Find din rejse til Afrika her:

 

Historie & kulturrejse i Etiopien


16 dage
Inkl. engelsktalende lokalguide


 

'

Etiopien emmer af historie og kultur i verdensklasse, og på denne tur får I det bedste fra begge verdener.
Turen starter mod det naturskønne nord, hvor Den Blå Nil giver jer en forestilling, I sent vil glemme. Fra Nilen tager I mod Lake Tana, hvor naturen igen viser sig frem sin bedste side under en sejltur på en fredfyldte sø.

 

I besøger Lallibelas stenindhuggede kirker og Etiopiens antikke hjerte i form af byen Axum, hvor I skal udforske ruiner fra de store bygningsværker igennem tiden.

 

Igennem hele rejsen skal I besøge nogle af Etiopiens mest interessante og unikke stammefolk. De står klar til at byde jer velkomme og sætter en stolthed i at fortælle om deres ritualer og traditionelle levemåder.

 

Historie & kulturrejse i Etiopien


Dag 1: Ankomst i Addis Ababa


Ved ankomst til Bole International Airport bliver I modtaget af en af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Etiopien, der vil køre jer til jeres hotel.

 

Senere skal I på byrundvisning, hvor I besøger Trinity Katedralen, der er en smuk kirke bygget i den barokke stil fra den europæiske arkitektur, der er unik for Etiopien såvel som hele Afrika. I besøger Det Nationale Museum, hvor hovedattraktionen er fossil udstillingen af den berømte pige Lucy, der levede for 3,5 millioner år siden.

 

I besøger St. George Katedralen og det tilhørende museum, hvor I kan opleve den  historiske kirke, der er et fremfragende eksempel på Etiopiens traditionelle, ortodokse kirkearkitektur grundlagt af kejser Menelik-II. Byrundvisningen byder på en panoramisk udsigt ved Addis Ababas højeste punkt Mount Entoto i 3200 meters højde.

 

Dagen slutter af med en kulturel festmiddag, hvor I kan deltage i national musik og dans.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 2: Den Blå Nil – Bahir Dar


I forlader Addis Ababa og tager nordpå, hvor I kører mod det spektakulære udsyn ved floden Blue Nile Gorge. Her får I en af de helt store naturmæssige oplevelser ved synet af de tusinde litre af vand, der brager igennem landskabet.

 

Herefter fortsætter turen til byen Bahir Dar, der ligger ved bredden af Lake Tana. Byen er kendt for sine brede alléer pyntet med palmer og farverige blomster.

 

Bahir Dar er det perfekte udgangspunkt til store oplevelser ved Lake Tana og Den Blå Nil.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 3: Lake Tana


Efter en tidlig morgenmad kører I mod vandfaldene Blue Nile Falls, der også er kendt under navnet ”Tis Isat”. På vej tilbage venter en bådtur på Lake Tana, hvor I samtidig besøger de antikke klostre på søen.

 

Efter en tidlig morgenmad kører I mod vandfaldene Blue Nile Falls, der også er kendt under navnet ”Tis Isat”. Vandfaldene er et af de mest dramatiske spektakler, man finder ved Nilen. Bredden på vandfaldet er intet mindre end 400 meter og falder 45 meter på det dybeste punkt.

 

På vej tilbage venter en bådtur på Lake Tana, hvor I samtidig besøger de antikke klostre på søen. Tana er Etiopiens største sø, og dens skønhed strækker sig fra den frodige søbred til det rige fugleliv. Men en af de tydeligste skønheder er de mange århundrede gamle klostre, der er fyldt med antikke malerier og skatte.

 

Om eftermiddagen besøger I nogle af seværdighederne i Bahir Dar.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 4: Gondar


Efter morgenmaden kører I mod Gondar. Efter check-in på hoteller, besøger I slottene fra det 17. århundrede, Kong Fasiledes bade og det ikoniske Debre Berhan Selassie kloster.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 5: Lalibela


I køres til lufthavnen, hvor I skal med fly til den legendariske by Lalibela. Byen er især kendt for de stenindhuggede kirker og anses for at være en af de mest populære attraktioner i Etiopien. Efter check-in på hotellet, går turen til de 11 stenbyggede kirker i Lalibela, der kan dateres tilbage til det 12. århundrede og siges at være verdens 8. vidunder.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 6: Lalibela og omgivelserne


I dag kan I vælge at tage på en halvdagsudflugt til nogle af de antikke kirker. Udover kirkerne kan I nyde den panoramiske udsigt over byen med de smukke, omkringliggende landskaber.

 

I er tilbage til frokosttid. Efter frokost kan I besøge de tilbageværende kirker, som I ikke nåede igår, fra de 11 monolitiske stenkirker i Lalibela by.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension


Dag 7: Axum


Om morgenen køres I til lufthavnen, hvor I flyver til Axum. Her er der planlagt en heldags byrundvisning i Axum by. Her besøger I de nedslidte gravsteder, der siges at være verdens ældste monolitiske håndværk. I fortsætter til kirken St. Mary of Zion Church, Queen of Shebas palads, King Kalebs og Gebre Meskels’ palads og gravsted samt det arkæologiske museum.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension


Dag 8: Axum – Addis Ababa – Langano


Transfer til lufthavnen, hvor I flyver tilbage til Addis Ababa. Herefter køres I til jeres resort ved Lake Langano, hvor resten af dagen kan bruges på afslapning.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 9: Langano – Dorze Village – Arbaminch


Om morgenen skal I mod Chencha, hvor I begiver jer ud på en 40 km. lang strækning, der går op af bakke. Her skal I besøge Dorze stammen, der er kendt for deres bikube lignende hytter og bomuldsvævede tøj. Her hører I om stammemedlemmernes forskellige roller og generelle traditioner og levemåde.

 

I ankommer til byen Arba Minch, der ligger i et frodigt område med grønne bjerge, Nech Sar Nationalpark samt Lake Chamo og Lake Abaya i baghaven. I checker in på jeres hotel og har resten af dagen på egen hånd.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 10: Arba Minch


I kører mod Nech Sar Nationalpark, der ligger mellem Lake Abaya og Lake Chamo. Her finder du nogle af Etiopiens endemiske arter som Swaynes røde koantilope, Burchells zebra, den store og lille kudu og Grants gazeller blandt mange andre dyrearter. Ud af parkens 180 fuglearter, vil du med stor sandsynlighed støde ind i sekretærfuglen, hornravne og forskellige underarter af trappefugle.

 

Efter frokosten, der nydes på hotellet, er der planlagt en bådtur på Lake Chamo, hvorfra udsigten til søens mange krokodiller og flodheste kan nydes. Her køler dyrene sig ned i vandet eller soler sig på sandbankerne ved søen.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 11: Arba Minch – Jinka


Om morgenen kører I mod markedsbyen Jinka, og på vejen besøger I Hamer, Tsemai og Ari stammerne og oplever deres traditionelle levemåde og ritualer. Hamer og Tsemai minder til dels om hinanden, og ægteskaber imellem de to stammefolk ses med jævne mellemrum.

 

Hamerne udøver forskellige kropsudsmykningsformer, hvor blandt andet håret dekoreres med farverige perler og lerklumper med strudsefjer. Skamfering er også praktiseret i vid udstrækning. Arrene laves med en kniv eller et barberblad, og der gnides aske i såret for at give en tydeligere markering.

 

Hos Arti stammen er skamfering også praktiseret sammen med kropsmaling, men Arierne er især kendt for at sælge keramik og kvinderne bærer nederdele lavet af bananpalmer. Stammemedlemmerne bærer ofte mange smykker og har mange piercinger i ørerne.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 12: Jinka – Mago Nationalpark


Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med Jinka og køre mod Mago Nationalpark. På vejen besøger I en spændende Mursi landsby, hvor I oplever stammens betagende kultur og levemåde. Her bærer kvinderne lerplader i læberne, mens mændene udsmykker sig med ler på forskellige måder.

 

I overnatter ved campingområdet ved nationalparken.

 

Indkvartering: Camping

 

Dag 13: Mago Nationalpark – Turmi


Efter morgenmaden kører I gennem Mago Nationalpark, hvor I har mulighed for at se parkens dyre- og fugleliv. I ankommer senere til Karo folkets landsby kaldet Dus.

Karo folket dekorerer deres kroppe med kalkmaling, der ofte skal forestille perlehønens plettede fjerdragt. De er eksperter i ansigts- og kropsmaling. Både mænd og kvinder skamferer deres bryst for at udsmykke sig og for at tiltrække det modsatte køn.

Efter besøget kører I tilbage til Turmi for frokost. Om eftermiddagen besøger I en landsby, hvor Hamer stammen bor.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 14: Turmi – Omorate – Turmi


I kører til byen Omorate for at møde Dascenetch folket, hvor I oplever deres spændende kultur og deres fascinerende hytter. Turen går tilbage til Turmi, og rejser I på en mandag, tirsdag eller søndag, har I mulighed for at besøge Turmi markedet.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 15: Turmi – Arba Minch


Om morgenen kører I mod Arbaminch, og på vejen besøger I Konso og Erbore stammerne. Her vil I igen opleve nogle spændende stammefolk, der fortæller om deres hierarkiske samfund, kropsudsmykninger, traditionelle ritualer og generelle levevilkår.

 

Senere på dagen ankommer I til jeres hotel i Arba Minch, hvor aftensmaden nydes.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 16: Arbaminch – Addis Ababa


Det er sidste dag på turen, og I kører mod Addis Ababa og gør nogle få stops på vejen. Blandt andet til byen Debre Zeit, også kendt som Bishoftu. Byen er især kendt for sine 5 kratersøer.

 

I ankommer til lufthavnen senere på dagen, hvor I skal med flyet mod Danmark.

 

 

Historie & kulturrejse i Etiopien


Vaccinationer
Gul feber:      Ikke nødvendigt
Hepatitis:      Kontakt venligst egen læge
Malaria:         Kontakt venligst egen læge
Andet:            Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom.
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum.

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejesforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Kan købes online inden afrejse (USD 50)

 

Transport
Toyota firhjulstrækker eller minivan

 

Afrejse fra

Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK

fra29.995,-

 

 

 

 

Pris

Pris per person i delt dobbeltværelse fra DKK 29.995,-

 

Inkluderet i prisen

Inkluderet

 • Indkvartering i henhold til rejseplanen eller tilsvarende standard. Der er mulighed for at benytte sig af faciliteterne hos Magnolia Hotel den sidste dag.
 • Måltiderne som beskrevet i rejseplanen med halvpension i form af morgenmad og aftensmad.
 • Alt lokal transport inkl. brændstof og kørselstilladelse i en 4x4 Toyata Landcruiser til 2-4 personer, en 12 sæders High Roof Van til 6-8 personer samt en Coaster Bus til mere end 10 personer.
 • Engelsktalende chauffør/guide og lokale guides på de enkelte destinationer
 • Relevante parkgebyrer og betaling til lokale guides
 • Bådtur på Lake Tana & Lake Chamo
 • 1 flaske vand pr. person pr. dag
 

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffør/guide/hotelpersonale
 • Tøjvask
 • VISA
 • Vaccinationer
 • Personlige omkostninger til f.eks. kommunikationsgebyr, vasketøj etc.
 • Andet som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha