Find din rejse til Afrika her:

 

Ghanas Guldkyst: I danskernes fodspor


12 dage
Inkl. engelsktalende guide


 

I Danskernes Fodspor


 

 

Denne rejse er skræddersyet specielt til dig med henblik på, at opleve så meget af den danske historie i Ghana som muligt. I hovedstaden Accra venter en spændende og interessant byrundtur, hvor du bl.a. kommer forbi Usher Town og James Town. Her falder man let i snak med de lokale, og får et indblik i deres dagligdag. Farverige markeder og ghanesisk atmosfære mangler byen ikke, og du får mulighed for at tage det hele til dig i denne pulserende afrikanske storby.

 

Den konstante tilstedeværelse af dansk historie vil følge dig overalt på denne rejse, og udover  det fantastiske lokalliv skal du selvfølgelig også opleve 'det danske Accra'. Turen går til Osu Castle, også kendt som Christiansborg Slot og Wulf's hus, der ligger blot få meter fra Osu slottet.

 

Glæd dig til et sammensurium af lokale oplevelser og danske islæt på denne rejse til Ghana. En rejse hvor du sammen med din lokale, engelsktalende guide kommer forbi slaveslotte, overværer Ashanti begravelser, som egentlig er en festlig fejring og bliver introduceret til forskellige stammegrupper og deres høvdinge. Velkommen med på en rejse, du aldrig glemmer.

 

Ghanas Guldkyst: I danskernes fodspor


Dag 1: Ankomst i Accra


I ankommer i Accra, Ghanas hovedstad, om aftenen. Her bliver I modtaget af en repræsentant fra vores team i byen, som kører jer til jeres hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering:                              Accra City Hotel inkl. morgenmad

 

Dag 2: Accra Byrundtur


 I dag skal I på byrundtur i Accra og bl.a. opleve Usher Town og James Town og disses forter og fyrtårne. Ud mod havet udfolder livet sig for de indfødte folk kaldet Gan: En landsby omgivet af byen. Her følger de økonomiske aktiviteter meget forskellige regler fra dem, der ’styrer’ byen (forretningsområdet) kun få hundrede meter væk. Indtil midten af 1990’erne for Usher Fort og 2008 for nærliggende James Fort fungerede de begge som fængsler. Usher Fort er den dag i dag et museum. Måske har I lyst til at tage de 120 trappetrin op i James Towns fyrtårn og nyde en fantastisk udsigt over en af de største fiskerihavne i Ghana.

 

I tager videre til Kaneshi Market, som er et af de største loppemarkeder i Accra. Her kommer lokalbefolkningen for at købe brugt tøj og sko fra hele verden. Det er ligeledes et godt sted at finde traditionelle klæder og perler, og da markedet hovedsageligt er besøgt af lokale er atmosfæren her ikke nmassende.

 

Med sin ekstraordinære moderne form arrangerer National Accra National Theater mange arrangementer hele året rundt, lige fra koncerter til dramaproduktioner med en maksimal kapacitet på 1500 publikummer. Nationalmuseet, der nu er under renovering, er særligt interessant, da det blev skabt for at bevare den afrikanske kunst generelt såvel som at fremme  produktionen af moderne kunst. Et af de største værker af det uafhængige Ghana var ideen om at inspirere museet til at forholde Ghanesisk kunst til resten af kontinentet, og for at bevise eksistensen af en afrikansk historie som en del af menneskehedens generelle historie.

 

Indkvartering:                              Accra City Hotel inkl. helpension*

 

*Helpension: morgenmad, frokost, middag

 

Dag 3: Accra


Dagen i dag er afsat til at opleve ’det danske Accra’. Osu Castle, også kendt som Christiansborg Castle, blev bygget af danskere kort efter, at de havde købt et stykke land fra Accras høvding i 1661. Det skiftede hænder adskillige gange, før det forblev dansk i 150 år indtil det atter blev solgt til England i 1850. Osu Castle der er et af de største slotte på den ghanesiske kyst, er den dag i dag ikke offentligt tilgængeligt. Ikke desto mindre ligger der nogle få meter fra Osu Castle et gammelt dansk hus, kaldet Wulf’s Hus, som med glæde kan besøges, da efterkommerne af Hr Wulf stadig bor her.

 

I tager videre til Legoon Universitet. Det er absolut værd at nå til universitetets klokketårn hvorfra udsigten fra Christiansborg til Frederiksgave Plantage ganske enkelt er perfekt. Det var den vej, danskerne førhen gik for at nå fra det ene sted til det andet. Frederiksgave Plantage er en af de otte plantager, der blev oprettet af danskerne langs Akwapim bjergkæden. Plantagen blev grundlagt i 1832 med 32 slaver. I dag beskriver historien om plantagen livet og arbejdet for de afrikanske plantagearbejdere og hvordan danskerne handlede, levede og døde på Guldkysten. Det Fælles Arvsted sigter mod at udgrave ruinerne og genoprette bygningerne, som de var, da plantagen blev forladt i 1850. Stedet fungerer ligeledes som et museum, der viser hvordan livet var på de tidligere danske plantager.

 

På de frodige Akwapim bjerge ligger de århundrede gamle 65 ha Aburi Gardens, der blev oprettet af den britiske regering på samme model som Kew Gardens i London. I dag betragtes haverne som et plantemuseum med arter bragt fra hele den tropiske verden.

 

Indkvartering:                              Accra City Hotel inkl. helpension

 

Dag 4: Accra - Ada


I dag besøger I det danske fort Fredensborg og dets ruiner. Fortet blev bygget i Old Ningo i 1734, og var engang en forholdsvis vigtig slavehandelsstation. Men med afskaffelsen af slavehandel gik der ikke lang tid inden det forfaldt, således at der i 1835 kun var én mand udstationeret i fortet blot for at ’vise flaget’. Fredensborg var allerede i ruinlignende tilstand, da det blev overgivet til briterne d. 8. marts 1850 sammen med andre danske ejendele.

 

Ada er en kystby i det større Accra område. For at forsvare deres handelsposter mod de angribende nabostamme, byggede danskerne Fort       Kongenstein i 1783. Dette fort gav Ada Foah sit navn: Ada Fort, fortbyen. I løbet af denne handelstid med europæerne blev Ada også et vigtig marked  for slavehandel. Efter slavehandlen blev afskaffet handlede Ada med produkter fra den tropiske afrikanske skov, hovedsageligt palmeolie,  palmekerner og gummi. Fortet er den dag i dag næsten forsvundet i havet.

 

The Fort Prinsensten ligger ved Keta, en by øst for Volta floden, der blev brugt til slavehandel. Fortet blev oprindeligt bygget af danskerne i 1784 for at beskytte kysten mod andre koloniale kræfter. I 1850 blev fortet sammen med resten af den danske guldkyst solgt til briterne. Fortet blev brugt som et fængsel i en periode, før det blev delvist ødelagt af havet i 1980. Resterne af fortet bliver nu besøgt af turister.

 

Indkvartering:                              Aqua Safari Hotel inkl. helpension

 

Dag 5: Ada – Akosombo


Krobo området er kendt over hele verden for sine perler. Her produceres de, og bruges til kulturer og æstetiske formål. I skal besøge en fabrik  specialiseret i produktion af disser perler og endda følge processen med at lave en. Håndværkerne har nu lavet perler efter samme langvarige traditionelle teknik i århundreder. De bruger skrotglas, som formales til fint pulver. Glaspulveret fremstilles derefter i omhyggelige mønstre, og anbringes i håndlavede lerforme dækket af kaolin. Perlerne koges, dekoreres og bliver vasket og eventuelt puttet på snore.

 

I en fjernt skjult landsby skal I overvære en voodooceremoni: De frenetiske rytmer fra trommer og adepternes sang er efter sigende med til at tilkalde voodooånden, der vil tage besiddelse i nogle af danserne. De falder i dyb trance, deres øjne ruller, de laver grimasser, går i kramper og bliver ufølsomme overfor ild og smerter. Sakpata, Heviesso, Mami Water og andre voodooånder viser deres tilstedeværelse ved at overtage adepternes kroppe. I denne lille landsby, omgivet af en magisk atmosfære fra voodooceremonien, vil det være tydeligt, hvordan traditionerne stadig er dybt forankret i den afrikanske sjæl.

 

Indkvartering:                              Afrikoko Resort inkl. helpension

 

Dag 6: Akosombo – Kumasi


I dag kører I til Kumasi, hvor I skal på byrundtur. Kumasi er en historisk og åndelig hovedstad i det gamle Ashanti kongerige. Ashanti folket var en af de mest magtfulde nationer i Afrika indtil slutningen af det 19. århundrede, da briterne annekterede Ashanti-landet til deres Guldkyst koloni. Den ære, der i dag udvises til Asantehene (kongen), er det bedste bevis på Ashantis forhenværende pragt og styrke.

 

Med næsten 1 million indbyggere er Kumasi i dag en sprudlende by med et fantastisk centralt marked, som er et af de største i Afrika. Alle slags Ashanti håndværk, som lædervarer, keramik og Kente-tøj, kan findes her sammen med stort set alle slags tropiske frugter og grøntsager. På dagsordenen er der inkluderet et besøg til Ashanti Cultural Center, som har en rig samling af Ashanti artefakter, der bliver fremvist i en vidunderlig gengivelse af et Ashanti-hus.

 

Om eftermiddagen skal I, hvis muligt, deltage i en traditionel Ashanti begravelse. Med til begravelsen er hundredvis af sørgende klædte i smukke røde og sorte togaer. Nok kalder vi det ’begravelser’, men egentlig er det en festlig fejring, hvor den afdøde anses for stadig at være tilstede i sin familie. Venner og slægtninge samles, socialiseres og fejrer den afdødes minde. elv høvdingen ankommer omringet af sit hof og i skyggen af store farverige parasoller, mens trommer giver rytme til danserne, hvis indviklede bevægelser er højst symbolske.

 

Indkvartering:                              Miklin Hotel inkl. helpension

 

Dag 7: Kumasi


I fortsætter jeres byrundtur. Det Royale Palads Museum åbner sine døre, og fremviser sin unikke kollektion af Ashanti souvenirs. Man kan ikke forlade Kumasi og det gyldne Ashanti kongerige uden at have besøgt én af de mange traditionelle konger. I vil have privilegiet at blive budt indenfor i gården til den store Ashanti høvding. Klædt i traditionelt tøj og prydet med antikke, solide guldsmykker tager han plads under en stor parasol, for at tale med jer om hans rolle som traditionel høvding i et moderne Ghana.

 

Få kilometer fra det travle Kumasi tilbringer I nogle timer i en traditionel  landsby, hvor alle forskellige aspekter fra den ghanesiske kultur kan findes. Her kan I beundre arbejdet fra vævere, der fremstiller traditionel Kente og Adinkra – to farverige klæder båret af traditionelle høvdinge ved specielle lejligheder. I får ligeledes mulighed for at opleve andre talenter fra Ashanti - håndværkerne, som f.eks. den måde de laver stole, der bliver brugt af familiens ældre. Måske kan I endda nyde en lokal ret kaldet ’fufu’, som er lavet af yams.

 

Indkvartering:                              Hotel Central inkl. helpension

 

Dag 8: Kumasi – Elmina


I besøger Cape Coast Castle, som blev bygget af svenskerne i 1653. Fra 1657-1664 skiftede slottet hænder mange gange, da det blev erobret af  danskere, hollændere, Fanti (en lokal stamme), svenskere og til sidst briterne. I dag fungerer det som museum, der fremviser historien om slavehandel. I Cape Coast skal I også besøge Fort William, fra hvis top I kan nyde en storslået udsigt ud over byen.

 

Indkvartering:                              Anombau Beach Resort inkl. helpension

 

Dag 9: Elmina


Ved havet når I til Elmina: et navn knyttet til historien om Afrika såvel som til historien selv. I 1482 ankom Christopher Colombus og Bartolommeo Diaz med ti karaveller for at bygge et slot under portugisisk myndighed. Dette sted blev valgt efter opdagelsen af guldminer i området. Sådan begyndte Elmina-historien: Et slot, en havn, en landsby, der alle har kontakt med europæiske befolkninger i mere end fem århundreder. Slottet I besøger i dag, er resultatet af flere udvidede værker foretaget af portugisiske, hollandske, britiske og lokale myndigheder. Gennem århundreder har slottet fungeret som et lager af guld, elfenben, dyrebart og også slaver. I dag ligger Elmina Castle på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

 

Elmina by er en typisk fiskerby hvorfra hundredvis af store, farverige pirogger hver dag sejler ud for at stå ansigt til ansigt med havet for at tjene  til hverdagen. Mens I vandrer gennem de smalle gader i Elmina, kan I indtage den livlige og tidløse atmosfære af denne lille fiskerlandsby. De  forhenværende portugisiske bygninger, som i dag er beboet af lokale, ligger lige ved siden af ’Asafo Companies’ templer, hvor krigere stadig  efterlader ofringer på de store, farverige statuer.

 

St. Jago Fort ligger på en bakke overfor St. Georges slot (Elmina Castle). Dette fort giver en god illustration af et folk, der lærte af deres egen historie. I 1637 kom hollænderne hertil med tunge våben på bakken, hvorfra de havde sprængt den svageste side af det portugisiskstyrede St. Georges Caste, og tvang det til overgivelse. For at beskytte St. Georges Castle mod angreb via lignende taktik havde hollænderne i 1660’erne bygget et permanent fort, der blev betragtet som den ældste og reneste militære arkitektur på Guldkysten.

 

Brug resten af dagen på afslapning.

 

Indkvartering:                              Anamabou Beach Resort inkl. helpension

 

Dag 10: Kakum Nationalpark


I dag kan I se frem til en halvdagstur til Kakum Nationalpark. Få kilometer fra kysten, i midten af regnskoven, ligger denne park, som giver jer  mulighed for at observere skoven fra oven, da Kakum har baldakinbroer, der hænger højt oppe i træerne. Kakums baldakinbroer er de højeste og  længste rebbroer i verden, og giver fra 30-45 meters højde en betagende udsigt ud over skoven og trækronerne, der strækker sig mod himlen.

 

I slapper af på hotellet resten af dagen.

 

Indkvartering:                              Anamabou Beach Resort inkl. helpension

 

Dag 11: Elmina – hjemrejse


Brug dagen på afslapning. Måske skal der shoppes de sidste souvenirs, inden I om aftenen bliver kørt til lufthavnen. Det er nu tid til at tage flyet hjem mod Danmark, og med i bagagen har i vidunderlige minder om en oplevelsesrig rundrejse i Ghana.

 

Indkvartering til afgang:           Dagsværelse på hotel i Accra.

 

Dag 12: Hjemkomst


I ankommer i lufthavnen om formiddagen i henhold til jeres flyselskab.

 

Ghanas Guldkyst: I danskernes fodspor


Dette er et skræddersyet rejseforslag som kan tilpasses efter dine ønsker.

 

Visa
Ghana: Visum påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer
Gul feber: Obligatorisk
Malaria: Venligst konsulter egen læge
Andet: Venligst konsulter egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Jysk Rejsevaccination: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Bagage
Max 20 kg i blød kuffert / dufflebag

 

Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Afrejse fra
Aalborg / Billund / København / Andet

 

Indkvarteringer
Hoteller og lodges vælges altid med maksimal omhu, men på grund af mulig mangel på tilgængelighed på nogle hoteller, kan guiden være nødsaget til at udskifte nogle af indkvarteringerne under turen ud med andre af samme standard. På nogle hoteller er enkeltværelser ikke altid tildelt.

 

Indkvartering i enkeltværelse mod ekstra tillæg

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

Grundet rejsens specielle karakter kan dele af turen ændres under uforudsigelige faktorer og baseres på indiskutable beslutninger fra vores guide. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at holde sig til det oprindelige program.

fra28.995,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 28.995 pr. person i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

Fly Danmark / Accra - tur / retur

transfer

Alle besøg i henhold til rejseplan

Mineralvand under udflugter

Alle måltider fra dag 2 t.o.m morgenmad dag 11

Erfaren engelsktalende lokalguide, chauffør, kok

Transport i minivan, minibus og/eller firhjulstrækker

 

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillingsforsikring

Rejseforsikring

Visa

Vaccinationer

Eventuelle gebyr til personlige fotos og video

Drikkevarer

Drikkepenge til guide, chauffør, kok, hotelpersonale

Andet, som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS