Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Zanzibar

 

Zanzibar, forbinder mange med den skønne ø ved Tanzanias kyst, som er synonym med smukke strande, kokospalmer og det azurblå Indiske Ocean. Zanzibar er dog meget mere end de smukke strande. De færreste tænker over at Zanzibar faktisk ikke er én men mange øer. Unguja, Pemba og Mafia Islands er de største, og de har hver især noget helt særligt at byde på.

 

 

Zanzibar: Et ø-paradis i Østafrika

Zanzibar er synonym med skøn badeferie med masser af oplevelser. Øgruppen i det Indiske Ocean, nær Tanzanias kyst, er en selvstændig del af Republikken Tanzania, og en yndest feriedestination. Hovedøen i gruppen hedder Unguja, men bær i daglig tale samme navn som øgruppen Zanzibar, og den er en sand perle med en helt unik charme og atmosfære. Her mærker du straks en særlig afro-orientalsk stemning, der i høj grad stammer fra øens historiske rolle som handelscentrum. Den har i århundreder været centrum for eksporteret krydderier og andre eksotiske varer, med handel til resten af verden via sejlruterne i det Indiske Ocean. Særligt portugisiske og arabiske handelsfarende har efterladt et varigt aftryk som straks fornemmes når du ankommer.

 

Start ferien i den charmerende by Stone Town som er kendt for sin smukke arkitektur, farverige krydderi- og kunstmarkeder og fantastisk mad med en blanding af Østens og Afrikas køkken. Fra Stone Town åbnes Zanzibars mange andre muligheder for dig. Tag på ”spice tour” til øens smukke gamle krydderiplantager, besøg Turtle Island som med de op til 150 år gamle havskildpadder eller tilbring ferien på de smukke tropiske strande som indbyder til badeferie, dykning og vandsport.

 

Zanzibar, et historisk handelscentrum

Zanzibar har fået sin særlige charme gennem øernes historiske rolle som handelscentrum, og den deraf kommende indflydelse fra andre kulturer. I kraft af øernes strategiske beliggenhed, nær Østafrikas kyst og vigtige oceaniske handelsruter, blev øerne et vigtigt centrum for handel mellem Østafrika, den Arabiske Halvø og Europa. Mange arabiske og portugisiske handelsmænd gæstede øerne på udkig efter krydderier og andre eksotiske varer, som var i høj kurs på deres hjemlige markeder.

 

Øgruppen Zanzibar blev allerede i 1500-tallet koloniseret af portugiserne, da Vasco Da Gama benyttede Zanzibar som stop på sin lange rejse til Indien. I 1729 blev portugiserne imidlertid overløbet af Omanerne, der fortrængte dem fra øerne. Som et resultat af den megen handel bosatte særligt arabiske handelsmænd sig på øerne. De kom under arabisk kontrol og blev regeret af sultanen i Oman, som udpegede en lokal sultan på øerne. Sultanen bevarede magten helt indtil den lokale befolkning orkestrerede en blodig revolution i 1964. Således er Zanzibar idag en utroligt spændende rejsedestination med en spændende og nærmest dragende atmosfære, og et kulturelt sammensurium af afrikanske, arabiske og europæiske indflydelser.

 

Unguja

Øgruppens største ø, som vi i daglig tale kalder Zanzibar, bærer også det officielle navn Unguja. Øen er, af alle øerne i Zanzibar, den som gæstes af flest turister da der er gode fly og færgeforbindelser til Zanzibar Town. Zanzibars gamle bydel Stone Town, hvorfra Omanerne regerede, er i dag en helt særlig oplevelse. Byens hyggelige og smalle gyder får hurtigt en til at mærke orientens mystik brede sig. I gaderne summer det med liv, og de lokale handlende sælger alt fra krydderier til smykker, tøj og lokal kunsthåndværk. Stone Town er helt sikkert værd at bruge en dag eller to på inden turen går videre. Blandt de største trækplastre på Unguja finder man naturligvis de smukke sandstrande, hvoraf de mest besøgte ligger på øens nordlige spids omkring byerne Nungwi og Kendwa.

 

Disse strande er særligt populære og berømte for afslapning, vandsport og fuldmånefester. Dog vil mange mene, at Pemba og Mafia Island overgår Unguja, hvad angår strande, men de er dog stadig blandt Afrikas smukkeste. Udover strandende kan man også udforske den frodige Jozani Forest i øens indre, og besøge de smukke gamle krydderiplantager som har gjort Zanzibar berømt. De mange turister der hvert år besøger øen betyder, at der er et stort udvalg af aktiviteter så som ”Spice Tours” i de gamle krydderiplantager, sunset cruises i de traditionelle både ”dhows”, og atmosfærefyldte lokale markeder med velsmagende, eksotisk mad.

 

Pemba Island

Øen Pemba, der ligger nord for Unguja, er mere kuperet og bakket end de øvrige øer af Zanzibar. Øen tiltrækker færre turister end Unguja, hvilket også gør at man med rette kan sige at den er lidt mere afslappet. Befolkningen lever primært af landbrug, og der dyrkes masser af krydderier, bananer, og andre eksotiske frugter, som pryder ethvert morgenmåltid. Blandt turister er øen blandt andet kendt for nogle fantastiske dykkermuligheder, eksempelvis i Pemba Channel, hvor stejle koralvægge byder på nogle af Afrikas mest storslåede dykke-lokationer.

 

Derudover er der naturligvis den smukke kystlinje, der til forskel fra Unguja, består af en stor andel mangrove skove, som brydes hist og her af smukke hvide sandstrande. Her kan man finde sin egen tropestrand for en dag, en uge eller en måned og stikke tæerne i det azurblå hav. Byder programmet på udflugter så kan du besøge Mkama Ndume og Ras Mkumbu ruinerne, som er nogle af de ældste dokumenterede ruiner på hele kyststrækningen fra Kenya i nord og ned til Sydafrika. Er du til en frisk vandretur så må du besøge Ngezi Forest Reserve som er et af de seneste områder som stadig har den oprindelige skov som dækkede Zanzibar, før landbruget og plantagedriften tog fart.

 

Mafia Island

Mafia Island ligger som den sydligste af de større øer i Zanzibar, nær Mozambique. Øen er ideel for de som ønsker en ferie væk fra hverdagens travlhed og jag. Øen har vel nok nogle af Tanzanias smukkeste strande og er langt mindre besøgt af turister end både Pemba og Unguja. Blandt de største attraktioner på øen er et stort marinereservat etableret med hjælp fra Verdensnaturfonden i 1995. Dette er et mekka for dykkere og sportsfiskere. Det unikke marineliv byder på nogle helt fantastiske oplevelser i en verden under havets overflade, som domineres af hvalhajer, rokker, havskildpadder og tusindvis af smukke fisk som lever på de smukke koralrev.

 

Rickshaw Tours and Travel har et unikt kendskab til de lokale seværdigheder og hoteller på Zanzibar, og vi skræddersyr en rejse efter dine ønsker. Uanset om du er til et overdådig luksushotel eller en lille charmerende bungalow i vandkanten, så finder vi det på Zanzibar. Mange vælger at kombinere ferien på Zanzibar med safari eller et Kilitrek på Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg, beliggende i det nordlige Tanzania.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias