Find din rejse til Afrika her:

 

Kilimanjaro grupperejse med dansk rejseleder


11 dage
Med dansk rejseleder


Afrejsedatoer:

09. - 18. januar 2023

 

Rejsedatoer kan desuden ændres mod et gebyr, hvis du ønsker at kombinere rejsen med safari, strandferie eller andre aktiviteter. Kontakt os for et skræddersyet rejseforslag.

 

Flyselskab:      KLM

 

Afrejse fra:      Aalborg (eller Billund / Kastrup mod et eventuelt ekstragebyr )

 

Rejseledere:     Christian Taftenberg Jensen (vi forebeholder os retten til at sende en anden rejseleder med,

hvis Christian mod forventning bliver forhindret).

 

Har du en drøm om at besejre Kilimanjaro, udfordre dig selv, komme i form eller måske noget helt andet? På denne grupperejse får du mulighed for at realisere dine drømme når du, sammen med vores team af dansk rejseleder samt kompetente lokale guider, skal bestige det majestætiske bjerg med det fælles mål at nå til toppen af Afrika – Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Vi skal bestige Kilimanjaro ad Machame-ruten, som er et syv dages trek. Der er indlagt en ekstra akklimatiseringsdag, som vil give os det bedste udgangspunkt for at nå vores mål, og ikke mindst nyde turen til fulde. Du kan se frem til et utroligt naturskønt trek langs en af de smukkeste ruter til den berømte top.

 

Din rejseleder har besteget Kilimanjaro flere gange, og brænder for at hjælpe andre med at nå deres mål. Den enestående følelse af at nå Uhuru Peak og betragte solen stå op over Kilimanjaros skårninger under dig, er usammenlignelig. I kraft af vores store kendskab til bjerget og vores to rejseledere Jesper og Christians baggrund, som hhv. personlig træner på eliteniveau samt konsulent inden for positiv psykologi, er vi de helt rette sparringspartnere til en rejse som denne.

 

Er du interesseret?

Vi afholder løbende rejseforedrag og online webinar om vores rejser til Kilimanjaro. Du kan se mere her

 

Hør vores danske rejseledere fortælle mere om Kilimanjaro samt de udfordringer og oplevelser bjerget byder på. Det er naturligvis ganske uforpligtende at deltage i rejsefordragende, men tænder du allerede nu på udfordringen, kan forberedelserne begynde nu.

 

Læs mere og tilmeld dig foredraget

Rejsefordrag om Kilimanjaro

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Rickshaw Tours & Travel

 

 

Kilimanjaro grupperejse med dansk rejseleder


Dag 1: Ankomst til Kilimanjaro Airport


Jambo! Velkommen til Tanzania. Ved ankomst i Kilimanjaro Airport om aftenen bliver vi modtaget af en repræsentant fra vores Rickshaw kontor i Arusha, som vil køre os til vores lodge i byen Moshi. Lodgen danner en hyggelig ramme omkring vores forberedelser.

 

Indkvartering: Chanya Lodge (eller tilsvarende) inkl. morgenmad

 

Dag 2: Hiking i Marangu og besøg til vandfald


Vi starter dagen med et godt morgenmåltid. Herefter bliver vi hentet ved vores lodge og kører til den hyggelige landsby Marangu, som ligger i smukke grønne omgivelser. Her kan vi glæde os til en dag med lidt vandring for at få gang i benene inden vores forestående trek. Hvis vi er heldige, er himlen så klar at der vil være et smukt syn til Kilimanjaro, der pryder i baggrunden. Vi skal bl.a. besøge et smukt vandfald, hvor de friske kan tage sig en dukkert i det iskolde vand. Ligeledes giver turen til vandfaldet anledning til lidt træning, idé vi skal gå ned af en masse trappetrin for at kommet til faldet.

 

Vi spiser lokal frokost i nærheden, som f.eks. kan bestå af linser, spinat, kål og kød og lokale bananer fra en nærliggende bananplantage. Frokosten er meget velsmagende og henvender sig både til veganere, vegetarer og kødspisere.

 

Efter en oplevelsesrig dag tager vi tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen. Vi samles med vores lokale lead guides, som skal med på bjerget. Sammen vil vi kort gennemgå vores udstyr en sidste gang, samt briefe alle om det forestående trek den næste dag. Aftenen bruges med afslapning og hygge i de afrikanske omgivelser, så alle er friske og udhvilede til det forestående trek.

 

Indkvartering: Chanya Lodge (eller tilsvarende) inkl. morgenmad

 

Dag 3: Machame Gate - Machame Camp


Vi bliver hentet ved vores hotel og kørt til Machame Gate, som er udgangspunktet for vores trek. Her hilser vi på vores erfarne bjergbestignings-team, som i samarbejde med vores lokale guider vil sørge for et højt kvalitetsniveau, mens vi er på bjerget. Teamet består af portere til at bære vores tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til vores trek og selvfølgelig vores to guider. Du kan regne med, at det er et Kilimanjaro team på ca. 80 mennesker.

 

Indregistrering for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget kan tage et godt stykke tid, hvorfor vi har sørget for frokost mens vi venter. I skoven omkring dig vil der være mulighed for at opleve frække aber, som ind imellem kommer forbi for at stjæle mad. Humøret er højt, og det summer af Kilimanjaro-stemning alle steder fra.

 

Vi påbegynder vores første etape af opstigningen, som tager os igennem et bjergrigt skovklædt landskab op til Machame base camp, som ligger i 2.835 meters højde. Dagens trek på ca. 11 kilometer varer ca. 5-7 timer. Op går det gennem den smukke regnskov, hvor der er rig mulighed for at at tale med hinanden eller blot nyde skovens grønne nuancer. Energiniveauet er som regel højt på denne første dag, men vores guider vil konstant komme med frasen 'Pole Pole', som betyder langsom langsom. Det gør de af strategiske grunde, for ved at gå langsomt øger vi chancen for at nå op i højderne betydeligt.

 

Vores kokke og bærere går i forvejen således, at vores lejr står klar ved ankomsten. Om eftermiddagen bliver vi budt på varm te, kakao, kaffe og lækre popcorn i vores spisetelt.

 

Overnatning: Telte i Machame camp inkl. tre daglige måltider

 

Dag 4: Machame Camp - Shira Camp


Vores vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid bestående af bl.a. lækre pandekager, æg, ristet toastbrød og frugt for at vi har brændstof til at gå de mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker vores telte og tasker sammen, og er højst sandsynligt på farten inden vi selv for at nå til den næste camp.

 

Sammen med vores rejseleder og guider går vi videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men snart varer det ikke længe før vi når til udkanten af skoven og der åbner sig et landskab af finurlig vegetation og planter. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig. Vi begynder så småt at mærke Kilimanjaros udfordrende landskab, og betages samtidig over den svimlende udsigt.

 

Vi følger den stejle højderyg tværs over hedeområder til Picnic Rock og Shira-plateauet til Shira base camp, som ligger i 3.850 meters højde. Dagens trek på ca. 5,2 kilometer tilbagelægger vi på 5-7 timer. I campen får vi serveret varme drikke inden vi har en kort akklimatiseringstur lidt op af højdedraget. Turen er en vigtig del af hele akklimatiseringsprocessen.

De fleste af dagene går med at kigge ned i jorden for at se hvor vi træder. Men når det bliver mørkt, så husk at kigge op. Du vil sjældent opleve en stjernehimmel, som den du finder på Kilimanjaro.

 

Overnatning: Telte i Shira camp inkl. tre daglige måltider

 

Dag 5: Shira Camp – Lava Tower - Barranco Camp


I dag skal vi op at mærke den tynde luft i 4.600 meters højde, hvorefter vi vandrer ned i næsten samme højdeniveau som Shira Camp for at overnatte som en del af vores akklimatiserings-proces. Pole Pole er nu så integreret en frase i vores ordforråd, og den langsomme gå-rytme giver pludseligt mening. På trekket i dag vil vi kunne mærke, at vi må gå endnu langsommere pga. den tynde luft. Fordelen ved det langsomme tempo er at vi har god tid til at nyde naturen og udsigten omkring os, mens vi vandrer.

 

Vegetationen på dagens rute er meget sparsom og mere stenet. Efterhånden som vi kommer op i de tynde luftlag, befinder vi os i en slags bart månelandskab, hvor man vil kunne se sorte lavablokke spredt rundt omkring i hele terrænet.

 

Frokosten bliver indtaget ved Arrow Gletcheren i ca. 4.500 meters højde. Herefter har vi en kort vandretur de sidste hundrede meter op til ’Lava Tower’, som ligger i knap 4.600 meters højde. Herfra går turen nunbned ad resten af dagen, indtil vi når Barranco Camp i 3.970 meters højde. Turen ned ad bakke til campen kan pludselig virke mere strabadserende, da vi i flere dage har været vant til at gå op ad. Vi kan se frem til en camp, der ligger med en betagende udsigt over den isede Western Breach. Tager du et kig ud over Moshi by, som let kan ses i mørket, kan du være heldig at opleve flyene lande og lette langt ude i den mørke horisont.

 

Overnatning: Telte i Barranco camp inkl. tre daglige måltider

 

Dag 6: Barranco - Karanga Camp


Dagen i dag byder på nogle af de mest varierede og udfordrende terræner og landskaber, som vi har oplevet på hele turen. Vi krydser dalåbningen til Great Barranco dalen og vandrer op langs Barranco Wall til Karanga floden – som i øvrigt er det sidste vandpunkt på denne rute. Der vil være lidt let klatring på store sten, og ligeledes skal vi forbi 'Kissing Rock', som altid vækker begejstring. Når vi endelig når toppen af Barranco Wall åbner sig en fantastisk udsigt ned til Karanga Camp, og over os ser vi de højereliggende gletchere ved Kibo, en af Kilimanjaros lavere tinder.Vores portere vil her samle vand til resten af turen.

 

Vi befinder os nu i et alpint- og nærmest ørken-agtigt landskab. Heroppe er der sparsom eller slet ingen vegetation. Dagens trek er på ca 6,6 kilometer og vi ender i ca. 4.000 meters højde. Vi forventer at være fremme omkring middagstid.

 

Eftermiddagen benyttes eventuelt til en ekstra akklimatiserings-tur.

 

Overnatning: Telte i Karanga camp inkl. tre daglige måltider

 

Dag 7: Karanga Camp - Barafu Camp


Efter morgenmaden fortsætter vi med at vandre gennem det alpine ørkenområde. Vi vil opleve et goldt og bart terræn og temperaturen falder markant. Vi vandrer mod Barafu camp, som ligger på en smal højderyg, og hvor der intet ly er for vinden. Til gengæld vil man kunne nyde en smuk udsigt til Kibo- og Mawenzis toppe. Stedet ligner næsten en slags sten losseplads.

 

Ved ankomsten til Barafu camp bruger vi tiden på at lære lejren at kende inden det bliver mørkt, så vi undgår eventuelle uheldige skader senere. Det er en god ide at tage en lille lur eller slappe af  teltet, inden vi spiser tidlig aftensmad og herefter atter går i seng for at hvile og lade op til nattens vandring det sidste stykke op til Kilimanjaros top.

 

Overnatning: Barafu Camp inkl. tre daglige måltider

 

Dag 8: Uhuru Peak – Barafu Camp – Mweka camp


Efter blot få timers søvn bliver vi vækket kl 23.00 for at påbegynde den sidste store opstigning – samt turens højdepunkt. Vi får fyldt vandflasker, og drikker evt. en varm kop tel eller kakao. Omkring midnat begynder den store vandring i nattens mulm og mørke op ad Kilimanjaros sidste strækning. Intet kan forberede én på hvordan det er at gå igennem natten op ad bjerget. Det er en hård strækning og en positiv tankegang er altafgørende for at kunne nå det sidste stykke. Der bliver indlagt jævnlige pauser, hvor vi kan spise en snack og få en tår vand. Tidsfornemmelsen lige nu kan virke underlig, for det selvom det føles som at vandre i evigheder, går tiden samtidig utroligt hurtigt og den ene time tager den anden.

 

Omkring kl. ca. 5.00 skulle vi gerne nå til Stella Point i 5.685 meters højde – forhåbentlig tids nok til at nå at se solen stå op over bjerglandskabet. Nyd det - der findes intet smukkere. Vi skåler i varme drikke, inden vi helt udmattede fortsætter det sidste stykke på ca. 140 højdemeter mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Trætheden melder sig, men alle vores anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og Mount Meru. Vi befinder os nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig er vi kun et stenkast fra Ækvator.

 

Der tages billeder som bevis på at vi har været på Kilimanjaros smukke top. Herefter fortsætter vandringen ned til Barafu camp - en vandring på ca. 4 timer ned gennem sandet terræn. I campen tager vi os en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden vi fortsætter til Mweka Camp i 3.100 meters højde.

 

Vi går tidligt i seng efter et begivenhedsrigt og trættende døgn.

 

Overnatning: Telte i Mweka Camp inkl. tre daglige måltider

 

Dag 9: Mweka Camp - Mweka Park Gate


Efter en god nats søvn står vi op til udsigten af Kilimanjaro, hvilket er en dejlig fornemmelse. Vi spiser morgenmad og fortsætter sidste nedstigning gennem den smukke skov. Det går stejlt nedad og til tider vil der være store trin som skal besejres.  Vi når til parkindgangen ved Mweka Wildlife College efter cirka 3 til 5 timers vandring. Her kan man købe sig en velfortjent Kilimanjaro øl eller sodavand og skåle med hinanden over den store bedrift.

 

Med adrenalin og glæde pumpende rundt i vores kroppe samles vi med vores lokale portere og guider i et stort sammensurium af festlig sang og dans. Det er et hyggeligt moment, og umuligt ikke være en del af festlighederne. Efterfølgende køres vi tilbage til vores lodge, hvor vi tager et tiltrængt bad... og et bad mere, spiser frokost og slapper af nogle timer. Senere på eftermiddagen bliver vi atter hentet, for at køre ud til en farm, hvor en dejlig afskedsfest er arrangeret for os og vores lokale Kili crew. Vi forsøger, at ankomme mens der stadig er lyst, så vi kan få en rundvisning på farmen. Det er nemlig her, alt det mad, vi har spist på bjerget, kommer fra. Lige fra de økologiske grøntsager til kylling og fisk.

 

Der bliver spist middag, uddelt certifikater, hygget om bål, danset og sunget. Efter en dejlig aften i godt selskab og med godt mad, bliver vi kørt til bage til lodgen omkring kl. 22.00-23.00. Oven på denne fantastiske og begivenhedsrige dag er vi klar til at gå til ro, og vi kan se frem til at sove godt i en rigtig seng.

 

Indkvartering: Chanya Lodge el. lign. inkl. morgenmad


Dag 10: Hjemrejse


På sidste dagen af vores eventyr vågner vi op, muligvis med en vis udmattelse i vores kroppe samt ømme lægmuskler. Vi spiser morgenmad på lodgen, og kan ellers se frem til en dag i vores eget tempo. Der kan slappes af ved poolen, spises frokost og man kan gå en tur i nabolaget hvis man har lyst. Valget er dit. Nogle vælger også at tage videre på safari eller Zanzibar.

 

Om aftenen bliver vi hentet af vores chauffør som kører os til lufthavnen, hvor vi tager flyet hjem til Danmark pakket med gode minder om en særlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro.

 

Dag 11: Hjemkomst


Vi lander i lufthavnen i henhold til KLM.

 

Kilimanjaro grupperejse med dansk rejseleder


Afrejse fra
Aalborg Lufthavn: 9. januar 2023 (eller anden lufthavn efter aftale)

 

Returrejse fra 
Kilimanjaro Lufthavn: 18. januar 2023

 

Vaccinationer

Gul Feber:           Ikke nødvendig (Bemærk: Rejser du til Zanzibar eller Kenya herefter er det et krav)
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge

 

Forsikringer
Rejseforsikring:                Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:    Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visum
1 x VISA påkrævet. Kan købes online eller kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50)

 

Transport
Firehjulstrækker eller minivan

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv. Skulle rejsen mod forventning blive aflyst grundet Corona, laver vi en refundering af indbetalte beløb.

DKK 31.345,-

 

 

 

 

Pris

Pris pr. person i delt dobbeltværelse/telt DKK 31.345

 

Inkluderet i prisen

Fly Aalborg / Kilimanjaro - retur på økonomiklasse

Bestigning via Machame Ruten  7 dage / 6 nætter

Leje af telt, liggeunderlag, campingudstyr

Indkvartering i delt tomandstelt på bjerget

3 overnatninger på Chanya Lodge i delt dobbeltværelse

Morgenmad på Chanya Lodge

Snacks, vand og varme drikke under Kilimanjaro bestigning

Tre daglige måltider på Kilimanjaro

Hot Lunch på Kilimanjaro alle dage undtagen dag 7

Besøg i Marangu Village inkl. local lunch

Erfaren dansk rejseleder

Erfarende og kompetente lokale guider

Erfarent lokalt Kilimanjaro team af portere

Leje af campingudstyr: Telt og liggeunderlag

Ekstra akklimatiseringsdag

Relevante parkgebyrer

Afskedsfest på farm inkl. middag

Måltider i henhold til rejseprogram

Entré for lokalt bjergbestigningsteam

Måltider til bjergbestigningsteam

Transfer og transport i henhold til program

Medlemskab af KPAP der sikrer lokalt Kilimanjaro team bedre arbejdsvilkår

Forplejning på oversøiske fly

 

Andet:

Mod tillæg i pris kan rejsen evt. kombineres med safari og Zanzibar

 

Ikke inkluderet i prisen

Visa (USD 50)

Vaccinationer

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Leje af div. trekkingudstyr, sovepose etc.

Drikkevarer på afskedaften på farm

Drikkepenge til lokalt Kilimanjaro team, chauffører, hotelpersonale o.lign.

Personlige udgifter til kommunikationsgebyr, vasketøj etc.

Eventuelle udgifter for hospitalsophold

Ekstra overnatninger på Chanya ud over de nævnte i programmet (hvis man kommer før ned fra bjerget)

Andet som ikke er nævnt specifikt i rejseprogram

 

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot