Find din rejse til Afrika her:

 

Tanzanias højdepunkter: Kilimanjaro & Safari


14 dage
Med engelsktalende lokalguide



Bestigning af Kilimanjaro og Safari i Tanzania



Har du en drøm om at prøve kræfter med Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, så kan vi kun opfordre dig til at springe ud i det og forfølge den. At bestige Kilimanjaro er et fantastisk trek som byder på unikke naturoplevelser på vejen til toppen. Vejen til toppen er til tider fysisk og mentalt udfordrende, men strabadserne belønnes på toppen. En betagende udsigt møder en, og man ser den smukke Afrikas savanne udfolde sig under en, som solen står op i horisonten. Der er flere forskellige ruter til toppen og de varierer i længde og sværhedsgrad. I dette forslag har vi valgt Marangu-ruten, som er en af de mere populære på bjerget. Trekket tager 6 dage inkl. akklimatiseringsdag, og anses som en af de mere komfortable trek, eftersom man sover i hytter i de forskellige camps. Det bliver en fantastisk rejse til "Afrikas tag" gennem noget af den smukkeste natur Tanzania kan byde på. Der er ikke uden grund at Kilimanjaro er kandidat til listen over verdens naturvidundere.

 

Safaritur i Tanzania


Efter den flotte bedrift på Kilimanjaro skal du ud på endnu et eventyr – en safari i Tanzanias verdensberømte nationalparker. På din safaritur kan du se frem til, at møde zebraer, flokke af elefanter, løver, bøfler og mange flere vilde dyr, der lever her i deres naturlige afrikanske habitat.
En kombination af Kilimanjaro og safari vil være en oplevelse, der skaber minder for livet. Du vil blive udfordret, imponeret og overvældet af de mange indtryk, som du møder undervejs. Det afrikanske kontinent er en unik rejsedestination for hele familien, og her kan man finde både smuk natur og venlig gæstfrihed, som ikke kan beskrives, men skal opleves.

 

Skræddersyede rejser – helt efter dit hoved


Hos Rickshaw Tours & Travel sætter vi en stor ære i at designe skræddersyede rejseoplevelser til Afrika for hele familien. Når du kommer ind til os med en idé til din næste drømmerejse, rådgiver vi og kommer med forslag, så rejsen bliver skræddersyet efter dig og din families behov. Vores skræddersyede rejser her på siden er til inspiration og kan derfor ikke bestilles online. Har du spørgsmål til, hvordan en individuel rejse til Afrika kan se ud, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Tanzanias højdepunkter: Kilimanjaro & Safari


Dag 1: Ankomst til Moshi


Ved ankomst i Kilimanjaro International Airport vil du blive modtaget af en repræsentant fra vores team i Arusha, som vil assistere med transfer til dit hotel i Moshi, som er en hyggelig landsby for foden af Kilimanjaro.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 2: Moshi


I dag tilbringer du dagen i Moshi. Du kan udforske byen eller slappe af på hotellet og lade op til den store vandring, der venter om kort tid. Om eftermiddagen kommer din guide, som skal følge dig op ad bjerget. Sammen gennemgår I dit bjergbestigningsudstyr og du bliver briefet om trekket.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 3: Kilimanjaro / Marangu – Mandara Hut


Efter morgenmad bliver du hentet af din chauffør, som kører dig til Marangu parkindgang. Her hilser du på dit erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med din guide vil sørge for højt kvalitetsniveau, mens du er på bjerget. Teamet består af portere, der bærer din taske, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide, som skal føre dig sikkert op ad bjerget.

 

Registrering for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage ca. en time.

 

Første del af eventyret begynder med at vandre gennem tæt regnskov, bestående af bregner, buske, planter og træer – måske lægger du også mærke til den sjældne rød-gule orkidé, som er en lille fin blomst, som udelukkende findes i Kilimanjaros regnskov. Med lidt held, kan det være, du får et glimt af de sorte- og hvide colobus aber.

 

Trekket i dag er kort med en vandring på ca. 4 timer. Det er en forholdsvis let dag, og dermed en fin introduktion til din vandring op ad Kilimanjaro.

 

Du spiser varm frokost undervejs.

 

Ved ankomst til campen bliver du indkvarteret i hytter. Din kok sørger for lækker aftensmad, så du har masser af brændstof til næste dags vandring.

 

Overnatning: Hytter i Mandara Hut

 

Dag 4: Horombo Hut


Dine vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid, for at du har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden dig selv, for at nå til den næste camp. Sammen med din guide går du videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men det varer ikke længe før du når til udkanten af skoven og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

 

Guiderne vil ind imellem bede dig om at gå langsomt (polé-polé, som det hedder på swahili), jo højere du kommer op i de tyndere luftlag. Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo, vil du have større chance for at undgå højdesyge.

 

Trekket i dag er på ca. 5-7 timer og du spiser frokost undervejs.

 

Temperaturen vil om natten falde til under frysepunktet og du vil så småt kunne mærke, at du befinder dig i tyndere luftlag.

 

Overnatning: Hytter i Horombo Hut

 

Dag 5: Akklimatiseringsdag


Dagen i dag bliver brugt på akklimatisering, og er derfor meget vigtig for din videre færden. Du kan sammen med din guide tage en vandretur op over campen til den lavere del af kratersadlen og videre til Zebra Rock, som er utrolig smuk med sine farvespil på den store klippevæg. Herefter går du tilbage til campen, hvor du kan slappe af og lade op til de næste dages udfordringer.

 

Horombo Hut fremstår som en mini landsby af hytter, der er placeret på små plateauer og med bygninger, der ligner dem i Mandara Hut. Her er plads til 160 bjergbestigere og man vil kunne mærke en atmosfære fyldt med eventyr og tilfredshed fra de summende hikere, guider og portere.

 

Overnatning: Hytter i Horombo Hut

 

Dag 6: Kibo Hut


Dagen starter tidligt og er på 9 km. hvilket svarer til ca. 6 timers vandring. Du vil mærke, at du har fået den gode vandrerytme ind i kroppen og er spændt på turens højdepunkt – ’den store finale’ på toppen af Kilimanjaro.

 

Vandringen i dag påbegyndes i hedelandskab og slutter med en lang vandring i ørkenlignende landskab. Mens du går, har du frit udsyn til Kilimanjaros smukke sneklædte top. Snart er det dig, der står deroppe.

 

Når du ankommer til Kibo Hut, er luften meget tynd. Gå rundt og akklimatiser og forbered dig til natten, hvor turens sidste stigning påbegyndes.

 

Efter aftensmad går du tidligt til køjs, sammen med de andre hikere og sover nogle timer.

 

Overnating: Hytter i Kibo Hut

 

Dag 7: Uhuru Peak / Horombo Hut


Kort før midnat bliver du vækket af din guide og kokken, som står klar med varme drikke og snacks. Du gør klar til den sidste store vandretur op ad bjerget, for at nå Uhuru Peak i 5.896 meters højde.

 

Det er en hård strækning og derfor er det vigtigt at have en positiv indstilling, for at øge chancerne for at kunne nå det sidste stykke. Den stenede sti zig-zagger op ad bjerget og kl. ca. 5.00 når du til Gilman’s Point i 5.685 meters højde – forhåbentlig tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Du skåler i varme drikke med deltagere fra de andre hold, inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak. Normalt vil der være sne det sidste stykke vej til toppen. Trætheden melder sig, men alle dine anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under jer. Du befinder dig nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig kun et stenkast fra Ækvator.

 

Tag billeder, som bevis på at du har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt herefter vandringen ned til Kibo camp. En vandring på ca. 4 timer.

 

I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost inden nedstigningen fortsætter til Horombo Hut. Trekket ned ad går hurtigt og du tager dig selv i at gå og summe over den fantastiske bedrift, du lige har opnået – en oplevelse, der aldrig vil blive glemt.

 

Overnatning: Hytter i Horombo Hut

 

Dag 8: Marangu Gate / Moshi


Efter en god nats søvn og morgenmad fører turens sidste trek dig ned gennem regnskoven via Mandara Hut og videre til Marangu Gate. Ved gaten modtager du dit bevis på den flotte bedrift og tager festlig afsked med din guide, kokke og portere. Herefter bliver du hentet af din chauffør, som kører dig tilbage til dit hotel i Moshi, hvor du kan tage dig et tiltrængt bad og spise frokost. Slap af resten af dagen.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 9: Moshi  – Lake Manyara - SAFARI


Efter en tiltrængt nattesøvn er det tid til at begive sig ud på endnu et eventyr. Du tjekker ud fra hotellet og fortsætter sammen med din chauffør rejsen videre til Lake Manyara National Park, hvor du bruger hele dagen på safari i de smukke omgivelser. Du har medbragt frokost med, som du nyder undervejs. Sen eftermiddag bliver du kørt til din lodge, hvor du kan friske dig op inden en lækker middag.

 

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

 

Lake Manyara er en relativt lille nationalpark, men på trods af dét, stadig utrolig varieret. Lake Manyara er bosted for masser af elefanter, løver der klatrer i træer (hvilket er sjældent), leoparder, giraffer og mere end 400 arter af fugle, herunder flokke af lyserøde flamingoer. Da selve søen fylder meget af parken, er dyrelivet koncentreret på det stykke land som løber ned langs kysten. Vil man ’søge tilflugt’ fra de andre besøgende gæster i parken, er det muligt at få chaufføren til at køre længere ind i parken, hvor du kan nyde naturen næsten for dig selv.

 

Dag 10: Lake Manyara – Serengeti


Efter morgenmad tjekker du ud fra lodgen og din chauffør er klar til at køre dig til Serengeti Nationalpark. Du tilbringer hele dagen med safari på Serengetis endeløse sletter, hvor du spiser medbragt frokost undervejs. Om eftermiddagen bliver du kørt til din lodge.

 

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

 

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste og mest berømte park. Den er kendt for de verdensberømte gnuer og zebraers store vandring - en virkelig bemærkelsesværdig oplevelse, som er værd at planlægge sin rejse efter. Reservatet har også sin fastboende befolkning i form af løver, geparder, elefanter, giraffer, flodheste, gazeller og fugle samt mange andre dyr. Ruten og timingen af ​​gnuernes vandring er uforudsigelig. Sæt mindst tre dage af for at være sikker på at se dem under dit besøg - længere, hvis du ligeledes ønsker at se de vigtigste rovdyr i reservatet.

 

Dag 11: Serengeti


Du nyder en afslappet morgenmad i de charmerende omgivelser, inden du tager ud på heldagssafari med medbragt frokost, som spises undervejs. Returner til lodgen om eftermiddagen. Nyd en sundowner inden lækker middag.

 

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

 

Dag 12: Serengeti


Du kan vælge, at tage på tidlig morgensafari, hvor du ser savannens dyr stå i takt med solen, for herefter at vende tilbage til lodgen og spise morgenmad i afslappede omgivelser. Det kan også være, at du har lyst til at tage på endnu en heldagssafari med medbragt madpakke. Valget er dit og den bedste løsning vil blive vendt mellem dig og din chauffør.

 

Indkvartering: Lodge med helpension

 

Dag 13: Serengeti – Ngorongoro Krater


Efter morgenmad i lodgen er det tid til at tjekke ud og fortsætte rejsen mod Ngorongoro med safari og medbragt madpakke, som spises undervejs. Det er næsten umuligt ikke at blive imponeret over de smukke omgivelser, der omringer Ngorongoro krateret. Det er et af de smukkeste safaristeder i verden og ligeledes et fremragende sted, at interagere med folk fra masai-stammerne. Der er også stor mulighed for at spotte ’The Big Five’, som er en fælles betegnelse for savannens større dyr som inkluderer løve, bøffel, næsehorn, leopard og elefant.

 

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

 

Dag 14: Ngorongoro – Hjemrejse


Spis en afslappet morgenmad i lodgen og nyd det sidste af din ferie inden du bliver hentet af din chauffør, som kører dig til Kilimanjaro International Airport, hvor det er tid til at tage flyet hjem til Danmark, pakket med gode minde om et fantastisk eventyr i Tanzania.

 

Tanzanias højdepunkter: Kilimanjaro & Safari


Vaccinationer

Gul Feber:                   Ikke obligatorisk
Hepatitis A:                 Kontakt venligst egen læge
Malaria:                       Kontakt venligst egen læge
Andet:                          Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


Forsikringer
Rejseforsikring:                  Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:      Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visum  
1 x VISA påkrævet. Kan købes ved ankomst i lufthavnen (USD 50)

 

Transport          
Toyota firhjulstrækker eller minivan

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK

 

Tanzanias højdepunkter: Kilimanjaro & Safari


fra29.995,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 29.995 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur
 • 6 dages trekking
 • Alle indkvarteringer
 • Ekstra akklimatiseringsdag
 • Safari som beskrevet i rejseprogram
 • Alle parkgebyrer
 • Måltider som anført i rejseprogram
 • Parkgebyrer til bjergbestigningsteam
 • Måltider til bjergbestigningsteam
 • Alle transfer fra lufthavn / hotel / retur
 • Drikkevand under safari (2x0.5 l/dag)

 

Andet:

Hvorfor ikke fuldende en god ferie med skøn strandferie på Zanzibar. Kontakt os for et uforpligtende tilbud

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer ud over det nævnte i rejseplanen
 • Drikkepenge til guide / kok / portere / hotelpersonale
 • Leje af udstyr
 • Lægehjælp
 • Personlige udgifter til kommunikationsgebyr etc.
 • Livsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer

 

KONTAKT OS




Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha