Find din rejse til Afrika her:

 

Kultur og natur i det sydlige Etiopien


12 dage
Inkl. engelsktalende lokalguideEn rejse til det sydlige Etiopien, hvor du besøger Omo Valley & Rift Valley Lakes er ikke bare en naturmæssig kæmpe oplevelse, men det er også en kulturel rejse tilbage i tiden til Etiopiens autentiske levemåder og traditioner.

 

Rift Valley ligger ca. 180 km. fra Addis Ababa og er dekoreret med 8 naturrige søer; Lake Ziway, Lake Abaya, Lake Chamo, Lake Abiata, Lake Shala, Lake Awassa, Lake Koka og Lake Langano. Flere af søerne er beboet af både krokodiller, flodheste og hundredvis af fugle. Faktisk anses Rift Valley for at være Etiopiens største fuglecentrum.

 

Turen går videre mod Omo Valley, der ligger i den sydlige del af Rift Valley i den sydøstlige del af landet. Omo Valley er hjemsted for 46 af Etiopiens fascinerende stammegrupper, der lever primitivt og i tæt kontakt med naturen. De praktiserer forskellige ceremonier og festivaller og står klar til at byde besøgende velkommen.

 

 

Kultur og natur i det sydlige Etiopien


Dag 1: Ankomst i Addis Ababa


Ved ankomst til Bole International Airport bliver I modtaget af en af en repræsentant fra vores samarbejdspartner i Etiopien, der vil køre jer til jeres hotel.

 

Senere skal I på byrundvisning, hvor I besøger Trinity Katedralen, der er en smuk kirke bygget i den barokke stil fra den europæiske arkitektur, der er unik for Etiopien såvel som hele Afrika. I besøger Det Nationale Museum, hvor hovedattraktionen er en fossil udstilling af den berømte pige Lucy, der levede for 3,5 millioner år siden.

 

I besøger St. George Katedralen og det tilhørende museum, hvor I kan opleve den  historiske kirke, der er et fremfragende eksempel på Etiopiens traditionelle, ortodokse kirkearkitektur grundlagt af kejser Menelik-II. Byrundvisningen byder på en panoramisk udsigt ved Addis Ababas højeste punkt Mount Entoto i 3200 meters højde.

 

Dagen slutter af med en kulturel festmiddag, hvor I kan deltage i national musik og dans.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 2: Addis Ababa – Abijatta Shalla Nationalpark – Lake Awassa


I dag kører I til Lake Awassa, hvor I på vejen gør et stop ved Lake Ziway, hvor I kan nyde det varierede fugleliv ved søbredden. Efter frokosten besøger I Abijatta Shalla Nationalpark. Parken består af de 2 sodaholdige søer, der pynter i det omkringliggende landskab. Parkens hovedattraktion er uden tvivl den smukke udsigt over søerne og det rige fugleliv. I fortsætter turen mod Lake Awassa og ankommer til jeres hotel senere på dagen.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 3: Awassa – Sidama Village – Yabello


Efter morgenmaden besøger I det lokale fiskemarked ved kysten af Lake Awassa. Herefter fortsætter turen til byen Yabello, hvor I kan opleve de mange fuglearter fra skovområdet ved Juniper Forest. Det indebærer blandt andet sidamokragen, den hvidhalede svale samt den etiopiske turako, der en truet og endemisk fugleart.

På vejen besøger I Sidama folkets kulturelle hjem og deres såkaldte ”falske” bananplantage. I vil ogå besøge Borena folkets mange kultursteder.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 4: Yabello – Konso:


I kører tidligt mod Konso og på vejen stopper I ved den lille by Brindal, hvor I kan opleve Borena folket. Borenaerne er fra Oromo befolkningen, der var en gruppe af folk, der blev i området, da en række andre befolkningsgrupper migrerede mod det nordlige og østlige højland tilbage i det 16. århundrede. Det bakkede semi ørkenlandskab og det rige dyreliv kombineret med tilstedeværelse af Borena folket, gør området helt specielt. Af dyreliv finder du blandt andet Anubisbavianer, Gynthers dik-dik antiloper og store flokke af perlehøns.

 

Efter I har checket ind på hoteller, besøger I Konso stammens landsbyer ved Mecheke. Her kan I besøge den såkaldte ”New York Landsby” grundet landskabets udseende med bjergstrukturer, der kan ligne silhuetten af en storby med moderne bygninger. Det er hovedsageligt sten med kvartsmineraler, der former bjergene. I besøger også Konso kongens hus, hvor I kan lære om strukturen og historien om Konso stammens kongelige familie.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 5: Konso – Turmi


I dag kører I til Turmi, hvor I besøger Hamer stammen. Hamerne udøver forskellige kropsudsmykningsformer, hvor blandt andet håret dekoreres med farverige perler og lerklumper med strudsefjer. Skamfering er også praktiseret i vid udstrækning. Arrene laves med en kniv eller et barberblad, og der gnides aske i såret for at give en tydeligere markering.

 

På vejen vil du besøge det lokale marked ved Albore.

 

Indkvartering: camping

 

Dag 6: Turmi – Dascenetch stammen – Turmi


Kør mod Omorate, hvor I besøger Dascenetch stammen og deres landsby. De er en af stammerne, der ligger ved Omo Floden. De er derfor også habile svømmere, da de altid skal krydse floden for at nå til det daglige Omorate marked. Om eftermiddagen har I mulighed for at opleve markedet, hvis det passer med, at det er en markedsdag. I vil igen besøge Hamar folket på denne dag.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 7: Turmi – Karo Village – Mago Nationalpark


Dagen starter tidligt, når I skal afsted mod Mago Nationalpark. På vejen besøger I Karo stammerne i Dus og Korecho. Karo folket dekorere deres kroppe med kalkmaling, der ofte skal forestille perlehønens plettede fjerdragt. De er eksperter i ansigts- og kropsmaling. Både mænd og kvinder skamferer deres bryst for at udsmykke sig og for at tiltrække det modsatte køn.

Om eftermiddagen er det tid til safari i Mago Nationalpark, der er opkaldt efter den nærliggende Mago River. Parken består hovedsageligt af savanne med nogle skovområder omkring floden. Her er det muligt at opleve en bred vifte af dyreliv lige fra giraffer og elefanter til de mere sjældne løver og leoparder.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 8: Mago Nationalpark – Mursi Village – Jinka


I tager tidligt om morgenen til den spændende Mursi landsby, hvor I oplever stammens betagende kultur og levemåde. Her bærer kvinderne lerplader i læberne, mens mændene udsmykker sig med ler på forskellige måder.

 

Efter landsbybesøget fortsætter turen gennem skovområder og bakkede terræn, indtil I når Jinka.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 9: Jinka – Arba Minch


Om morgenen kører I til Arba Minch, hvor I skal opleve og nyde de forskellige kulturer fra Gidole, Tsemani og Ari stammerne, der lever på grænsen til Omo Floden. Her har traditionerne og kulturen nærmest ikke ændret sig, og leveforholdene er derfor stort set de samme som for 100 år tilbage.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 10: Netch Sar Nationalpark og Lake Chamo


I kører mod Nech Sar Nationalpark, der ligger mellem Lake Abaya og Lake Chamo. Her finder du nogle af Etiopiens endemiske arter som Swaynes røde koantilope, Burchells zebra, den store og lille kudu og Grants gazeller blandt mange andre dyrearter. Ud af parkens 180 fuglearter, vil du med stor sandsynlighed støde ind i sekretærfuglen, hornravne og forskellige underarter af trappefugle.

 

Efter frokosten, der nydes på hotellet, er der planlagt en bådtur på Lake Chamo, hvorfra udsigten til søens mange krokodiller og flodheste kan nydes. Her køler dyrene sig ned i vandet eller soler sig på sandbankerne ved søen.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 11: Arba Minch – Dorze Village – Wondo


Om morgenen skal I mod Chencha, der ligger på en 40 km. lang strækning, der går op af bakke. Her skal I besøge Dorze stammen, der er kendt for deres bikube lignende hytter. Efter besøget fortsætter turen mod Wondo Genet Resort, hvor I checker ind på Wabishebelle Hotel. Om eftermiddagen kan I slappe af ved hotellets swimmingpool og de tilhørende naturlige termiske bade.

 

Den omgivende grønne vegetation og det behagelige klima giver de optimale forhold til ultimativ afslapning. Hold øje med colobus aber og grønne marekatte, der ofte ses ofte i området.

 

Indkvartering: Hotel inkl. halvpension

 

Dag 12: Wondo – Addis Ababa


Kør mod det arkæeologiske område Tiya, hvor I kan opleve den berømte indgravering kaldet ”The Old Stele of Tiya”. Efter besøget fortsætter I til Adadi Maryam, der er en stenhugget kirke fra det 12. århundrede. Herefter kører I mod Addis Ababa, hvor I skal med flyet tilbage mod Danmark.

 

fra24.725,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 24.725 pr person i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur
 • Indkvartering i i delt dobbeltværelse
 • Måltider som beskrevet i rejseplanen
 • Alt lokal transport
 • Erfaren engelsktalende chauffør/guide og lokale guides på de enkelte destinationer
 • Relevante parkgebyrer og betaling til lokale guides
 • Bådtur på Lake Tana
 • 1 flaske vand pr. person pr. dag
 

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til chauffør/guide/hotelpersonale
 • VISA
 • Vaccinationer
 • Personlige omkostninger til f.eks. kommunikationsgebyr, vasketøj etc.
 • Andet som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS