Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Zambia

 

Zambia er for mange en ukendt rejsedestination men alle kender Victoria Falls. Der er mange uslebne diamanter i Zambia som byder på fantastiske safarioplevelser, smukke landskaber og masser af aktiviteter fra river rafting til fiskeri og trekking. Lad dig inspirere af vores rejseforslag ti Zambia og kontakt os for  uforpligtende rejserådgivning.

 

 

En rejse til Zambia, der pirrer alle sanser

Bortset fra Victoria Falls - verdens største vandfald, forbliver Zambia en ukendt destination for de fleste, selv for de mere berejste mennesker. På den ene side er dette en forfærdelig uretfærdighed for det spændende, gådefulde og uendeligt indbydende land. På den anden side er det en væsentlig del af det absolut vidunderlige ved landet. Den zambiske regering har dog imidlertid gentaget sin hensigt om at sætte turismen øverst på dagsordenen, så den bedste tid at besøge Zambia er lige nu, før alle andre får den samme ide.

 

Zambias vilde dyreliv

Zambia er et af de få afrikanske lande, der stort set kan garantere den fulde samling af Afrikas dyreliv, som ikke går under indhegning. Alle Zambias nationalparker og næsten alle dets overnatningssteder ligger placeret i det fri uden hegn, hvor elefanter, flodheste, giraffer, bøfler, hyæner og endda løver er regelmæssige besøgende i mange byer, landsbyer, lodges og camps selv uden for nationalparkerne. Men for at opleve det ægte vilde Zambia er der intet, der slår det sydlige Luangwa Nationalpark. Denne park har en af de største bestande af vildtliv i hele Afrika, men stadig er der store områder, der ligger uudforsket. Selv i de mere ’travle’ områder langs Luangwa floden er det usandsynligt, at besøgende kommer til at kæmpe med en hær af andre safaribiler for at få det bedste udsyn. Frem for alt er det sydlige Luangwa kendt for sine leoparder – alle der kommer her uden at se en leopard, kunne måske have brug for at få sine øjne testede. Uanset hvad så kombinerer en Zambia-safari storslået vildtliv med luksuriøse lodges og nogle af de bedste guider i Afrika. Du kan allerede nu begynde at glæde dig.

 

Afslapning ved Zambias franske riviera

Den fashionable sø Kariba er den største menneskeskabte sø i Afrika, og er et sandt indre hav. Besøgende kunne næsten tilgives for at tro, at de opholder sig i Middelhavsområdet til tider her, men når solen går ned, er der ingen tvivl om at de er i Afrika. Bortset fra de magiske afrikanske solnedgange har dagsordenen ved Kariba søen tendens til at være som følger: solbadning, vandsport, fiskeri, frisk krebs, kolde sundowners og generel afslapning. Måske kunne en luksusferie på husbåd være en særlig måde at nyde alle ovenstående. Ellers finder man adskillige fine selvforsynende villaer eller camps langs søens bredder i og omkring den smukke by Siavonga, hvoraf mange på den ene eller anden måde får følelsen af at opholde sig ved den franske Riviera. Et stigende antal af Zambias velhavende elite ejer nr. to eller endda tredje hjem i Siavonga, hvor søen ligger blot 200 km. fra hovedstaden Lusaka.

 

Victoria Falls – et spektakulært vidunder

Skal du til Zambia vil du med stor sandsynlighed også komme forbi Victoria Falls. Vandfaldene repræsenterer et spektakulært syn af ærefrygtinspirerende skønhed og storhed på Zambezi floden, der danner en naturlig grænse mellem Zambia og Zimbabwe. Vandfaldene blev beskrevet af Kololo stammen, der boede i området i 1800 tallet, som ’røgen, der tordner’. I mere moderne termer er Victoria Falls kendt som ’det største gardin af faldende vand’ i verden. Søjler af vandsprøjt kan ses flere kilometer væk, når mere end hundrede millioner kubikmeter vand pr. minut i højsæsonen plasker ned i en kløften, der ligger over et hundrede meter nede. Selv hvis du ikke imponeres let, vil Victoria Falls efterlade et indtryk, og selvom du måske kun oplever det én gang vil du huske det for evigt. Vores ydmyge mening er, at der aldrig har været et bedre tidspunkt at besøge denne sydafrikanske perle. Hvorfor? Området byder på enormt meget for den opdagelsesrejsende – eller hvilken slags rejsetype du nu tilhører. Adrenalin-turismen i byen tager form af bungee jump og water rafting. Af mere rolige seværdigheder kan nævnes landsbytur, solnedgangs-krydstogt og kano sejlads for blot at nævne nogle få. Uanset hvad du tilbringer dagene med, vil der ikke være tvivl om, at på en rejse til Zambia er det Victoria Falls, der stjæler showet som landets ’stand out attraktion’.

 

 

Rejs til Zambia med Rickshaw Tours & Travel

Måske har du fået pirret din rejselyst, og ideen om at komme til Zambia for at opleve de smaragdgrønne nationalparker med alt vildtlivet har forplantet sig I kroppen. Vi arrangerer skræddersyede rejser til Zambia med erfaren, lokal guide. Du er altid velkommen til at kontakte os ang. et uforpligtende rejseforslag på din næste rejse til Zambia. For os er det vigtigt, at du får lige netop den rejse du drømmer om. En rejse, du aldrig glemmer.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias