Find din rejse til Afrika her:

 

Kilimanjaro: Machame Ruten


10 dage
Med engelsktalende lokalguide


Måske hører du til dem, der har en drøm om at bestige Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg. Det kan være en drøm, der kan være meget svært at slå ud af hovedet igen. Hele tiden ligger den og lurer omme i baghovedet. Men hvorfor ikke gøre drømmen til virkelighed? Kilimanjaro er, ud over at være Afrikas højeste bjerg, også et af verdens syv naturvidundere. Uanset hvilken Kilimanjaro rute du vælger, vil du blive mødt af fascinerende natur i alle afskygninger.

Machame ruten er et syv dages trek inklusiv akklimatiseringsdag. På vores Kilimanjaro ture har vi indlagt obligatorisk akklimatiseringsdag for din egen sikkerheds skyld. Trekket er utrolig naturskønt, og en af de smukkeste ruter til toppen af bjerget. Samtidig er det også en af de mere udfordrende ruter, da dagsturene er længere og stejlere end f.eks. Marangu ruten (hvor man sover i hytter). Til gengæld er vandreturen om natten, hvor du vandrer mod Kilimanjaros sneklædte top, en time kortere. På denne rute sover og spiser man i telte i hyggelige lejre. Det giver en autentisk følelse af, at være i ét med hele den fascinerende natur, der omringer dig.

 

Eftermiddagen inden du påbegynder dit trek vil du sammen med din guide gennemgå dit udstyr en sidste gang samt få en snak om forløbet af trekket. Du overnatter på et lille hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

 

Gode råd om højdeakklimatisering

 

Skræddersyede Rejser med Rickshaw Tours & Travel


 

Hos Rickshaw Tours & Travel har vi stor erfaring med skræddersyede rejseoplevelser til Afrika. Har du lyst til, at kombinere din Kilimanjarotur med en safari på savannen eller badeferie ved Det Indiske Ocean, kan dette også arrangeres. Vi står altid til rådighed for spørgsmål og vores kontaktoplysninger finder i højre hjørne her på siden.

 

Kilimanjaro: Machame Ruten


Dag 1: Ankomst i Tanzania


Ved ankomst i Kilimanjaro Airport om aftenen bliver du modtaget af en repræsentant fra vores Rickshaw kontor i Arusha. Du bliver kørt til din lodge i Moshi, en landsby for foden af Mount Kilimanjaro. Her kan du bruge resten af aftenen på at hvile dig efter den lange flyvetur.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 2: Moshi


I dag skal der lades op i kroppens batterier. Sørg for at få noget godt at spise og brug evt. dagen på lidt vandring. Måske har du lyst til at udforske Moshi nærmere. Om eftermiddagen mødes du med din guide, og sammen gennemgår I dit udstyr. Du bliver ligeledes briefet om det forestående trek den næste dag. Brug aftenen på afslapning.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 3: Machame Camp


Du bliver hentet ved din lodge og kørt til Kilimanjaro National Park Gate ved Machame. Her hilser du på dit erfarne bjergbestigningsteam, der

i samarbejde med din guide vil sørge for at du har det så godt som muligt på bjerget. Teamet består af portere til at bære dine tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide.

 

Indregistrering og betaling for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage omkring en time.

 

Du påbegynder første del af opstigningen gennem det montane skovområde til Machame base camp, som ligger i 3.000 meters højde. Et trek på 5-7 timer.

 

Overnating: Telte i Machame camp

 

Dag 4: Shira Camp


Mens du er på bjerget, kan du hver morgen se frem til en god solid morgenmad, der bidrager med energi til de mange timers vandring hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden en selv for at nå til den næste camp.

 

Sammen med din guide går du videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men snart varer det ikke længe før du når til udkanten af skoven og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

 

Følg den stejle højderyg tværs over hedeområder til Picnic Rock og Shira-plateauet til Shira base camp i 3.850 meters højde. Et trek på ca. 5-7 timer.

 

Overnatning: Telte i Shira camp.

 

Dag 5: Barranco Camp


I dag skal du op at mærke den tynde luft i 4.000 meters højde, hvorefter du vandrer ned i næsten samme højdeniveau som Shira Camp for at overnatte. Dette er en vigtig del af din akklimatiserings-proces. Dit Kili-team vil under hele vandringen komme med påmindelser som 'pole pole' - som betyder 'langsom langsom' på swahili (lokalsproget). I langsomt tempo har du større chance for at nå toppen. På trekket i dag vil du nok kunne mærke, at du må gå endnu langsommere pga. den tynde luft. Fordelen ved det langsomme tempo er, at du har god tid til at nyde naturen og udsigten omkring dig, mens du vandrer.

 

Vegetationen her er meget sparsom, jo højere du kommer op i de tynde luftlag og pludselig befinder du dig i et slags bart månelandskab, hvor man vil kunne se sorte lavablokke spredt rundt omkring i hele terrænet.

 

Frokosten bliver indtaget ved Arrow Gletcheren i ca. 4.500 meters højde. Herefter har du en kort vandretur de sidste hundrede meter op til ’Lava Tower’, som ligger i 4.600 meters højde. Nu går det ned ad mod campen resten af dagen, indtil du når Barranco Camp i 3.950 meters højde. En camp som i øvrigt ligger med flot udsigt over den isede Western Breach.

 

Overnatning: Telte i Barranco camp.

 

Dag 6: Karanga Camp


Dagen i dag byder på et af de mest varierede terræner og landskaber, du har oplevet under hele turen. Du krydser foden af Great Barranco dalen, vandrer op langs Barranco Wall til Karanga floden – som i øvrigt er det det sidste vandpunkt på denne rute.

Dine portere vil her samle vand til resten af turen. Du befinder dig nu i alpin- og nærmest ørken-agtigt landskab. Her er sparsomt eller slet ingen vegetation overhovedet.

 

Overnatning: Telte i Karanga camp

 

Dag 7-8: Barafu Camp - Uhuru Peak - Barafu Camp - Mweka Camp


Efter morgenmad fortsætter du med at vandre gennem det alpine ørkenområde. Et goldt og bart terræn og du vil kunne mærke temperaturen falde markant. Du vandrer mod Barafu camp, som ligger på en smal højderyg, hvor der ingen ly er for vinden. Til gengæld vil man kunne nyde en smuk udsigt til Kibo- og Mawenzis toppe.

Brug tiden på at lære campen at kende, inden det bliver mørkt, så du undgår eventuelle uheldige skader senere. Om eftermiddagen skal du sove og lade op. Du bliver vækket omkring kl. 17.00 og spiser tidlig aftensmad for herefter at gå i seng igen og hvile dig til nattens vandring det sidste stykke op til Kilimanjaros top.

 

Efter kun få timers søvn bliver du atter vækket for at påbegynde den sidste store opstigning – samt turens højdepunkt. Omkring midnat begynder den store vandring i nattens mulm og mørke op ad Kilimanjaros sidste strækning. Det er en hård strækning og derfor er det vigtigt at have en positiv tankegang for at kunne nå det sidste stykke.

 

Kl. ca. 5.00 når du til Stella Point i 5.756 meters højde – forhåbentlig tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Sammen med de andre vandrere nyder du udsigten og skåler i varme drikke inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Trætheden melder sig, men alle dine anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under jer. Du befinder dig nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig er du kun et stenkast fra Ækvator.

 

Tag billeder som bevis på at du har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt herefter vandringen ned til Barafu camp. En vandring på ca. 4 timer. I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Mweka Camp i 3.100 meters højde.

 

Overnatning: Telte Barafu Camp / Telte Mweka Camp

 

Dag 9: Mweka Park Gate


Efter en god nats søvn og morgenmad fortsætter du sidste nedstigning gennem skoven til parkindgangen ved Mweka Wildlife College - cirka 3 til 4 timers vandring. Her vil du få udleveret dine certifikater og bevis på, at du har besteget verdens højeste fritstående bjerg samt tage festlig afsked med dit Kili team. Du mødes herefter med din chauffør, som kører dig til dit hotel i Moshi, hvor du kan få dig en tiltrængt øl og et bad.

Brug resten af dagen som du har lyst inden det er tid til at gå til ro.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 10: Hjemrejse


I dag vågner du op, muligvis med en vis udmattelse i din krop endnu. Spis morgenmad på lodgen, hvorefter du bliver hentet af din chauffør, der kører dig til lufthavnen. Det er tid til at tage flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en særlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro.

 

Vi anbefaler

Efter en uforglemmelig tur til Kilimanjaros tinder anbefaler vi, at trekket kombineres med en safari, hvor du oplever Afrikas mangfoldige dyreliv eller en afslappende og tiltrængt badeferie på det vidunderlige Zanzibar.

 

Kilimanjaro: Machame Ruten


Vaccinationer
Gul feber:             Ikke nødvendig
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge


Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer
Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:     Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50)

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

Kilimanjaro: Machame Ruten


fra24.850,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 24.850,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur - økonomiklasse

Trekking 10 dage / 9 nætter

Ekstra akklimatiseringsdag

Alle parkgebyrer

3 daglige måltider / varme drikke

Entré og løn for bjergbestigningsteam

Måltider til bjergbestigningsteam

3 overnatninger på Bristol Cottages i Moshi med halvpension

Alle transfer fra lufthavn / hotel / retur

 

Andet:

Kombinér evt. dit Kilimanjaro-trek med en safari eller stik tæerne i det Indiske Ocean på Zanzibar

 

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge til guide / kok / portere

Leje af udstyr

Personlige udgifter til f.eks. kommunikationsgebyr og bortkomne kufferter

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Visa

Vaccinationer

Andet som ikke er specificeret i program

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot