Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Kilimanjaro

 

At bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, og nå Uhuru Peak i tide til at se solen stå op over Afrikas savanne er en helt særlig oplevelse. Uanset om du ønsker en grupperejse med dansk rejseleder eller en individuel rejse så skræddersyr vi dit eventyr til toppen af Afrika. Lad dig inspirere af disse rejseforslag, så hjælper vi med alt det praktiske.

 

 

Bestig Kilimanjaro og se solen stå op over den afrikanske
savanne

Kilimanjaro er, udover at være Afrikas højeste bjerg, også verdens højeste fritstående bjerg. Med sine 5.895 meter rejser et af de største naturlige vidundere sig midt på Tanzanias savanne, og for mange mennesker er det en stor drøm at nå til den sneklædte top. En bestigning af Kilimanjaro, som bedst kan betegnes som et udfordrende trek, er krævende men enestående. Du starter i frodig, grøn regnskov for foden af Kilimanjaro og vandrer igennem foranderlige klimaer, som giver dramatiske ændringer til landskabet under hele vandringen. Vegetationen skifter fra dag til dag, og til sidst vil du befinde dig i arktisk klima i noget der svarer til 25 minusgrader. Nyd synet af den smukke solopgang ud over Afrikas flade savanner, når du står på Kilimanjaros højeste punkt, Uhuru Peak, inden trekket atter tager dig ned til de varme tropetemperaturer
Det er værd at understrege, at du ikke behøver tidligere erfaring med bjergbestigning eller have særlige tekniske færdigheder, hvis du overvejer at bestige Kilimanjaro. Det er dog en fordel, at være i rimelig fysisk form, så har du overskud til at nyde turen. Alle vores rejser til Kilimanjaro er med lokal guide, portere samt kok, der sørger for gode og nærende måltider hver dag. Vores erfarne guider og bærere vil gøre dig selskab på trekket og hjælpe dig på din vej mod toppen og dele deres erfaring fra deres utallige trek til toppen.

 

Sikkerhed og tryghed er vores højeste prioritet

Det er vigtigt for os at din rejse mod Kilimanjaros top bliver en oplevelse for livet, og derfor går vi meget op i at sikre dig de bedste forudsætninger for succes. Dette gælder både i forberedelserne inden afrejse samt under rejsen og på bestigningen af Kilimanjaro. Dit individuelle udgangspunkt i forhold til fysisk form, erfaring med trekking, overnatning i det fri og tilvænning til højderne er blot nogle af parametrene som spiller ind. Disse varierer fra deltager til deltager, og derfor varierer behovet for forberedelse også. Hvis du vurderer at en bestigning af Kilimanjaro er en stor udfordring, og du derfor gerne vil have ekstra støtte og motivation, har vi grupperejser, der ledes af en erfaren Kilimanjaro bestiger og personlig træner. Vurderer du derimod at du selv har styr på forberedelserne og er klar til udfordringen, så arrangerer vi en individuel rejse for dig. Valget er dit og vi er altid behjælpelige med råd og vejledning omkring tilrettelæggelsen af din rejse.

 

Udover din sikkerhed, så er den personlige service i højsædet på vores rejser til Kilimanjaro. Vi benytter erfarne og dygtige lokale guider, som hjælper dig på vejen mod tid mål: Uhuru Peak. Erfaring betyder meget på en rejse som denne, og kan være en uvurderlig hjælp. Derfor sætter vi stor pris på vores guider og samarbejdspartnere. De er alle medlem af Kilimanjaro Porters Assistance Project (KPAP), der fungerer som en slags fagforening for bærere og guider, og er med til at sikre dem gode arbejdsbetingelser. Guiderne tilbringer mange dage hvert år på bjerget for at give os de store oplevelser som Kilimanjaro tilbyder, og dette skal naturligvis honoreres. Derfor følger vores samarbejdspartnere, i kraft af involveringen i KPAP, standarder for løn og arbejdsforhold og dette bidrager til dedikerede og passionerede guider.

 

Ekstra dag til din akklimatisering

Er du i god fysisk form så er den nødvendige fysik formentlig på plads, men den mentale parathed og tilvænningen til højderne kan stadig være forskellen på om man når toppen eller ej. For at sikre den bedst mulige tilvænning til højderne, og dermed de bedste chancer for at stå på bjergets top, har vi i alle vores rejser en ekstra akklimatiseringsdag. Dette betyder kort fortalt, at vi bruger lidt længere tid på bjerget for at lade kroppen vænne sig til højderne og den tynde luft. Denne ekstra dag gør at vores rejser er en dag længere end visse andre, og dermed til tider en smule dyrere, men det øger din chance for succes betydeligt. Der udover er det med til at sikre dig et trygt og godt trek.

 

Populære ruter på Kilimanjaro

Der findes fem forskellige ruter til toppen af Kilimanjaro. De forskellige ruter varierer i distance og sværhedsgrad. Det er derfor en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring trekkets varighed, samt hvor mange dage man har til rådighed til rejsen, inden man beslutter sig for rute og rejseplan.

 

Marangu-ruten: (Distance: 75 km på 6 dage)

Denne rute kaldes også Coca Cola - ruten på grund af dens relativt bløde profil. Det er en forholdsvis nem rute som leder mod toppen af Kilimanjaro fra sydøst. Som den eneste, har denne rute overnatning i hytter til forskel fra telte på de øvrige ruter.

 

Machame-ruten: (Distance: 62 km på 7 dage)

Denne rute, også kaldet wiskey-ruten starter mod syd og er blandt de mest benyttede på Kilimanjaro. Ruten er mere udfordrende end Marangu ruten og har et fantastisk scenisk trek med fantastiske udsigter undervejs.

 

Rongai-ruten: (Distance: 73 km på 7-9 dage)

Rongai ruten starter relativt afsides og er derfor mindre befærdet end de øvrige ruter på første etape. Den har en imødekommende sværhedsgrad og tager dig blandt andet gennem smukke stræk af alpine ørkenlandskaber.

 

Lemosho-ruten: (Distance: 70 kilometer på 8-11 dage)

Denne rute er den mest tidskrævende af ruterne, men også den rute som byder på størst variation i forhold til landskabets forandring. Ruten er en smule dyrere end de øvrige ruter på grund af de ekstra dage, men giver til gengæld de bedste muligheder for akklimatisering til højderne.

 

Herunder er de enkelte ruter markeret på et kort over Kilimanjaro

Null

Vi hjælper dig gerne med at finde en passende rute, så du kan nyde dit trek fra start til slut. Det er vigtigt, at kroppen når at justere sig til højderne. Uanset rute indeholder vores rejser til Kilimanjaro altid inkluderet en extra dag til akklimatisering. Den ekstra dag er en god investering da du hermed øger du muligheden betragteligt for at Uhuru Peak og det er jo målet for dit trek. Læs mere om de forskellige ruter på Kilimanjaro i rejseforslagene herover.

 

Ansvarlig Bestigning af Kilimanjaro


 

Ansvarlig bestigning af Kilimanjaro

Hvert år prøver mere end 25.000 gæster kræfter med Afrikas højeste bjerg. Dette gør det til et af de mest populære bjerge at bestige i Verden. Popularitet skyldes i høj grad bjergets imødekommende beskaffenhed men mest af alt skyldes det, det store arbejde som lokale bærere, kokke og guider udfører, for at gøre bjerget tilgængeligt for alle.

 

Bedre arbejdsforhold for bjergets eksperter

Det er til tider slidsomt at have Kilimanjaro som arbejdsplads,  og bjerget giver ofte vanskelige arbejdsbetingelser. Daglige gøremål så som transport af udstyr, opstilling af lejre, madlavning og indsamling af affald er blot nogle af de opgaver som udføres af bærere og guider. Deres hårde arbejde og store erfaring gør dem til ”bjergets motor”. Med andre ord er deres indsats uundværlig for enhver bestigning af Kilimanjaro. Historisk har arbejdet været hårdt, og bærere bar op til 40 kilo oppakning og overnattede på bjerget med megen lidt komfort. De udfordrende arbejdsbetingelser, og problemer med underbetaling og bestikkelse har desværre været nogle af problemstillingerne omkring bestigning af Kilimanjaro. Derfor er et øget fokus på bærere og guiders arbejdsforhold en vigtig dagsorden.

 

Rickshaw Tours & Travel støtter non-profit organisationen ”Kilimanjaro Porters Assistance Project”, som i daglig tale kaldes KPAP. Denne organisation arbejder for at sikre gode arbejdsforhold for alle som arbejder på Kilimanjaro. Organisationen kan nærmest sammenlignes med en interesseorganisation - en slags fagforening - for de ansatte på Kilimanjaro.  Det er vigtigt for os, at vi er partner for ansvarlig rejse på Kilimanjaro. Vores medlemskab af KPAP betyder, at vi arbejder efter- og overholder KPAPs kriterier for mindsteløn, maksimal belastning, passende udstyr og soveordninger samt retfærdig behandling for bærere, der arbejder på vores Kilimanjaro ture. Vi mener, at vores porteres velfærd er et vigtigt og ikke-omsættelige aspekt af planlægning af trekking på de destinationer vi arbejder i, og er stolte af at støtte KPAP i Tanzania.

De primære opgaver som organisationen varetager kan deles op i 3 hovedområder

 

 • Arbejde for implementering af minimumsstandarder for løn, arbejdsforhold mm.

 

 • Udlån af gratis udstyr til guider og portere som arbejder på Kilimanjaro.

 

 • Udbud af kurser og undervisning af portere og guider indenfor bæredygtighed, førstehjælp mm.

 

Vores partnerskab med KPAP bygger på at Rickshaw Gruppen frivilligt forpligter sig til at efterleve en række retningslinjer for løn og arbejdsforhold på Kilimanjaro. Dette betyder blandt andet at hver bærere blot må transportere 10 kilo udstyr, udover deres egen oppakning. De sikres en mindsteløn for deres arbejde og sover i telte med en fast bund for blot at nævne nogle eksempler.

 

Som en del af samarbejdet foretages der årlige evalueringer med vores lokale ansatte og andre partnere således standarden sikres. Dermed er vores partnerskab med KPAP med til at sikre de rette sociale og etiske principper bliver gennemgående for alle vores rejser til Kilimanjaro. Dette er med til at give vores gæster service af høj kvalitet samt sikker og kompetent støtte fra portere og guider under bestigningen af Kilimanjaro.

 

Se efter KPAP logoet når du vælger arrangør af dit Kilimanjaro-eventyr, så støtter du bæredygtig turisme i Tanzania, og giver dig selv det bedste udgangspunkt for en oplevelse for livet.

 

 

FAQ om Kilimanjaro


Ofte stillede spørgsmål om bestigning af Kilimanjaro

 • Hvornår på året er det bedst at bestige Kilimanjaro?

Kilimanjaro kan bestiges året rundt, men det er dog bedre at bestige på nogle tidspunkter af året end andre. Hvert år er der over 25.000 personer, der bestiger Kilimanjaro, men husk på at din guide står klar til at hjælpe dig som gæst uanset alder, vejrforhold eller erfaring. Bestigning af Kilimanjaro er ikke en teknisk bestigning, så med den rette mængde af akklimatisering, vand, udstyr og guider er toppen indenfor rækkevidde uanset hvilken tid på året du vælger. Med det sagt er der fordele og ulemper ved hver sæson. Siden bjerget er åbent for trekking hele året rundt, er det vigtigt at have den nødvendige information for at gøre bestigningen til en fantastisk og uforglemmelig oplevelse. Der er to ting, du især bør have med i dine overvejelser omkring tidpunkt.

- Højsæson = den tørre sæson: De 2 højsæsoner for at bestige Kilimanjaro er fra januar til marts og fra juni til oktober. Her er vejret og sigtbarheden bedst, men du må dele ruterne med mange andre bestigere. Så må man huske på udtrykket ”Sharing is caring”, ikke sandt? Men husk på, at bjerget er en kæmpe mastodont, så uanset hvilken sæson du vælger, er der rigeligt at se og opleve.

- Sikkerhed først: Lad os være ærlige – selvom Kilimanjaro ikke er en teknisk bestigning, er det heller ikke nogen let leg! Men det er vel derfor du tager udfordringen op? Fremfor alt kommer din egen sikkerhed først, så hver sikker på at tage beslutningen om hvornår du skal bestige bjerget, ud fra dine personlige kompetencer og sæt realistiske mål.

 

Her har du en oversigt over forholdene på Kilimanjaro i årets forskellige måneder.

Januar – Marts: mindre regn, flere folk, varmere vejr

 • Januar er den tørreste måned på bjerget
 • En god sæson for dem, som er mindre erfarne i trekking og bjergbestigning
 • Varmt og klart vejr
 • Moderat mængde af bestigende gæster

Marts – Maj: mere regn, færre folk, køligere vejr

 • Lavsæson for bestigning, da det er regnsæson
 • Stierne er mere mudrede og sigtbarheden er begrænset
 • Du har i høj grad ruterne for dig selv

Juni – Oktober: mindre regn, flere folk, køligere vejr

 • Den mest populære sæson for bestigning
 • Dette er sommerferiesæson, hvilket giver familier mulighed for at rejse
 • Omkring juni har regntiden aftaget, hvilket giver tørre dage og kølige nætter

Oktober – December: mere regn, færre folk, varmere vejr

 • En kort regnsæson, som begynder omkring november
 • Færre bestigende gæster
 • I december kan der være flere gæster grundet feriesæsonen

 

 • Hvad kræver det af fysisk form at bestige Kilimanjaro?

Det er altid en god ide at træne lidt op inden man skal bestige Kilimanjaro. Du går i adskillige timer hver dag plus det kræver lidt mere af din krop, at komme op i højderne selvom du går meget langsomt. Man behøver absolut ikke være elitetræner for at nå toppen, men moderat til god fysisk form er at foretrække. Træn evt. en smule inden. Folk med lungesygedomme og hjertesygdomme bør afholde sig fra at bestige Kilimanjaro, da dette kan være skadeligt for deres helbred.

 • Hvem kan bestige Kilimanjaro?

Alle kan i og for sig bestige Kilimanjaro – ung som ældre bare man er i forholdsvist god form. Minimumsgrænses er 12 år så dette er en enestående mulighed for at få en uforglemmelig og anderledes oplevelse med sine større børn.

 • Hvordan er vejret på Kilimanjaro?

Vejret på Kilimanjaro er uforudsigeligt. Det er selvsagt at i og med at bjerget er 5895 meter højt vil der være betydelige vejrskift undervejs. Du starter med at gå i et varmt og tørt plateau hvor det ikke er unormalt at temperaturen sniger sig op på 30 grader. Her efter går det stødt op ad og du vil kunne mærke at temperaturen bliver koldere og koldere. Du vandrer gennem bevokset skov, hvor der er mulighed for regn. Efterhånden som du kommer op i højderne bliver landskabet mere og mere bart ligeså vel som temperaturen skifter for hvert landskab man kommer til. På sidste etape, på vej til toppen, kan der forekomme sne og helt oppe på toppen er der permanent is og meget koldt med en temperatur, der kan komme helt ned på minus 25 grader. En anden lille notits er at sneen og gletcherne på toppen af Kilimanjaro smelter langsomt, og forskere mener, at grundet den globale opvarmning, vil den permanente sne være forsvundet om 20 år. Så det er en god ide ikke at tænke for længe over hvorvidt man har lyst til at bestige det smukke bjerg hvis man vil se den hvide top.

 • Hvor lang tid tager det at nå toppen?

Der er flere forskellige ruter, som man kan benytte når man bestiger Kilimanjaro. Den korteste er Marangu ruten, som tager 5 dage. Vi vil dog ikke anbefale kun at bruge 5 dage da det mindsker dine chancer for at nå toppen. Vælg i stedet en af de andre smukke ruter, eller tillæg endnu en akklimatiseringsdag. Tag en snak med din rejsearrangør om hvad du forventer dig af trekket, så I sammen kan gøre det bedste for at dit trek bliver skøn og uforglemmelig.

 • Hvordan undgår jeg højdesyge?

Jo højere du kommer op af bjerget des tyndere bliver luften hvilket vil gøre at du trækker vejret oftere end normalt. Prøv så vidt muligt at trække vejret roligt og kontrolleret med dybe vejrtrækninger. Det er vigtigt at du ikke presser dig selv for hårdt, og derfor vil dine guider under hele turen bruge udtrykket ”Pole Pole” som betyder ”langsom langsom” på swahili. Dette er en kærlig opfordring til at tage det stille og roligt uden hastværk for netop at mindske risikoen for højdesyge. Ved et for hurtigt tempo vil man ofte kunne mærke hjertebanken, hovedpine og kvalme. Ved at tage det roligt har man samtidig mulighed for at nyde de bjergtagende omgivelser du befinder dig i. En af de hyppigste årsager til højdesyge er dehydrering. Sørg derfor for at få rigeligt med vand – gerne 4-5 liter om dagen. Det lyder af meget, men det er det ikke under sådan et trek. Drik i øvrigt rigelig både på opturen og nedturen – også selvom du ikke føler dig tørstig.

 • Hvad med øvrig baggage mens jeg er på bjerget?

Du kan sagtens opbevare din øvrige baggage på hotellet, hvor der også vil være safetyboks til opbevaring af værdisager (sandsynligvis mod et gebyr)

 • Er der redningshold på Kilimanjaro

Der er ingen redningshold på selve ruten. Sker der et uheld, eller bliver du alvorlig syg kontaktes park hovedkontoret og der indsættes en hurtig redningsaktion.

 • Hvordan overnatter jeg på Kilimanjaro?

Der er flere muligheder for overnatning på Kilimanjaro. Du kan enten overnatte i gode ekspeditionstelte med tilhørende køkkentelt. Skal det være mere komfortabelt kan du vælge Marangu ruten, som tilbyder tremandshytter med senge. Her bliver dine måltider serveret i en fælles hytte.

 • Apropos mad – hvad kan jeg forvente af måltiderne?

Vi vil næsten vove den påstand at du sjældent har levet bedre end du kommer til på Kilimanjaro. Med på turen har du private kokke, som sørger for morgenmad, middagsmad og aftensmad plus hvad der skulle være der imellem – incl. Varme drikke. Maden prioriteres meget højt, da det er dit brændstof på turen og også for nogle kan betragtes som dagens højdepunkter efter de lange vandringer.

Eksempel på en dags måltider:

 • Morgenmad: kaffe, te, varm kakao, havregrød, frugt, juice, æg, pølser, brød, margerine, marmelade
 • Frokost: chips, sandwich, pandekager med honning/marmelade, frugt
 • Aftensmad: Varm suppe, kød/vegetar, ris, snittede grøntsager, frugt, juice, varme drikke

Bærerne medbringer gas til madlavningen. Gas er miljøvenligt og derfor at foretrække. Der bruges ikke brænde.

 • Hvad med drikkevand under trekket?

Som sagt skal du drikke masser af vand under turen. Selv når du ikke er tørstig skal du sørge for at få væske nok. Du bærer selv dit drikkevand på turen i termoflasker og evt. en camelbag. Hver morgen får du fyldt dine vandflasker op. Kokkene har kogt masser af vand som kan drikkes uden problemer. Du kan evt. selv tilsætte energidrik eller frugtpulver for mere smag.

 • Hvad hvis jeg bliver syg midt på Kilimanjaro?

I tilfælde af at du bliver syg på bjerget vil assistentguiden ledsage dig ned af bjerget og sørge for indkvartering. Alternativt kan du tilbringe tiden i en camp sammen med guiden og vente på at resten af flokken vender tilbage

 

Tjekliste til Kilimanjaro


Kilimanjaro tjekliste

 

Husk at være ordentligt forberedt til din bjergbestigning

 

En af de vigtigste forudsætninger for en vellykket bjergbestigning er, at dit udstyr er i orden og af en god kvalitet.

 

Du kan gennemgå og udskrive nedennævnte liste. Den vil udgøre en vigtig del af din forberedelse til turen. Husk at begrænse vægten af ​​din baggage – blød rejsetaske eller rygsæk. Din bagage skal bæres af portere på bjergbestigningen. MAX 15 kg. baggage / porter - gerne mindre.

 

Ekstra bagage, herunder rent tøj at tage på når du returnerer efter en succesful bjergbestigning, kan efterlades på hotellet i Moshi.

 

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål til tjeklisten. Igennem vores rejsearrangør i Moshi er det er muligt, at leje alt det nødvendige udstyr, som kræves til din bjergbestigning. Dette kunne være et fornuftigt alternativ til selv at skulle foretage denne investering.

 

 

Rejsedokumenter

 • Gyldigt pas og visum
 • Flybillet
 • International sygesikringskort med gyldig vaccination imod Gul feber
 • Rejseforsikring
 • USD kontanter / rejsechecks / kreditkort

 

Husk også

 • Sportstaske - stor nok til alt klatregear og tøj. Skal bæres af portere. Samt en ekstra pose til at efterlade på hotellet med ekstra tøj
 • Små låse - for at sikre baggagen mod tyveri
 • Rygsæk - mellem 20 - 35 liter. Stor nok til at bære din dagsration af vand, kamera, regnfrakke, snacks og varmt tøj (denne bærer du selv)
 • Sovepose (god kvalitet, som kan bruges i minus 20 graders frost).
 • Vandrestave
 • Vandflasker/beholdere
 • Kilimanjaro kort (Kan købes ved Park gate)

 

Udstyr til højderne

 • Vandtæt, åndbar & vindtæt jakke (f.eks Ventex, Gore-Tex eller Jeantex)
 • Vandtætte, åndbare og vindtætte bukser (overtøj)
 • Polar fleece (midterste lag)
 • Termisk undertøj (under lag)
 • Vanter og varme handsker
 • Handskefór (om nødvendigt)
 • Et par termiske (polertex) sokker.
 • Balaclava
 • Gamacher
 • Termisk vandflaske

 

Vandre udstyr

 • Shorts
 • Vandrebukser.
 • undertøj
 • T-shirts
 • Regnfrakke eller Poncho

 

Fodtøj

 • Vandtætte vandrestøvler i god kvalitet
 • Sko når du er i lejren for overnatning – dvs. sneakers, løbesko, etc.
 • Strømper - flere par til opstigning.
 • Forede sokker - til at holde dine fødder tørre og begrænse risikoen for vabler

 

Udstyr

 • Solhat eller lignende (med en skygge)
 • Sammenklappelige vandrestave (valgfrit, men anbefales)
 • Vandflasker - to eller tre (samlet kapacitet på mindst 6 liter)
 • Pandelampe, god stærk kvalitet med ekstra batterier og en ekstra pære
 • Vandrensning tabletter
 • Solbriller, gode mørke linser til opstigningen i god kvalitet, med rem
 • Lommelygte med ekstra batterier

 

Personlige ejendele

 • Toilet kit (sæbe, tandbørste, toiletartikler, vådservietter, etc.).
 • Håndklæde, hurtigt tørrende
 • Solcreme og læbe beskyttelse – Solfaktor 30 +
 • Vandtætte tasker og poser, for at beskytte kamera, kikkert mv. fra støv
 • og vand
 • Toilet papir
 • Desinficerende gel
 • Pengebælte til pas og værdigenstande

 

Førstehjælps-udstyr

Venligst konsultér egen læge. Forebyggelse mod nedennævnte kan komme på tale:

 

 • Hovedpine
 • Højdesyge
 • Diarré
 • Kvalme
 • Malaria
 • Vandrensning, tabletter
 • Smertestillende medicin
 • Forstuvninger
 • Vabler - plaster, bandager
 • Antiseptisk creme
 • Influenza og forkølelse
 • Øjne - dråber
 • Beskyttelse mod insekter

 

Vi anbefaler at medbringe

 • Kamera, ekstra linser og film (ASA 200 film anbefales)
 • Kikkert
 • Energipulver/barer, sportsdrikke til opstigning
 • Lommekniv
 • Dagbog & blyant
 • Plastikposer til at holde tøj tørt
 • Energi snacks og slik
 • Video kamera, bånd, batteripakker og tri-pod

 

Bemærk venligst at hytterne på Marangu ruten er meget basic og de skal deles med andre personer

 

Toiletterne er simple og af meget basic standard

 

Evt. assistance i tilfælde af uheld vil foregå manuelt på en båre på et hjul

 

Redningskøretøjet kan kun komme op til første base camp.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias