark. Du stopper undervejs i Ambositra, hvor du skal besøge zafimaniry kunsthåndværkssteder, som bl.a. laver smukt træskærerarbejde. Du fortsætter til Ranomofana.

 

Indkvartering:                              Centrest Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 7: Ranomfana


I dag skal du besøge den smukke Ranomafana nationalpark, hvor du kan opleve forskellige fuglearter som mankeibis, madagaskar duehøne, forskellige vangaer – specielt de blå, rødstrubet vendehals, jordellekrager blandt mange andre. Blandt pattedyr kan du se lemurer, som den gyldne bambus lemur, brune lemurer, kamæleoner samt frøer.

 

Du bliver kørt til dit hotel, hvor du overnatter.

 

Indkvartering:                              Centrest Hotel inkl. morgenmad

 

Ranomafana Nationalpark er kendt verden over for at være det sted, hvor den gyldne bambus lemur blev opdaget. Parken har nogle af de fineste ’hot springs’ i Madagaskar og et utroligt væld af dyreliv, der tiltrækker mange besøgende til parken. Vandreturen gennem selve skoven er en oplevelse i sig selv; her er masser af stier at vælge mellem, også med nogle kortere ruter hvis du er ivrig efter at afprøve så mange aktiviteter som muligt. Ligeledes er der længere ruter, som tager 6-8 timer – bestemt timerne værd for at opleve alle de forskellige typer skove. Normalt vil man kun se sekundær skov men på de længere ruter går man ind i den primære skov, hvor træerne er større samt en mere støjsvag atmosfære.

 

Dag 8: Ranomafana


Du tilbringer endnu en dag i Ranomafana Nationalpark for at fuldende din søgen på fuglene i denne park.

 

Indkvartering:                              Centrest Hotel inkl. morgenmad


Dag 9: Ranomafana – Ranohira


Denne morgen spiser du tidligt morgenmad for at køre mod Ranohira med stop undervejs for at spotte fugle.

 

Indkvartering:                              Isalo Ranch inkl. morgenmad

 

Dag 10: Ranohira – Zombitse – Tulear


Efter morgenmaden kan du se frem til et kort besøg i Isalo Nationalpark, der gennem mange år har dannet sig et vildt udseende grundet vind og regn. Her er ruinformationer i bizarre højder og med vilde former, imponerende kløfter og små stalagmit tinder. Det fjerntliggende ’Vilde Vesten’ er domineret af robuste massiver, der stiger op fra den flade omringede, græsklædte slette og tiltrækker vandrere fra hele verden, der kommer her for at beundre de fejende farver i dette Jurassic Park lignende sceneri. Klimaet er tropisk tørt med varme temperaturer hele året rundt. Herefter kører du til Zombitse-Vohibasia Nationalpark, hvor du får et par timer til at udforske stedet nærmere i din søgen på den endemiske Apert’s Greenbul, Madagaskar agerhøne, Madagaskar løbehøne, stor silkehøg og mange andre, der findes her i dette område. Her efter kører du til Tulear, hvor du overnatter.

 

Indkvartering:                              Hotel Victory inkl. morgenmad

 

Dag 11: Tulear - Ifaty


I dag spiser du tidligt morgenmad for herefter at køre til Ifaty. Du stopper undervejs i Reniala reservatet, hvor en stor bestand af fugle kan spottes. Måske vil du se Madagaskarvåge, madagaskar rørhøne, langnæbbet drossel, regnspove, hvidklire, stylteløber og mange mange flere. Dette er i sandhed et paradis for fugleelskere. Du bliver kørt til dit hotel om eftermiddagen.

 

Indkvartering:                              Hotel Nautilus inkl. morgenmad

 

Ifaty var oprindeligt en simpel fiskerlandsby, og grundet den bekvemme beliggenhed bag et stort koralrev og den umiddelbare nærhed til Toliara, blev den første turistmæssige infrastruktur udviklet i 70’erne. Nu fungerer byen som et relativt lille turistområde. Strandende her er i virkeligheden ikke noget at prale af i forhold til andre muligheder: til tider stenede, meget lavvandet det meste af dagen og med tangbund frem for sandbund. De omkringliggende landsbyer er heller ikke specielt attraktive. Men ikke desto mindre er her rigtig god snorkling, og du kan ligeledes være heldig at opleve hvalerne komme forbi. Temperaturerne er varme det meste af året og her er og her er gode muligheder for bare at slappe af og nyde Madagaskar.

 

Dag 12: Ifaty


Dagen i dag bruges atter til at udforske Reniala reservatet og de mange fugle.

 

Indkvartering:                              Hotel Nautilus inkl. morgenmad

 

Reniala Private Reserve er et lille beskyttet område på 60 ha. Reservatet beskyttes af en miljøorganisation kaldet Reniala (som betyder baobab), der forsøger at udvikle øko-turisme i området. Reservatet ligger mindre en én kilometer fra Mozambique Channel. Reservatet beskytter et fantastisk, bizart og unikt økosystem, der kun findes i den sydøstlige del af Madagaskar: tornede skove, tårnhøje buske og hjemsted for mere end 2000 plantearter, herunder baobabtræer (nogle på op til 12,5 meter i diameter) Reniala har et fint botanisk spor og fuglereservat.

 

Dag 13: Ifaty – Tulear – Antananarivo


Spis morgenmad på hotellet, for herefter at blive kørt til lufthavnen for dit fly tilbage til Antananarivo. Ved ankomst bliver du modtaget og kørt til dit hotel.

 

Indkvartering:                              Residence Lapasoa inkl. morgenmad

 

Dag 14: Hjemrejse


Spis morgenmad for her efter at tjekke ud fra hotellet. Din chauffør kører dig til lufthavnen. Det er tid til at sige farvel til vidunderlige Madagaskar og tage flyet hjem til Danmark. Med i bagagen har du dejlige minder om en dejlig rejse rundt i Madagaskar. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Madagaskars fugleliv og natur


Vaccinationer
Gul feber:            Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                 Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


Forsikringer
Rejseforsikring:               Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom

Afbestillingsforsikring:       Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan søges ved Madagaskars ambassade eller ved ankomst til Madagaskar (EUR 35).

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar og skal søges i god tid inden afrejse, hvis du vælger at søge hjemmefra. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Madagaskars fugleliv og natur


fra26.950,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 26.950 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur på økonomiklasse

Alle indkvarteringer

Måltider som anført i program

Transfer

Bil inkl. lokal engelsktalende chauffør / guide

Alle relevante parkgebyrer

Lokale guider i parker og naturreservater i henhold til  rejseprogram

 

Ikke inkluderet i prisen

Visum (EUR 35)

Måltider som ikke er beskrevet i program

Drikkevarer

Drikkepenge til chauffør og hotelpersonale

Personlige udgifter til vasketøj, kommunikationsgebyr etc.

Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring

Andet som ikke er nævnt specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha