Find din rejse til Afrika her:

 

GHANA – TOGO – BENIN


Unik rejse med deltagelse i Millet Festival & Awukudae

Fejring af Millet Festival blandt Krobo befolkningen er rig på farver og smykker. Det foregår hvert år under høstperioden.

 

Takket være en heldig chance i 2017 får vi mulighed for, at deltage i denne store festival og nogle dage senere Akwudae i Kumasi.

 

Der er mange gode grunde til at besøge Ghana, Togo og Benin og møde deres venlige befolkning samt nyde deres traditionelle festivaller.

 

Afrejsedato 2017

18. oktober

 

GHANA – TOGO – BENIN


Dag 1: Ankomst til Accra

Ved ankomst i lufthavnen bliver du modtaget i lufthavnen af en repræsentant fra vores team, som vil køre dig til dit hotel i Accra.

 

Indkvartering: Novotel med morgenmad

 

Dag 2: Millet Festival (Ngmayem), Accra – Akossombo

I dag retter vi fuld opmærksomhed mod den fantastiske atmosfære, som omringer Millet Festivallen. Fejringen af festivallen er rig på farver og smykker og foregår i 7 dage med religiøs- og social fejring, som gør det muligt for borgerne, at forny deres kærlighed, sammenhold, solidaritet og for at udtrykke deres taknemmelighed til Gud for Hans velsignelser, der manifesteres i en god høst, rigdom, godt helbred og beskyttelse mod fjenden.

 

Ngmayem Festivallen (de lokales navn for Millet), som førhen kun blev fejret af præster, blev konstitueret som en kommunal festival i 1940’erne af den forhenværende altoverskyggende konge Konor Oklemekuku nene Azu Mate Kole ll for at promovere solidaritet blandt befolkningen og for at mobilisere dem til udvikling.

 

Festivallen samler folket som en kulturel enhed og de unge får mulighed for at lære om deres medmenneskers kultur samt indgå nye venskaber og måske endda finde deres fremtidige ægtefæller. Traditionelle høvdinge ankommer i deres flotteste tøj og er omringet af et entusiastisk publikum. Sammen med hele deres hof går høvdingene i en parade i rytmen til trommer.

 

Med smil og venlig gæstfrihed vil befolkningen give dig mulighed for at føle dig som en del af den afrikanske ceremoni.

 

Indkvartering: Akossombo med helpension

 

Dag 3: Odwira Festival, Akossombo – Aburi

Hvis bekræftet deltager vi i dag i Odwira Festival – en høstfejering i Aburi. Festivallen fejrer en historisk sejr over Ashanti i 1826. Odwira festivallen har en lang historie. Den blev indledt i det 19 århundrede af Akropongs Okuapimhene, Nana Addo Dankwa 1 (1811-1835) og blev første gang fejret i oktober 1826. Grunden for dens eksistens var at fejre sejren over den uovervindelige Ashanti hær under den historiske kamp i Katamansu nær Dodowa i 1826 og ligeledes for at rense dem selv og bede om beskyttelse fra deres Guder.

 

Odwira festivallen er en uge lang serie af traditioner og ritualer udført for at rense byen, folket og vigtigst af alt stolene fra de forhenværende høvdinge. Det er også en festival, der fejret høst og nye yams.

 

I dag deltager vi i den store og farverige Durbar, som samler høvdingene fra regionen i Aburis tropiske have. I de frodige Akwapim bjerge ligger de gamle 65 hektar store Aburi botaniske haver, som blev grundlagt af den britiske regering efter samme model som Kew Gardens i London. I dag er haverne anset for værende et plantemuseum med arter bragt til fra hele den tropiske verden.

 

En unik fejring på en unik location.

 

Indkvartering: Little Acre med helpension

 

Dag 4: Afrikanske metropoler, Aburi – Anomabu

Accra, Ghanas pulserende hovedstad, har bevaret sin unikke identitet på trods af en hurtigt voksende udvikling, der sker i øjeblikket i denne interessante afrikanske by.

På agendaen er indlagt et besøg til det Nationale Museum, et af de første værker i et uafhængigt Ghana. Ideen, som inspirerede til museet, var at relatere Ghanesisk kunst til resten af kontinentet og for at bevise eksistensen af afrikansk historie som del af den generelle historie af menneskeligheden. Vi fortsætter vores besøg med at udforske det gamle kvarter i James Town, som er beboet af den autoktone befolkning kendt som Ga.

 

Sidst men ikke mindst besøger vi folk, som har specialiseret sig i at bygge fantasikister. Disse håndlavede kister har former som frugt, dyr, fisk, biler, flyvere – den eneste grænse er ’den kommende beboers’ fantasi. Nogle af disse flamboyante kister er samlet på verdensplan og bliver vist frem på museer.

 

Vi ender dagen på Anomabus tropiske strand.

 

Indkvartering: Anomabu Beach Resort med helpension

 

Dag 5: Slaveslotte, Anomabu

Få kilometer nord fra kysten, i mitden af regnskoven, vil vi opdage Kakum Nationalpark. Vi mærker de store følelser komme frem, som vi går på hængebroerne. Denne park giver god mulighed for at observere skoven fra oven da Kakum har nogle af de længste og højest suspenderet hængebroer i verden. Anbragt 120 fod over jorden kan man ikke undgå, at blive benovet over den vidunderlige udsigt ud over regnskoven.

 

Tilbage på kysten besøger vi Elmina og Cape Coast.

 

Elmina Slottet er den ældste europæiske bygning i Afrika, bygget af portugiserne i det 15. århundrede. På forskellige tidspunkter er slottet blevet brugt som varehus til handel af guld, elfenben og senere hen slaver. Uden for slottet finder man en vidunderlig fiskelandsby med en havn fyldt med store farverige fiskekanoer. Hver dag bliver disse kanoer guidet af lærde fiskemænd, som sejler ud på havet som deres levebrød. Alléerne i den gamle by har en livlig atmosfære, som går tilbage til en tid, hvor Elmina var en vild kolonial by. I den gamle by retter vi opmærksomhed mod Posuban. Posuban er de gamle ’Asafo virksomheders’ helligdomme lavet af krigere, som førhen placerede deres ofringer på store, farverige statuer.

 

Vi besøger Den gamle hollandske kirkegård i Elmina, som stammer tilbage fra 1806.

 

Cape Coast slottet blev bygget af svenskerne i 1653. Fra 1657-1664 skiftede det hænder mange gange, da det blev erobret af danskerne, hollænderne, Fanti (en lokal stamme), svenskerne og til sidst briterne. I dag indeholder det et museum, som omhandler historien om slavehandel.

I Cape Coast besøger vi også Fort William.

 

Indkvartering: Hotel med helpension

 

Dag 6: Det Gyldne Kongerige, Anomabu – Kumasi

Vi ankommer i Kumasi ved frokosttid. Kumasi er den historiske og spirituelle hovedstad i det gamle Ashanti Kongerige. Ashanti befolkningen var en af de mest magtfulde nationer i Afrika indtil slutningen af det 19. århundrede, da briterne beslaglagde Ashanti-landet til deres Guldkyst koloni. Ashanti folket, som er magtfulde guldmestre, repræsenterer stadig et meget indflydelsesrigt monarki. Ashantehene, kongen over alle Ashantier, inkarnerer stadig de åndelige værdier i oprindelsen af folkets styrke og sammenhold. Indflydelsen fra dette kongerige går langt ud over Ghanas grænser og vækker begejstring blandt mange mennesker, som hører til blandt immigranter i USA. Den hyldest som i dag gives til Ashantehene er det bedste bevis på en forhenværende pragt og styrke blandt Ashanti befolkningen.

 

Kumasi er også kendt for sin ’Garden City’, da byen er omringet af skov, som spreder sig ind i en kæde af bakker. I midten mellem to af disse bakker ligger et marked med mere end 10.000 stande, som gør det til et af de største og mest imponerende udendørs markeder i Vestafrika.

 

Efter et besøg til det Kulturelle Center og dets dyrbare smykkekollektion, er vi velkomne til at deltage i en Ashanti begravelse, som i modsætning til det folk tror, faktisk er en meget farverig og stor samlende ceremoni, der er karakteriseret af traditionel musik og dans. Publikum, som er klædt i pragtfulde sorte og røde klæder, samles til en sidste officiel højtideligholdelse for den afdøde. Begravelsen slutter omkring solnedgang i en afslappet og festlig atmosfære. Folk lover til sidst hinanden, at de mødes den følgende uge til endnu en begravelse, da en sådan repræsenterer et vigtig delingspunkt i Ashanti-verdenen.

 

Indkvartering: Hotel Miklin med helpension

 

Dag 7: Royal Festival, Kumasi – Koforidua

Vi fortsætter vores besøg i Kumasi.

 

I dag er en festivaldag i Kumasi. Vi besøger det Royale Palads Museum, som vil åbne sine døre for os og vise sin unikke kollektion af Ashanti souvenirs. Her efter deltager vi i den Royale Festival Awukudae. Ceremonien bliver fejret rundt om traditionelle høvdinge og for at kunne nyde godt af den konstante beskyttelse fra beskyttende ånder, og også for at styrke sammenholdet mellem folket og deres høvding, knæler folket for at give deres respekt til høvdingene. Det er en unik mulighed for at deltage i en yderst farverig royal ceremoni, samtidig med at man kan nyde den fantastiske lyd fra trommer, som giver rytme til de stærke øjeblikke af denne nedarvede ceremoni.

 

Efter at ofringer i nogle private rum er hældt over troner fra de forhenværende konger, kommer tidspunktet for den store glade ceremoni. I skyggen af farverige paraplyer sidder høvdingen, klædt i lyse klæder. For foden af Hans Majestæt åbner sig en smal korridor af honoratiores med forskellige funktioner: rituale sværdbærer, vagter armeret med pulverrifler, hoffolk, som bærer knive brugt til henrettelser samt bærer af vifter lavet af strudsefjer. Ved siden af høvdingen sidder de ældre og rådgiverne under autorisation af den royale taler, som i sine hænder holder symboler på magt dækket i guld. Under ceremonien bringer hoffet deres ofringsgaver og ’grioterne’ fortæller historier om forhenværende Ashanti konger, mens trommer og elfenbenstrompeterer giver rytme til ceremonien. Smukke store kvinder, dækket i livligt rødt tøj, udfører traditionelle danse karakteriseret af en serie delikate bevægelser, som bliver afløst af hurtige trin fra den ene ende af scenen til den anden.

 

Denne autentiske ceremoni tager plads i et af de sidste afrikanske kongeriger, som har formået, at bevare alle sine traditionelle ritualer. Vi oplever pragten, farverne og atmosfæren i dette store monarki fra en forhenværende tid.

 

Vi kører ned mod syd, hvor vi når til Koforidua.

 

Indkvartering: New Capital View Hotel med helpension

 

Dag 8: Hellige aber, Koforidua – Kpalime

I dag kører vi til Togo.

 

Vi stopper på vejen for at besøge Tafi Atomes abefristed. Tafi Atomes Abefristed blev grundlagt i 1993 for at beskytte de hellige aber, som lever i den omkringliggende skov. I byens tradition bliver aberne anset som værende talsmænd for skildpadderne. Begge, både aber og skildpadder, anses som hellige af befolkningen hvis forfædre kom til regionen for 200 år siden.

Vi går ind i skoven og i landsbyen for at opleve det fantastiske samliv mellem mennesker og hellige aber.

 

Vi krydser grænsen i Togo (Kpadape).

 

Indkvartering: Hotel Cristal med helpension

 

Dag 9: Det Royale Palads, Kpalime – Bohicon

Kpalime ligger i et bjergområde, som er vigtigt for dyrkning af kaffe, kakao og oliepalmer. Det er værd, at ligge mærke til den romerske katolske kirke, som blev bygget i 1913, håndværkscenteret, som har specialiseret sig i alle former for produkter fra malerier til træskæring. Tæt på ligger Mount Agou, det højeste punkt i landet.

 

Vi kører til Benins grænse (Tohus). Her stopper si et sted for at købe smagfulde ananasser i Notse – de bedste i regionen. Til sidst når vi til Abomey, hvor vi besøger det royale palads.

 

Væggene i paladset er dekorerede med basrelieffer, som repræsenterer symboler fra de forhenværende konger. Paladset, som nu fungerer som et museum og udnævnt til verdenskulturarv af Unesco, viser ting, som hører til forhenværende konger; troner, gamle altre, statuer, kostumer og våben. En god måde at lære om dette kongerige hvis økonomi i lang tid blev baseret på slavehandel. En permanent tilstand i krig gjorde det muligt for kongerne at tage tusindvis af fanger og sælge som slaver. I midten af den royale gård finder man et tempel bygget i et mix af ler og menneskeblod. I storhedstiden var der op mod 4000 kvinder i paladsets harem.

 

At gå rundt mellem bygningerne hjælper os til at huske denne forhenværende pragt, som også med stolthed udfordrede de magtfulde vestlige hære, som kom for at kolonisere kontinentet. Vi mødes også med et gammelt smedesamfund, som nu har tjent Dahomey konger og deres hære i årtier.

 

Indkvartering: Hotel Dako med helpension

 

Dag 10: Landsbyer på stolpe, Bochicon – Ganvie

På vej til Ganvie stopper vi og tager på citytur i Porto Novo.

 

Porto Novo er en gammel portugisisk by, hvor man stadig kan beundre kolonial arkitektur og farverige markede. En citytur i Porto Novo inkluderer et besøg til det etnografiske museum, som har en fin kollektion af stammemasker og statuer samt et besøg til urtemarkedet og den Store Moske kendt for sin barokstil.

 

Om eftermiddagen når vi til Lake Nokwe. Vi krydser søen med en traditionel motoriseret træbåd for at nå til Ganvie, den størstre og smukkeste afrikanske landsby på stolper. De ca. 25000 indbyggere af Tofinous etniske gruppe bygger deres huse af teak stolper og dækker tagene med et tykt lag blade. Fiskeri er deres hovedaktivitet. Landsbyen har været i stand til bevare dens spektakulære vaner og miljø og på trods af den længerevarende menneskelige eksistens i et lukket miljø er søen ikke overfisket. Livet udfolder sig hver dag i kanoer, som mænd, kvinder og børn med lethed fører ved at bruge farvede stænger. Det er i disse kanoer, at mænd fisker, kvinder afleverer varer til markedet og børn går i skole og leger.

 

I Ganvie, ligeså vel som i resten af voodooverden, guider  sandsigeren ’Bokono’, der praktiserer orklet ’Fa’, om adepternes liv. I tusmørket mødes vi med Bokono, mens fjerne trommer ledsager dansen af Voodoosi (folk, som hører til voodooverdenen).

 

Vi overnatter i denne landsby, vuggende til rytmen af årer, børn, som går til brønden eller af fiskerne, som sejler ud i solopgangen.

 

Indkvartering: Hotel Auberge med helpension

 

Dag 11: Voodoo, Ganvie – Lac Togo

Vi sejler tilbage til bredden med båd. Vi krydser det flydende marked, som bliver stillet op hver morgen af kvinder, som sælger mad for mændene, der tager ud at fiske.

 

Vi kører ti Ouidah.

 

Ouidah blev eroblet af Dahomy hæren under det 18. århundrede for at blive en af de vigtigste slavehavne. I dag pryder en afro-portugisisk arkitektur Ouidah mens pyton templet og den katolske katedral findes liggende facade mod facade. De unges afslappede attitude blender sammen med tordenen fra de fjerne bølger på stranden og rytmerne fra trommer, som kreerer en forhenværende atmosfære baseret på historiske figurer: Francisco Félix de Sousa (1754-1849) som migrerede til Ouidah og handlede med palmeolie, guld og slaver. Han er blevet kaldt ’den største slavehandler’. Han var ligeledes kendt for sin ekstravagance og havde ifølge rygter mindst 80 børn med kvinder i sit harem. Han var tilsyneladende så betroet af de lokale i Dahomey, at han blev beriget med en status som høvding. I dag er han kendt, som værende grundlægger af det afro-brasilianske samfund i Ghana, Togo, Benin og Nigeria.

 

Vi besøger pytontemplet og det portugisiske fort, som i kort tid har været bestyret af Francisco de Souza. Nu er det et museum omhandlende historien om Ouidah og slavehandel.

 

Vi slutter vores visit af med et besøg på ’slaveruten’ på stranden, hvor slaver førhen gik ombord på slaveskibene.

 

Om eftermiddagen krydser vi grænsen i Togo (Hilla Kodji / red Kodji).

 

Langs Benin- og Togos kyster samler voodoo en masse adepter. Videregivet af forfædre bliver det stadig praktiseret med iver den dag i dag.     Denne religiøse oplevelse er meget rigere og mere kompleks end vesterlændinge kan forestille sig. Disse voodoopraktiseringer er ikke en form for sort magi og to millioner mennesker, både her og i andre lande, repræsenterer denne religion, som giver mening og orden i deres liv.

 

I en fjerntliggende gemt by vil vi deltage i en voodooceremoni: de hektiske rytmer fra trommer og nynnen fra adepter hjælper med at tilkalde voodooånder, som tager plads i nogle af danserne, som falder i dyb trance: øjne ruller, de laver grimasser, går i krampe og er endda ufølsomme over for ild og smerte. I denne lille landsby, omringet af en magisk atmosfære fra voodooceremonien, vil vi endelig forstå hvordan traditioner stadig har dybe rødder i den afrikanske sjæl.

 

Indkvartering: Hotel du Lac med helpension

 

Dag 12: Fetish marked, Lac Togo – Lomé, Accra, hjemrejse

Vi kører til Lomé.

 

Lomé, den pulserende hovedstad i Togo, er den eneste afrikanske by, som er blevet koloniseret af tyskere, briter og franskmænd. Det er også en af de få hovedstæder i verden, som ligger på grænsen til en anden nation (Ghana). Disse elementer har ledet til en udvikling af speciel identitet, som reflekteres i indbyggernes livsstil samt byens arkitektur. Lomé er et krydsningspunk for folk, handel og kulturer. En kosmopolitisk by i lille størrelse.

 

Vi retter særlig opmærksomhed mod Det Centrale Marked med sine kendte ’Nana Benz’, kvinder, som har koncentreret sig omkring markedet for dyrt tøj fra Europa som siden hen bliver solgt over hele Vestafrika. Ligeledes også de koloniale bygninger i det administrative kvarter med et strejf af kolonial tid; Fetish markedet hvor man kan finde et eklektisk udvalg af alle nødvendige ingredienser for kærlighedseliksir og andre magiske sammenblandinger.

 

Vi krydser grænsen i Ghana (Aflao) og kører en sidste tur til Accra, hvor værelser står til rådighed, så man kan tage et bad og et hvil inden sidste transfer til lufthavnen, hvor I tager flyet hjem til Danmark pakket med vidunderlige minder om en interessant og kulturel rejse til Vestafrika.

 

GHANA – TOGO – BENIN


Guide:

Erfaren engelsktalende guide med god kendskab til steder befolkningsgrupper

 

Transport:

Minibus og / eller 4x4

 

Hoteller:

Indkvartering på nævnte hoteller eller tilsvarende

 

Visa:

Nødvendigt for indrejse i Ghana, Togo og Benin

2 visa nødvendigt til Ghana og Togo

 

Vaccinationer:

Gul feber: obligatorisk

Malaria: forebyggelse mod malaria anbefales

Andet: konsultér egen læge

 

Grupper:

Max 16 gæster

 

 

Måltider:

Morgenmad:    På hotel

Frokost:           Madpakker eller måltider på restaurant (turistmenu)

Middag:           På hotelrestauranter

 

Bagage:

Max 20 kg i blød kuffert

 

Forsikring:

Obligatorisk ved lægehjælp og evakuering

 

Afrejse fra:

Aalborg / Billund / København

 

Ankomst / Retur:

Accra, Ghana

 

Forbehold:

Rickshaw Tours and Travel Scandinavia tilstræber i videst mulige omfang, at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplan, besøg og indkvartering mv.

 

Priser kan ændres i tilfælde af større prisændringer i servicepriser

24.750,-

 

 

 

 

Pris

Pr. person fra DKK 24.750,- inkl. fly

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur Danmark – Accra
 • Alle nævnte transfer
 • Alle besøg i henhold til rejseplan
 • Mineralvand under transfer og besøg
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 2 til frokost på dag 12
 • Guide, chauffør, kok
 • Bil / transport i henhold til rejseplan

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Gebyr til fremskaffelse af forsinket / bortkommen bagage
 • Middag dag 1 og 12
 • Drikkevarer til måltider
 • Gebyr til kamera / fotos
 • Andet, som ikke er nævnt og specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha