Find din rejse til Afrika her:

 

Grupperejse: Kilimanjaro m. dansk rejseleder


10 dage
Med rejseleder og personlig træner Jesper Thomsen


Afrejsedatoer:           

12. juni - 22. juni 2019*

 

*Rejsedatoer kan ændres mod et gebyr, hvis du ønsker at kombinere rejsen med safari, strandferie eller andre aktiviteter. Kontakt os for et skræddersyet tilbud

 

Flyselskab:      KLM

 

Afrejse fra:      Aalborg (Billund eller Kastrup mod ekstra gebyr)

 

Har du en drøm om at besejre Kilimanjaro, udfordre dig selv, komme i form eller måske noget helt andet? På denne grupperejse får du mulighed for at realisere dine drømme, når du, sammen med rejseleder og personlig træner Jesper Thomsen, skal bestige det majestætiske bjerg med det fælles mål at nå til toppen af Afrika – Uhuru Peak i 5895 meters højde. Vi skal bestige Kilimanjaro ad Machame-ruten, som er et syv dages trek. Der er indlagt en ekstra akklimatiseringsdag, som vil give os det bedste udgangspunkt for at nå vores mål, og ikke mindst nyde turen til fulde. Du kan se frem til et utroligt naturskønt trek langs en af de smukkeste ruter til den berømte top.

 

Jesper har besteget Kilimanjaro flere gange, og han brænder for at hjælpe andre med at nå deres mål. Den enestående følelse af at nå Uhuru Peak, og betragte solen stå op over de champagnefarvede savanner under dig er usammenlignelig. I kraft af sine tidligere bestigninger af Kilimanjaro, og med en professionel baggrund som personlig træner på eliteniveau, er Jesper den helt rette sparringspartner til en rejse som denne.

 

 

 

Er du interesseret?

Vi afholder løbende rejseforedrag om vores rejser til Kilimanjaro du kan se mere her

 

Kom og hør Jesper fortælle mere om Kilimanjaro samt de udfordringer og oplevelser bjerget byder på. Det er naturligvis ganske uforpligtende at deltage i rejsefordragende, men hvis du er frisk på udfordringen, kan forberedelserne begynde allerede nu.

 

Læs mere og tilmeld dig foredraget

Rejsefordrag om Kilimanjaro

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Rickshaw Tours & Travel

 

Grupperejse: Kilimanjaro m. dansk rejseleder


Dag 1: Ankomst til Kilimanjaro


Ved ankomst i Kilimanjaro Airport om aftenen bliver vi modtaget af en repræsentant fra vores Rickshaw kontor i Arusha, som vil køre os til vores lodge i byen. Lodgen danner en hyggelig ramme omkring vores forberedelser.

 

Indkvartering: Milimani Lodge (eller tilsvarende) inkl. morgenmad

 

Dag 2: Walking Safari og briefing i Arusha


Vi starter dagen med et godt morgenmåltid. Herefter bliver vi hentet ved hotellet klokken 9.00 og kørt ud til Arusha National Park, der ligger i smukke omgivelser for foden af Mount Meru. Her kan I glæde jer til synet af parkens utrolige flora og fauna samt walking safari på savannen, hvor vi får mulighed for at opleve det vilde dyreliv helt tæt på. Her er ingen løver eller andre rovdyr, men bøfler, vandbukke, majestætiske giraffer, vortesvin, charmerende zebraer og frække bavianer kan ses året rundt sammen med forskellige fuglearter. Kun få nationalparker i Tanzania tilbyder denne unikke mulighed for at opleve en vandresafari. Faktisk er Arusha Nationalpark en af de mest forskelligartede parker i Tanzanias nordlige safari kredsløb, og walking safari er tilladt her så længe man er i selskab af en væbnet ranger for beskyttelse. I hele parken er der mange muligheder for at opleve den naturlige verden i sit helt eget tempo, og for at se de forskellige afrikanske dyr i deres naturlige miljø. Det er tid til at absorbere omgivelsernes ro, mens I nyder den smukke baggrundskulisse, der prydes af Kilimanjaro mod den blå himmel. En vis spænding begynder nok at kunne anes i kroppen nu. I morgen er det jer, der begynder turen op mod toppen.

 

Den medbragte frokost nydes i det fri. Efter en oplevelsesrig dag tager vi tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen, og her samles gruppen og rejseleder Jesper samt vores lokale guide. Vi vil kort gennemgå vores udstyr en sidste gang, samt briefe alle om det forestående trek den næste dag. Aftenen bruges med afslapning og hygge i de afrikanske omgivelser, så alle er friske og udhvilede til det forestående trek.

 

Indkvartering: Milimani Lodge (eller tilsvarende) inkl. morgenmad

 

Dag 3: Machame Gate - Machame Camp


Vi bliver hentet ved vores hotel og kørt til Machame Gate som er udgangspunktet for vores trek. Her hilser vi på vores erfarne bjergbestignings-team, som i samarbejde med vores lokale guider vil sørge for et højt kvalitetsniveau, mens vi er på bjerget. Teamet består af portere til at bære vores tasker, kokke, der sørger for ”brændstof” til vores trek og selvfølgelig vores to guider.

 

Indregistrering for at opnå tilladelse til at gå op på bjerget vil tage omkring en time.

 

Vi påbegynder vores første etape af opstigningen, som tager os igennem et bjergrigt skovklædt landskab op til Machame base camp, som ligger i 2.835 meters højde. Dagens trek på ca. 11 kilometer varer normalt 5-7 timer.

 

Vores kokke og bærer går i forvejen således, at vores lejr står klar ved ankomsten.

 

Overnating: Telte i Machame camp

 

Dag 4: Machame Camp - Shira Camp


Vores vandredage starter hver morgen med et solidt morgenmåltid, for at vi har brændstof til at gå de mange timer hver dag. Det arbejdsomme mandskab pakker vores telte og tasker sammen, og er højst sandsynligt på farten inden vi selv for at nå til den næste camp.

 

Sammen med vores guider går vi videre gennem det sidste stykke af regnskoven, men snart varer det ikke længe før vi når til udkanten af skoven og der åbner sig et goldt og stenet terræn. Samtidig vil en smuk udsigt til Kilimanjaro åbenbare sig.

 

Vi følger den stejle højderyg tværs over hedeområder til Picnic Rock og Shira-plateauet til Shira base camp, som ligger i 3.850 meters højde. Dagens trek på ca. 5,2 kilometer tilbagelægger vi på 5-7 timer.

 

Overnatning: Telte i Shira camp.

 

Dag 5: Shira Camp – Lava Tower - Barranco Camp


I dag skal vi op at mærke den tynde luft i 4.000 meters højde, hvorefter vi vandrer ned i næsten samme højdeniveau som Shira Camp for at overnatte. Dette er en vigtig del af vores akklimatiserings-proces. Under hele turen har vi fået venlige påmindelser om at ”pole-pole” – gå langsomt på Swahili. På trekket i dag vil vi kunne mærke, at vi må gå endnu langsommere pga. den tynde luft. Fordelen ved det langsomme tempo er, at vi har god tid til at nyde naturen og udsigten omkring os, mens vi vandrer.

 

Vegetationen på dagens rute er meget sparsom. Efterhånden som vi kommer op i de tynde luftlag befinder vi os i en slags bart månelandskab, hvor man vil kunne se sorte lavablokke spredt rundt omkring i hele terrænet.

 

Frokosten bliver indtaget ved Arrow Gletcheren i ca. 4.500 meters højde. Herefter har vi en kort vandretur de sidste hundrede meter op til ’Lava Tower’, som ligger i knapt 4.600 meters højde. Herefter går turen ned ad resten af dagen, indtil vi når Barranco Camp i 3.950 meters højde. Denne camp ligger i øvrigt med en flot udsigt over den isede Western Breach.

 

Overnatning: Telte i Barranco camp.

 

Dag 6: Barranco - Karanga Camp


Dagen i dag byder på nogle af de mest varierede terræner og landskaber, som vi har oplevet på hele turen. Vi krydser dalåbningen til Great Barranco dalen og vandrer op langs Barranco Wall til Karanga floden – som i øvrigt er det det sidste vandpunkt på denne rute. Fra toppen af Barranco Wall åbner sig en fantastisk udsigt ned til Karanga Camp og over os ser vi de højereliggende gletchere ved Kibo, en af Kilimanjaros lavere tinder.

 

Vores portere vil her samle vand til resten af turen. Vi befinder os nu i et alpint- og nærmest ørken-agtigt landskab. Heroppe er der sparsom eller slet ingen vegetation. Dagens trek er på ca 6,6 kilometer og vi forventer at være fremme omkring middagstid.

 

Eftermiddagen kan eventuelt benyttes til en ekstra akklimatiserings-tur.

 

Overnatning: Telte i Karanga camp

 

Dag 7: Karanga Camp - Barafu Camp


Efter morgenmaden fortsætter vi med at vandre gennem det alpine ørkenområde. Et goldt og bart terræn og vi vil kunne mærke temperaturen falde markant. Vi vandrer mod Barafu camp, som ligger på en smal højderyg, hvor der intet ly er for vinden. Til gengæld vil man kunne nyde en smuk udsigt til Kibo- og Mawenzis toppe.

 

Ved ankomsten til Barafu camp bruger vi tiden på at lære lejren at kende, inden det bliver mørkt, så vi undgår eventuelle uheldige skader senere.

 

Vi spiser tidlig aftensmad og går herefter i seng, for at hvile og lade op til nattens vandring det sidste stykke op til Kilimanjaros top.

 

Overnatning: Barafu Camp

 

Dag 8: Uhuru Peak – Barafu Camp – Mweka camp


Efter kun få timers søvn bliver vi vækket, for at påbegynde den sidste store opstigning – samt turens højdepunkt. Omkring midnat begynder den store vandring i nattens mulm og mørke, op ad Kilimanjaros sidste strækning. Det er en hård strækning og derfor er det vigtigt at vi har en positiv tankegang, for at kunne nå det sidste stykke.

 

Kl. ca. 5.00 når vi til Stella Point i 5.685 meters højde – forhåbentlig tids nok til at nå at se solen stå op over Afrikas endeløse sletter. Vi skåler i varme drikke med de andre deltagere, inden vi fortsætter det sidste stykke mod Uhuru Peak i 5.895 meters højde. Trætheden melder sig, men alle vores anstrengelser belønnes med en helt fantastisk udsigt til blå isgletchere og den smukke flade savanne under os. Vi befinder os nu i højalpine omgivelser, hvor der kan være ned til minus 25 grader – samtidig er vi kun et stenkast fra Ækvator.

 

Der tages billeder som bevis på at vi har været på Kilimanjaros smukke sneklædte top. Herefter fortsætter vandringen ned til Barafu camp en vandring på ca. 4 timer. I campen tager vi os en kort lur (hvis tiden tillader det) og står op til varm frokost, inden nedstigningen fortsætter til Mweka Camp i 3.100 meters højde.

 

Overnatning: Telte i Mweka Camp

 

Dag 9: Mweka Park Gate


Efter en god nats søvn og morgenmad, fortsætter vi sidste nedstigning gennem den smukke skov og til parkindgangen ved Mweka Wildlife College - cirka 3 til 4 timers vandring. Her vil alle som har nået Stella Point og Uhuru Peak få udleveret certifikater og bevis på, at de har besteget verdens højeste fritstående bjerg. Derefter tager vi en festlig afsked med vores guider, portere og kokke. Vi mødes herefter med vores chauffør, som kører os til vores hotel i Moshi, hvor vi kan tage os et tiltrængt bad og spise en velfortjent frokost.

 

Vi brug resten af dagen som vi har lyst inden det er tid til at gå til ro.

 

Indkvartering: Weru Weru inkl. morgenmad

 

Dag 10: Hjemrejse


På sidste dagen af vores eventyr vågner vi op, muligvis med en vis udmattelse i vores kroppe endnu. Vi spiser morgenmad på lodgen, hvorefter vi bliver hentet af vores chauffør som kører os til lufthavnen, hvor vi tager flyet hjem til Danmark. Pakket med gode minder om en særlig rejse til Tanzania og Kilimanjaro.

 

Dag 11: Hjemkomst


Vi lander i lufthavnen i henhold til vores flyselskab.

 

Grupperejse: Kilimanjaro m. dansk rejseleder


Afrejse fra
Aalborg 12.06.2019 (eller anden lufthavn mod gebyr)

 

Ankomst / retur
Kilimanjaro International Airport, Tanzania

 

Vaccinationer

Gul Feber:           Ikke nødvendig
Hepatitis A:        Kontakt venligst egen læge
Malaria:              Kontakt venligst egen læge
Andet:                 Kontakt venligst egen læge


Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer
Rejseforsikring:                Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:    Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

 

Visum
1 x VISA påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50)

 

Transport
Firehjulstrækker eller minivan

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

Grupperejse: Kilimanjaro m. dansk rejseleder


fra24.995,-

 

 

 

 

Pris

Pris pr. person i delt dobbeltværrelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly Danmark / Tanzania / retur
 • Walking safari i Arusha National Park
 • Trekking 7 dage / 6 nætter
 • Leje af campingudstyr: Telt og liggeunderlag
 • Ekstra akklimatiseringsdag
 • Relevante parkgebyrer
 • 3 daglige måltider på Kilimanjaro / varme drikke
 • Entré for bjergbestigningsteam
 • Måltider til bjergbestigningsteam
 • 2 overnatninger inden bestigning på Milimani Lodge med morgenmad
 • 1 overnatning efter bestigning på Weru Weru i Moshi med morgenmad
 • Transfer

 

Andet:

*Rejsedatoerne kan ændres mod et gebyr, hvis du ønsker at kombinere rejsen med safari, strandferie eller andre aktiviteter. Kontakt os for et skræddersyet tilbud

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkepenge til guide / kok / portere
 • Leje af trekkingudstyr, sovepose etc.
 • Personlige udgifter til kommunikationsgebyr, vasketøj etc.
 • Forsikringer
 • Visa (USD 50)
 • Vaccinationer

 

KONTAKT OS