Find din rejse til Afrika her:

 

Fra Dakar til Bissau


15 dage
Med engelsktalende lokalguideGRAND EKSPEDITION


Kulturelle oplevelser og natur


Ekspedition fra Senegal til Guinea Bissau


 

Tag med på denne oplevelsesrige rejse i Vestafrika, der er blevet til takket være mange års research i de fantastiske områder, som vi skal besøge. Vi rejser på flere forskellige måder – hver måde bedst egnet til de forskellige geografiske og kulturelle miljøer, som vi bevæger os i.

 

Nyd denne storslåede ekspedition fra nord til syd i et naturligt foranderligt landskab: Fra de sydlige grænser af Sahara til Ferlo ørkenen i Senegal. Fra ’den hellige skov’ i Casamance til den længste stribe af mangrove skov i Afrika, for til sidst at tage på opdagelse i Bijagos øhav. Mens vi bevæger os igennem de forskellige økosystemer, møder vi de vigtigste naturlige og kulturelle miljøer på det afrikanske kontinent.

 

Kultur: Mod nord møder vi det største afrikanske broderskab, der praktiserer en islamreligion, som tager stærkt afstand mod vold. Længere mod syd stifter vi bekendtskab med animistiske traditionelle religioner, stammekonger, dansende masker og fjerntliggende stammer.

 

Historie: Vi møder ’tidsløse’ mænd og kvinder og besøger historiske steder som Saint Louis, den første hovedstad i de vestafrikanske franske kolonier. Vi oplever slavehandler-øen Goré og Bolama, den gamle portugisiske by, som nu forsvinder ind i skoven.

 

Natur: Vi følger den ’usikre grænse’ mellem land og vand, der er et imponerende naturligt miljø såvel som ørken, mangrove sump, skov, hav og øer. Vores rejse fra nord til syd følger et spor af trækfugle, der giver en diskret tilstedeværelse langs hele rejsen.

 

Som noget helt særligt vil vi på denne rejse forsøge at spore os frem til saltvandsflodheste og skildpadder, der lægger æg.

 

Orango Island er en Nationalpark og blandt flere beskyttede arter, der lever ger, vil man ofte kunne spotte de unikke og beundringsværdige saltvandsflodheste. Disse pattedyr er utroligt sjældne, og lever i saltvand i mangroveskovene. Ind imellem beslutter de sig for at tage en svømmetur i havet. Flodhestene hører ikke til de mest fremtrædende dyr og det sker ofte, at de lokale guider mister sporet af dem i flere dage eller endda uger.

 

Poilao øen er et ubeboet og vidunderligt smukt sted. Øen bliver ligeledes anset for at være et af de vigtigste reproduktionssteder for kæmpe, grønne havskildpadder (Chelonia Midas).

Efter mørkets frembrud sidder vi i stilhed på stranden indtil det magiske øjeblik sker, hvor skildpadderne dukker op fra havet for at grave store dybe huller i sandet, hvor de lægger deres mange æg. Hvis vi er heldige, vil vi være vidne til dette naturmirakel og vi får måske endda at se, når æggene klækker og små bitte skildpadder dukker frem af sandet for allerede nu at kigge efter havet, hvor de begynder deres lange rejse. For hunnens vedkommende vil den før eller siden ende på samme ø, når hun er moden nok 30 år senere.

 

Afrejsedatoerne matcher med følgende særlige begivenheder 2017:


 

Afrejse - 18. marts & 22. april

 

’Vaca Bruto’ – maskedans

 

På Bijagos øerne bliver livet stadig regeret af årstidernes cyklus. Under den lange tørre sæson, når høsten er i hus, er der flere traditionelle ceremonier, der finder sted.

 

Den mest underfundige Bijagos-maske er en hjelmmaske i træ kaldet Vaca Bruto, som betyder Vild Tyr. Dansere giver objektet den mest realistiske tilstedeværelse ved at knæle for masken. Med øjne af matteret glas, rigtige horn, læderøre og et reb omkring næseborerne, bliver alle maskerne animeret af bukkende dansere. Alle bidrager til ideen om et virkeligt, utæmmet dyr, som repræsenterer en mand i fuld besiddelse af sin fysiske styrke, men stadig med en barnlig opførsel, da han endnu ikke har undergået de endelige indvielser. Alle landsbyboerne deltager i denne fascinerende ceremoni.

 

Afrejse - 25. november & 23. december 

 

Saltvandsflodheste og skildpadders æglægning

 

Orango Island i Bijagos øhav er en nationalpark og blandt de mange beskyttede dyrearter, som lever her findes der et unikt et af slagsen, nemlig den spektakulære saltvandsflodhest. Disse sjældne pattedyr lever i primært i mangroveskovenes saltvand, men ses ind imellem også tage en svømmetur i havet, når de bevæger sig rundt mellem øerne for at lede efter mindre saltvandssøer.

 

Poilao i Bijagos øhav er en ubeboet ø og et af de største udrugningssteder for den grønne havskildpadde i Vestafrika. Efter mørkets frembrud venter vi på den stille strand på det magiske øjeblik, hvor hunnerne dukker frem fra havet for at grave dybe huller i sandet og lægger hundredvis af æg. Med en smule held skal vi være vidner til deres udklækning. Bittesmå skildpadder kommer frem fra sandet for ta nå ud til havet, hvor de skal på en lang rejse, som om 30 år atter vil bringe dem tilbage tilbage til denne ø, hvor de selv skal lægge æg.

 

Fra Dakar til Bissau


Dag 1: Ankomst i Dakar


Ved ankomst i lufthavnen vil du blive modtaget af en repræsentant fra vores team i Dakar, som vil assistere med transfer til dit hotel. Resten af aftenen er til fri disposition.

 

Indkvartering: Hotel Djoloff

 

Dag 2: På grænsen til Sahara


Dakar blev midtpunkt for den politiske, kunstneriske, økonomiske og intellektuelle fornyelse under uafhængigheden i 1969.

 

Vi besøger ’plateau distriktet’, guvernør paladset og interessante markeder. Efter frokost vil en minibus køre os til Lampoul ørkenen, hvor firhjulstrækkere venter ved grænsen til ørkenklitterne, for at tage os med til vores camp.

 

Indkvartering: Vi overnatter i en opsat camp i Lampoul. Teltene er rummelige og komfortable med senge og private faciliteter.

 

Dag 3: Saint Louis


Vi kører til Saint Louis, en charmerende gammel bydel, som var den første hovedstad i de vestafrikanske-franske kolonier. Efter at have fungeret som tidligere base for ’Aeropostale’ - luftpost mellem Europa, Afrika og Sydamerika, havde Saint Exupéry, den berømte forfatter og pilot samt forfatter til ’Den lille Prins’ selv base her. Den bedste måde at aflægge besøg i Saint Louis’ smalle gader er med hestevogn - ligesom lokalbefolkningen. Der vil være tid til at slentre gennem de små gader og nyde den unikke atmosfære i denne gamle bydel.

 

Dag 4: Mellem historie og ornitologi


Vi starter dagen med at nå til grænseregionen ved Mauretanien. Her går vi på opdagelse i Djoudj Nationalpark, en naturlig oase der er opstået af land, som tidligere var oversvømmet. Dette luftfugtige paradis er et optimalt levested for over en million af både migrerende og blivende fugle.

 

Djoudjs nationale fuglefristed ligger på den sydøstlige banke af Senegal River i Senegal og nordøst fra Saint Louis. Fristedet bidrager med en række vådområder, som er meget populære blandt vestafrikanske trækfugle, hvoraf mange krydser Sahara. Ud af næsten 400 fuglearter er de mest synlige pelikaner og flamingoer. Mindre iøjnefaldende er vandsangeren, som er kommet hertil fra Europa. For disse fugle er parken det vigtigste overvintringssted, som endnu er opdaget. En bred vifte af vildtliv lever også i parken, som i øvrigt er udnævnt til at være Verdenskulturarv af UNESCO.

 

Vi spiser frokost i en lodge i parken og fortsætter mod Saint Louis.

 

Indkvartering: Hotel La Poste

 

Dag 5: Touba Broderskabet


 

Den hellige by Touba er sjældent besøgt og er et sted, hvor man kan nyde gæstfriheden fra det afrikanske broderskab. Touba indbyggerne er tilhængere af Mouidisme og byen er en form for teokratisk ’tilstand i staten’, som regeres af Caliph. Mourides grundlægger var en Sufi, kaldet Amahadou Mbake.

 

Under den årlige festival bliver byen besøgt af ca. 3-4 millioner pilgrimme. Mouriderne har en stor social og økonomisk indvirkning i Senegal. Takket være deres fredfyldte (og afrikanske) version af Islam, er Mouriderne blevet en bastion, som beskytter Senegal mod indtrængning fra mere radikale og voldelige former for denne religion. Et medlem af Bay Fall, en farverig gren af Muridisme, gør os selskab under besøget. Touba er en hellig by og for at blive accepterede, må vi være anstændigt påklædte. Under besøget er det forbudt at ryge, drikke alkohol og lytte til musik. Mourider sætter pris på gæsters interesse for deres traditioner og ved at følge disse simple regler, vil vi være velkomne.

 

Vi kører til Lac Rose, også kendt som Lac Retba, som er en lavvandet saltvands-sø omringet af klitter. Vandet her er ti gange mere salt end havet og på grund af den høje koncentration af mineraler, får søen ofte et pink skær. Mere end 600 mennesker arbejder med at samle salt fra denne sø.

 

Har I lyst, kan I tage en ’svømmetur’ i det saltkoncentrerede vand. Det vil være en helt speciel oplevelse at flyde her.

 

Vi spiser middag på det charmerende Le Traza hotel med en udendørs restaurant, som dominerer søen.

 

Indkvartering: Le Traza i bungalows med helpension

 

Dag 6: Moderne Kunst


 

Denne morgen skal vi på en spektakulær udflugt fra firhjulstrækker, hvor vi kører flere kilometer på stranden mellem bølger og sand for bl.a. at opleve den største fiskerby i Senegal: her kommer mere end 4500 træpiroguer til kysten med dagens fangst. Vi forlader vores køretøjer og skal med æselvogn for en mindre indgribende og sjov tilgang til fiskerne, der sælger deres fangst på det lokale marked, til håndværkere, der udskærer store piroguer og til malerne, der udsmykker bådene med lyse farver og med den "lokale saint" for at sikre den endelige magiske velsignelse.
Vi vil senere leje en sjov og farverig lokal taxa for at komme til Dakar. Ved ankomst i beyn skal vi besøge 'Village des Arts', som består af 32 kunstnerstudier (atelier). Alle discipliner i billedkunst er her repræsenteret (maleri, skulptur, keramik, fotografi, video, installation, osv.). Landsbyen har et stort galleri, der modtager udstillinger året rundt, og ligeledes er det det bedste sted at møde de fineste kunstnere og unge talenter i den senegalesiske levende kunstscene.

 

 

 

 

Dag 7: Goré Island: historie og charme


En firhjulstrækker henter os om morgenen og tager os med på tur rundt om søen, hvor vi vil opdage saltindsamlernes landsbyer, som er gemt inde i klitterne.

 

Vi ankommer til Dakar om formiddagen. Vi forlader bilerne på havnen og går ombord på en færge, som sejler os til Goré Island. På øen holdt man slaver fanget, indtil de blev sejlet til Amerika. Nogle restaurerede bygninger er bevarede og er vidner til den forgangne tid. I dag gør klimaet med de små vinde, historien, den gamle arkitektur, nye restauranter og butikker Goré til en attraktiv destination for lokale og udenlandske gæster.

 

Vi returnerer til havnen i Dakar og går ombord på Aline Sitoe Diatta – et skib, som sejler om aftenen. Vi spiser middag og tilbringer natten ombord i simple, men rene 4 passagers kabiner.

 

Indkvartering: Aline Sitoe Diatta

 

Dag 8: Sejlads i skoven


I det tidlige morgenlys vil vores skib nå til udmundingen af den store Casamance River. Fiskere i pirogger indsamler deres net, mens delfiner følger vores fartøj. Det mest karakteristiske ved denne ekspedition er de progressive og endeløse forandringer i landskabet, klimaet og de naturlige- og kulturelle miljøer. På grænsen af floden møder vi Zasamance regionen med store og frodige træer samt ’hellige skove’, hvor animistiske kulter af traditionelle afrikanske religioner stadig praktiseres. Vores sejltur ombord på Aline Sitoe Diatta slutter ved Carabane Island - en lille ø, hvor historiske ruiner er dækkede af frodig vegetation. Vi går ombord på en lokal båd, for atter at nå til en mindre ø hvor vi overværer ’Essipati’, som er danse udført af kvinder fra den etniske Diola gruppe.

 

Vi spiser frokost på en meget lille restaurant, som har specialiseret sig i lokale retter: Gedeost og grillede østers (forskellige retter kan bestilles i god tid). Vores lokale ’kaptajn’ tager os gennem en labyrint af vand og vegetation i en stor mangrove skov. Vores private tur går gennem mangrove økosystemet, hvor vi mødes med en lokal, farverig transport i form af en ’bushtaxa’, som tager os til Hotel Maya.

 

Indkvartering: Hotel Maya i bungalows med helpension

 

Dag 9: Den hellige konge


Vi besøger befæstede lerhuse, hvor store patriarkalske familier, tilhørende Dioula befolkningen, stadig lever. Et interessant eksempel på traditionel afrikansk skulpturel kunst. Disse store ler- og træhuse, hvor lyset trænger ind gennem et centralt hul i de store tage, beskytter beboerne fra udefrakommende angreb. Disse bygninger er kendt som ’impluvium huse’ – en afrikansk version af de gamle romerske bygninger. Befæstede boliger er et af de bedste eksempler på traditionel afrikansk arkitektur. Grundet deres skønhed og funktionalitet, har bygningerne inspireret til den moderne avant-garde arkitektur.

 

Vi bliver modtaget af monarken i et af de førende Diola kongeriger. Som det nu forholder sig i afrikanske traditioner, fungerer kongen også som højeste præst med både politiske og mystiske kræfter. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og besøger en sjælden og fjerntliggende toetagers bygning. Vi følger en isoleret og øde sti til en mikroskopisk landsby: Maskerne forlader den hellige skov, hvor kun indviede har tilladelse til at komme. Her danser de i landsbyen for et entusiastisk publikum, bestående af lokale deltagere. Maskerne er en del af den animistiske Diola kultur. Folk frygter og respekterer maskerne, som bliver anset for at være ånder. Hellige masker spiller stadig en vigtig rolle i regulering af konflikter mellem landsbyboere.

 

Vi ankommer til Ziguinchor om aftenen.

 

Indkvartering: Kadiandoumange med helpension

 

Dag 10: Forfædrenes kult


Efter at vi har krydset grænsen til Guinea Bissau, besøger vi regionen, som er beboet af Manjacos etniske gruppe. Manjaco kalder deres traditioner ’Gendiman’. Vi besøger de små landsbyer, som er gemt i skoven. Her vil vi opdage de skulpturelle træstænger kaldet ’Pecab, som repræsenterer forfædrenes ånder i et fristed kendt som ’ Cab Balugun’. Traditionerne bliver stadig praktiseret den dag i dag. Efter at have bedt om tilladelse ved landsbyboerne, får vi mulighed for at se forskellige generationer og stilarter inden for hellige træskulpturer; en af de sidste muligheder for at nyde stammekunst i sin originale, kulturelle kontekst.

 

Indkvartering: Hotel Mar Azul i bungalows med helpension

 

Dag 11: Bijagos øhav


Efter morgenmad tager vi afsted på en fire dages tur i speedbåd, hvor vi rejser tværs over Bijagos øhav, for at opleve fjerntliggende øer og isolerede menneskegrupper. Bijagos øhav, som er placeret ca. 400 km fra kysten, er det største øhav i Afrika med 88 øer, hvoraf kun 21 er fast beboede. Med sine vilde og idylliske landskaber, en unik fauna og ægte stammekultur, er Bijagos øhav en geografisk juvel. Vi fascineres over Orango Islands farver: Den grønne vegetation, hvide sandstrande, brune sten og det blå hav. Efter en times gåtur ankommer vi til Okinka Pampas hellige landsby, hvor man kan finde dronningernes grave – et fascinerende sted da disse befolkningsgrupper lever i et semi-matriarkalsk samfund. Vi møder Régolo, som er den lokale konge.

 

Indkvartering: Parque Hotel i bungalows med havudsigt og helpension

 

Dag 12: Sydlige øer


Vi deltager i en intens sejlads med vores speedbåd for at nå til de sydlige øer, som er gemt i de fjerneste dele af øhavet, som for nylig blev udnævnt til ’Poilao og Joao Vieiras Marine Park’ – et beskyttet område af en absolut renhed, som strækker sig over 495 km2. Vi opdager Meio øen, med sine bugter, som indbyder til en svømmetur samt skove, der appellerer til gåture midt i hjertet af den smukke omgivende natur. Her er de eneste fodspor i sandet, dem vi selv laver.

 

Indkvartering: Chez Claude i bungalows og telte med havudsigt og helpension

 

Dag 13: De indviede


Vores speedbåd når til Canhabaque øen (Ilha Roxa). Her tilbringer vi noget af dagen med at vandre gennem landsbyer, som ligger gemt væk i skoven (5 timers vandring på et fladt, sandet spor). Alternativt er det muligt, at besøge færre landsbyer og tilbringe mere tid med at slappe af på stranden. Vi spiser madpakker på stranden.

 

Grundet øhavets fjerne beliggenhed, manglen på transport og de lokales dybe tilgang til deres traditioner, er Bijagos beboere blevet meget lidt influeret af den omkringliggende verden. Kvinder er stadig klædt i ’Saiya’ – en traditionel nederdel lavet af strå. Livet i landsbyen er karakteriseret af vigtigheden af indvielser og hemmelige ceremonier, som stadig bliver udført. Canhabaque er den mest traditionelle ø i øhavet og bliver anset som hellig. Vi besøger nogle landsbyer, hvor unge mænd skal gå gennem et syv år langt indvielsesritual, hvor de bor i kloster uden nogen kontakt til kvinder.

 

Vi ankommer til Rubane øen om eftermiddagen.

 

Indkvartering: Hotel Ponta Anchaca eller Fishing Club i bungalows med havudsigt og helpension

 

Dag 14: Livet på øen


Om morgenen oplever vi den største landsby, Bubaque, som er den eneste landsby i øhavet, der har tilknytning til resten af kontinentet via et skib, der sejler her til én gang om ugen. I Bubaque finder vi asfalterede alléer, et lille og farverigt marked, lokale barer og handlende. Det etnografiske museum er dedikeret til Bijagos kultur. Vi kan også blot nyde tilværelsen på stranden, hvis vi ønsker det.

 

Eftermiddagen er sat af til afslapning på den vilde strand eller ved hotellets pool. Det er muligt, at tage på en mindre vandrende ekspedition og gå på opdagelse på øen.

 

Indkvartering: Hotel Ponta Anchaca eller Fishing Club med helpension

 

Dag 15: Fra spøgelseshovedstad til Guinea Bissau


Tidlig morgen er der afgang til Bolama Island. Bolama er den forhenværende hovedstad i det portugisiske Guinea fra 1871 til 1941, før hovedstaden blev flyttet til Bissau. Da portugiserne forlod stedet kom indfødte til byen, som nu er ved at forfalde, primært grundet tropisk vegetation. Byen blev bygget efter planerne for det romerske citadel. Nu består byen af store, solrige og sløve veje, tomme områder, udtørrede springvand, bevoksede haver, charmerende administrative bygninger i Neo Palladiansk stil. I guvernørpaladset kan vi stadig se de klassiske søjler, som nu er omringet af fredfyldte geder. På trods af at Bolama er beboet, føler man sig kastet ind i en eventyragtig atmosfære i en spøgelsesby.

 

Vores biler venter på os i Bissau, hvor sidste del af vores ekspedition slutter af med en kort byrundtur i denne lillebitte, men interessante hovedstad.

 

Værelser vil stå til rådighed i det livligste distrikt i byen, før sidste transfer til lufthavnen, hvor I tager flyet hjem til Danmark fyldt op med vidunderlige minder om en storslået ekspedition i Vestafrika.

 

Anbefalet udvidelse af ekspeditionen

 

I slutningen af denne intense rejse, er det muligt at tilbringe flere nydelsesrige dage ved øhavet. Ved forespørgsel kan der udvides med én eller flere dage i komfortable bungalows med havudsigt, hvor I kan nyde det fine franske og tropiske køkken på Ponta Anchaca Hotel.

 

På Ponta Anchaca Hotel kan I slappe af ved swimmingpoolen, tage på vandretur på de vilde strande, gå på opdagelse i øens frodige vegetation eller fiske – alt sammen i Bijagos naturlige paradis.

 

Note

 

Rejseplanen er designet med henblik på at deltagerne for mulighed for at at opleve fascinerende steder, hvor besøg af fremmede fortsat er en ekstraordinær begivenhed. Vi anbefaler derfor, at du er tolerant og fleksibel for at få det fulde udbytte af ekspeditionen og til fulde sætte pris på den unikke natur, vildtlivet, de lokales spontane gæstfrihed, afrikansk magi og mystik, ceremonierne, livsfilosofierne og de religiøse overbevisninger, som befolkninger er villige til at dele med dig.

 

Rejseplan, besøg og indkvarteringer kan ændres eller modificeres af rejseleder grundet force majeure, herunder vejret. De planlagte sejladser afhænger ligeledes af vejrkonditioner.

 

 

Forbehold:

 

Rickshaw Tours & Travel Scandinavia tilstræber i videst mulige omfang, at afvikle rejsen iht. ovennævnte beskrivelse. Der tages forbehold for omstændigheder, der kan medføre nødvendige ændringer i rejseplan, besøg og indkvartering mv.

 

Fra Dakar til Bissau


Som udgangspunkt er dette en international grupperejse. Vi annoncerer afrejsedatoer løbende.
Kan skræddersyes og designes som en individuel rejse. Kontakt os for nærmere detaljer. 

 

Afrejse 2018
3. november
29. december

 

Afrejse 2019
13. april: bekræftet afrejse med to rejsende
2. november
21. december: bekræftet med to rejsende

 

Særlig Information

 

Visa
Guinea Bissau: 1 x VISA påkrævet

 

Ansøgning om VISA er på eget ansvar, og skal søges i god tid inden afrejse. Er der spørgsmål til hvordan du anskaffer dig VISA til det pågældende land, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Vaccinationer

Gul feber:  Obligatorisk
Kolera:       (Ikke nødvendigt i øjeblikket). Konsultér egen læge inden afrejse til Senegal
Malaria:     Konsulter venligst egen læge
Andet:        Konsulter venligst egen læge

 

Få 10% rabat på vaccinationer
Når du bestiller en rejse hos Rickshaw Tours & Travel kan du spare 10 % på vaccinationer. Vi samarbejder med Aalborg Speciallægeklinik: www.avac.dk. For yderligere oplysninger forhør dig hos os.


 

Forsikringer:
Rejseforsikring:                  Anbefales for lægehjælp og evakuering i tilfælde af nødstilfælde
Afbestillingsforsikring:       Bestilles senest på tidspunkt for køb af rejse

 

Forsikringer kan købes hos Rickshaw Tours & Travel. Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring

 

Bagage
Max 20 kg pr. person grundet rejseplanens mange forskellige transportmidler. En blød vandtæt taske anbefales

 

Transport

8 forskellige transportmidler, som passer til de forskellige geografiske miljøer og muliggør, at vi kan interagere optimalt med de lokale befolkningsgrupper og deres miljø.
- Privat minibus
- Privat firhjulstrækker
- Privat Calash
- Privat Bush Taxi (lokal farverig transportmiddel kaldet ’taxi brousse’)
- Privat lokal motorbåd
- Færge / skib
- Speedbåd, som passer til atlantisk sejlads på Bijagos øhav

 

I øvrigt

Alle vores ture er designet til at være fleksible, så vi kan tilpasse os vejrforholdene, fokusere på gruppens interesser og drage fordel af de spændende muligheder der pludseligt kan opstå.

 

I betragtning af rejsens særlige karakter kan dele af rejsen modificeres på grund af uforudsigelige faktorer og er baseret på uhåndterlige beslutninger fra den lokale vejledning. Omkostninger, der stammer fra sådanne variationer, er eneansvarlige for deltagerne. Naturligvis vil guiden gøre sit yderste for at overholde det oprindelige program.

 

Der er 4 grænseovergange i afrikanske lande, hvorfor der forventes forsinkelser. Tålmodighed er derfor nødvendig.

Turen kan laves i omvendt rækkefølge uden nogen ændring af programmet.

Priserne kan ændre sig i tilfælde af større ændringer i serviceomkostningerne ud over arrangøren.

 

 

 

 

Fra Dakar til Bissau


fra30.795,-

 

 

 

 

Pris

Fra DKK 30.795,- pr. pers. i delt dobbeltværelse

 

Inkluderet i prisen

 • Fly tur / retur på økonomiklasse
 • Transfer i henhold til rejseplan
 • Alle besøg i henhold til rejseplan
 • Mineralvand under transfer og besøg
 • Alle måltider fra morgenmad på dag 1 til middag på dag 14 (afhængig af ankomst og afrejsetidspunkt
 • Erfaren engelsktalende guide, chauffør og kok
 • Bil / transport i henhold til rejseplan

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Gebyr til fremskaffelse af forsinket / bortkommen bagage
 • Middag dag 1 og 14
 • Drikkevarer til måltider
 • Gebyr til kamera / fotos
 • Andet, som ikke er nævnt og specificeret i rejseprogrammet

 

KONTAKT OS