Find din rejse til Afrika her:

 

Voodoo og traditioner i Ghana, Togo & Benin


12 dage
Med engelsktalende guide


 

 

Denne grupperejse til Ghana, Togo og Benin byder på 12 dage hvor du til fulde kan opleve disse tre fantastiske lande, som er blandt de mest velstillede og interessante i Vestafrika. I nord møder vi befolkningsgrupper, der stadig den dag i dag er ukendte for omverdenen. Længere mod syd er der mulighed for at finde beviser fra kolonitiden, magiske voodoofejringer og det rige Ashanti kongerige, hvor vi, hvis det er muligt, skal deltage i den store traditionelle festival Akwasidae.

 

Unikke traditionelle kulturer, verdenskendt musik og kunst, særdeles farverige festivaler og maskedanse er nogle af perlerne i det tribale Vestafrika. Vores fantastiske kulturelle odyssé tager os til de mest fjerntliggende steder i Ghana, Togo & Benin, hvor vi skal opleve gamle stammeverdener, som har en tro på, at de bliver guidet af ældgamle ånder. Vi tager på opdagelse på den forhenværende slavekyst med sine uforglemmelige europæiske forter, før vi kommer til det gyldne Ashanti Kongerige i Kumasi. Som vi kører over savannerne i det nordlige Ghana, Togo og Benin møder vi Dagomba befolkningen. Vi skal besøge en hekselandsby og opleve Tamberma folkegruppen og deres eventyrlige lerslotte, som er spektakulære eksempler på en unik afrikansk arkitekturstil. Langs kysten, i hjertet af voodooland, skal vi besøge praktikere, overvære trancedanse og lære omkring den store indflydelse som voodooånder stadig har på deres folk.

 

Voodoo og traditioner i Ghana, Togo & Benin


Dag 1: Ankomst i Lomé


Ved ankomst i Lomé om aftenen, bliver I modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som kører jer til jeres hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Hotel, inkl. morgenmad


Dag 2: Fetich Marked


Lomé, Togos hovedstad kan siges at være et krydsningspunkt for folk, handel og kultur. Her skal vi skal besøge det lokale marked og kolonibygningerne i det administrative kvarter, hvor den forhenværende kolonitid stadig føles meget tilstedeværende. Vi skal også besøge fetichmarkedet, hvor man kan finde et eklektisk sortiment af næsten alle nødvendige ingredienser til kærlighedsdrikke eller magiske sammenblandinger.

 

Senere bevæger vi os ind i landet, og træder direkte ind i Voodooverdenen, hvor vi skal møde traditionelle healere, som behandler deres patienter ved at kombinere voodoo ritualer med deres dybe viden om forfædrenes urter. Behandlingerne menes at være effektive for næsten alle slags sygdomme.

 

Indkvartering: Hotel, inkl. helpension

 

Dag 3: Voodooceremoni


Hvert år d. 10. januar findes der i Benin en national fejringsdag, hvor den traditionelle religion og kulten, der associeres med religionen hyldes. Ouidah er i særdeleshed en by, hvor snesevis af voodooceremonier afholdes, og hvor tusindvis af adepter, traditionelle høvdinge og fetichpræster tilkaldes.

 

I dag nyder Ouidah også godt af den afro-portugisiske arkitektur samt Pytontemplet, der ligger med facade mod den katolske katedral. Vi slutter byrundturen af med at følge ’slavevejen’ til stranden og ’The point of no return’, hvor de uheldige slaver førhen gik ombord på skibene.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 4: Afrikanske kongeriger


Vi krydser Lake Nokwe med en motoriseret båd for at nå til Ganvie, den største og smukkeste afrikanske landsby på stolper. De ca. 25.000 indbyggere, som har oprindelse fra Tofinous etniske gruppe, bygger deres huse på teakstolper og dækker tagene med et tykt lag blade. Landsbyen har formået at bevare sine traditioner og miljøer på trods af en lang menneskelig tilstedeværelse i et lukket område. Livet folder sig hver dag ud i kanoer, som mænd, kvinder og børn med lethed styrer med farverige årer.

 

Med fødderne på fast grund igen kører vi til Abomey, hvor vi skal besøge det Kongelige Palads. Paladsets vægge er dekorerede med basrelieffer, der repræsenterer symboler fra de forhenværende Dahomey konger. Nu, fungerende som et museum og på UNESCOs liste over Verdenskulturarv, udstiller paladset genstande der tilhørte de forhenværende konger: troner, altre, statuer, kostumer og våben.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 5: Fetichbjerge


Vi gør holdt ved Dankoli Fetich, som er et vigtigt sted for voodookulturen: Tusindvis af små spyd er stukket i feticherne som vidnesbyrd om de utallige bønner om en god høst, et lykkeligt bryllup, en let fødsel, succes i skolen osv. Om eftermiddagen skal vi opleve de gamle Taneka landsbyer, der ligger på et bjerg af samme navn. Landsbyerne består af runde huse med kegleformede tage, der i toppen er beskyttede af terrakotta potter. Den øverste del af landsbyen er beboet af unge indviede og af fetichpræster klædte i gedeskind.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 6: Ilddans


Vi ankommer til landet beboet af Somba og Tamberma, som bor i befæstede boliger. Boligerne har form som middelalderlige slotte, og er nogle af de smukkeste eksempler på gammelt afrikansk arkitektur. Stammernes stærke traditioner og overbevisninger bliver bevist ved tilstedeværelsen af store helligdomme af fallisk form, som står ved indgangen til deres hjem. Med indbyggernes tilladelse skal vi opleve sådan en bolig indvendigt og få et indblik i deres levemåder.

 

Om aftenen skal vi overvære en ilddans. I midten af en lille landsby tændes et stort bål, og lyser deltagernes ansigter op. De danser til de hypnotiske trommerytmer, springer ind i de brandvarme gløder og samler de brændende kul op og passerer dem over deres kroppe.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 7: Regnskov


Vi stopper i Atakpame, en typisk afrikansk by bygget i bjerge, hvor alle produkter fra de nærliggende skove kan findes. Gennem deres faglærte arbejde på små vævemaskiner, producerer regionens mænd de ikoniske store, farverige klæder kaldet ’Kente’.

 

Fra Atakpame kører vi videre til de tropiske skove, der omringer Kpalimé, en by med en rig kolonifortid, og som nu fungerer som et vigtigt handelscenter. Vi besøger markedet og kunstcenteret.

 

Om aftenen går vi en tur i skoven, hvor vi skal opleve den mystiske verden i en tropisk skov i mørket samt opleve de majestætiske tropiske træer og lydene til tam-tam’er og ekkoerne fra de vilde dyr. Under ledsagelse fra en lokal entomologist lærer vi om sommerfugle og insekter.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 8: Glasperler


Tafi Atmobes abefristed blev grundlagt for at beskytte samfundet af hellige aber, som lever i skoven. Vi skal på en skøn gåtur i skoven, ledet af en lokal guide for at opleve de fantastiske flokke af Mona- og Colobusaber.

 

Kroboområdet er verdensberømt for sine perler. Her bliver de produceret og brugt til kulte og æstetiske formål. Vi besøger en fabrik, der har specialiseret sig i produktionen af perler og vi skal følge processen i at lave en sådan perle.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 9: Ashanti


Kumasi er den historiske og spirituelle hovedstad i det gamle Ashanti kongerige. Den hyldest der i dag gives til Ashantene, som er kongen, er det bedste bevis på kongerigets forhenværende pragt og styrke. Med næsten en million indbyggere er Kumasi en sprudlende by med et fantastisk centralt marked, som er et af de største i Afrika. Alt slags Ashanti-håndværk, som lædervarer, keramik, Kentetøj osv., kan findes her sammen med næsten alle former for tropisk frugt og grøntsager.

 

Om eftermiddagen overværer vi, hvis muligt, en traditionel Ashanti begravelse med sørgende deltagere klædte i smukke røde og sorte togaer. Nok kalder vi det ’begravelser’, men i virkeligheden er det en festlig fejring, hvor den afdøde stadig menes at være sammen med sin familie. Høvdingen ankommer omringet af sit hof under skyggen af store paraplyer, mens trommer giver rytme til dansere, hvis indviklede bevægelser er meget symbolske.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 

Dag 10: Gyldne Kongeriger


Om morgenen fortsætter vi vores Kumasi tur, med et besøg ved det Royale Palads Museum, der fremviser en unik samling af guldjuveler som førhen blev båret af Ashanti hoffet.

 

Hvis muligt skal vi overvære Akwasidae festivalen.

 

I Ashanti-kalenderen er bestemte dage hvert år afsat til en meget speciel fest ved det kongelige slot i Kumasi, og denne traditionelle ceremoni finder sted i en af ​​de sidste afrikanske kongeriger, der har opretholdt sine gamle ritualer. Under denne fejring sidder kongen placeret under en spektakulær farverig paraply, og er klædt i farverige, levende klæder samt massive århundreder gamle smykker. Rundt omkring ham står Ashantis ældste og rådgivere. Foran kongen er der dannet en smal passage af dignitarier, der repræsenterer alle roller og magtpositioner inden for kongeriget: sværd og knivbærere, væbnede vagter, bærere af smukke strudsefjersvifter osv. Vi vil bevidne og opleve den fantastiske afsmag og stemningen i en af ​​de sidste store afrikanske monarker af skovene.

 

Indkvartering: Hotel inkl. helpension

 


Vi starter vores dag med et besøg i Elmina slottet, den ældste europæiske bygning i Afrika, opført af portugiserne i det 15. århundrede.

 

På forskellige tidspunkter har slottet været brugt som varehus til handel med guld, elfenben og til sidst slaver. Slottet, vi besøger i dag, er resultatet af successive forlængelsesarbejder og anerkendes som et UNESCO verdensarvssted.

 

Udenfor slottet finder vi en vidunderlig fiskerby med masser af store farverige fiskerbåde. Hver dag bliver disse kanoer styret af dygtige fiskere på tværs af stærke havbølger og strømme. Her kæmper de for at tjene til livet.

 

Indkvartering: Dagsværelser inkl. morgenmad og frokost

 

Dag 12: Afrikanske Metropoler


Accra, Ghanas hovedstad, har opretholdt sin unikke identitet på trods af den hurtige udvikling, der sker i denne spændende afrikanske by i øjeblikket. På agendaen i dag har vi et besøg på Nationalmuseet, et af de første værker af uafhængige Ghana. Ideen, der inspirerede til museet, udsprang sig af at relatere ghanesisk kunst til det resterende kontinent samt for at bevise eksistensen af en afrikansk historie som en del af menneskehedens generelle historie.

 

Vi udforsker den gamle bydel af James Town, som er beboet af den lokale befolkning kendt som Ga. Vores dagstur slutter med et besøg til et værksted med speciale i at bygge fantasikister. Disse specielle håndlavede kister kan afspejle enhver form: Frugt, dyr, fisk, biler, fly og meget andet.

 

Der vil være enkelte dagsværelser stillet til rådighed, hvor man kan tage sig et bad og et hvil inden vi om aftenen bliver kørt til lufthavnen for vores fly hjem. Med hjem i bagagen har vi vidunderlige minder om en oplevelsesrig rejse i Vestafrika. En rejse, vi aldrig glemmer.

 

Indkvartering:                              Dagsværelse inkl. morgenmad og frokost

 

 

Voodoo og traditioner i Ghana, Togo & Benin


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2023
8. januar - udsolgt

 

Afrejse 2024
8. januar

 

Særlig Information

 

Visa
Ghana:         1 x VISA påkrævet
Togo:            2 x VISA påkrævet
Benin:          1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til de pågældende landende, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer:
Gul Feber:  Obligatorisk
Malaria:      Konsulter venligst egen læge
Andet:         Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp og evakuering i tilfælde af nødsituation
Afbestillingsforsiking:      Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Transport:
Minibus og/eller firhjulstrækker

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

Voodoo og traditioner i Ghana, Togo & Benin


fra28.595,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 24.295 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur på økonomiklasse
 • Transfer i henhold til rejseplan
 • Alle besøg i henhold til rejseplan
 • Mineralvand under transfer og besøg
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 12
 • Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok
 • Bil / transport i henhold til rejseplan

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Gebyr til fremskaffelse af forsinket / bortkommen bagage
 • Middag dag 1 og 12
 • Øvrige drikkevarer
 • Eventuelt gebyr til kamera / fotos
 • Andet, som ikke er nævnt og specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot