Find din rejse til Afrika her:

 

Kilimanjaro: Lemosho Ruten


11 dage
Med engelsktalende lokalguide


Har du en drøm om en dag at stå på toppen af Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg? I så fald, kan vi kun bekræfte at det er en fantastisk oplevelse, og at du ikke vil fortryde hvis du tager spriget. Af de forskellige ruter er en af de længere ruter. På denne Kilimanjarorute vandrer du ad Lemosho og Londrosi ruten, som begge tager udgangspunkt samme sted på den vestlige side af Kilimanjaro. Trekkets alsidige højdekurve sikrer sammen med et 8 dages trek en rigtig god akklimatisering samt en behagelig vandring op ad bjerget.

 

Under din vandring vil du lægge mærke til, hvordan vegetationen skifter efterhånden som du kommer højere op. Ændringerne er fantastiske, for du går både gennem åbent græsland, hede- og ørkenområder, for herefter at nå til alpin ørken og arktisk zone på Kilimanjaros top.

 

Inden du påbegynder bestigningen op ad Kilimanjaro, tilbringer du en eftermiddag med din guide, hvor I tjekker udstyr samt gennemgår forløbet af trekket. Du overnatter på et lille hotel i Moshi, som er en mellemstor by for foden af Kilimanjaro.

 

Gode råd om højdeakklimatisering

 

Kilimanjaro og safari i Tanzania


Har du allerede besluttet dig for, at bestige Kilimanjaro anbefaler vi, at trekket kombineres med en unik safari på de østafrikanske sletter eller måske snorkling på Zanzibar. Valget er dit, og vi deler gerne ud af vores viden om dine muligheder for, at opleve det autentiske Afrika. Kontakt os gerne ved yderligere spørgsmål, eller hvis du ønsker et uforpligtet forslag til en spændende rejse til Tanzania. Vores kontaktoplysninger finder du i højre hjørne her på siden.

 

Kilimanjaro: Lemosho Ruten


Dag 1: Ankomst i Tanzania


Du ankommer i Kilimanjaro airport om aftenen. Her vil du blive modtaget af en repræsentant fra Rickshaw Gruppens kontor i Arusha, som kører dig til din lodge i Moshi. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 2: Moshi


Spis morgenmad på lodgen inden du kan udforske Moshi by lidt nærmere. Om eftermiddagen mødes du med din guide, som sammen med dig vil gennemgå dit bjergbestigningsudstyr samt briefe dig om turen op af bjerget. Resten af dagen kan du bruge på afslapning og opladning til dit Kilimanjarotrek næste dag.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 3: Mti Mkubwa Camp


Din chauffør henter dig ved lodgen, og kører dig til Londrosi gate, som ligger i 2.250 meters højde. Her mødes du først med dit erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med din guide vil sørge for højt serviceniveau mens du er på bjerget. Teamet består af portere til at bære dine tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide.

 

Indregistrering og betaling for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage omkring en time. Herefter bliver du kørt til Lemosho startpoint i 2.100 meters højde for at påbegynde opstigningen.

 

Første del af eventyret begynder med at vandre gennem tæt regnskov bestående af bregner, buske, planter og træer – måske ligger du også mærke til den sjældne rød-gule orkide, som er en lille fin blomst, der udelukkende kan findes i Kilimanjaros regnskov. Med lidt held, får du måske også et glimt af de sorte og hvide colobus aber.

 

Trekket i dag er forholdsvist kort med en vandring på ca. 3 timer inden du når til Mti Mkubwa Camp (Big Tree Camp) i 2.750 meters højde. En fin introduktion til bestigning af Kilimanjaro.

 

Overnatning: Telt i Mkubwa Camp

 

Dag 4: Shira One Camp


Hver morgen på bjerget kan du se frem til et godt morgenmåltid bestående af æg, brød, pandekager og meget andet, for at du har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden én selv for at nå til den næste camp. Sammen med din guide går du videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men snart varer det ikke længe før du når til udkanten af skoven og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

 

Guiden vil ind imellem bede dig om at gå langsomt (’pole-pole’, som det hedder på swahili) i det du kommer op i tyndere luftlag. Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo vil du have større chance for at undgå højdesyge.

 

Trekket tager ca. 5-6 timer til I når til Shira One camp

 

Overnatning: Telt i Shira One Camp

 

Dag 5: Shira Two Camp


Efter morgenmad fortsættes opstigningen gennem hede- og ørkenområder for at nå til Shira Two Camp i 3.850 meters højde.

 

Under hele trekket vil der være udsyn til det enorme Kibo massiv med Kilimanjaros højeste punkt Uhuru Peak som pejlemærke. Inden længe er det dig, der står der oppe.

 

Det er et kort trek i dag med en vandring på ca. 3 timer. Du spiser varm frokost ved ankomst i Shira Two Camp.

 

Hvis vejret tillader det, kan du sammen din guide, tage en mindre akklimatiseringstur på det øde og golde Shira plateau om eftermiddagen. Alternativt kan du hygge dig i spiseteltet med varm kakao, kaffe og popcorn og senere tage et hvil og nyde varmen fra soveposen.

 

Det er vigtigt at du i dag ikke overanstrenger dig, da de næste dage bliver længere og mere udfordrende.

 

Overnatning: Telt i Shira Two camp

 

Dag 6: Barranco Camp


Tidlig morgen efter morgenmad fortsættes opstigning til Barranco Camp i 3.940 meters højde. Du tager nu hul på nogle af de flotteste og mest afvekslende dage på din vandring. Samtidig vil trekket byde på flere udfordringer både højde- og terrænmæssigt. Din krop vil de næste dage blive presset en smule for at øge højdetolerancen.

 

Du forlader vegetationen og følger en højderyg, der giver enestående udsigter til Kibo massivet og Kilimanjaros sneklædte top. Du vandrer på en god sti og det er muligt at nyde udsigten mens du går. Trekket går gennem Lava Tower i 4.600 meters højde. Frokosten bliver indtaget for foden af Lava Tower.

 

Trekket tager 6-7 timer til du ankommer til campen.

 

Overnatning: Telt i Barranco Camp

 

Dag 7: Karanga Camp


I dag står du foran endnu en stor vandredag. Efter morgenmad fortsætter ruten op over Baranco Wall i 4.250 meters højde. Det går lidt op og lidt ned til små vandløb. I Karanga dalen (4.000 meter) mødes du med dine portere og kokke og spiser frokost inden turen fortsætter til Karanga Camp. Du vandrer rundt i højalpint terræn og er omgivet af nøgne, rå klipper. Efter 3-4 timer ankommer du til campen.

Gå lidt rundt og akklimatisér.

 

Overnatning: Telt i Karanga Camp

 

Dag 8: Barafu Camp


Efter morgenmad påbegyndes vandringen gennem den alpine ørken mod Barafu Camp i 4.600 meters højde. Du forbereder dig på nattens sidste strækning op til Kilimanjaros top. Gå lidt rundt og akklimatisér og gør dig bekendt med campen, inden det bliver mørkt, så du undgår eventuelle skader.

 

Du spiser tidligt til aften og går herefter i seng for at sove.

 

Overnatning: Hytte i Barafu Camp

 

Dag 9: Uhuru Peak / Mweka Camp


Efter kun få timers søvn bliver du vækket med varme drikke og snacks omkring kl. 23.00, for at påbegynde den sidste store opstigning op mod Kilimanjaros top. Omkring midnat begynder den store vandring i nattens mulm og mørke op ad Kilimanjaros sidste strækning. Det er en hård strækning og derfor er det vigtigt at have en positiv tankegang for at kunne nå det sidste stykke.

 

Kl. ca. 5.00 når du til Stellas Point i 5.756 meters højde – forhåbentlig tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Nyd synet og en kom varm te med de andre vandrere, som også er nået der op, inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Trætheden melder sig, men alle dine anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under dig. Du befinder dig nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig er du kun et stenkast fra Ækvator.

 

Tiden på toppen er kort, så skynd dig at tage billeder af det smukke syn inden du fortsætter din vandring ned til Barafu camp. En vandring på ca. 4 timer. I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Mweka Camp i 3.100 meters højde.

 

Overnatning: Telt i Mweka Camp

 

Dag 10: Mweka Park Gate


Sidste dag på Kilimanjaro fører dig tilbage til regnskoven med de mange eksotiske lyde fra insekter og dyr. Omkring middagstid ankommer du til Parkgate, hvor du tager festlig afsked med din guide, portere og kokke samt modtager dit bevis og certifikat på den flotte bedrift. Herefter bliver du hentet af din chauffør, som kører dig tilbage til dit hotel i Moshi. Her kan du få dig en velfortjent øl og det første rigtige bad i mange dage.

 

Brug resten af dagen som du har lyst inden det er tid til at gå til ro.

 

Indkvartering: Bristol Cottages inkl. morgenmad

 

Dag 11: Hjemrejse


I dag vågner du op, højst sandsynligt med en vis udmattelse i din krop endnu. Du spiser morgenmad på lodgen inden din chauffør henter dig og kører dig til Kilimanjaro Airport. Det er tid til at tage flyet hjem til Danmark. Med i bagagen har du særlige minder om en fantastisk udfordring på Kilimanjaro. En rejse, du aldrig glemmer! 

 

Kilimanjaro: Lemosho Ruten


Vaccinationer
Gul feber:         Ikke nødvendig
Hepatitis A:      Kontakt venligst egen læge
Malaria:            Kontakt venligst egen læge
Andet:               Kontakt venligst egen læge


Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer
Rejseforsikring:                Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:    Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes af Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50)

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

 

Kilimanjaro: Lemosho Ruten


fra26.850,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 26.850,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / Retur - økonomiklasse

Trekking 8 dage / 7 nætter

Ekstra akklimatiseringsdag

Leje af campingudstyr

Alle parkgebyrer

3 daglige måltider / varme drikke

Entré for bjergbestigningsteam

Måltider til bjergbestigningsteam

3 overnatninger på Bristol Cottages i Moshi med halvpension

Alle transfer fra lufthavn / hotel / retur

 

Andet:

Efter dit Kilimanjaro trek er det oplagt at tage på safari på de champagnefarvede sletter eller stikke tæerne i det Indiske Ocean på Zanzibar. Kontakt os for et uforpligtende tilbud

 

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge til lokal Kilimanjaro team

Leje af udstyr

Lægehjælp

Personlige udgifter til f.eks. kommunikationsgebyr og bortkomne kufferter

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Visa

Vaccinationer

Andet som ikke er specificeret i program

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot