Find din rejse til Afrika her:

 

Safari & gorillatrekking i Uganda


9 dage
med engelsktalende guide
Få reservater i verden kan, som Queen Elizabeth Nationalpark, prale af lige så høj en biodiversitet i landskaber, herunder savanne, bushland, vådområder og frodige skove. Med et areal på 1978 kvadratkilometer er sceniske Queen Elizabeth en af de mest populære parker i Uganda. Glæd dig til en safari i dette område, hvor der lever et væld af forskellige dyr. Heriblandt løver, flodheste, elefanter, leoparder og chimpanser. I det fjerntliggende og sydlige Ishasha kan man endda opleve træklatrende løver, der nyder at tilbringe de varme dage i de skyggende figentræer.


 

Herfra tager rejsen dig videre til Bwindi Nationalpark, som er hjemsted for verdens største bestand af bjerggorillaer. Bwindi består af storslået skov, som strækker sig over Albertine Rift Valleys stejle skråninger. Uanset hvor I verden du har rejst, vil vi vove at påstå at ingenting kan sammenlignes med mødet med en gorilla i den fri natur her i parken. Du besøger de uldne fascinerende dyr på deres præmisser i deres hjem i regnskoven. Måske kommer de nysgerrigt hen og hilser på, mens du holder vejret og forundres over deres menneskelignende egenskaber. I denne skattekiste af flora og fauna er der ud over gorillaer også registreret mange andre pattedyr og flere forskellige fuglearter. Men rejsen slutter ikke her. Du skal videre til Jinja – eventyrhovedstaden i Østafrika. På vejen skal du opleve de smukke Sezibwa Falls, og ved ankomst til Jinja skal du på bådtur til Nilens udspring, hvor Nilen starter sin mere end 6.000 kilometer lange rejse mod Middelhavet. Din storslåede rejse i Uganda slutter i Entebbe, hvor det er tid til at vende hjem til Danmark.

 

Safari & gorillatrekking i Uganda


Dag 1: Afrejse til Entebbe


 Ved ankomst i Entebbe International Airport om aftenen bliver du mødt af en repræsentant fra vores team i Entebbe, som vil køre di til dit hotel.

 

Indkvartering:                              Eureka Place Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 2: Queen Elizabeth National Park


 Vågn op og spis morgenmad på hotellet. Herefter er din guide klar til at køre dig til Queen Elizabeth Nationalpark, en køretur på ca. 7 timer. Køreturen tager dig over Ugandas åbne sletter, og på vejen passerer du lokale te-plantager før du kører ned i Rift Valley. Du ankommer til Simba Safari Camp, hvor du spiser sen frokost for herefter at slappe af inden du tager på aften-safari. Safarien foregår i den nordlige del af nationalparken, hvor du er på udkig efter løver, hyæner, afrikanske bøfler, leoparder og vandbøfler samt de mange lokale fuglearter så som ibis, fiskeørne og gribbe.

 

Indkvartering:                              Simba Safari Camp inkl. helpension*

 

*Helpension: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Dag 3: Safari og bådtur på Kazinga Kanalen


 Efter en tidlig morgenmad kl. 6.00 vil din guide sammen med en ranger tage dig på safari i den nordlige del af Queen Elizabeth National Park. Via Kasenyi-sporet går du på opdagelse for at spotte løver, hyæner, bøfler, leoparder, water buck, bush buck, impalaer samt mange fuglearter. Omkring kl. 10 går turen tilbage til camp, hvor du kan slappe af i de betagende omgivelser og nyde frokost. Omkring kl. 14 skal du på bådtur langs Kazinga-kanalen - et stor højdepunkt i forbindelse med safari i Queen Elizabeth National Park.

 

På denne bådtur er der rig mulighed for at spotte mange forskellige dyr, herunder elefanter, krokodiller, flodheste, bøfler og mange forskellige fugle, som ørne, King Birds, spurve, duer og mange andre. Efter en 3-timers bådtur vender du tilbage til din camp, hvor du kan friske dig op inden det er tid til middag og overnatning.

 

Indkvartering:                              Simba Safari Camp inkl. helpension

 

Dag 4:  Safari og ankomst i Bwindi Impenetrable National Park


  Efter morgenmaden går turen sydpå igennem Queen Elizabeth National park. På vejen passerer du Ishasha, der er kendt for sine træklatrende løver, der som regel gemmer sig i figentræerne, som i denne del af parken fungerer som populær skygge for den brændende sol. Der er også mere end 1.000 elefanter i området samt Topier- og Kob Antiloper. Måske er der tid til at tilbringe lidt tid her i området, før du forlader parken og tilbagelægger de ca. 4 timers kørsel til Bwindi Impenetrable National Park, der er hjem for bjerggorillaerne. Du ankommer sidst på eftermiddagen til Buhoma Community Rest Camp til check-in og middag.

 

Indkvartering:                              Buhoma Community Camp inkl. helpension

 

Bwindi Impenetrable National Park består af en forbløffende og storslået regnskov, der strækker sig over de stejle højder af Albertine Rift Valley. Denne gamle regnskov er én af de få regnskove, der virkelig stortrives på det afrikanske kontinent, og er desuden hjem for halvdelen af verdens samlede bestand af truede bjerggorillaer, hvilket svarer til over 370 bjerggorillaer Foruden gorilla-trekking kan parken prale af 90 pattedyrarter, herunder 11 primater og desuden mange forskelligartede fugle. En tur til denne park giver dig mulighed for at komme tæt på disse sjældne, store aber. Den amerikanske zoolog, George Schaller, der er én af de første personer til at studere gorillaer i naturen, sagde engang: “No one who looks into the eyes of a Gorilla, gentle and vulnerable, can remain unchanged"

 

Dag 5: Gorilla-trakking – Lake Bunyonyi


 Efter tidlig morgenmad omkring kl. 06.00 er der transfer til det trekking-spor, hvor du påbegynder et fantastisk og uforglemmeligt eventyr op gennem regnskoven, for at møde de enestående gorillaer. Du mødes med den øvrige gruppe, som du skal trekke med op af bjerget. Omkring kl. 08.00 sørger din guide for registrering og vil sammen med de lokale rangers briefe om forløbet op ad bjerget og hvordan I skal forholde jer, når I møder gorillafamilien. Herfra begynder turen igennem det enestående terræn. Selve trekkingen kan tage fra en halv time til 5 timer, hvorfor det er nødvendigt med et par gode, men lette vandrestøvler.

 

Når I sammen med jeres trekkingguide får øje på gorillaerne får I en magisk time til at betragte disse prægtige dyr i deres daglige omgivelse; de spiser, leger, hviler sig, fodrer- og opdrager deres unger. At befinde sig ansigt til ansigt med en kæmpemæssig silverback, må virkelig betragtes som værende en af de største naturoplevelser, man kan forestille sig.

 

Herefter går turen atter ned ad bjerget, mens du går og summer over den fantastiske oplevelse du lige har overværet. Din chauffør venter neden for bjerget, og kører dig til dit hotel ved Lake Bunyonyi.

 

Indkvartering:                              Bunyonyi Overland Resort inkl. helpension

 

Dag 6:  Lake Bunyonyi


 Efter en afslappet morgenmad kan du vælge at udforske en smule af Lake Bunyonyi (egenbetaling). Du kan eksempelvis vælge imellem kano eller motorbådstur, på nogle af de 25 øer. Dagen er til fri disposition, og der er forskellige valgmuligheder at benytte sig af. Heriblandt kanosejlads (USD 15/person), tur med motorbåd (USD 60/person) kulturbesøg (USD 30 /person) og svømning (dette anbefales til gode svømmere), observere fugle, tage på vandreture og nyde de smukke omgivelser.

 

Indkvartering:                              Bunyonyi Overland Resort inkl. helpension

 

 

Dag 7: Køretur Lake Bunyonyi til Kampala


 Denne morgen er der mulighed for at spise en afslappet morgenmad. Herefter går turen tilbage til Kampala. På vejen tilbage til hovedstaden gør du stop ved Ækvator-monumentet, der markerer Ækvators linje gennem Lima-regionen og samtidig er et af Ugandas mest kendte landemærker. Her vil der være mulighed for at tage et hvil samt et par billeder af monumentet, inden du bevæger dig videre. Herfra kører du mod byen Mbarara, hvor du spiser frokost.

Du ankommer i Kampala tidlig aften til check-in og middag på Eureka Place Hotel.

 

Indkvartering:                              Eureka Place Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 8: Besøg i Jinja og bådtur til Nilens Vugge


Du starter dagen med tidlig morgenmad på hotellet, og klokken 8.00 bliver du hentet af din chauffør. Rejsen går nu videre mod Jinja og Nilens udspring, der ligger 85 kilometer øst for Kampala. På vejen til Jinja er der indlagt et stop ved Sezibwa Falls, som er af stor kulturel betydning for Baganda-folket, der er Ugandas største befolkningsgruppe. Du får en rundvisning af en lokal guide ved vandfaldene, hvor du lærer mere om de mange sagn og myter, der knytter sig til stedet. Herefter fortsætter du til Jinja hvor du ankommer omkring klokken 13.00. Din chauffør venter ved Jinja Sailing Club imens du tager på ca. 45 minutters sejlads til Nilens udspring ved Victoriasøen.

 

Efter sejlturen nyder du frokost og herefter går turen til Entebbe Lufthavn. Du er således klar til at tage afsked med Uganda om aftenen og tager flyet hjem til Danmark via Amsterdam – med hovedet fyldt af dejlige minder om en helt eventyrlig rejse med spændende oplevelser samt betagende gorilla-trekking. En rejse, du aldrig glemmer!

 

Dag 9: Hjemkomst


 Hjemkomst i Danmark i henhold til KLM.

 

Safari & gorillatrekking i Uganda


Hvad skal du medbringe på dit gorillatrek?

Det er vigtigt at tage højde for både vejr og regnskovens luner i Uganda. Trekkingstier kan være mudrede at gå på, og skoven kan nogle steder være tæt bevokset af krat og træer.

 

Vi anbefaler at du medbringer:

- Let rygsæk
- Lette vandrestøvler/sko
- Regntøg
- Lange trekkingbukser
- Langærmet trøje
- Lette handsker (evt. havehandsker med knopper
- Solbriller
- Insektspray
- Vand
- Evt. energibar / lille snack

 

Vaccinationer
Gul feber:             Kontakt venligst egen læge
Hepatitis A:          Kontakt venligst egen læge
Malaria:                Kontakt venligst egen læge
Andet:                   Kontakt venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


Forsikringer
Rejseforsikring:                  Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring:      Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visa
1 x VISA påkrævet. Søges online

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Transport          
Firhjulstrækker eller minivan

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København

 

I øvrigt
Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

Priser kan ændres i tilfælde af større prisstigninger i servicepriser samt udsving i vekselkurs USD/DKK

 

 

 

Safari & gorillatrekking i Uganda


fra 26.950,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 26.995 pr. person i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly på økonomiklasse tur / retur

Indkvartering i dobbeltværelse

Safari og trekking i henhold til program

Tilladelse til gorillatrekking

Erfaren engelsktalende chauffør / lokalguide

Måltider i henhold til program

Relevante parkgebyrer

Flaskevand under safari – 2 x halvliter pr. pers/dag

Skatter og afgifter

 

Andet:

Mod tillæg i prisen kan rejsen kombineres med anden safari eller strandferie på Zanzibar

 

Ikke inkluderet i prisen

Personlige udgifter til kommunikationsgebyr, vasketøj og lignende

Måltider der ikke er nævnt i rejseplan

Afbestillingsforsikring og rejseforsikring

Drikkevarer

Drikkepenge til chauffør, guide, hotelpersonale og lignende

Visa

Vaccinationer

Andet som ikke er nævnt specificeret i rejseplan

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot