Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Rwanda

 

Denne lille nation i Østafrika, beriget med et fantastisk fugle- og dyreliv, byder på mange spændende eventyr. Oplev de fantastiske bjerggorillaer i Volcanoes National Park og udforsk de smukke naturperler, eventuelt i kombination med andre lande i Østafrika. Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og giv fantasien frit løb så skræddersyr vi din rejse til Rwanda.

 

 

Rwanda – de 1.000 bakkers land

Rwanda er en lille republik beliggende i Østafrika med grænse til Uganda og Tanzania mod vest.  Hovedstaden Kigali ligger smukt i en dal omgivet af runde skovklædte bakker, så langt øjet rækker. Byens smukke boulevarder og grønne parker danner en flot ramme for et rigt kulturliv, hvor du kan opleve afrikanske rytmer og smukt kunsthåndværk. Besøg byens markeder eller gallerier, som er fyldt med traditionel vævning, træskærerarbejde og farverige tekstiler.

 

Ligeledes bør du også besøge det spændende, men tankevækkende mindesmærke for et af det 20. århundredes værste folkedrab. Monumentet, der minder om et tragisk historisk kapitel i landets historie, står i stærk kontrast til det pulserende og livsbekræftende byliv og den fremgang og optimisme, som i dag kendetegner Rwanda. Landet er relativt stabilt, og det er let, sikkert og nemt at rejse rundt i. Foruden den fantastiske flora og fauna kan man her finde sjældne arter af dyr, som f.eks. bjerggorillaer og unikke fugle. Der er ingen tvivl om, at gorillaerne trækker de fleste turister her til. Rwanda er bestemt en naturelskers paradis, og fokusset er hovedsageligt på økoturisme. Det er et utroligt land med en rig historie, natur og dyreliv.

 

Besøg bjerggorillaens rige

Du skal ikke langt væk fra storbyens travle liv, før du kan betages af de sceniske landskaber og rige dyreliv, der kan opleves på nærmeste hold enten alene eller i selskab med vores lokale guider. Til trods for at landets areal kun svarer til halvdelen af Jylland, har Rwanda en overraskende diversitet, som indbyder til safari og trekking. Landet er habitat for mere end 1.400 fuglearter, et imponerende vildtliv og ikke mindst den majestætiske bjerggorilla.

 

Du står overfor sandhedens øjeblik. Efter et langt og svedigt trek viser din guide dig ind i en lysning i regnskoven. Høje af sort pels stikker ud fra det blanke grønne – en krøllet albue her, en hævet mave der. Engang ville et møde med en gorilla have været ligeså usandsynligt som at opleve dinosaurer, men ikke mere. Der er intet at frygte fra disse blide og ekstremt truede primater. Vi besøger dem i deres naturlige habitat – bjergskovene i ækvatoriale Afrika, og intet forbereder dig på intensiteten af dette møde, hvor du skal kigge ind i de intelligente øjne i et ansigt, der minder om dit eget.

 

Takket være forskeren Diane Fossey, som vi også kender fra filmen ’Gorillaer i Disen, er mødet med bjerggorillaerne blevet en af verdens mest ultimative dyrelivsoplevelser. Faktisk er turismen med til at holde bestanden af bjerggorillaer oppe. I dag er gorillaen begrænset til Virungas, en klynge af skovbevoksede vulkaner, der strækker sig over grænserne af Rwanda, Uganda og Congo (DRC).

 

Økoturisme i Rwanda

Når man i et land som Rwanda har lidt et folkedrab, kan det give mulighed for at opnå ekstraordinære ting, samt give en sjælden, for ikke at sige unik, mulighed for at starte på en frisk igen. Rwanda er efter folkedrabet i 1994 gået langt ud over den gennemsnitlige afrikanske tilstedeværelse. Tag f.eks. eksemplet på affald. Afrika drukner i øjeblikket af skrald; levestandarden er steget nok til, at millioner har råd til at handle i supermarkeder og købe plastemballerede fødevarer.

 

I Rwanda vil man dog opleve forbavsende lidt skrald i modsætning til de fleste andre lande på kontinentet. Ligeledes vil du ved ankomst i Kigali lufthavn blive mødt at et stort skilt, der fortæller at brug af ikke-nedbrydelige plasticposer er forbudt. Og det fungerer! Alt plastemballage vil blive konfiskeret uden undtagelse, og det vil høre sig til sjældenhederne at du finder noget i plastic både i Kigalis gader eller i bjergene. Rwanda er stærkt afhængig af turisme, og ved at fjerne plastposer fremmes økoturismen og ligeledes et renere og grønnere miljø end nabolandene. Faktisk bliver Kigali anset som en af de reneste byer i Afrika. Ydermere sigter den lille republik efter at være det første land, der vil eliminere alt plastaffald.

 

Som økoturist kan du, udover at besøge gorillaerne, også tage på visit i Nyungwe Nationalpark, der kan prale af 1000 kvadratmeter majestætiske bjerge. Her lever der 13 arter af primater, her under chimpanser og omkring 300 fuglearter. Du har også mulighed for at lære om Rwandas historie og kultur og inkludere besøg i lokale landsbyer for at lære om mad og traditionelle kunsthåndværk. Mød f.eks. Twa befolkningen, som er pygmæ-mennesker og Rwandas oprindelige indbyggere. I dag udgør de dog kun 1% af befolkningen. Resten tilhører enten Hutu eller Tutsi stammen, der deler lignende kulturer og baggrunde.

 

En af skønhederne ved at besøge Rwanda er, at du er tæt på hovedattraktionerne hvoraf de fleste ligger mellem én og fem timers kørsel fra Kigali. Dette giver mulighed for unikke kombinationer af regnskove, vulkaner, savanne, by, søer og hundredvis af cykel- og trekking-ruter. Den mangfoldighed du kan nyde på tværs af Rwandas attraktioner, er skarp fra den lavtliggende savanne i Akagera Nationalpark, der minder mere om Østafrikas traditionelle safaripark med dyr som bøfler, løver og næsehorn, til de bølgende gorilla trekkingruter i de grønne bjerge.

 

En rejse til Rwanda med Rickshaw Tours & Travel

Hos Rickshaw Tours & Travel har vi mere end 30 års erfaring i at arrangere rejser til Østafrika. Dermed har vi det helt rette udgangspunkt for at skræddersy en rejse efter dine ønsker og interesser. Sammen med vores lokale Rickshaw kontorer vil vi gøre vores ypperste, for at du oplever det bedste Rwanda har at byde på.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias