Find din rejse til Afrika her:

 

Ghana: Vandring og Hiking


15 dage
Med engelsktalende lokalguide


 

Oplev Ghana på en anden måde. På denne rejse skal du på en langsommere og mildere måde opleve de rige varierende landskaber og befolkningsgrupperne, der bor i denne fascinerende region af Guineabugten.

 

I Vestafrika skal man blot få hundrede meter væk fra hovedvejen for at komme til fuldstændig uberørte realiteter – og det er netop det vi skal opleve, når vi stiger ud af vores biler og vandrer ind i ’bushen’.

 

Det er en perfekt måde at opleve kystlinjen, regnskoven og savannen samt besøge fjerntliggende landsbyer.

I Volta regionen skal vi på vandring op af Mount Afajato, som med sine 885 meter er det højeste punkt i Ghana. Vi trekker op langs floderne, for at nå til forfriskende vandfald.

 

Ghana er ligeledes et land, hvor det er muligt at møde utrolige befolkningsgrupper og se fascinerende steder, som f.eks. slotte der dateres tilbage til slavehandlertiden, Kakum Regnskoven, der rig på botaniske arter samt magiske voodoo ceremonier, der den dag i dag stadig praktiseres i høj grad.

 

Ghana: Vandring og Hiking


Dag 1: Ankomst i Accra


Ved ankomst i Accra lufthavn vil du blive mødt af en repræsentant fra vores team i byen, som kører dig til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Dag 2: Shai Bakker


Dagens vandring: Ca. 2 timers let vandring

 

Vi kører mod landets østlige side.

 

Shai reservatet er en relativt lille indhegnet vildtdyrspark med et overfaldeareal på ca. 52 km2. Parken består primært af savannedækkede plæner afbrudt af en række store bakker. En unik mosaik af skov dækker bakkerne, krattet og græslandet med et lavt niveau af tør skov, som man finder i de mellemliggende kløfter. Vi vandrer i selskab med en lokal guide, som kender alt til historien om Shai-stammerne, der plejede at bo i bakkerne så vel som flora og fauna i denne smukke kystlige region.

 

Med bil når vi til Krobo området, som er verdenskendt for sine perler. Vi skal besøge en fabrik, der har specialiseret sig i produktionen af disse perler og skal endda følge processen i at lave en. De faglærte mænd har nu lavet perler ved at følge den samme længerevarende traditionelle teknik i århundreder.

 

Dag 3: Lagune


Vi kører ned mod kysten og forlader hovedvejen for at tage på opdagelse i Ketas laguner. Keta ligger omringet af havet nær flodudmundingen til Volta River. Byen er bygget på et sandstykke, der deler Atlanterhavet fra Keta-lagunen. Vi krydser det magiske miljø, hvor grænsen mellem vand og land er udefinerbar. Vi vil være nødsaget til at vandre tværs over de endeløse strande, og hvis vi er heldige kan vi opleve fiskemændene trække deres garn op.

 

Langs Ghana, Togo og Benins kyster er voodoo en religion, der er blevet givet videre af forfædre, og stadig den dag i dag praktiseres i stor stil. Selvom at religionen for mange europæere fremstår som en form for ’sort magi’, er voodoo i virkeligheden en religionsform, der er langt mere rig og kompleks end folk går og tror. Det er en religion, der giver mening til millioner af menneskers liv hver eneste dag.

 

I en fjerntliggende landsby skal vi overvære en voodooceremoni: de hektiske rytmer fra trommer og sang fra adepterne siges at hjælpe med at tilkalde voodooånder, som tager plads i nogle af dansernes kroppe så de går i dyb trance. Hele atmosfæren fra voodooceremonien gør dette til en nærmest magisk oplevelse.

 

Dag 4: Skov


Dagens vandring: Ca. 2 timers let vandring

 

Vi kører til Volta regionen.

 

Tafi Atmoes abefristed blev grundlagt i 1993 for at beskytte samfundet af hellige aber, der bor i skoven. Ifølge hundrede år gamle traditioner bliver aber og skildpadder i denne by anset som hellige arter, der kræver respekt og beskyttelse. Vi skal på en dejlig vandretur ind i skoven i selskab med en lokal guide, hvor vi skal lære mere om dette fantastiske samfund af Mona- og Colobus aber.

 

Vi fortsætter i biler tværs over en meget frodig region af skov, der tilbyder smukke udsigter ud over bjergene og vandfaldene.

 

Dag 5: Det højeste punkt


Dagens vandring: ca. 2 timers moderat vandring

 

I dag skal vi på vandring op af Mount Afadjato, det højeste bjerg i Ghana og en del af Agumatsa bjergkæden, der løber langs Ghana / Togo grænsen. Fra toppen kan vi nyde de vidunderlige udsigter ud over det omringende samfund, skov, bjerge, dybe dale og ude i horisonten også Lake Volta. Mount Afadjato er dækket af frodig tropisk skov og er velkendt for sin interessante biodiversitet – over 300 sommerfuglearter og 33 pattedyr er registrerede her.

 

Stien er ret stejl, men belønningen er det hele værd. Under vandringen gør vi også holdt ved Tagbo Vandfaldene, som flyder fra en nærmest cirkulær klippe ned i en forfriskende ’pool’.

 

Dag 6: Vandfald


Dagens vandring: Ca. 4 timers moderat vandring

 

Wli, Ghanas højeste vandfald, er fantastisk at beundre i mange henseender: for storheden af vandet, der falder fra en højde på ca. 60 meter ned ad en stejl klippe og ned i en stor ’pool’ nedenfor; For de massive bjergformationer og skyhøje toppe, som er en del af Akwapim-bjergene; Og for de frodige omkringliggende skove, der i øjeblikket er udpeget som Agumatsa Vildtdyrsfristed.

 

Dag 7: Savanne


I dag kører vi nordover, forlader skoven og tager ind i savannelandet. Vi passerer en sjældent besøgt region, hvor Dagomba-stammen bor. De bygger runde lerhytter med stråtag. Landsbyhøvdingens hus er let genkendeligt takket være sin størrelse og stil: den har en central stolpe, der understøtter taget, og indgangen er indrammet med stykker af brændt ler. Det er her det ældste råd mødes.

 

Dag 8: Hekse


I dag følger vi et spor, der fører til Tamale og undervejs møder vi et samfund af hekse! Alle er blevet forviste fra deres landsbyer, da de er blevet fundet skyldige i forfærdelige begivenheder som f.eks. en teenagers død, en mystisk sygdom eller dårlig høst. De bor nu sammen i dette særlige sted. Vi vil tale med dem om deres liv og om den særlige helligdom, der beskytter dem og ”renser” deres ånd fra dårlig vilje. Deres varme velkomst kontrasterer dramatisk med de historier, der berettiger dem til at være her.

 

Dag 9: Vildtliv


Dagens vandring: 2 vandresafarier af 2 timers let vandring hver.

 

Mole Nationalpark er Ghanas største vildtdyrsreservat. Parken ligger mod nordvest og består af græsland, savanne og brede økosystemer. Gennemsnitshøjden er 150 m.o.h med skarpe skrænter, der udgør den sydlige grænse. Parken er hjem til over 93 slags pattedyr – her iblandt elefanter, flodheste, bøfler og vildsvin. Ligeledes bliver parken anset som et vigtigt afrikansk reservat for flere forskellige antilopearter. Hyæner, løver og leoparder er et sjældent syn her, men dog muligt at spotte ind i mellem. Flere forskellige aberacer er faste beboere her. For de fugleinteresserede kan det nævnes, at 344 forskellige fuglearter er registrerede i denne park – her iblandt forskellige ørneracer, storke og egrets.

 

Nyd den guidede vandresafari tidligt om morgenen og sent om eftermiddagen, hvor dyrene er mest aktive.

 

Dag 10 Tilbage i skoven


Dagens vandring: ca. 1 timers let vandring

 

Vi kører mod syd. Gemt inde i skoven skal vi besøge de smukke Kintampo vandfald, hvor vi kan beundre vandet der kommer fra Pumpu River vandfald og falder 70 meter ned af de smukke sten, før det fortsætter rejsen mod Black Volta River. Et dejligt forfriskende stop.

 

I Brong Afo regionen forlader vi hovedvejen og følger et spor til en hellig skov. De lokale, der bor her, anser Mona- og Colobus aber som værende deres totem. Vi får lov at opleve det største ’samfund’ i verden af disse abearter. Under vores vandretur i skoven i selskab af et smaragdgrønt lys, der filtrer sig ind i grenene på de ældgamle træer får vi rig mulighed for at se de hellige aber.

 

Dag 11: Kumasi


Kumasi er den historiske og spirituelle hovedstad i det gamle Ashanti kongerige. Den hyldest, der i dag gives til Asantehene (Kongen), er det bedste bevis på deres tidligere pragt og styrke. Med næsten en million indbyggere er Kumasi en sprudlende by med et fantastisk centralt marked, som er et af de største i Afrika. Alle slagt Ashanti håndværk (lædervarer, keramik, Kente klæder) findes her sammen med stort set alle former for tropiske frugter og grøntsager.

 

Hvis muligt deltager vi om eftermiddagen i en traditionel Ashanti-begravelse. Ceremonien bliver besøgt af hundredvis af sørgende klædte i smukke røde eller sorte klæder. Vi kalder det "begravelser", men faktisk er der tale om en festlig fejring: den afdøde menes stadig at være til stede i familie og ved denne ceremoni bliver han / hun en forfader. Slægtninge og venner samles, socialiserer sig og fejrer hans / hendes minde. Høvdingen ankommer til fejringen omringet af sit hof under skyggen af store paraplyer, mens trommer giver rytmen til danserne, hvis indviklede bevægelser er yderst symbolske.

 

Dag 12 Royal Festival


Om morgenen fortsætter rundvisningen af Kumasi med et besøg i det Royale Palads. Programmet inkluderer også et besøg på Ashanti Cultural Center: en rig samling af Ashanti-artefakter indrettet i en vidunderlig gengivelse af et Ashanti-hus.

 

Awukudae Festival

I Ashanti-kalenderen er visse dage hvert år afsat til meget specielle festligheder i Kumasi. Denne traditionelle ceremoni finder sted i en af de sidste afrikanske kongedømmer, der har formået at opretholde sine traditionelle ritualer.

 

Ceremonien fejres omkring de traditionelle høvdinge, for at drage fordel af den fortsatte beskyttelse af ånderne samt for at styrke sammenholdet mellem folket og deres høvdinge. Folk knæler or at give deres respekt til høvdingene.

 

Efter at drikofringerne er hældt over de tidligere kongers troner, kommer tiden til den store glade ceremoni. Under denne fest er høvdingen siddende under en spektakulær farverig paraply prydet af levende farverige klæder og massive århundreder gamle smykker (Ashanti guldsmykker og masker betragtes som mesterværker af afrikansk kunst) og er omgivet af ældre og rådgivere, alle under myndighed af den kongelige taler, der i sine hænder holder magtens symboler.

 

En smal passage af honoratiores er dannet, og repræsenterer alle roller og magtpositioner inden for kongeriget: sværd- og knivbærere, væbnede vagter, bærere af smukke vifter lavet af strudsefjer osv. Ceremonien udføres derpå af en procession af kongelige ledsagere, der bringer gaver, fortællere, der reciterer Ashanti kongernes historie, trommeslagere og trompeterer, der spiller på horn af elfenben. Store kvindelige dansere klædte i levende røde kostumer udfører en erotisk dans. Vi vil vidne og opleve den pragt, smag og atmosfære der findes her hos en af de sidste store afrikanske monarker i skovene.

 

Dag 13: Kakum Nationalpark


Dagens vandring: Ca. 1 times let vandring

 

Vi ankommer til Kakum Nationalpark, der dækker et overfladeareal på 357 km2, som hovedsageligt kun er afbrudt af jomfruelig regnskov. Vi befinder os i den østlige del af den guineanske skov i Vestafrika, et af de mest biologisk forskelligartede økosystemer på det afrikanske kontinent. Her er park rangers specielt uddannede i den medicinske og kulturelle betydning af de lokale planter.

 

Dag 14: Slotte


Dagens vandring: Ca. 1 times let vandring

 

Om morgenen vil vi opleve spændingen ved en "baldakinvandring" midt i den dybe skov i Kakum Nationalpark, som byder på nogle af verdens højest suspenderede rebbroer sat fast med stålkabler. Beliggende 35-60 meter over jorden har du rig mulighed for at nyde en fantastisk udsigt over regnskoven og de store træer, der strækker deres kroner mod himlen.

 

I eftermiddag skal vi besøge af Elmina slottet, som er den ældste europæiske bygning i Afrika og opført af portugiserne i det 15. århundrede. På forskellige tidspunkter er slottet blevet brugt som et lager til handel af guld, elfenben og til sidst slaver. Slottet vi besøger i dag er resultatet af et efterfølgende forlængelsesarbejde og anerkendes af UNESCO som verdenskulturarv. Uden for slottet finder vi en vidunderlig fiskerby med masser af store farverige fiskerbåde - hver dag bliver disse både styret af dygtige fiskere, der på tværs af stærke havbølger og strømme kæmper for at tjene til livet.
Gyderne i den gamle bydel har en meget livlig atmosfære, der bringer os tilbage til et tidspunkt, da Elmina var en travl kolonistad.

 

Dag 15 Afrikansk by


Accra, Ghanas pulserende hovedstad, har opretholdt sin unikke identitet på trods af den hurtige udvikling, der i øjeblikket er i gang i denne spændende afrikanske by.

 

Programmet omfatter et besøg på Nationalmuseet, et af de første værker i det uafhængige Ghana. Vi udforsker den gamle bydel af James Town, beboet af den lokale befolkning kendt som Ga.

 

Vores tur fortsætter til et værksted, hvor man har specialiseret sig i at bygge fantasikister. Disse specielle håndlavede kister kan afspejle enhver form: frugt, dyr, fisk, biler, fly. Den eneste grænse er ’den kommende beboers’ fantasi! Startet i Afrika, er disse flamboyante kistedesigns nu samlet over hele verden og bliver udstillet på museer.

 

Der vil være tid til en sidste kort shoppetur i håndværkscenteret.

 

Om aftenen er det tid til at tage afsked med Vestafrika, når du tager flyet hjem pakket med en oplevelsesrig rundrejse i Ghana.

 

Ghana: Vandring og Hiking


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Rejsen kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2021
13. november

 

Afrejse 2022
5. februar
30. april
23. juli
15. oktober

 

Særlig Information 

 

VISA:
1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

 

Vaccinationer:
Gul Feber:  Obligatorisk
Malaria:      Konsulter venligst egen læge
Andet:         Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Bagage:
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                 Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsiking:      Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Afrejse fra:
Aalborg / Billund / København

 

Transport:
Micro/minibus eller firhjulstrækker.

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

Ghana: Vandring og Hiking


fra25.195,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 25.195 pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly tur / retur

Transfer

Alle besøg i henhold til rejseplan

Mineralvand under udflugter

Alle måltider fra dag 2 t.o.m morgenmad dag 9

Erfaren engelsktalende lokalguide, chauffør, kok

Transport i minivan, minibus og/eller firhjulstrækker

 

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Visa

Vaccinationer

Drikkevarer

Drikkepenge til guide, chauffør, kok og hotelpersonale

Eventuelle gebyr til personlige fotos/film

Andet specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha