Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Burkina Faso

 

 

Burkina Faso en ung nation med dybe rødder

Drømmer du om at opleve det ægte Afrika, hvor nye oplevelser og overraskelser står på spring hver dag, kunne en rejse til Burkina Faso måske være noget for dig. En kulturrejse til Vestafrika henvender sig til den rejsevante, der sætter ekstraordinære rejseoplevelser i højsædet og som har et ønske om, at komme helt tæt på de mange fascinerende lokalbefolkninger. I landets hovedstad, Ouagadougou kan du opleve de travle eksotiske markeder hvor lokale handlende sælger alt fra kunsthåndværk til madvarer og lokale specialister. Den har ikke megen arkitektur eller smukke seværdigheder at byde på men kulturlivet er rigt, med musik og dans til afrikanske rytmer. Derudover bør du også lægge vejen forbi byens smukke moské og den imponerende gamle katedral. Udenfor hovedstaden venter eventyret.

  
 

Autentiske stammekulturer og kulturelle festivaler

Burkina Faso er en af Afrikas yngste nationer og bar tidligere navnet Øvre Volta. Landet er en sand kulturel smeltedigel, som med en befolkning på 17 millioner, består af mere end 60 forskellige stammer. Stammerne er for nogles vedkommende så kulturelt forskellige som nat og dag. Derfor er en rejse i Burkina Faso en rejse blandt stammer med stolte traditioner. Før kolonitiden var området hjemsted for stolte kejserdømmer, hvis traditioner og ceremonier stadig praktiseres af de lokale stammer den dag i dag.

 

Oplev eksempelvis Gurunsi-stammen som lever i smukke befæstede huse, dekoreret med fine ornamenter og figurer i røde, hvide og sorte farver, eller kom i audiens hos Lobi-folkets høvding og hans hof. Stammer indvandrede oprindeligt fra Ghana, men har nu bosat sig i det sydlige Burkina Faso.

  

Burkina Faso kan også byde på en række farverige og eksotiske kulturelle festivaler, som må opleves. Deltag eksempelvis i Festima Festivalen, som er den største internationale Kunst- og Maske Festival i Vestafrika. Hundredvis af traditionelle og kæmpestore masker, fra seks forskellige lande – Benin, Elfenbenskysten, Mali, Senegal, Togo samt 50 byer i Burkina Faso, bliver bragt til live under denne unikke og spektakulære festival, som stammer helt tilbage fra forfædrenes tid.

  
 

Spektakulære landskaber, smukke vandfald og et rigt dyreliv

Burkina Faso byder også på smukke klippelandskaber og brusende vandfald. På vores rejser rundt i landet kan du eksempelvis opleve de smukke kegleformede bjerglandskaber omkring byen Banfora i den sydvestlige del af landet. Her er naturen vild og storslået. Det er blandt andet her man finder de smukke Karfiguela Falls som indbyder til en svalende dukkert i de små damme for foden af de fossende vandfald. De smukke kuppelformede bjerge som er formet gennem millioner af års erosion, der har skabt helt unikke klippeformationer.

  

Sidst men ikke mindst har Burkina Faso et rigt dyreliv, sammenlignet med øvrige vestafrikanske lande og dette kan opleves i landets fire store nationalparker. Af disse nationalparker er Penjari og ”W” nationalparkerne de mest kendte, og de figurer på listen over UNESCO verdensarv. Her kan man blandt andet opleve geparder, løver flodheste, elefanter, afrikanske bøfler og et rigt fugleliv. Har din rejse bragt dig til Vestafrika og ønsker du at opleve det unikke afrikanske dyreliv så er dette et af de bedste områder at besøge. En rejse til Vestafrika giver dig mulighed for, at fordybe dig i den afrikanske kultur, og vil sammen med de smukke landskaber, uden tvivl, skabe unikke og forunderlige rejseminder for livet.

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias