Find din rejse til Afrika her:

 

Grupperejse: Kenyas dyreliv og strande


14 dage
Med dansk rejselederNairobi giver en blød landing og fin introduktion til Kenya. Inden længe sidder vi og betragter savannernes imponerende dyreliv, inden vi skal med tog mod Mombasas paradisiske strande.


 

Oplev det bedste af Kenya lige fra landets livlige hovedstad til kæbetabende safari i vores særligt udvalgte safariparker. Fortsæt rejsen på 1. klasse i tog gennem safarireservaterne Tsavo East og Tsavo West inden vi ankommer til Det Indiske Ocean, hvor det er tid til at smide skoene og nyde det søde strandliv.

 

Denne rejse til Kenya kombinerer Nairobis seværdigheder, som absolut er et must at opleve, med udsøgt safari i Kenyas safariparker og strandferie ved det Indiske Ocean i Mombasa. Rickshaw Tours & Travel har  udvalgt safarilodges i reservater, som tager os lidt væk fra det gængse. Eventyret fortsætter til Mombasa, hvor vi indkvarteres på stranden lige ud til det indbydende turkise hav.

 

Nairobi - Kenyas pulserende hovedstad


Nairobi er en moderne og livlig storby rig på kultur og historie. Vi har udvalgt nogle must sees i byen, og her kommer vi jo ikke uden om det fascinerende Karen Blixen museum, som udover at være indhyllet i en særlig historie også er omgivet af smukke haver og fjerntliggende bjerge. Vi tager jer med videre til elefantbørnehjemmet og en perlefabrik med et særligt formål.

 

Autentisk safari i Kenays ikoniske safarireservater


Vi kører mod de endeløse sletter. Selv køreturen her til kan være en stor oplevelse, hvor natur og lokallivet suser forbi vinduet. Vi har udvalgt nogle af Kenyas bedste safarirparker, de parker som giver særlige oplevelser krydret med traditionel safari som vi kender det.

 

Med tog mod Mombasas strande


Efter et mindeværdigt safarieventyr til det næste. Toget kører mod Mombasa, og som Nairobi forsvinder bag os varer det ikke længe før vilde dyr og blomster atter pryder scenariet. Er vi heldige, vil vi endda få et glimt af Afrikas højeste bjerg Mount Kilimanjaro med den snedækkede top let synligt fra toget. Togturen er i det hele taget en fantastisk chance for at opleve det mere ægte Kenya. I Mombasa bor vi på Bettina og Jans yndlingshotel Travellers Beach Hotel. De er kommet her gennem mange år, og betragter det som deres eget hjem. Her indbyder paradisstrandende til slentreture i bare tæer, eller måske man har lyst til at tage på opdagelse i området. Valget er jeres.

 

Grupperejse: Kenyas dyreliv og strande


Dag 1 Ankomst i Nairobi


Jambo! Ved ankomst i Jomo Kenyatta International Airport om aftenen bliver vi modtaget af en repræsentant fra vores team i Nairobi, som vil køre os til vores hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Sentrim Boulevard Hotel inkl. morgenmad

 

Velkommen til Kenya. Vi bliver indkvarterede på Sentrim Boulevard Hotel, som ligger midt i smukt anlagte og velplejede haver, hvor komfort, varme og skøn gæstfrihed går hånd i hånd. Samtidig blot et stenkast fra Nairobi centrum. Herfra har vi let adgang til vores forestående byrundtur i den pulserende hovedstad. Hotellet er opbygget i karakteristisk stil og efter en lang dag ude i byen, kan der slappes af ved hotellets pools, spilles tennis eller vi kan blot nyde omgivelserne fra vores altan/terrasse.

 

Dag 2 Byrundtur i Nairobi


Efter en god nats søvn og morgenmad bliver vi hentet af vores chauffører, som sammen med Bettina og Jan, der er rejseledere på turen, tager os med på rundtur i byen. Vi kører til David Sheldrick's elefantbørnehjem, hvor vi får et indblik i de forældreløse elefanters dagligdag - hvordan de bliver fodret og nusset omkring og opdrættet til atter at blive sat ud i det fri. Et rigtig hyggelig besøg, der som regel altid giver smil på læben.

 

Herefter går turen til Karen Blixen Museet, der ligger ca. 15. km. udenfor Nairobi og for foden af Ngong Hills. Meryl Streep portrætterede bl.a. Karen Blixen i filmen 'Out of Africa', og en stor del af denne film er ligeledes indspillet her.

 

Om eftermiddagen besøger vi Kazuri Bead Factory, der er en perlefabrik med de smukkeste, farverige perler. Kazuri betyder i øvrigt 'lille og smuk' på swahili, som er Kenyas nationalsprog. Fabrikken blev etablerert i 1975 som en lille workshop for enlige mødre. I dag er Kazuri en del af The World Trade Organization, og beskæftiger mere end 380 kvinder.

 

Hvis tiden tillader det, er der endvidere mulighed for at besøge Girafcenteret, hvor vi på helt tæt hold kan opleve hvor smukke og majestætisk høje disse dyr er.

 

Bettina kender alt til de små steder i Nairobi og vil udvælge en cafe, hvor frokosten indtages (for egen regning).

 

Vi returnerer til hotellet, hvor vi frisker os op inden der om aftenen er mulighed for at tage med Bettina og Jan på Nairobis ikoniske restaurant Carnivore. Her kan vi glæde os til en hyggelig aften fuld af sjæl, charme og højt humør. Middagen er for egen regning (ca. USD 50).

 

Indkvartering: Sentrim Boulevard Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 3 Nairobi - Aberdare Nationalpark


Efter morgenmaden står vores chauffører klar til at tage os med på safarieventyr. Det er tid til at køre nord på mod Aberdare Nationalpark. Undervejs passerer vi lokale gårde, ananasfarme og kaffefarme. Forhåbentligt kan vi se frem til en guidet tur på Delmonte Pineapple Plantation i landsbyen Thika. Kenya er blandt de store lande i troperne, der forsyner verden med ananas, som her bliver produceret på moderniseret landbrug. Plantagens produktionsproces er hovedsageligt afhængig af vejret, og vi har først mulighed for at få bekræftet om muligheden for et besøg er muligt, når vi kommer tættere på datoen.

 

Vi kører videre gennem de grønne kuperede landskaber for at ankomme til Aberdare Country Club i tide til frokost. Herefter tager vi på safari ind i Aberdare, og tjekker om eftermiddagen ind på The Ark. Det er en fantastisk  måde at blive introduceret for safari i Kenya. Vi kan kigge på dyrene i stilhed fra vores private værelser eller fra den udendørs topterrasse. Et kig ud over savannen fra lodgens loungeområde bevidner om områdets mange dyr.

 

Indkvartering: The Ark inkl. helpension*

*Helpension: morgenmad, frokost, middag

 

The Aberdare National Park dækker med sine 767 km2 de højere områder af Aberdare Mountain Ranges of Central Kenya fra en højde på 1.829 meter til 4.001 meter over havet. Dyr, som ofte ses i parken, er det sorte næsehorn, leopard, bavianer, sorte- og hvide colobus aber og sykes aber. De sjældnere dyr, der findes her, er løven, den gyldne kat og den undvigende skovantilope.

 

Dag 4 Aberdare  - Mount Kenya


Efter morgenmaden tager rejsen os videre forbi det betagende Great Rift Valley Vi ankommer til lodgen, som er bygget i skyggen af Mount Kenyas majestætiske skråninger. Mount Kenya er med sine 5.199 meter landets højeste bjerg og Afrikas anden højeste. Bjerget har stor betydning for de lokale stammer, der anser det som et helligt bjerg. Denne uddøde vulkan har, bortset fra sine snedækkede toppe, skovbevoksede skråninger og vi vil med garanti blive betaget af bjergets skønhed og den dramatiske natur.

 

Udover at være base for fantastiske trekkingture og bjergbestigninger er Mount Kenya Nationalpark dybest set et skovreservat, hvor en vifte af forskellige dyr holder til. Disse omfatter bl.a. elefanter, bushbucks, waterbucks, leoparder, sorte næsehorn og bøfler. Og skulle man være fugleinteresseret, har man yderligere noget at se frem til: Mindst 160 forskellige fuglearter findes i dette område.

 

Efter at vi har tjekket ind på vores lodge, tager vi på guidet vandresafari for foden af Mount Kneya med en lokal guide. Vandreturen tager os gennem dejlige stier, hvor vi virkelig får oplevet den fascinerende vegetation samt dyrene og fuglelivet. Alternativt kan man slappe af og nyde ldogens skønne omgivelser og faciliteter.

 

Vi returnerer til lodgen, hvor vi frisker os op inden middag.

 

Indkvartering: Naro Moru River Lodge inkl. helpension

 

Naro Moru River Lodge er en smuk, rustik lodge beliggende tæt på det ikoniske Mount Kenya. Stedet fremstår som en rolig base, hvor man indkvarteres i hytter, der afspejler den omkringliggende natur. Sundowneren kan nydes fra en af barerne, der kan slappes af ved poolen eller man kan spise et godt måltid fra en af lodgens restauranter.

 

Dag 5 Mount Kenya - Samburu Nationalpark


Denne morgen spiser vi morgenmad, hvorefter vi skal på et kort visit til en kaffefarm. I kaffeverdenen er Kenya noget helt specielt - her findes nogle af de bedste kaffebønner, som er med til at sætte standarden globalt. Nogle vil endda gå så langt som at sige, at kaffebønner fra Kenya er verdens bedste.

 

Efter besøget på kaffefarmen fortsætter vi til Samburu Nationalpark. Ved ankomt til vores lodge spiser vi frokost og tager så ud på safari. Palmelunde og flodskove midt i tørre og halvtørre økosystemer skaber det storslåede landskab i Samburu reservatet. Disse enorme strækninger af fjernt uberørt vildmark er beboet af et ikonisk dyreliv, såvel som det er traditionelt hjemsted for Samburu folket, der har tætte relationer til den velkendte masai stamme, der b.a. findes i Masai Mara. I forhold til masaierne, som bliver mere og mere moderniseret, er Samburu folket dog stadig meget traditionelle og har ikke skilt sig af med gamle skikke. Kvæg, geder, får og kameler spiller en afgørende rolle i samburuernes livsstil og kultur.

 

Samburu Reservatetes vildtliv spænder bredt og tilbyder således fantastiske safarimuligheder. Parken er hjem for leoparder, og der er stor chance for at opleve disse i denne park. Ligeledes findes her elfanter i imponerende antal såvel som en bred vifte af antilopearter. Kun næsehornet mangler for at have det fulde selskab af 'The Big Five'.

 

Som eftermiddagen går på hæld, vil vi med stor sandsynlighed være vidner til den smukke solnedgang over savannen, som farver himlen i et væld af røde og orange faver.

 

Indkvartering: Samburu Sopa Lodge inkl. helpension

 

Samburu Sopa Lodge er ideelt beliggende i Samburu Nationalpark i det nordlige Kenya. Lodgen er strategisk bygget på toppen af bakkerne for således at tilbyde en majestætisk panoramaudsigt over Samburu bushen. Sopa Lodge føles som vores afrikanske hjem med både pool, maleriske udsigter og rigeligt dyreliv.

 

Dag 6 Samburu Nationalpark


Vi tilbringer hele dagen i Samburu. Vores lokale gudier er eksperter i at vide, hvor dyrene befinder sig og de vil gøre deres ypperste for at vi får så mange af de vilde beboere at se. Måske kan det arrangeres at vi har medbragte madpakker med, som nydes i det fri, hvilket rejselederne vil rådgive om.

 

Om aftenen returnerer vi til lodgen og slapper af inden middag.

 

Indkvartering: Samburu Sopa Lodge inkl. helpension

 

Dag 7 Samburu Nationalpark - Ol Pejeta Conservancy


Efter morgenmaden i safari lodgen er det tid til at sige farvel til Samburu og fortsætte rejsen mod Ol Pejeta. Ved ankomst spiser vi frokost, hvorefter vi tager ud på safari. Under Mount Kenyas bevidste øje ligger denne uspolerede vildmark, Ol Pejeta Conservancy, der er berømt for banebrydende bevaringsprojekter og ligeledes er tilflugtssted for de sidste to nordlige hvide næsehorn, der er tilbage på planeten. Nogle husker måske, da det sidste han-næsehorn af denne art døde i marts sidste år.

 

Ikke blot er Ol Pejeta også det største fristed for det sorte næsehorn i Østafrika, men parken er ligeledes hjemsted for 'The Big Five': Næsehorn, elefant, bøffel, leopard og løve, et fantastisk væld af andet afrikansk vildtliv samt over 200 migrerende og blivende fuglearter. Vi kan se frem til selskabet af røde chimpaner og til at lære historien om den frygtelige tortur, de er gået igennem i fangenskab i Vest- og Centralafrika. Dette er i øvrigt det eneste sted i Kenya, hvor man kan opleve chimpanser.

 

Indkvartering: Serena Sweetwaters Camp inkl. helpension

 

Serena Sweetwaters Tented Camp er i en klasse for sig, og ligger som en beskyttet oase omkring et vandhul. Det vrimler med dyreliv og lodgen er designet til at tilbyde en charmerende blanding af 'telt-atmosfære' og kompromisløs luksus. Sweetwaters har længe været det foretrukne tilbagetog for både vildtliv og safari-elskere. Indkvartering foregår i luksuriøst indrettede telte, hver med eget badeværelse og veranda med udsigt over vandhullet og Mount Kneya som baggrundskulisse. En elegant måde at afslutte en mindeværdig safari i Kenya. 

 

Dag 8 Ol Pejeta - tog til mombasa


Vi spiser tidlig morgenmad, hvorefter der er afgang til Nairobi. Vi har medbragt picnic lunch med, som spises undervejs. Ved ankomst i hovedstaden bliver vi kørt til togstationen for vores tog videre til Mombasa. Vi kan se frem til en ca. 4 timers togtur gennem Kenyas betagende landskaber. Vi kører bl.a. lige igennem de kendte safariparker Tsavo East og Tsavo West, hvorfra vi kan observere dyrelivet og naturen, der  suser forbi vinduerne. Det er tid til at læne os tilbage og nyde turen inden vi ankommer til Mombasa tidligt om aftenen.

 

I Mombasa bliver vi hentet og kørt til vores strandhotel, som er vores base de næste dage. Her smider vi skoene og mærker sandet mellem tæerne, mens vi lader os bade i dejlig solskin og Det Indiske Ocean.

 

Indkvartering: Travellers Beach Hotel inkl. halvpension*

*Halvpension: Morgenmad og middag

 

Travellers Beach Hotel tilføjer noget særligt til dine rejseminder. Hotellet ligger på stranden, hvor vi vil opleve de smukkeste solopgange og mest fascinerende solnedgange. Værelserne er smukt dekorerede i afrikansk stil med balkon. På alle værelser forefindes der fladskærms TV, kaffe- og te faciliteter, telefon, aircondition, hårtørrer samt wifi og minibar. Der serveres lækker, flot og alsidig morgen- og aftenbuffet, med alt hvad hjertet begærer af forskellig kulinarisk cuisine i Restaurant Shibe og Safine.

 

Dag 9-13 Mombasa - nyd dagene ved stranden


Mombasa byder på kilometervis af lange hvide sandstrande, som ligger ned til det krystalblå Indiske Ocean. Over alt er der svajende palmer, som giver skygge i den bagende sol. Mombasa er Kenyas anden største by og en af Afrikas vigtigste havnebyer. Mens man spankulerer rundt i byen er det let at se, at det har været besat og beboet af flere forskellige kulturer som arabisk, indisk og spansk.

 

Her kan man bruge tiden som man har lyst. Der er både mulighed for afslapning og aktivitet. Måske har man lyst til at tage på snorkeltur under havets overflade og fordybe sig i de smukke koraller, sejle ud med gammeldags, men charmerende dhow, windsurfe eller et utal af andre vandsportsmuligheder. Book direkte med hotellet eller tag med jeres rejseledere på udvalgte ture.

 

Indkvartering: Travellers Beach Hotel inkl. halvpension*

*Halvpension: morgenmad og middag

 

Dag 14 Hjemrejse


Vi tilbringer en stor del  af dagen i Mombasa. Om eftermiddagen bliver vi hentet og kørt til lufthavnen. Det er nu tid til at byde endeligt farvel til Kenyas vildtliv og de endeløse strande. Vi tager flyet hjem med hovederne fyldte af dejlige minder om en eventyrlig rejse i smukke Kenya. En rejse, vi aldrig glemmer. 

 

Dag 15 Ankomst i Aalborg


Vi lander i Aalborg Lufthavn om formiddagen i henhold til KLM.

Velkommen hjem.

 

 


 

 

 

 

 

 

Grupperejse: Kenyas dyreliv og strande


Afrejse fra
Aalborg 12. januar 2020 (eller anden lufthavn mod gebyr)

 

Ankomst / retur
Jomo Kenyatta Airport, Nairobi

 

Rejseledere
Bettina Giversen og Jan Gjedsted

 

Vaccinationer

Gul Feber:           Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:         Kontakt venligst egen læge
Malaria:               Kontakt venligst egen læge
Andet:                  Kontakt venligst egen læge


 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer
Rejseforsikring:                Anbefales for lægehjælp og hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:    Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

 

Visum
1 x VISA påkrævet. Kan købes kontant ved ankomst i lufthavnen (USD 50)

 

Transport
7 seater minivan med popup tag

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

22.995,-

 

 

 

 

Pris

22.995,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly fra Aalborg tur / retur

Togrejse på 1. klasse Nairobi / Mombasa

Indkvartering i delt dobbeltværelse

Danske rejseledere med stort kendskab til Kenya

Transport og safari i 7 seater minivan med popup tag

Safari, udflugter og sightseeing som beskrevet i rejseplan

Måltider som beskrevet i rejseplan

Erfarne lokale, engelsktalende chauffører/guider

Relevante parkgebyrer

Flaskevand under safari: 2 x 0,5 l./person

Skatter og afgifter

Forplejning på oversøiske fly

 

Andet:

Tillæg for enkeltværelse DKK 3.500

 

Ikke inkluderet i prisen

Personlige udgifter til vasketøj, telefonopkald etc.

Drikkevarer

Måltider, som ikke er nævnt i rejseplan

Rejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Drikkpenge til hotelpersonale, chauffører/guider etc.

Visa

Vaccinationer

Andet som ikke er nævnt specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS