Find din rejse til Afrika her:

 

Amiwo, benin

29

okt

Opskrift på Benins nationalret Amiwo

Når du besøger Benin og smager på nogle af de lokale retter, er det næsten umuligt at undgå retten ”Amiwo”. Amiwo er en utrolig populær nationalret, der består af en slags dej, der laves af hønsefond med tomatpure og majsmel.

 

Den nydes med et stykke stegt eller grillet fisk eller kylling. Det serveres med et mix af søde peberfrugter, rødløg og tomater. Hvis man vil have mere knald på retten, kan man tilføje en chili chutney, som i den grad giver varmen. Amiwo smager i sig selv som noget a la kartoffelmos, men konsistensen er mere fast og hård.

 

Ingredienserne til denne ret er nemme at finde, så hvis du har lyst til at prøve retten derhjemme, er opskriften her:

 

Opskrift: Amiwo

 

Til 4 personer

 

Ingredienser

 

  • 6 kopper majsmel
  • 2 kyllinge bouillonterninger
  • 4 tsk. tomatkoncentrat (du kan tilføje mere, hvis du ønsker at gøre smagen eller farven mere intens)
  • 2 finthakkede hvidløg eller 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 finthakket løg, mellemstørrelse• salt og peber• 3 kopper vand
  • 4 tsk. vegetabilsk olie

 

Tilberedning

 

  1. Opvarm olien i en stor pande eller gryde, og sautér de hakkede løg og hvidløg ved middel varme i 2-4 minutter indtil de er blevet en smule bløde, men ikke helt karamelliserede.
  2. Tilføj tomatpureen og steg i ca. 2 minutter.
  3. Tilsæt vand og kyllingebouillon. Rør rundt så alle ingredienser mikses sammen. Bring retten i kog.
  4. Når retten begynder at koge, tilsættes majsmelet forsigtigt. Det mikses kraftigt og hurtigt sammen i retten med en ske eller et piskeris, så du får en fast pasta, der ikke klumper. Hvis det er for hårdt med et piskeris, kan du også bruge en håndmixer.
  5. Når alt er mikset sammen skrues ned for varmen. Retten koger videre under låg. Rør rundt med jævne mellemrum for at sikre, at maden ikke brænder fast i bunden af panden/gryden.
  6. Fordel pastaen i en bakke eller skål og lad den sidde i 20-30 minutter. Det får pastaen til at størkne og blive til en fast dej.
  7. Til servering vendes pastaen ud på en tellerken og serveres med løg, tomat og peberfrugt.

 

Velbekomme!

 

Lad dig inspirere af vores rejser til Benin i Vestafrika.

 

Flere spændende indlæg på rejsebloggen

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias