Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Kenya

 

Kenya byder på nogle af Verdens største safarioplevelser. Rå og uspoleret natur danner scene for det vilde dyreliv, som skaber fantastiske naturoplevelser. Det indiske ocean med smukke hvide strande indbyder til badeferie og afslapning. Hertil kommer de store kulturelle oplevelser når du møder Kenyas mange stammer og befolkningsgrupper. Lad dig inspirere af vores rejseforslag, så skræddersyr vi en unik rejse til Kenya.

 

 

Oplev Karen Blixens Afrika – Storvildt, Masai Mara og smukke strande

Østafrikas safaridestination Kenya er på mange måder et smukt og imponerende land med et væld af interessante seværdigheder. Ækvator løber tværs igennem landet, der strækker sig fra det Indiske Oceans koralrev og hvide sandstrande til den kolossale Great Rift Valley og videre ud i horisonten, så langt øjet rækker. Her finder du enestående naturskønhed, unikke befolkningsgrupper og et imponerende rigt dyreliv på savannerne.

 

Landets frodige græsarealer, høje sletter og hedelandskaber og bjergskråninger samt den gæstfrie befolkning har gjort Kenya til en af de mest populære rejsedestinationer i Afrika. Samtidig er det også et populært safariland for både nye og mere garvede rejsende til det afrikanske kontinent.

 

Når du rejser til Kenya vil første stop som regel være i landets pulserende hovedstad Nairobi. Denne storby er Østafrikas mest kosmopolitiske by, og kan nærmest betegnes som en spændende betonjungle, der står i perfekt kontrast til den uberørte naturlige skønhed, der findes andre steder i landet. Nairobi har alt hvad hjertet begærer i en moderne storby. Dagen kan bruges på udflugter og byrundtur. Oplev f.eks. legendariske Karen Blixens hus, der nu fungerer som et museum. Huset ligger smukt placeret for foden af Ngong Hills 10 km. fra Nairobi, og her er der rig mulighed for at få et indblik i den berømte forfatters liv både inde i huset, men også i de omkringliggende smukke haver og plantager. Daphne Sheldirck’s elefantbørnehjem er også altid et besøg værd. Her kan du opleve de forældreløse elefanter- og næsehorns hverdag og med egne øjne se hvordan de bliver fodret og forkælet af dyrepasserne. Altid et besøg, der giver børn og voksne smil på læben.

 

Nairobi summer af sprudlede byliv, charmerende kulturliv, gode spisesteder med både internationale og afrikanske retter samt et spændende natteliv. Kort sagt er Nairobi det perfekte udgangspunkt for en ferie i Kenya, hvorfra du kan tage videre på din safarirejse.

 

Fantastisk safari og storslåede landskaber

Når safarieventyret begynder, kan du se frem til store naturoplevelser i nogle af verdens bedste safariområder, som ligger i den sydlige del af landet. Dyrelivet i Kenya er ofte bemærkelsesværdigt tæt på, og de kan til tider virke nærmest tamme. Det er de naturligvis ikke, men et jagtforbud, som har eksisteret i 35 år, har reduceret dyrenes frygt for mennesker betydeligt. Få andre steder på jorden kan du med så stor lethed opleve rovdyrenes jagt på det næste måltid eller megafauna som giraffer, elefanter og flodheste, der alle bor på savannen og opfører sig helt naturligt, mens du foreviger øjeblikket med billeder.

 

Hver en nationalpark i Kenya tilføjer noget særligt til dine rejseminder. I Amboseli Nationalpark, et lille men undervurderet naturreservat, vil du blive blæst bagover af de store flokke af elefanter, der står blot ganske få meter fra den safaribil, du befinder dig i. Som en skærende kontrast til den afrikanske blå himmel, tårner Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro sig op ude i horisonten op med sin delvise sneklædte top. Ordet Amboseli stammer i øvrigt fra et masai-ord og betyder ’saltet støv’. Lake Nakuru er blandt Kenyas fineste nationalparker. Parken er smuk året rundt med lommer af akacieskov, vandfald og stenede skrænter. Ligeledes er Lake Nakuru hjemsted for flere vilde dyr, her iblandt både det sorte og hvide næsehorn, løver, giraffer og leoparder.

 

Før i tiden kunne man også være heldig at opleve tusindvis af flamingoer give søen et lyserødt skær, men pga. stigende vandstand er disse desværre rejst væk og har efterladt søen tom og omgivet af træer. Lake Naivasha er en ferskvandssø omringet af gulbarkede akacietræer, græsklædte banker, kaktusser og oliventræer. Great Rift Valleys højeste sø strækker sig 1.884 m.o.h. Den dejlige blå sø tilbyder et spektakulært dyreliv af både giraffer, zebraer og flodheste der skvulper rundt i søen. Ligeledes er søen blot en kort køretur væk fra Nairobi, men føles alligevel som en hel verden for sig selv.

 

Ikke langt fra Lake Naivasha finder du det magiske Masai Mara. En safari i Kenya bør absolut inkludere et besøg i denne berømte safaripark. Her er dyrelivet mangfoldigt, og de bleggule sletter uendelige. Er du interesseret, kan du planlægge din safarirejse efter et af verdens mest finurlige naturvidundere, nemlig ’gnuernes store vandring'. I månederne fra ca. juli til oktober vil man kunne spotte gnuer over alt på savannen og langt ude i horisonten. De er på vej mod Serengeti sletten i Tanzania i deres søgen på frisk græs. Dette er et scenarie, som foregår hvert eneste år og er absolut værd at planlægge sin rejse efter.

 

Når du har været på safari på Kenyas endeløse sletter, kan det måske være rart at børste safaristøvet af sig og tage på tiltrængt badeferie efter alle de mange timers kørsel i din søgen på vildtliv. Hvorfor ikke tage til Mombasas smukke kyst, og stikke fødderne i det Indiske Ocean eller tag på opdagelse i den forførende by. Mombasa er en smeltedigel af sprog og kulturer, der bare venter på at tage imod rejsende til Kenyas kystlinje. Byen har i grunden mere til fælles med Dar es Salaam i Tanzania end sin egen hovedstad Nairobi og den fine blanding af Indien, Arabien og Afrika kan virke berusende. Ligeledes lokker de smukke hvide sandstrande og det glimtende hav, som byder op til snorkling og skøn strandafslapning.

 

Din rejse til Kenya kan kombineres næsten som du har lyst til. Ét er sikkert, der er fantastiske oplevelser i vente, uanset alder og interesser.

 

Skræddersyede rejser til Kenya

Rickshaw Tours & Travel tilbyder skræddersyede safarirejser til Kenya, som er designet efter dit ønske og behov. Alle vores rejser inkluderer fly tur/retur, indkvarteringer og udflugter. Det vil sige, at alt er planlagt og tilrettelagt på forhånd. Når du har betalt for rejsen, er alt du skal gøre at pakke kufferten og møde op i lufthavnen, så du kan rejse afsted på drømmerejsen til skønne Afrika. En rejse, du aldrig glemmer.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias