Find din rejse til Afrika her:

 

Togo & Benin: Voodooens vugge


8 dage
Med engelsktalende lokalguideVoodooens Vugge 

Kom med på denne vidunderlige grupperejse til Togo og Benin, som ligger langs Guineabugten - begge lande så små og alligevel så fascinerende og rige på kutur. Denne rejseplan tager dig fra Lomé, hovedstaden i Togo, til Atakora bjergkæden, hvor Tamberma og Somba befolkningen bor i små eventyrlige lerslotte. Fra Atakora kører vi tilbage til kysten via Natitingou, Bohicon og Ganvie.

 

Glæd dig til mødet med lokale fetichpræster, healere og orakler. Vi skal overvære en ilddans, indvielsesritualer og ceremonier til ære for forfædrene. Ligeledes skal vi være vidner til adepternes dybe tilstand af trance, som de efter sigende ind imellem opnår ved traditionelle voodooceremonier. Voodoo stammer oprindeligt fra disse lande – denne del af landende, hvor tro altid forbliver autentisk.

 

Togo & Benin: Voodooens vugge


Dag 1: Ankomst i Lomé, Togo


Ved ankomst i Lomé lufthavn bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som vil køre dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Hotel

 

Dag 2: Ilddans


Spis morgenmad på hotellet hvorefter du mødes med de andre rejsedeltagere og guiden, som briefer om rundrejsens forløb.

 

Vores rejse i det magiske hjerte starter ud med et besøg ved et fetich marked i Lomé. Her kan man finde alle ingredienser, der bruges til at udføre voodooofringer. Det er her, at alle adepterne fra den lokale animistiske religion kommer for at købe de nødvendige ting, de skal bruge for at praktisere deres kult.

 

Vi kører nord på og stopper på vejen i Atakpame, en typisk afrikansk landsby bygget i bjergene.Her finder man alle produkter fra den nærliggende skov, som omringer stedet. Gennem de lokales faglærte arbejde på små vævemaskiner producerer mændene i dette område de ikoniske store og farverige klæder kaldet ’Kente’.

 

Vi ankommer i Sokode sent om eftermiddagen, og checker ind på vores hotel.

 

Om aftenen skal vi overvære en ilddans. I hjertet af byen lyser et stort bål ansigterne op på danserne, som begynder at bevæge sig til hektiske trommerytmer. Ilddanserne er i en form for trance, og kaster dem selv ind i de brandvarme gløder, griber dem med deres hænder og putter endda de brændende kul i munden.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension*

 

*Helpension: Morgenmad, frokost, middag

 

Dag 3: Traditionelle høvdinge


Vi forlader Sokode og kører mod Malfakassa-Fazao bjergene.

 

Vi skal møde Bassar folket, der har udviklet- og formået at bevare deres traditionelle jernproducerings-teknikker. De viser os deres gamle lerovne og fortæller om deres fusionsproces. Geologisk empirisk viden og magiske overbevisninger blendes sammen i denne gammeldags måde at producere jern på, og gør denne proces til en næsten alkymistisk oplevelse.

 

I Bassar bliver vi modtaget i den traditionelle høvdings ’palads’, også kaldet ’Rådets Værelse’, som er repræsenteret af en rummelig hytte dækket med et meget højt kegleformet tag.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 4: Lerslotte


Vi mødes med Kabye folket. I nogle landsbyer, som ligger placeret på toppen af bakkerne, laver kvinderne flotte lerpotter mens mændene arbejder med jern og giver det form ved at putte det ind i ilden, før det bliver slået på med en stor tung sten.

 

Når vi ankommer til Kante, krydser et spor Atakora bjergkæden og bringer os til Tamberma folket. Af selvforsvarsmæssige grunde har disse mennesker søgt tilflugt i Atakora i århundreder – et land så svært at komme til, at denne stamme kunne flygte fra enhver form for udestående indflydelse fra især slavehandlere kommende fra Nordafrika. Ifølge specialister ligger deres oprindelse tæt på Dogon folket fra Mali: Sammen med dem deler de en absolut trofasthed til deres egne animistiske traditioner. Beviset ligger i tilstedeværelsen af store feticher af fallisk form ved indgangen til deres hjem. Disse boliger, som er fantastisk smukke, ligner små toetagers slotte. Med tilladelse fra indbyggerne vil vi gå ind i husene og prøve at forstå deres måde at leve på.

 

Lidt mod øst, når vi har krydset Beningrænsen (Nadoba/Bokoumbe) mødes vi med Betammaribe stammen (også kaldet Somba). De lever også i Atakora bjergkæden. Ligesom Tamberma bygger Betammaribe-stammen også smukke lerslotte, men som en direkte modsætning følger denne stamme en serie meget tankevækkende indvielsesritualer.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 5: Fetichpræsternes bjerge


I dag skal vi på en dejlig vandretur, hvor vi skal opleve Taneka landsbyer, der ligger på et bjerg af samme navn. Disse landsbyer består af runde huse med kegleformede tage, der i toppen er beskyttede af terrakottapotter. Den øverste del af byen er beboet af unge indviede samt af fetichpræster, hvis eneste beklædningsgenstand er gedeskind. Denne etniske gruppe har boet på dette arkæologiske sted i århundreder. De første indbyggere fra Kaby-oprindelsen flyttede op i bjergene under det 9. århundrede e. Kr. Siden da har andre befolkningsgrupper sluttet sig til dem. Hver gruppe har bevaret deres egne indvielsesritualer, men på samme tid har de også dannet nogle fælles religiøse og politiske institutioner.

 

Senere kører vi mod syd, hvor vi skal besøge Savalou helligdommen, der præsenterer et vigtigt sted for animistisk pilgrimsfærd.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 6: Royale Paladser


Dassa er sæde for et gammelt kongerige opført af Olofin i 1385. Byen rummer nogle steder, der bliver betragtet for værende beviser for det langvarige dynasti. En vandretur gennem bakkerne tager os til et helligt sted, hvor konger førhen blev begravede og som stadig i dag bliver beskyttede af mange voodoofigurer.

 

Når vi ankommer til Abomey, skal vi besøge det Royale Palads i Abomey hvis vægge er dekorerede med symboler, der repræsenterer de forhenværende konger i Dahomey kongeriget. Paladset fungerer nu som et museum, hvor levnende fra de gamle konger bliver bevarede.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 7: Ouidah


Få kilometer nord for Cotonou strækker der sig et stort søområde, hvor man finder byen Ganvié – den største og smukkeste afrikanske landsby på stolper. Vi når til Ganvié i en motoriseret træbåd. Indbyggerne i Ganvié, som stammer fra Tofinous etniske gruppe, bygger deres huse på tykke stolper og dækker tagene med et tykt lag strå. Fiskeri er hovedaktiviteten blandt Tofinou gruppen, som takket være den fjerntliggende beliggenhed har formået at bevare deres traditioner såvel som deres originale husbygningsmetoder.

 

I Ouidah besøger vi Pytontemplet, hvor slangerne bliver tilbedte som voodoo feticher, der beskytter hele byen; portugisernes fort, der i dag fungerer som et museum om slavehandel; og vejen til ’The point of no return’ - vejen som uheldige fanger førhen gik ad før de gik ombord for at blive sejlet til ’New World’.

 

Sent om eftermiddagen ankommer vi til Grand-Popos strande.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 8: I hjertet af voodooland


Vi krydser den togolesiske grænse (Save Kodji / Hilla Kodji).

 

Langs Togos og Benins kyster er voodoo en religion, der er blevet videregivet af forfædre og stadig den dag i dag jævnligt praktiseres. Vi skal dybt ind i bushen for at opleve denne tro til fulde. I hjertet af en landsby skal vi overvære en voodooceremoni. Til de hektiske rytmer fra sang og trommer kan man til tider opleve nogle af voodoodanserne gå i dyb trance, når de efter sigende bliver ’overtaget’ af en voodooånd. Den lille landsby er som omringet af en magisk atmosfære, mens vi overvære den mindeværdige ceremoni.

 

Vi ankommer til Lomé, hvor der er tid til afslapning på stranden eller en sidste shoppetur.

 

Der vil være ledige værelser, hvor man kan friske sig op inden afgang til lufthavnen kl. 18.00. Det er tid til at tage flyveren hjem til Danmark pakket med gode minder om en oplevelsesrig rundrejse i Togo og Benin. En rejse, du aldrig glemmer.

 

Indkvartering: Dagsværelser

 

Togo & Benin: Voodooens vugge


Rejsen skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejsedatoer 2023

Kontakt os for forespørgsel

 

Særlig Information 

 

VISA:
Togo:     1 x VISA påkrævet
Benin:   1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til de pågældende landende, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer:
Gul Feber: Obligatorisk
Malaria:     Venligst konsulter egen læge
Andet:        Venligst konsulter egen læge

 

Få 10 % på dine vaccinationer
Når du køber en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer:
Rejseforsikringer:                Anbefales for lægehjælp og evakuering i tilfælde af nødsituation
Afbestillingsforsikring:        Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejesforsikring

 

Afrejse fra :
Aalborg / Billund / København

 

Transport:
Micro/minibus eller firhjulstrækker

 

I øvrigt 

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan nogle dele modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

 

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

 

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

Togo & Benin: Voodooens vugge


fra27.995,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 27.995 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly Aalborg / Lomé - retur

Erfaren engelsktalende lokal guide, chauffør, kok

Transfer

Transport i minivan, minibus og/eller firhjulstrækker

Indkvartering på dobbeltværelser

Relevante parkgebyr

Måltider i henhold til program

Mineralvand under udflugter

 

Ikke inkluderet i prisen

Visa

Måltider som ikke er nævnt i program

Drikkevarer

Drikkepenge til chauffør, guide, kok, hotelpersonale

Eventuelle gebyr til personlige fotos/film

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Personlige omkostninger til telefonopkald, vasketøj etc.

Andet som ikke er specificeret i program

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot