Find din rejse til Afrika her:

 

Ghana: Det gamle Afrika


12 dage
Med engelsktalende lokalguide


 

 

Kom med på dette 12 dages eventyr, som har en ånd af ’ekspedition’. Rejsen tager os til hjertet af Vestafrika igennem Ghana, et land så utroligt rigt på traditioner og stigende modernitet.

 

Du kan se frem til et væld af oplevelser som f.eks. vandretur ind i en majestætisk skov, hvor det vrimler med ’hellige aber’, de mest fantastiske vandfald i området, kaldet Wli, hvor vandet falder 60-80 meter samt besøg på kaffe- og teplantager på den nordlige savanne. Et besøg som også er hele rejsen værd, er mødet med udstødte lokale, som nu anses som hekse. Vi skal møde dem i deres ’hekselandsby’ og høre om grundene til deres udstødelse af deres familier og oprindelige landsbyer. Glæd dig også til besøget hos Gurunsi befolkningen, som lever i farverige dekorerede huse.

 

Denne rejse er perfekt for de, som har en særlig kærlighed for det tidløse Afrika og smukke farverige markeder, som frigiver vidunderlige dufte af krydderier. Det er ligeledes en perfekt rejse for dig, som beundrer de hektiske men delikate rytmer og trin fra dansere eller dig, som forbløffes over overfloden af guld til de traditionelle Ashanti ceremonier. Eller igen for dem, som bliver rørt over slavehandlerslottene, og for alle os som gerne vil stille vores uendelige nysgerrighed ved et møde med heksene, efter at vi har krydset den charmerende Volta region. Selv hekse har venlige øjne.

 

Ghana: Det gamle Afrika


Dag 1: Ankomst i Accra


Ved ankomst i Accra lufthavn vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Hotel

 

Dag 2: Afrikanske Metropoler


Spis morgenmad på hotellet. Her efter mødes du med de øvrige rejsedeltagere på turen og vores lokale guide, som briefer om rundrejsens forløb.

 

Accra, Ghanas pulserende hovedstad, er en interessant by der på trods af en hurtig udvikling har bevaret sin egen identitet, der reflekteres i både moderne og gamle områder, hvor traditionelle aktiviteter fortsat lever i bedste velgående.

 

I det luksuriøse administrative kvarter finder man elegante villaer bygget i første halvdel af det 19. århundrede. En tid hvor Ghana var en af de mest blomstrende kolonier i Vestafrika.

 

Vi besøger et værksted, hvor der laves fantasikister, der har form som både frugter, fisk, fly, dyr – ja faktisk er det kun den ’kommende beboers’ fantasi, der sætter grænsen for hvor fantasifuld sådan en kiste kan se ud.

 

Museet er i særdeleshed interessant, da det blev grundlagt med det formål, at bevare afrikansk kunst, og ligeledes for at promovere produktionen af moderne kunst.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension*

 

*Helpension: Morgenmad, frokost, middag

 

Dag 3: Slaveslotte


Efter morgenmaden skal vi besøge Elmina Slottet, som er den ældste europæiske bygning i Afrika opført af portugiserne i det 15. århundrede. På forskellige tidspunkter er slottet blevet brugt som varehus til handel med guld, elfenben og til sidst slaver. Slottet, vi besøger i dag, er resultatet af successive forlængelsesarbejder og anerkendes som et UNESCO verdensarvssted. Udenfor slottet finder vi en vidunderlig fiskerby med masser af store farverige fiskerbåde - hver dag bliver disse kanoer styret af dygtige fiskere på tværs af stærke havbølger og strømme. Her kæmper de for at tjene til livet.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 4: Ashanti


Vi ankommer i Kumasi om formiddagen, den historiske og åndelige hovedstad i det gamle Ashanti Kingdom. Ashanti-folkene var en af ​​de mest magtfulde nationer i Afrika indtil slutningen af ​​19. århundrede, da briterne annekterede Ashanti landet til deres Guldkyst-koloni. Den hyldest der i dag gives til Asantehene (kongen), er det bedste bevis på deres tidligere pragt og styrke. Med næsten en million indbyggere er Kumasi en sprudlende by med et fantastisk centralt marked,  faktisk et af ​​de største i Afrika. Hver type Ashanti håndværk (lædervarer, keramik, kente klæder) findes her sammen med stort set alle former for tropisk frugt og grøntsager.

Om eftermiddagen deltager vi, hvis muligt, i en traditionel Ashanti-begravelse, hvor de sørgende bærer smukke røde og sorte togaer. Nok kalder vi det 'begravelse', men i virkeligheden er der tale om en festlig fejring: den afdøde er faktisk troet stadig at være til stede hos sin familie og ved denne ceremoni bliver han / hun en forfader. Slægtninge og venner samles, socialiserer og fejrer den afdødes minde. Høvdingen ankommer omringet af sit hof under skyggen af ​​store paraplyer, mens trommer giver rytme til dansere, hvis indviklede bevægelser er yderst symbolske.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 5: Gyldne Kongeriger


På en søndag formiddag vågner Kumasi langsomt op og byens gader, som ikke er for travle, bliver forvandlet til en charmerende og interessant scene for enhver nysgerrig rejsende.

Vi besøger også Det Kongelige Palads Museum, der er vært for en unik samling guldsmykker, som bæres af Ashanti-domstolen. Senere tager vi videre til nogle nærliggende landsbyer, hvor indbyggerne har specialiseret sig i at væve de traditionelle Kente-klæder.

 

Akwasidae Festival: Ifølge Ashanti-kalenderen er visse dage hvert år afsat til en meget speciel fest på Det Kongelige Slot i Kumasi. Under denne fejring sidder kongen under en spektakulær farverig paraply prydet i livlige klæder og massive århundreder gamle smykker. Han er omgivet af Ashantis ældste samt rådgivere. Foran kongen er der dannet en smal passage af dignitarier, der repræsenterer alle roller og magtpositioner inden for kongeriget: sværd- og knivbærere, væbnede vagter, bærere af smukke strudsefjer for blot at nævne nogle få. Ceremonien består herefter af en procession af kongelige advokater, der bringer gaver, fortællere, der reciterer Ashanti Kongernes historie, trommeslagere og trompeterer, der spiller på horn lavet af elfenben. Dansere klædte i levende røde kostumer udfører en erotisk dans. Vi vil være vidner til- og opleve den fantastiske pragt og stemningen i en af ​​de sidste store afrikanske monarker af skovene.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 6: Fjerntliggende moskéer


Vi starter vores rejse nordpå og efterlader den tørre savanne for at komme ind i det livligere og mere farvede skovlandskab. Vores støvede vej følger sporene på den tidligere karavane, der førhen forbandt de vigtigste handelscentre for de sudanesiske kongeriger som Djenné eller Timbuktu til Kumasi-regionen, som var meget vigtige for guldminedrift og fremstilling af cola nødder.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 7: Befæstede landsbyer


Lobi befolkningen bor i omgivelserne af Wa, isoleret i lerhuse som er beskyttede af en høj mur uden adgang og lavet af et rektangulært kornkammer omgivet af forskellige rum og en kostald.

I Lobi-samfundet repræsenterer høvdingen af familien den eneste myndighed. Han har ansvaret for alt og alle, og er ansvarlig for ofringer og organiseringen af markarbejde.

Lobi-folkene er ligeledes talentfulde kunstnere. De små statuer, de laver, bruges som åndelig beskyttelse og anses for værende meget prestigefyldte i mange afrikanske kunstsamlinger. Lobien udmærker sig også i musik, og man kan finde gode balafonspillere blandt dem.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 8: Afrikanske freskoer


Vi kørerafsted for om eftermiddagen at mødes med Gurunsi stammen, der bor i fjerntliggende befæstede bygninger, som er smukt dekorerede med sorte, røde og hvide afrikanske freskoer. Deres samfund er organiseret omkring køn: mænd er ansvarlige for konstruktioner, mens kvinder tager sig af malerarbejde og dekoration ved hjælp af naturlige farver på en okra baggrund. Mænd bygger huse ved at sætte forskellige lag ler på støttestøtter og buer, vægge og terrasser bliver herefter gjort vandtætte ved at sprede en blanding lavet af zebu-møg. Det er på dette tidspunkt, at kvinder overtager og maler utroligt smukke og indviklede freskoer.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 9:  Orakler


Vi tager på en charmerende vandretur, hvor vi skal opleve det hellige bjerg. Dette særlige sted har adskillige tinder, der består af kæmpestore sten, der er stablet på uvirkelig vis. Lokale folk anser disse ruiner som værende hjem til forhenværende guder. Oraklets grotte ligger inde i en dyb sprække højt oppe på bjerget. Det er et pilgrimssted, men du kan kun komme her til hvis du er i følgeskab med en af adepterne, som kommer her for at praktisere deres ritualer og udføre ofringer.

 

Talensi befolkningen bor på dette bjerg, hvor de alle danner en klan. De bor i typiske befæstede huse lavet af ler og træ, hvor en gruppe på helt op til 60 personer kan bo sammen. Huset ligner en labyrint og er udelukkende tilgængeligt gennem et unikt indgangsparti. Gange, små trapper, tildækkede korridorer, æggeformede rum og flere terrasser udgør en harmonisk helhed.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 10: Hekse


Vi mødes med en meget stor gruppe af såkaldte hekse. Heksene er mennesker, som af den ene eller anden grund er blev forvist fra deres landsbyer fordi de er blevet kendt skyldige i forfærdelige begivenheder. Dette kunne f.eks. være en teenagers død, en mystisk sygdom eller en dårlig høst. Nu bor de sammen på dette bestemte sted. Vi vil tale med dem om deres liv og om den særlige helligdom, der beskytter dem, og 'renser' deres ånd fra dårlig vilje. Deres varme velkomst står i stærk kontrast til omfanget af de beskyldninger, der tvang dem til at komme her.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension


Dag 11: Vandfald


 

Volta Regionen: fra savanne til tropisk skov. Vi skal besøge kaffe- og kakaoplantager i en frodig region. Vi gør holdt i små landsbyer beboet af venlige befolkninger, som er glade for at byde de sjældne besøgende velkommen.

Vi skal opleve de smukke Wli Vandfald, der ligger på grænsen til Togo. Her falder vandet fra en højde på 60-80 meter.

 

Dag 12: Voodoo


I dag deltager vi i en Voodoo-ceremoni: Trommernes frenetiske rytme og adepternes nynnen hjælper efter sigende med at tilkalde voodooånden, som herefter tager plads i nogle af danserne. De falder i dyb trance: øjne ruller i deres hoveder, de laver grimasser, går i krampe og bliver ufølsomme overfor ild eller smerte. I denne lille landsby, omgivet af ceremonienes magiske atmosfære, vil vi endelig forstå hvad folk mener, når de siger: "I jeres kirker beder I til Gud; i voodoo helligdommen bliver vi Gud! "

Voodoo er en religion, der er blevet overført af forfædrene og praktiseres stadig den dag i dag.

Om eftermiddagen kører til Accra. Der vil være værelser til rådighed, så man har mulighed for at friske sig op inden den sidste transfer til lufthavnen.

 

Ghana: Det gamle Afrika


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2020
Ingen fastlagte rejsedatoer endnu

 

Særlig Information

 

Visa

1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

 

Vaccinationer

Gul feber: Obligatorisk

Malaria:    Forebyggelse mod malaria anbefales

Andet:       Konsultér egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold og hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsiking:      Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Transport

Minibus og / eller 4x4

 

 

Afrejse fra

Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

 

Ghana: Det gamle Afrika


fra22.295,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 22.295 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur

Transfer

Alle besøg i henhold til rejseplan

Mineralvand under udflugter

Alle måltider fra dag 2 t.o.m morgenmad dag 12

Erfaren engelsktalende lokalguide, chauffør, kok

Transport i minivan, minibus og/eller firhjulstrækker

 

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Visa

Vaccinationer

Drikkevarer

Drikkepenge til guide, chauffør, kok og hotelpersonale

Eventuelle gebyr til personlige fotos/film

Andet som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS