Find din rejse til Afrika her:

 

Guinea Bissau & Bijagos: Det Hellige Øhav


9 dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Tag med på denne fantastiske kulturrejse til Vestafrika, som byder på utrolige varierede landskaber, farver og oplevelser i særklasse. Guinea Bissau er stadig et ukendt turistområde, hvor grænsen mellem vand og land ændrer sig med tidevandet.

 

Vi skal opleve de største sammenhængende mangroveskove, vilde floder, strande og flodudmundinger, som gemmer på små lokale landsbyer og animistiske ceremonier.

 

Vores vidunderlig eventyrrejse tager os til uberørte skove, fjerntliggende landsbyer og det største øhav i Afrika. Størstedelen af Bijagos øer har ingen permanente indbyggere og er et rigtigt paradis for mange fuglearter samt sjælden fauna.

 

Denne rejseplan er et perfekt mix af naturlige og kulturelle oplevelser, hvor der ind imellem også er tid til afslapning, hvor du kan nyde det blå hav og de vilde strande, hvor vores fodspor vil være de eneste I ser. Tag med på denne rejse hvis du er nysgerrig på at prøve noget nyt og specielt i Afrika i trygge rammer.

 

Saltvandsflodheste og skildpadder (se afrejsedatoer under 'Praktisk')

Orango Island i Guinea Bissau er en nationalpark og blandt de mange beskyttede arter findes der her et helt unikt pattedyr, nemlig den spektakulære saltvandsflodhest. Disse sjældne dyr lever primært i saltvand i mangroveskoven, men kan ind imellem også ses tage en svømmetur i havet.

 

Poilao Island i Guinea Bissau er et smukt ubeboet sted. Det bliver anset som det vigtigste sted i Vestafrika, hvor den grønne havskildpadde kan komme og lægge sine æg.

 

Ved mørkets frembrud på den stille strand venter vi på det magiske øjeblik, hvor hunnerne dukker frem fra havet og graver dybe huller i sandet, hvor de så lægger deres æg. Med lidt held er vi vidner til dette naturlige vidunder af natur og udrugning, når de bittesmå skildpaddeunger dukker frem af sandet for at nå ud til havet og begynde deres lange rejse, som med tiden vil bringe dem tilbage til denne strand om 30 år, når de selv kommer for at lægge æg.

 

eller

 

Vaca Bruto Ceremonier (se afrejsedatoer under 'praktisk')

På Bijagos øerne styres livet stadig tavst af årstidernes cyklus og gennem den lange tørre sæson, når høsten er overstået, finder de vigtigste traditionelle ceremonier sted. Den mest spektakulære Bijagos maske hedder Vaca Bruto og betyder ’vild tyr’. Masken består af en træmaske med øjne af matteret glas, rigtige horn, læderører og et ræb gennem næseborene. Under Vaca Bruto ceremonierne legemliggører danserne maskernes ånder med stor realisme: de bukker ligesom rigtige utæmmede dyr ville gøre. Maskerne repræsenterer en mand i fuld besiddelse af sin fysiske styrke, men stadig med en umoden opførsel da han endnu ikke har gennemgået de endelige indvielser. Alle landsbyboere deltager i denne fascinerende ceremoni.
.

 

Guinea Bissau & Bijagos: Det Hellige Øhav


Dag 1: Ankomst i Guinea Bissau


Ved ankomst i lufthavnen bliver du modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Forfædrenes Kult


Hele dagen i dag er dedikeret til at udforske regionen beboet af Manjaco. Denne etniske gruppe kalder deres traditioner ’Gendiman’ og praktiserer dem stadig den dag i dag meget entusiastisk. Vi besøger små landsbyer gemt i skoven for at opleve skulpturerede træstammer kaldet ’Pecab’, der repræsenterer deres forfædres ånder; Man finder dem på hellige fristeder kendt som ’Cab Balugun’. Det er faktisk en enestående mulighed for at nyde tribal kunst i sin oprindelige kulturelle sammenhæng: landsbyen.

 

Dag 3: Landsbyer af den oversvømmede skov


En speedbåd sejler os langs den brede Cacheu-flod for at opleve det mangfoldige fugleliv: hvide pelikaner, Goliath herons, egrets, hammerkop, storke og lyserøde flamingoer. Her efter forlader vi hovedfloden for at starte en spændende navigation gennem den oversvømmede mangroveskov. Efter et par timer når vi til nogle fjerntliggende landsbyer beboet af Felupes og Baiotes. Begge stammer hører til Diulas etniske gruppe. De lever i et isoleret økosystem, hvor de takket være deres komplekse stamteknologi har formået at afsalte deres jord og rismarker.

 

Dag 4: Magiske Landsbyer


Vi skal besøge et gammeldags lokalt rumdestilleri (Cana), der dateres tilbage til de gamle kolonidage. Vi skal også på vandring i en plantage med cashewnødder – hovedeksporten i dette land.

Vi tilbringer en interessant eftermiddag med den spændende Pepel stamme og deres animistiske traditioner.

 

Dag 5: Bijagos Øhav


Om morgenen tager vi med speedbåd afsted på en fem dages rejse i Bijagos-skærgården for at opdage fjerntliggende øer og isolerede menneskelige bosættelser. Bijagos er en ’geografisk juvel’ med sine vilde og uberørte landskaber, sin ægte stammekulturer og sin enestående fauna.
Kvinder bærer stadig saiyaen - en traditionel nederdel af halm, og rytmen til livet i landsbyer er givet ved indvielser og hemmelige ceremonier - for eksempel skal unge mænd gennemgå et syv års indvielsesritual, hvor de bor i et slags kloster uden nogen kontakt med kvinder.

 

Farverne på Orango Island vil simpelthen fascinere os: den grønne vegetation, de hvide sandstrande, de brune klipper og det blå hav.

 

Dag 6: Hemmelige Øer


Dagen er dedikeret til at tage på opdagelse omkring de små øer og uberørte landsbyer, hvor besøg fra fremmede er en sjælden begivenhed. Vi forlader vores båd, som bliver parkeret på stranden og følger stier gennem øens vegetation. I Bijagos har landsbyer altid været skjulte inde på øerne, og er aldrig blevet bygget nær kystlinjen for at forblive beskyttede mod stammekrige og slavejægere.

 

Dag 7: Matriarkalske Stammer


I Bijagos stammekultur spiller kvinderne en vigtig rolle. Det er faktisk et semi-matriarkalsk samfund, og ofte er den øverste hersker i dette samfund en kvinde. En meget kort gåtur fører os til den hellige landsby Okinka Pampa, hvor vi kan finde dronningernes grave.

 

Dag 8: Ø-liv


Vi skal på bådtur til Bubaque, hvor vi passerer Soga Bay og dens store flokke af lyserøde flamingoer. Bubaque er den største landsby i øhavet og samtidig den eneste der er forbundet til kontinentet med en færge, som sejler en gang om ugen. Vi vil opleve de uberørte gader, et lille farverigt marked, lokale barer og købmænd; Ganske interessant er også det etnografiske museum dedikeret til Bijagos kultur.

 

Dag 9: Fra spøgelseshovedstaden til Bijagos


I dag er der afgang til Bolama Island, den tidligere hovedstad i det portugisiske Guinea fra 1871 til 1941, før den blev flyttet til Bissau. Da portugiserne forlod stedet, kom de indfødte hertil for at bo i byen, som nu falder fra hinanden og delvist invaderes af tropisk vegetation. I dag kan vi opleve byens store solrige og sløve veje, de tomme områder, tørre springvand, dens busklignende haver og de charmerende administrative bygninger i neo-palladium stil. I guvernørens palads kan vi stadig beundre søjler i klassiske design. Nu går der geder og græsser fredeligt her.

 

Om eftermiddagen ankommer vi med speedbåd i Bissau, den nuværende hovedstad i landet. Her venter en bil på os, og tager os på en kort rundvisning i denne lille og spændende hovedstad.

 

Om aftenen er det tid til at tage afsked med Vestafrika og du tager flyet hjem pakket med gode minder om en oplevelsesrig rejse i Guinea Bissau og Bijagos.

 

Guinea Bissau & Bijagos: Det Hellige Øhav


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2022
8. april
28. oktober
27. december

 

Særlig Information

 

Visa

1 x VISA påkrævet. Kan købes Bissau lufthavn ved ankomst

 

Vaccinationer:
Gul Feber:  Obligatorisk
Malaria:      Konsulter venligst egen læge
Andet:         Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsiking:      Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Transport:
Micro/minibus eller firhjulstrækker samt special designede speedbåde

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

Guinea Bissau & Bijagos: Det Hellige Øhav


fra25.795,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 25.795 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur
 • Alle transfer
 • Alle besøg i henhold til rejseplan
 • Mineralvand under transfer og besøg
 • Alle måltider fra dag 2 t.o.m morgenmad dag 9
 • Guide, chauffør, kok
 • Bil / transport i henhold til rejseplan

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Gebyr til fremskaffelse af forsinket / bortkommen bagage
 • Middag dag 1
 • Frokost / middag dag 9
 • Vand og drinks til måltider
 • Drikkepenge til guide, chauffør, kok
 • Gebyr til kamera / fotos
 • Andet, som ikke er nævnt og specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha