Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Uganda

 

Uganda kan prale af utallige seværdigheder, og kan gøre de fleste åndeløse med sine adskillige nationalparker, fascinerende bjerggorillaer, Månens Bjerge, verdens største tropiske sø og et væld af andre oplevelser. Winston Churchill kaldte i sin tid Uganda for ’Afrikas Perle’ på grund af landets skønhed, farve og overflod af strålende liv, og vi kan kun give ham ret. Lad vores rejseforslag inspirere dig, så skræddersyr vi din rejse til Uganda.

 

 

Uganda, Afrikas perle

Uganda tilbyder besøgende alt fra levende moderne afrikansk byliv i nogle af de smukkeste landskaber på kontinentet til et unikt dyreliv og mangfoldigt lokalliv. Mange ved det ikke, men Ugandas nationalparker er faktisk hjemsted for et stort udvalg af vilde dyr, såsom antiloper, elefanter, løver leoparder, zebraer og mange flere. Ligeledes er landet et paradis for fugleinteresserede, og her er registreret mere end 1000 forskellige arter, hvilket er mere end halvdelen af alle Afrikas fuglearter. På en safari i Uganda kan du med lethed spotte 350 forskellige fugle. Landets absolutte højdepunkter findes i højlandene Bwindi Impenetrable og Mgahinga National parker, som begge er hjem for de storslåede men kritisk truede bjerggorillaer. Har du hang til eksotiske frugter kan vi glæde dig med, at Uganda er et sandt mekka hvad det angår. De bedste bananer, ananas, mango og avocado venter på at blive spist.

 

Kampala – en historisk by

Den livlige hovedstad Kampala er en god introduktion til Uganda. Byen er dynamisk og engagerende, men knap så besværlig at færdes i som andre østafrikanske hovedstæder. Her findes flere nævneværdige seværdigheder og attraktioner, som kan underholde dig i flere dage. Ligeledes har Kampala en rig og farverig historie, der ses i flere fascinerende paladser. Aflæg evt. et besøg i det kendte Kasubi Tombs, som ærer landets første kristne, eller byens uddannelsescenter til beskyttelse af dyrelivet. Besøger du Kampala oplever du en smuk Afrikansk hovedstad med imponerende velholdte gader og grønne områder. Tager du ud på egen hånd, skal du måske forberede dig på at spørge om vej. De fleste gader har nemlig ikke vejskilte. De lokale hjælper gerne med vejvisning, men ofte vil instruktionerne indebære f.eks. en jackfrugt eller måske et mangotræ: byen er vældig grøn, så træer fungerer som fælles landemærker. Skal du sikre dig store imponerende smil, kan du bruge ordet ’webale’ som betyder tak på Luganda. Måske har du lyst til at hænge ud på en kafunda – en typisk lille bar i vejkanten med plasticstole og borde samt en højtaler, der spiller ugandisk popmusik eller reggae. Bestil en lokal øl og nyd omgivelserne. Måske falder du i snak med de lokale, der som de fleste andre afrikanere er meget socialt anlagt.

 

Byen er i hastig forandring, i kraft af den positive økonomiske udvikling, og den byder på et væld af hoteller og restauranter til de som ønsker forkælelse.

 

Nilens vugge og gorillatrekking

Uganda kan som før nævnt diske op med nogle fantastiske natur- og dyreoplevelser. Landet er blandt andet hjemsted for Afrikas højeste bjergkæde, Rwenzoris og Nilens udspring. Nilen udspringer fra den smukke Victoriasø, som er den største sø i Afrika, og smukt omgivet af frodige grønne og skovklædte bakker. Er de store naturoplevelser i højsædet, bør gorilla- og chimpansetrekking være på din to-do liste i Uganda. I Bwindi Forest, som er hjemsted for mere end halvdelen af verdens tilbageværende bestand af de prægtige bjerggorillaer, kan du få dig en oplevelse for livet, når du står ansigt til ansigt med de smukke dyr. Bjerggorillaerne findes udelukket i dette lille hjørne af verden, og også i Rwanda og Den Demokratiske Republik Congo kan du møde de store menneskeaber. På et gorillatrek i Uganda, vandrer du sammen med de øvrige deltagere i en lille gruppe samt guide og rangers op gennem den smukke og disede regnskov, som er en sand skattekiste af flora of fauna.


Når snakken falder på Uganda, kan vi ikke komme uden om Nilen, som er kendt for at være den længste flod i verden. Dens kilde starter i Jinja og flyder videre til de omkringliggende områder tæt på Ækvator og op til det østlige Middelhav. Nilen har bidraget meget til modernisering af lande som Uganda, og dens historie har været en af de vigtigste kilder til hvorfor turister besøger landet.

 

Tag på en skræddersyet rejse til Uganda

Hos Rickshaw Tours & Travel tilbyder vi unikke skræddersyede rejser til Uganda, som er designet efter dit ønske og behov. Sammen med vores lokale Rickshaw-kontor i Kampala planlægger vi din pakkerejse med alt hvad den skal indeholde. Det eneste du skal gøre, er at pakke kufferten og møde op i lufthavnen, så du kan rejse afsted på din drømmerejse til smukke Uganda. En rejse, der giver minder for livet.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias