Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Ghana

 

Et besøg i Ghana vil overraske og inspirere. Landet byder på farverige festivaler, voodoo-ceremonier og et stykke Danmarkshistorie i kraft af landets historie som tidligere dansk koloni. Tag på en rundrejse i en af Vestafrikas perler og få et unikt indblik i Ghanas kultur og historie, eventuelt i kombination med andre lande i regionen. Se nærmere på vores udvalg af rundrejser og lad dig inspirere til et ægte afrikansk eventyr.

 

 

Afrikanske storbyer, slaveslotte og stammeritualer

Ghana, der ligger ud til Atlanterhavskysten i Vestafrika, er en fantastisk destination for de som interesserer sig for afrikansk kultur og historie. Det er en af de mest blomstrende demokratier på kontinentet, og bliver ofte omtalt som ’øen af fred’ i en af de mest kaotiske regioner på jorden. Ghana deler grænser med Togo mod øst, Elfenbenskysten mod vest, Burkina Faso mod nord og Guineabugten mod syd. Landbrug er den primære indtægtskilde her i landet, og der ud over er Ghana også førende eksportører i verden inden for kakao. Særligt interessant for Ghana er de hundredvis af etniske grupper, hver med sit eget unikke sprog og stolte traditioner, der ligger mange hundrede år tilbage. Uden for byerne oplever du i høj grad det traditionelle afrikanske bondesamfund, hvor størstedelen af befolkningen lever af at dyrke jorden. En rejse til Ghana egner sig til dig, der ønsker autentiske oplevelser i et land, hvor du får fornemmelsen af at være den eneste turist.

 

Ghana – et mekka af kultur og historie

Accra, Ghanas fantastiske hovedstad, er et godt udgangspunkt for din rejse til denne region, og her er masser af historie at gå på opdagelse i hvis dette har din interesse. Ghana blev koloniseret af briterne tilbage i det 19. århundrede, men dog er kontakten mellem Ghana og Europa dokumenteret til at have eksisteret helt tilbage fra det 16. århundrede. Briterne gjorde Accra til hovedstad i 1877, og mere end 100 år senere står Accra stadig som Ghanas uændrede hovedstad. Her holder regeringen eksempelvis til samt hundredvis af ambassader. Gå heller ikke glip af det smukke præsidentpalads, også kendt som Flagstaff House. Paladset er bygget på stedet for en bygning, der blev opført og brugt til administrative formål af den britiske Guldkyst regering. Det forrige regeringssæde i Ghana er det kendte Osu slot, førhen kendt som Fort Christiansborg. Osu slottets historie afspejler den ghanesiske nations historie. Slottet blev bygget af danske kolonister og i løbet af de følgende hundrede år, skiftede fortet hænder en hel del og var både under portugisisk, svensk og dansk magt. Nogle gange blev det overtaget med magt, andre gange blev det købt.

 

Ligeledes er Accra hjem til mange etniske samfund. Byen er en af de mest alsidige byer på kontinentet, når det kommer til etnicitet og kun tilnærmelsesvis nået af Kenyas hovedstad Nairobi, der følger lige i hælene. Accras gader er rodede og tilfældige, med sommervarmens temperatur og temperament, med trafik og folk summende overalt blandet med markedssælgernes råb og duften af streetfood. Her er fremragende shopping, gode restauranter og et livligt natteliv. Et besøg i Accra bør absolut inkludere et besøg i James Town, som er beliggende ved Guineabugten. James Town er en af de ældste bosættelser i Ghana, og forekommer også at være et af de livligste distrikter i Accra regionen. På havnen sidder fiskerne og sorterer deres store fiskenet, og i områdets midte sælges der varer af ivrige købmænd og damer. På vores rejser til Accra kan du som regel også se frem til et besøg hos en kistemager. Det lyder muligvis lidt morbidt i dine ører, men når du besøger stedet vil du forstå hvorfor. Teshie, som laver kisterne, er verdenskendt for sine produktioner, som han skærer i alverdens indviklede udskæringer. Alt lige fra dyr og biler, til fly, fisk, Coca Cola dåser og meget andet. De farverige kister er lavet for at vise ’den kommende beboers’ liv, når han bliver stedt til hvile. Kisterne er meget spektakulære, og bliver endda udstillet på museer rundt omkring i verden.

 

Længere langs kysten ligger Cape Coast, hvor den største attraktion nok er Cape Coast slottet, som er ét af flere slaveforts langs den ghanesiske kyst. Af andre nævneværdige højdepunkter kan vi nævne den populære Uguaa Fetu Afahye høstfestival, som finder sted i slutningen af august. Byen er ligeledes fremragende, hvis man blot ønsker at slappe af på smukke strande under palmetræer eller nyde kulturen, der omringer dette fascinerende sted.

 

Beliggende ca. 250 km fra Accra finder du byen Kumasi, som er et must at besøge på din rejse til Ghana. Kumasi bliver bl.a. anset som centrum for ghanesisk kultur. Samtidig er byen hjemsted for Ashanti kongeriget, som er en stor etnisk gruppe i Ghana. Kongeriget var førhen en stærk, militaristisk og højt disciplineret stamme i Vestafrika. Nu om dage holder de fast ved gamle traditioner, og f.eks. kan du være heldig at komme med til en Ashanti begravelse. Disse begravelser er i virkeligheden festlige fejringer, hvor den afdøde bliver hædret med sang og dans af de hundredvis af fremmødte som er klædte i smukke røde og sorte klæder. Større attraktioner i Kumasi omfatter det nationale kulturcenter og byens centrale marked.

 

Når du har fået nok af Ghanas byliv, er det måske tid til at sætte farten ned og er du draget af naturoplevelser må du opleve regnskoven som en del af din rejse. Nyd skovens skønhed og oplev de 45 meter høje træer, som vil tage pusten fra dig med deres storhed. Du har mulighed for at se skoven fra oven, og vandre rundt på de højest fastspændte hængebroer i verden. Trætoppene der strækker sig mod himlen er et vidunderligt syn.

 

Grupperejse til Ghana

Vores rejser til Ghana er som udgangspunkt grupperejser af international karakter. Dette betyder, at du bliver en del af en gruppe med vores egne erfarne og lokale engelsktalende guider. Guiderne kender alt til de områder, I rejser rundt i, og er med til at gøre din Ghana rejse endnu mere interessant. Planlægger du en familieferie til Ghana eller lignende, skræddersyr vi gerne et rejseforslag til dig. Vi glæder os til at sende dig afsted på en vidunderlig rejse i den vestafrikanske region. En rejse, du aldrig glemmer.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias