Find din rejse til Afrika her:

 

Kilimanjaro trek og Safari


16 dage
Med engelsktalende lokalguideBestigning af Kilimanjaro og Safari i TanzaniaHar du en drøm om at prøve kræfter med Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, så kan vi kun opfordre dig til at springe ud i det og forfølge den. At bestige Kilimanjaro er et fantastisk trek som byder på unikke naturoplevelser på vejen til toppen. Vejen til toppen er til tider fysisk og mentalt udfordrende, men strabadserne belønnes på toppen. En betagende udsigt møder en, og man ser den smukke Afrikas savanne udfolde sig under en, som solen står op i horisonten. Der er flere forskellige ruter til toppen og de varierer i længde og sværhedsgrad. I dette forslag har vi valgt Machame-ruten, som er en af vores absolutte favoritter på bjerget. Trekket tager syv dage inkl. akklimatiseringsdag. Det bliver en fantastisk rejse til "Afrikas tag" gennem noget af den smukkeste natur Tanzania kan byde på. Der er ikke uden grund at Kilimanjaro er kandidat til listen over verdens naturvidundere.

 

Safaritur i Tanzania


Efter den flotte bedrift på Kilimanjaro skal du ud på endnu et eventyr – en safari i Tanzanias verdensberømte nationalparker. På din safaritur kan du se frem til, at møde zebraer, flokke af elefanter, løver, bøfler og mange flere vilde dyr, der lever her i deres naturlige afrikanske habitat.
En kombination af Kilimanjaro og safari vil være en oplevelse, der skaber minder for livet. Du vil blive udfordret, imponeret og overvældet af de mange indtryk, som du møder undervejs. Det afrikanske kontinent er en unik rejsedestination for hele familien, og her kan man finde både smuk natur og venlig gæstfrihed, som ikke kan beskrives, men skal opleves.

 

Skræddersyede rejser – helt efter dit hoved


Hos Rickshaw Tours & Travel sætter vi en stor ære i at designe skræddersyede rejseoplevelser til Afrika for hele familien. Når du kommer ind til os med en idé til din næste drømmerejse, rådgiver vi og kommer med forslag, så rejsen bliver skræddersyet efter dig og din families behov. Vores skræddersyede rejser her på siden er til inspiration og kan derfor ikke bestilles online. Har du spørgsmål til, hvordan en individuel rejse til Afrika kan se ud, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Kilimanjaro trek og Safari


Dag 1: Ankomst til Moshi


Ved ankomst i Kilimanjaro International Airport vil du blive modtaget af en repræsentant fra vores team i Arusha, som vil assistere med transfer til dit hotel i Moshi, som er en hyggelig landsby for foden af Kilimanjaro.

 

Indkvartering: Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 2: Moshi


I dag tilbringer du dagen i Moshi. Du kan udforske byen eller slappe af på hotellet og lade op til den store vandring, der venter om kort tid. Om eftermiddagen kommer din guide, som skal følge dig op ad bjerget. Sammen gennemgår I dit bjergbestigningsudstyr og du bliver briefet om trekket.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 3: Moshi - Machame Camp


Efter morgenmad bliver du hentet af din chauffør, som kører dig til Machame Gate. Her hilser du på dit erfarne bjergbestigningsteam, som i samarbejde med din lokale guide vil sørge for højt kvalitetsniveau, mens du er på bjerget. Teamet består af portere, der bærer din taske, kokke, der sørger for ”brændstof” til dit trek og selvfølgelig din guide, som skal føre dig sikkert op ad bjerget.

 

Registrering for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage ca. en time.

 

Første del af eventyret begynder med at vandre gennem tæt regnskov, bestående af bregner, buske, planter og træer – måske lægger du også mærke til den sjældne rød-gule orkidé, som er en lille fin blomst, som udelukkende findes i Kilimanjaros regnskov. Med lidt held, kan det være, du får et glimt af de sorte- og hvide colobus aber.

 

Trekket i dag er kort med en vandring på ca. 4-7 timer. Det er en forholdsvis let dag, og dermed en fin introduktion til din vandring op ad Kilimanjaro.

 

Ved ankomst til campen bliver du fulgt til dit telt, og senere har din kok sørget for lækker aftensmad, så du har masser af brændstof til næste dags vandring.

 

Overnatning: Telt inkl. 3 daglige måltider + drikkevarer

 

Dag 4: Machame Camp - Shira Camp


Dine vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid, for at du har brændstof til at gå mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker telte og tasker sammen og er højst sandsynligt på farten inden dig selv, for at nå til den næste camp. Sammen med din guide går du videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men det varer ikke længe før du når til udkanten af skoven og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

 

Guiderne vil ind imellem bede dig om at gå langsomt (polé-polé, som det hedder på swahili), jo højere du kommer op i de tyndere luftlag. Dette er en kærlig reminder om, at i langsomt tempo, vil du have større chance for at undgå højdesyge.

 

Trekket i dag er på ca. 5-7 timer, og du spiser varm frokost ved ankomst i campen.

 

Temperaturen vil om natten falde til under frysepunktet og du vil så småt kunne mærke, at du befinder dig i tyndere luftlag.

 

Overnatning: Telt inkl. 3 dagelige måltider + drikkevarer

 

Dag 5: Shira Camp - Barranco Camp


I dag skal du op at mærke den tynde luft i 4.600 meters højde, hvorefter du vandrer ned i næsten samme højdeniveau som Shira Camp for at overnatte. Gå højt, sove lavt er en meget vigtig del af akklimatiseringsprocessen, som gradvist forbereder din krop på de ekstreme højder.

 

Vegetationen er sparsom og mere stenet, og efterhånden som du kommer op i de højere luftlag, befinder du dig i en slags bart månelandskab. Den varme frokost spises ved arrow gletcheren i ca. 4.500 meters højde, inden du vanter op til Lava Tower i 4.600 meter. Herfra går turen ned ad resten af dagen, ind til du når campen i 3.970 meters højde. Kampen ligger med en betande udsigt over den isede Western Breach.

 

Overnatning: Telt inkl. 3 daglige måltider + drikkevarer

 

Dag 6: Barranco Camp - Karanga Camp


Dagen i dag byder på nogle af de mit varierede og udfordrende terræner og landskaber, som du har oplevet på turen. Du krydser dal åbningen til Great Barranco dalen, og vandrer op langs Barranco Wall. Der vil været lidt let klatring på store sten undervejs. Når du endelig når toppen af Barranco Wall, åbner sig en fantastisk udsigt, hvis det ikke er for overskyet denne dag.

 

I camp befinder du dig nu i alpint- og nærmest ørkenagtige landskab. Heroppe er der sparsom eller slet ingen vegetation. Dagens trek er på ca. 6,6 km. og du ender i ca. 4.000 meters højde. Du kan forvente at være fremme ved campen til varm frokost omkring middagstid.

 

Overnating: Telt inkl. 3 daglige måltider + drikke

 

Dag 7: Karanga Camp - Barafu Camp


 

Efter morgenmaden forstætter du med at vandre gennem det alpine ørkenområde. Du vil opleve et goldt og bart terræn, og temperaturen falder markant. Du vandrer mod Barafu Camp, som ligger på en smal højderyg, og hvor der intet ly er for vinden. Ved ankomst i kampen bruger du tid på at lære lejren at kende, så du undgår eventuelle uheldige skader i det stenede terræn. Det anbefales at du tager en lur eller slapper af i teltet, inden du spiser tidlig aftensmad. Herefter går du i seng igen for at hvile og lade op til nattens vandring det sidste stykke til Kilimanjaros top.

 

Overnatning: Telt i Barafu Camp inkl. 3 daglige måltider + drikkevarer

 

Dag 8: Uhuru Peak - Barafu Camp - Millenium Camp


 

Kort før midnat bliver du vækket af din guide og kokken, som står klar med varme drikke og snacks. Du gør klar til den sidste store vandretur op ad bjerget, for at nå Uhuru Peak i 5.896 meters højde.

 

Det er en hård strækning og derfor er det vigtigt at have en positiv indstilling, for at øge chancerne for at kunne nå det sidste stykke. Den stenede sti zig-zagger op ad bjerget og kl. ca. 5.00 når du til Gilman’s Point i 5.685 meters højde – forhåbentlig tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Du skåler i varme drikke med deltagere fra de andre hold, inden du fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak. Trætheden melder sig, men alle dine anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under jer. Du befinder dig nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig kun et stenkast fra Ækvator.

 

Tag billeder, som bevis på at du har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top og fortsæt herefter vandringen ned til Barafu camp. En vandring på ca. 4 timer.

 

I campen tager du dig en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Millenium Camp. Trekket ned ad går hurtigt og du tager dig selv i at gå og summe over den fantastiske bedrift, du lige har opnået – en oplevelse, der aldrig vil blive glemt.

 

Overnatning: Telt i Millenium Camp inkl. 3 daglige måltider og drikkevarer

 

Dag 9: Millenium Camp - Mweka Park Gate - Moshi


Efter en god nats søvn og morgenmad fører turens sidste trek dig ned gennem regnskoven og videre til Mweka Park Gate. Her modtager du dit bevis på den flotte bedrift og tager festlig afsked med din guide, kokke og portere. Din chauffør står klar til at køre dig tilbage til dit hotel i Moshi, hvor du kan tage dig et tiltrængt bad og spise frokost. Slap af resten af dagen.

 

Overnatning: Lodge i Moshi inkl. morgenmad

 

Dag 10: Moshi  – safari i Lake Manyara


 

Efter en tiltrængt nattesøvn er det tid til at begive sig ud på endnu et eventyr. Du tjekker ud fra lodgen og fortsætter sammen med din guide rejsen videre til Lake Manyara Nationalpark, hvor du bruger hele dagen på safari i de smukke omgivelser. Du har medbragt frokost med, som du nyder undervejs. Sen eftermiddag bliver du kørt til din lodge, hvor du kan friske dig op inden en lækker middag.

Lake Manyara er en relativt lille nationalpark, men på trods af dét, stadig utrolig varieret. Her lever der masser af elefanter, løver, leoparder, giraffer og et væld af fugle, herunder flokke af lyserøde flamingoer.

 

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

 

Dag 11: Lake Manyara – Serengeti


 

Efter morgenmad tjekker du ud fra lodgen og din chauffør er klar til at køre dig til Serengeti Nationalpark. Du tilbringer hele dagen med safari på Serengetis endeløse sletter, hvor du spiser medbragt frokost undervejs. Om eftermiddagen bliver du kørt til din lodge.

 

Serengeti Nationalpark er Tanzanias ældste og mest berømte park. Den er kendt for de verdensberømte gnuer og zebraers store vandring - en virkelig bemærkelsesværdig oplevelse, som er værd at planlægge sin rejse efter. Reservatet har også sin fastboende befolkning i form af løver, geparder, elefanter, giraffer, flodheste, gazeller og fugle samt mange andre dyr.

 

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

 

 

Dag 12: Serengeti


 

Du nyder en afslappet morgenmad i de charmerende omgivelser, inden du tager ud på heldagssafari med medbragt frokost, som spises undervejs. Returner til lodgen om eftermiddagen, hvor du nyder en sundowner inden lækker middag.

 

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

 

Dag 13: Serengeti


Du kan vælge, at tage på tidlig morgensafari, hvor du ser savannens dyr stå i takt med solen, for herefter at vende tilbage til lodgen og spise morgenmad i afslappede omgivelser. Det kan også være, at du har lyst til at tage på endnu en heldagssafari med medbragt madpakke. Valget er dit og den bedste løsning vil blive vendt mellem dig og din chauffør.

 

Indkvartering: Lodge med helpension

 

Dag 14: Serengeti – Ngorongoro Krater


Efter morgenmad i lodgen er det tid til at tjekke ud og fortsætte rejsen mod Ngorongoro med safari og medbragt madpakke, som spises undervejs. Det er næsten umuligt ikke at blive imponeret over de smukke omgivelser, der omringer Ngorongoro krateret. Det er et af de smukkeste safaristeder i verden og ligeledes et fremragende sted, at interagere med folk fra masai-stammerne. Der er også stor mulighed for at spotte ’The Big Five’, som er en fælles betegnelse for savannens større dyr som inkluderer løve, bøffel, næsehorn, leopard og elefant.

 

Indkvartering: Lodge inkl. helpension

 

Dag 15: Ngorongoro – Hjemrejse


Spis en afslappet morgenmad i lodgen og nyd det sidste af din ferie inden du bliver hentet af din chauffør, som kører dig til Kilimanjaro International Airport, hvor det er tid til at tage flyet hjem til Danmark, pakket med gode minde om et fantastisk eventyr i Tanzania.

 

Dag 16: Hjemkomst


 

Du lander i Danmark i henhold til dit flyselskab.

Velkommen hjem

 

Kilimanjaro trek og Safari


Vaccinationer

Gul Feber:                   Ikke obligatorisk
Hepatitis A:                 Kontakt venligst egen læge
Malaria:                       Kontakt venligst egen læge
Andet:                          Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


Forsikringer
Rejseforsikring:                  Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:      Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visum  
1 x VISA påkrævet. Kan købes ved ankomst i lufthavnen (USD 50)

 

Transport          
Toyota firhjulstrækker eller minivan

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK

 

Kilimanjaro trek og Safari


fra35.995,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 35.995 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur
 • 7 dages trekking
 • Alle indkvarteringer
 • Ekstra akklimatiseringsdag
 • Varm frokost på bjerget alle dage undtagen dag. 7
 • Safari som beskrevet i rejseprogram
 • Alle parkgebyrer
 • Måltider som anført i rejseprogram
 • Parkgebyrer til bjergbestigningsteam
 • Måltider til bjergbestigningsteam
 • Alle transfer fra lufthavn / hotel / retur
 • Drikkevand under safari (2x0.5 l/dag)

 

Andet:

Hvorfor ikke fuldende en god ferie med skøn strandferie på Zanzibar. Kontakt os for et uforpligtende tilbud

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer ud over det nævnte i rejseplanen
 • Drikkepenge til guide / kok / portere / hotelpersonale
 • Leje af udstyr
 • Lægehjælp
 • Personlige udgifter til kommunikationsgebyr etc.
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot