Find din rejse til Afrika her:

 

På ekspedition i Botswana & Victoria Falls


18 dages kør-selv-ekspedition i Botswana inkl. dansk ekspeditionsleder


Afrejsedatoer 2023:

20. april - 7. maj

25. maj - 11. juni

6. - 23. juli

7. - 24. september

 

Kom med på et autentisk og anderledes eventyr gennem Botswanas uberørte natur og landskaber, hvor dyrelivet er i en klasse for sig. Derudover besøger du Zimbabwe samt Afrikas største vandfald, Victoria Falls.

 

Du rejser med vores danske ekspeditionsleder Richi Wagner. Richi er en humørbombe uden lige, og du vil med stor sandsynlighed ikke kunne undgå at blive smittet af hans energi og glade sind. Richi er uddannet field guide i Sydafrika og har stor erfaring med at guide eventyrlystne rejsende rundt i Afrika. Med sin mangeårige erfaring i det sydlige Afrika leder Richi ekspeditionen gennem den uforstyrrede og rå natur i Botswana. Sammen med en mindre gruppe kører du rundt i din egen firehjulstrækker, hvor du får følelsen af at være på dit eget afrikanske eventyr. Samtidig nyder du godt af trygheden i at rejse med en erfaren rejseleder. I bushen camperes der i telt på taget af bilerne, og gruppen sørger ofte selv for madlavning undervejs. Der bliver tid til eftertanke og ro. Og så ved vi jo alle, at der er få ting, der fodrer en god samtale som åben ild. Ja, så skulle det da lige være stjerner. Og faktisk får du begge dele på denne rejse.

 

Så er du en ægte eventyrer, der ikke er bange for at få jord under neglene og udfordre dig selv, har du her en unik mulighed for at få en særlig safarioplevelse i Afrika. Du vil med stor garanti få dit livs oplevelse på vores ekspeditionsrejse i Botswana!

 

 

På ekspedition i Botswana & Victoria Falls


Dag 1: Afrejse fra Danmark


I dag rejser vi fra Københavns Lufthavn, hvorfra rejsen går mod Johannesburg, hvor vi ankommer fredag formiddag.

 

Det er også muligt af flyve fra Aalborg eller Billund lufthavn.

 

Dag 2: Ankomst til Johannesburg


Ved ankomst i Johannesburg står jeres chauffør klar til at tage imod jer i lufthavnen. Herefter bliver I kørt til jeres hotel i bydelen Sandton, hvor I kan bruge dagen på at udforske byen. I kan selvfølgelig også vælge at slappe af på hotellet og nyde faciliteterne her.

 

Indkvartering: Holiday Inn Sandton inkl. morgenmad

 

Dag 3: Afgang mod Botswana


I bliver hentet om morgenen og kørt til biludlejningsfirmaet, hvor I mødes med Richi. Her får alle en grundig gennemgang af bilerne og lærer, hvordan de fungerer. Efter gennemgangen kører vi fra Johannesburg og krydser grænsen til Botswana. Vi ankommer senere på dagen til vores camp, hvor vi får serveret aftensmad. Indtrykkene er allerede mange, så resten af dagen er til afslapning.

 

Indkvartering: Kwa Nokeng Lodge eller tilsvarende inkl. aftensmad

 

Dag 4: Khama Rhino Sanctuary


Vi står tidligt op og får morgenmad, hvorefter vi kører en kort strækning, inden vi stopper for at handle ind til snacks og frokost. Herefter kører vi mod Khama Rhino Sanctuary, hvor vi vil spotte efter de truede og sjældne næsehorn.

 

Reservatet blev grundlagt i 1992 for at beskytte næsehornet og sikre artens overlevelse. Dyrene bevæger sig rundt på et område, der strækker sig over et areal på 8.585 hektarer. I reservatet findes der både sorte og hvide næsehorn, og vi vil lede efter begge arter. Næsehornene sættes løbende tilbage i naturen i Moremi Game Reserve, som vi senere besøger. I Khama Rhino Sanctuary findes der også andre arter såsom zebraer, giraffer, antiloper, strudse, leoparder og hyæner.

 

Vi vil bruge noget af dagen på at træne nogle basale skills i firehjulstrækkeren. Det vil hovedsageligt handle om de vigtigste manøvrer i forbindelse med offroad kørsel. Vi lærer at aflæse terrænet og tilpasse kørslen herefter. Det er en sjov eftermiddag, hvor vi "leger" i det afrikanske landskab. Vi pakker senere bilerne og indretter os komfortabelt.

 

I nat overnatter vi ved Khama Rhino Sanctuary, hvor vi slår teltene op og nyder den frie natur under åben stjernehimmel.

 

Indkvartering: Campsite ved Khama Rhino Sanctuary inkl. helpension

 

*Helpension: Morgenmad, frokost, middag

 

Dag 5: Kubu Island & Makgadikgadi Salt Pans


I dag kan vi se frem til en spændende dag i smukke omgivelser. Vi kører nemlig mod Makgadikgadi Pans National Park. Idet vi bevæger os igennem det rå og øde landskab, vil vi blive udsat for de første udfordringer. Terrænet består af tungt sand og bundløst mudder og navigationen kan være udfordrende. Dog har Richi styr på både terræn og rute, så helt galt kan det aldrig gå. Det er sådan et sted som her, hvor det giver ekstra god mening at have en erfaren field guide med på turen.

 

Mens vi bevæger os gennem landskabet, vil vi få et helt andet forhold til vores egen størrelse i universet. De endeløse sletter og den rungede tavshed er alt sammen med til at give os følelsen af at være utrolig små. Hold øje med de krøllede baobabtræer, der dukker op hist og her.

 

Hvis vejret tillader det, ender vi dagen på Kubu Island, som er en udtørret granitø beliggende på Makgadikgadi saltsletten. Alternativt overnatter vi ved Khumaga Campsite.

 

Indkvartering: Campsite ved Kubu Island eller tilsvarende inkl. helpension

 

Dag 6: Maun


Vi står tidligt op denne morgen for ikke at gå glip af den smukke solopgang. Dagen bruges på safari gennem Kubu Islands smukke landskab.

 

Efter en dags kørsel i området, kører vi mod nord. Undervejs vil vi se, hvordan landskabet ændrer sig til et stort vådområde. Vi overnatter i Maun, der er en afrikansk grænseby med stor autenticitet og ægthed.

 

I Maun sørger vi for at forsyne os med mad og drikke til den videre færd. Om aftenen kan vi finde et sted at spise i byen eller på campens restaurant.

 

Indkvartering: Maun Rest Camp eller tilsvarende inkl. halvpension

 

*Halvpension: morgenmad & frokost

 

Dag 7: Moremi Game Reserve


Denne morgen står vi tidligt op og tager tidligt afsted, for i dag skal vi besøge det naturskønne Moremi Game Reserve. Moremi er en del af Okavango Deltaet og i forlængelse heraf ligger Khwai. Hvis forholdene tillader det, tager vi den lange vej langs bredderne af deltaet for at opleve mest muligt af den smukke rute og det vilde dyreliv.

 

Hvad der blandt andet gør Moremi særligt er, at vi med stor sandsynlighed har mange af dyreoplevelserne for os selv. Vi besøger et område af Botswana, der ikke er overrendt af turister, hvilket gør oplevelserne endnu mere autentiske. Reservatet er tidligere blevet hyldet som Afrikas bedste, og vi vil hurtigt få øje på årsagen til dette. Massevis af dyr og fugle befinder sig i det frodige naturområde, hvor vi med stor sandsynlighed vil opleve elefanter i massevis og mulighed for resten af dyrene fra Big Five: Næsehorn, leoparder, bøfler og løver.

 

Vi overnatter i den nærliggende camp. Har man lyst, kan der arrangeres en tidlig game drive for så at kunne slappe af i campen senere på dagen. Her kan vi nyde den rå natur med en god bog i hånden, mens lyden af dyrelivet pusler i baggrunden. Chancen for at elefanter kommer forbi campen er ikke garanteret, men der er stor sandsynlighed for det. Mens maden bliver tilberedt, er der mulighed for at tage afsted på endnu en game drive. Om aftenen vender vi tilbage, hvor vi kan nyde den frisk tilberedte aftensmad.

 

Indkvartering: Dizane Camp eller tilsvarende inkl. helpension

 

Dag 8, 9, 10: Khwai Conservancy


Beliggende mellem Chobe Nationalpark og Moremi Game Reserve ligger den 200.000 hektar store Khwai Conservansy. Det er et imponerende vildtlivsområde med vilde landskaber og et rigt dyreliv. Khwai-floden løber gennem landskabet og tætte Mopani-skove udgør det perfekte hjemsted for en masse dyrearter. Synet af vilde dyr, der drikker af floden, giver fremragende muligheder for en god fotosafari.

 

I Khwai kan vi se frem til at opleve store elefantflokke, løver, leoparder og hyæner. Af andre arter findes her vilde hunde, zebraer, giraffer, gnuer, bøfler, geparder, hyæner, floheste og meget andet. Dagene skal bruges med vandring, game drives, guidede gåture og udendørs camping for bare at nævne nogle af aktiviteterne. Det er muligt at tilkøbe ekstra ture med blandt andet mokoro kano, ekstra game drives samt sceniske flyveture.

 

Indkvartering: Khwai Safari Grounds eller tilsvarende inkl. helpension

 

Dag 11: Chobe Forest Reserve


Som sædvanligt pakker vi tidligt sammen, mens vi vågner op på en kop kaffe. I dag skal vi besøge Savuti regionen i Chobe Nationalpark. Hele turen er én lang game drive med selskab fra en masse spændende dyr. Savuti er særligt kendt for dets store bestand af elefanter og løver. Desuden ses her ofte vildhunde, som efterhånden er et sjældent syn i Afrika. Om formiddagen stopper vi og laver en lækker brunch, som vi nyder i naturen. Efter brunchen kører vi stille og roligt mod næste overnatningssted.

 

Indkvartering: Thobolo's Bush Lodge eller tilsvarende inkl. halvpension

 

Dag 12: Chobe River Front


Turen fortsætter længere ind i Chobe Nationalpark, hvor ruten igen vil foregå i ét stort safarilandskab. Selvom afstandene ikke er lange, tager det typisk en dags tid at køre strækningen på grund af det udfordrende terræn. Vi sætter hele tiden tid af til at stoppe og opleve noget nyt. Det eneste dyr vi måske vælger ikke at stoppe for er elefanter, da vi på nuværende tidspunkt er ved at have set rigeligt af dem. Og så dog – man får jo aldrig for meget af de majestætiske kæmper.

 

Om eftermiddagen skal vi på flodcruise langs Chobe floden. Her fortæller en lokal guide om det exceptionelle dyreliv, der er at finde ved floden. Turen varer ca. 3 timer.

 

Vi ankommer senere til campen, hvor resten af eftermiddagen og aftenen kan bruges, som man har lyst.

 

Indkvartering: Big 5 Chobe Lodge eller tilsvarende inkl. helpension

 

Dag 13: Fridag i Kasane


Dagen i dag er tiltænkt som en fridag, hvor I kan gøre lige præcis, som I har lyst til. I kan køre en tur tilbage i Chobe Nationalpark på egen hånd eller tage en tur til Kasane, hvor der er tid til shopping.

 

Om eftermiddagen fortsætter vi mod vores camp for de næste to døgn. Vi besøger blandt andet en undervandsbunker, der tillader os at komme helt tæt på et vandhul, der tiltrækker en masse dyreliv. Hvis vi er heldige, ser vi elefanter ved vandhullet.

 

Indkvartering: Senyati Safari Camp eller tilsvarende inkl. halvpension

 

Dag 14: Victoria Falls


 

I dag er en stor dag! Turen går nemlig mod det storslåede Victoria Falls. Vi kører mod Zimbabwe, hvor vi bruger dagen på at udforske vandfaldet. Har man lyst, kan man booke rafting ture, bungy jump, canosejlads, helikopterture eller andre adrenalinfyldte udflugter til Victoria Falls. Der er desuden god mulighed for at købe traditionelle, afrikanske souvenirs.

 

Det mægtige Victoria Falls er Afrikas største vandfald med flere tusinde liter vand, der brager udover klippekanten hvert eneste minut. 320 millioner liter vand for at være helt nøjagtig. Hvert eneste minut. Man forstår pludseligt de lokale, der har givet vandfaldet navnet Mosi oa Tunya. Det betyder ”røgen der tordner”. Victoria Falls er utvivlsomt et af verdens største naturfænomener, og det er en once-in-a-lifetime oplevelse, man ikke må gå glip af!

 

Indkvartering: Senyati Safari Camp eller tilsvarende inkl. halvpension

 

Dag 15: Elephants Sands


Som altid er der tidlig afgang fra morgenstunden, hvor vi kører tilbage sydpå og mod Elephant Sands. Campen, vi skal overnatte på, ligger ved Makgadikgadi Pans.

 

Elephant Sands har fået sit navn af én årsag. Parkens store oplyste vandhuller tiltrækker nemlig store flokke af elefanter, som vi kan være heldige at få lov at betragte direkte fra campen.

 

Indkvartering: Elephant Sands inkl. helpension

 

Dag 16: Moriti


Vi kører tidligt om morgenen mod grænsen til Sydafrika, hvor vi skal tilbringe den sidst nat. Vi har en lang vej foran os tilbage mod grænsen. Ruten fungerer heldigvis primært på gode, asfalterede veje.

 

På vejen kommer vi igennem Francistown, hvor vi, hvis tiden tillader det, stopper og får lidt frokost. Francistown er en vibrerende storby, der har en stor portion historie med sig som tidligere mineby. Byen er fyldt med hyggelige restauranter og supermarkeder af fin standard.

 

Ved ankomst til Moriti sætter vi campen op og tænder bålet. Her kan vi nyde hinandens selvskab og genfortælle historier og oplevelser fra rejsen.

 

Indkvartering: Moriti Bush Camp eller tilsvarende inkl. helpension

 

Dag 17: Hjemrejse


I dag kører vi mod Johannesburg, hvor vi afleverer bilerne først på eftermiddagen. Herfra bliver vi transporteret til lufthavnen for at flyve mod Danmark.

 

Vi vender hjem med bagagen fuld af vidunderlige minder fra en oplevelsesrig ekspeditionsrejse i Botswana & Victoria Falls. En rejse, vi aldrig glemmer.

 

Dag 18: Hjemkomst


Vi ankommer i Danmark. Velkommen hjem.

 

På ekspedition i Botswana & Victoria Falls


Afrejsedatoer 2023

20. april - 7. maj

25. maj - 11. juni

6. - 23. juli

7. - 24. september

 

Vaccinationer
Gul feber:          Ikke obligatorisk
Hepatitis A:       Kontakt venligst egen læge
Malaria:             Kontakt venligst egen læge
Andet:                Kontakt venligst egen læge


Forsikringer
Rejseforsikring: Anbefales for lægehjælp, hospitalsophold samt hjemtransport i tilfælde af sygdom
Afbestillingsforsikring: Bestilles senest på tidspunkt for indbetaling af depositum

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Visum
VISA ikke påkrævet ved indrejse i Botswana (ved rejse på op til 90 dage)

 

Transport
Firhjulstrækker eller minivan

 

Priser

Prisen for rejsen afhænger af antallet af personer i bilen. Det skal forstås som, at du "køber" en bil til turen. Derfor er totalprisen for rejsen afhængig af, hvor mange personer, I rejser sammen i samme bil. Rejser I to personer sammen, er I kun to om at dele de "faste udgifter" såsom bil, brændstof mv. Derfor bliver prisen mindre ved flere gæster i bilen. Skulle du ønske en bil alene er det også en mulighed. Kontakt os for mere info vedrørende dette.

 

Per person ved 4 personer: 29.495 kr.

Per person ved 3 personer: 30.995 kr.

Per person ved 2 personer: 32.495 kr.

 

I øvrigt 

Overnatningen foregår i såkaldte ”rooftop tents”, der slås op på bilens tag. Det er muligt at tilvælge ”ground tents”, som slås op på jorden. Bilerne er udstyret med det nødvendige campingudstyr, som er borde, stole, gas, køkkengrej, køleskab mm. til fire personer. Der er desuden håndkæder og sengetøj i bilen.

Meget af kørslen vil være offroad, hvilket er med til at nære følelsen af eventyr. Det kan variere fra kørsel i tungt sand, mudder og dybt vand til kørsel på gode grusveje og asfalterede strækninger. Det er ikke nødvendigt, at du har erfaring med offroad kørsel. Skulle du opleve udfordringer undervejs, er Richi der til at hjælpe.

 

Rejsen er designet til at opleve Afrikas fascinerende steder, hvor der er sat fokus på mødet med fremmede kulturer, natur, dyreliv og lign. Vi anbefaler, at man udviser tolerance og er fleksibel for til fulde at nyde denne tur samt værdsætte de unikke oplevelser, såvel som den lokale befolknings gæstfrihed. Rejseplaner, besøg og overnatningssteder kan ændres eller tilpasses af arrangøren grundet force majeure, såvel som man også bør være opmærksom på, at der kan være ændringer ift. eventuelle køretider grundet de afrikanske vejforhold.

 

Rickshaw Tours & Travel bestræber sig i videst mulige omfang at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for prisstigninger og omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplanen og indkvartering mv.

 

På ekspedition i Botswana & Victoria Falls


fra29.495,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 29.495 pr. person i delt telt

 

Inkluderet i prisen

 • Fly til Johannesburg tur/retur
 • Måltider på oversøiske fly
 • Leje af køretøj inklusiv alt camping udstyr
 • Dansk turleder/guide til at lede ekspeditionen
 • Camping gebyrer alle dage på ekspeditionen
 • Administrationsomkostninger & standard motorkøretøjsforsikring
 • Brændstof
 • Alle måltider beskrevet i rejseprogrammet

 

Andet:

Mod tillæg i prisen kan rejsen kombineres med en strandferie

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejseforsikringer
 • Afbestillingsforsikring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Valgfrie adventure aktiviteter (helipkopterflyvning, rafting etc.)
 • Entrégebyr på 30 USD ved Victoria Falls
 • Øvrige ting som ikke er specificeret i rejseprogram

 

KONTAKT OS
Skriv denne tekst i feltet nedenfor: captcha

 

 

Trustpilot