Find din rejse til Afrika her:

Rickshaws glade gæster

 

Vi plejer at sige, at vi samler på ‘glade gæster’. Derfor er det altid så fantastisk, når vores rejsende sender hilsner fra deres eventyr. Små skildringer af hvad de har oplevet på deres rejser og hvad nogle af højdepunkterne har været, og hvordan det har været at rejse med os.

 

Vi vil gerne dele de mange inspirerende rejsebreve og søde anbefalinger. Vi har derfor samlet dem her og under 'rejsebrev' på vores rejseblog. Måske det vækker din rejselyst og inspirerer dig til at booke dit næste rejseventyr til Afrika hos os.

kilimanjaro-tanzania-barafu-

Kilimanjaro Grupperejse, oktober 2022

 

Jeg kendte ikke til Rickshaw på forhånd, men landede tilfældigt på deres hjemmeside, da jeg power googlede ture til Kilimanjaro. Efter deltagelse på et online foredrag om Kilimanjaro med Christian - var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle rejse med Rickshaw. God kontakt med Nana - som tålmodigt besvarede alle mine (mange) spørgsmål. Selve rejsen mod toppen af Kilimanjaro - total fantastisk oplevelse, professionelt arrangeret, trygge rammer i selskab med det utroligste crew, som altid var parate med en hjælpende hånd, opmuntrede smil og sang. Pole Pole Hakuna Matata. Overvejer du en tur til Kilimanjaro - så vælg Rickshaw travel. De har mine varmeste anbefalinger.

 

Venlig Hilsen

Lissi Gammelmark

Kilimanjaro Grupperejse, oktober 2022

 

Kære Nana og Team Rickshaw

Så er det ca. en måned siden vi kom hjem, som om det er en evighed siden, og omvendt som om det var igår En fantastisk rejse, der virkelig sætter sine spor

 

Jeg tror vi har været så heldig med vejret, frøs ikke på et eneste tidspunkt og har aldrig sovet så godt i et telt (bortset fra første nat, snorken) og fantastisk hvad der bliver lavet af mad, der var noget til alle

 

Det er bare så rigtigt, I har et super godt team af lokale guider, yderst professionelle. - jeg elskede deres sang når de fornemmede at trætheden, var ved at melde sig
Om nogen, jeg blev hjulpet med min helt egen guide (Mathias), han var der for mig hele tiden og vidste godt, hvad jeg havde brug for, (du skal drikke noget vand )
jeg følte mig tryg, selvfølgelig nåede jeg toppen og ned igen.

 

Før vi tog afsted mødte jeg en ung fyr, som lige havde været på Kili… jeg spurgte ham om de tre vigtigste ting:
1. Stave
2. Positiv tænkning
3. Mad og drikke
Det kan jeg kun bekræfte, jeg blev aldrig god til mad og drikke, det skulle jeg have øvet mig på.
Fik ikke afprøvet elektrolytter inden afrejse, kunne ikke drikke det søde vand, det blev lidt mere okay når jeg fik det med citronsmag
Fik også noget helt forkert snack med - jeg havde for meget chokoladeagtig med - på et tidspunkt fik jeg noget gel, som bare gav mig et bust

 

Efter hjemkomst har jeg hverken haft ond i benene eller været mere træt end efter alle andre ferier - bare fyldt op af unikke oplevelser, tænk sig vi nåede toppen af Kilimanjaro.

 

Jeg vil anbefale jer på det varmeste, både for jeres værdisæt og for den måde jeg er blevet mødt på både før, under og nu efter Kilimanjaro.

 

Mange kærlige hilsener
Lise

Kilimanjaro Grupperejse, oktober 2022

 

Hvis du overvejer at tage til Kilimanjaro, så følger her mine allerbedste anbefalinger til Rickshaw Travels; de har stor erfaring, er meget professionelle, brænder for at give "Kilimanjaro-oplevelsen videre"... Og vigtigst af alt: De tager et vigtigt ansvar for bl.a. den sociale bæredygtighed i Afrika ved at sikre sig, at de lokale leverandører arbejder for ordentlige forhold for deres medarbejdere.

 

Med Venlig Hilsen

Jeanette

Safari med børn, oktober 2022

 

Vi kan kun give vores bedste anbefalinger til Rickshaw Travel, for at have arrangeret en fantastisk safaritur til Tanzania for os. Inden vi besluttede at det var Rickshaw, der skulle arrangere vores tur, havde vi en god snak med Einer, om særlige ønsker, da vi ville give vores børn og børnebørn en oplevelse for livet og det var vigtigt for os, at de små børn også kunne få tid til afslapning og badning i poolen ind i mellem safariturene. Rejsen blev skæddersyet til os, lige som vi havde ønsket.

Vi havde 4 børn med på hhv. 2, 5, 7 og 10 år. Der var arrangeret safaritur i 3 dage, men mellem hver, var der lagt en ”fridag”, hvor vi kunne bade og hygge. Desuden havde vi to super kompetente lokale guider Sisty og Robbie, som både var guider og chauffører, som vil gøre alt for os og arrangerede små ture for os i lokalområdet  (bla. marked, skole, Masai) på vores fridage og de gjorde, at vi følte os helt trygge både under safariturene og når vi færdedes i lokalområdet.

 

Venlig hilsen

Marianne og Christian Sondrup

Madagaskar, august 2022

 

Hej Einar

For et par dage siden kom vi hjem fra den mest fantastiske tur til Madagaskar, vi vil bare sige tak for en godt tilrettelagt tur og en fantastisk service fra jer ikke mindst håndteringen udskydelserne af rejsen i forbindelse med covid.

Det var helt bestemt en rejse som var være at vente på.

Venlig hilsen

Troels og Lone

Porter på Kilimanjaro

Kilimanjaro og Zanzibar, februar 2021

 

Kære Rickshaw Aalborg

Vi vil gerne takke for en fantastisk tur til Tanzania - Kilimanjaro og Zanzibar fra 12. februar til 1. marts 2022. Planlægning til turen startede selvfølgelig længe før, og vi nyd i forberedelsen godt af jeres hjælp og høje grad af lettilgængelig. Vi havde en let dialog om vores ønsker og efter få justeringer var programmet på plads. Det detaljerede program, pakkeliste og løbende information inden afrejse gjorde, at vi følte os godt tilpas og klar til afrejse. Hertil skal suppleres, at vi efter jeres anbefaling fik fantastisk hjælp til at købe grej og tøj i Friliv. Her var servicen også helt i top.

Turen til Kilimanjaro var en oplevelse for livet. De 7 dage på Machame ruten er uden tvivl det mest udfordrende, vi har oplevet sammen, men det var også fantastisk, smukt og en kæmpe tilfredsstillelse at nå toppen. Vi havde valgt en individuel tur fremfor grupperejse, og det fungerede perfekt for os. Vi var aldrig nået toppen uden hjælp fra verdens bedste hold - team Pole Pole. Vores lead guide Robert og guide Mathias var det helt rigtige match for os, at vi var helt trygge ved, at hvis vi fulgte deres vejledning, så skulle det nok gå. Vi havde derudover 8 portere og 1 kok med, som sørgede for alt det praktiske, det hårde sleb, smil og en hjælpende hånd og ikke mindst utrolig god mad. Det var bestemt ikke kokkens skyld, at appetitten svigtede undervejs men derimod “fornøjelsen” af symptomer på højdesyge, som vi ikke helt slap for. Til trods for højdesyge og en hård tur, så kan vi stadig blive helt rørt ved tanken om, at vi har stået på Afrikas højeste punkt, at det kunne lade sig gøre og at det var muligt for os at gennemføre.

Efter turen til Kilimanjaro var det tid til afslapning på Zanzibar. Efter at problemer med værelsesreservation faldt på plads, nød vi en dejlig uge på Z hotel i rooftop suiten. Hotellet levede fuldt ud op til vores forventninger med skøn udsigt, rolige omgivelser, mulighed for at bade både i hav og pool, privat strand, god service og fantastisk mad. Vi nød, at vi havde halvpension på hotellet, hvilket vi helt sikkert også vil anbefale andre.
Zanzibar blev rundet af med tur i Stonetown, som var charmerende og en god afslutning på ferien.

Tusind tak for jeres hjælp med at realisere vores drømmerejse. Vi kan kun give Jer vores varmeste anbefalinger.

Kærlige hilsner fra Rikke & Christian Beha, Aalborg

 

Kilimanjaro, december 2021

 

Der er jo både det, at ham guiden viste sig at være tosset, fantastisk, vidunderlig, fjollet, super, pjattet osv. osv. 

Så var der Abu, der nærmest stod på hovedet for at lave den bedste mad til os han bare kunne. Samtidig med han smilede med sine skønne hemmelighedsfulde, skæve øjne., Mathias, der i løbet af en halv dag havde lært alle denne fjollede klients vaner at kende, og trofast og alfaderligt fulgte mig og læste mine tanker og behov før jeg selv kendte dem. Salim, med det evigt gode humør og den solopladede radio så han kunne følge sit elskede fodboldteam, der desværre tabte mindst hver anden gang, ikke mindst mod Simba. Der var sådan ca. fifty fifty af tilhængere i teltet til de to teams. Ashiraziz (det navn lærer jeg aldrig at stave), der genert, men glad tog sin tørn, altid med et vurderende blik rundt på alle, altid parat til at vise at man godt må have en mening om andet end fodbold. Jimmi med den dybe stemme, sommetider dybere end Davis' stemme, hvilket næsten er umuligt ellers. Jimmi, der trofast vogtede mit habengut, trofast kom os i møde hver dag med Salim for at tage min daypack det sidste stykke. Jeg ville ikke lade dem, så de tog Davis' rygsæk, og så var de så jublende glade for hver etape jeg nu havde nået. Som om at vi alle var i et fælles kapløb, og de ville gøre alt i deres magt for at hjælpe mig. Jimmi med de farlige øjne.... Og Jackson, den tavse, smilende arbejdshest, der lavede nok dobbelt så meget som alle andre, men altid så afslappet ud som om han egentlig ikke bestilte noget.. og alt det gjorde han ubesværet. Og aldrig så meget som et suk. Kun venlighed, varme og den rolighed, der altid strømmer fra ham

 

Jeg kunne også fortælle at jeg nærmest invaderede gutternes telt - ja altså bortset fra når vi sov - men jeg havde fået dem til, hver nat, at sætte mit lille telt klods op ad deres, så jeg kunne høre deres hyggelige snorken gennem vinden og vandfaldenes lyde. Mellem trekking og søvnen, dér boede jeg med gutterne - og aldrig i mit liv har jeg følt mig mere velkommen noget sted.

 

Jeg kunne fortælle om den bedste juleaften jeg har haft i mit liv, fordi de syv mænd gjorde mere end nogen på nogen måde kunne forlange af dem - kun for at glæde mig. De gjorde det ærligt, ægte og med hjerte og sjæl.

 

Og så kunne også fortælle om bjerget.. Åh ja bjerget.. Det majestætiske, vidunderlige, ufatteligt smukke, levende bjerg. Kilimanjaro. Som en slumrende kæmpe, der lader livet vokse op på sig, liggende der, dvælende, men man kunne jo mærke at hun lytter. Læg hånden på en klippesten og du ved hun mærker det. Indånd hendes luft, og hun hører dig trække vejret. Bryd ud i jubel ved synet af de smukke aber og andre dyr og hun smiler, der foldet ind i sig selv, annerkendende over en anden skabnings påskønnelse af evighedens og universets værk. 

 

Jeg kunne fortælle om det at arbejde sig mod Uhuru Peak og om den følelse det gav at lade hånden glide over skiltet der oppe - jeg vil for altid være forandret - aldrig mere være den jeg var. Jeg har mærket Kilimanjaro - og jeg har kløet hende på toppen af hendes ryg og livet forandrede sig i det samme sekund.

 

Jeg kunne fortælle om alle de andre guider og portere vi mødte op og ned. Jeg kunne fortælle om menneskene i Kilimanjaro.... Det fortjener de.... De blev mine venner. Menneskene i Kilimanjaro - og HENDE, den slumrende, men altid lyttende kæmpe... Jeg kunne fortælle tusinde af timer og dem og hende...

 

Kærlig Hilsen

Chris

 

Kilimanjaro, gletsjer, lejr

One Team - One dream, Kilimanjaro oktober 2021

 

Jeg sidder lige nu med duften af Kilimanjaro kaffe i min kop.

Tusind TAK til jer alle i vores ”Dream Team – Kili hold 1”, og til alle i vores porter team på Kilimanjaro samt rejseleder Christian, Nana og Einar.

To års forberedelser, fysisk og mentalt, og ned  i mange og mindste  detaljer til ”pakkeliste ” er blevet til en uforglemmelig stor oplevelse for livet for min søn Kristoffer og jeg. Det blev ikke højdemeter, der gjorde oplevelsen til noget unikt for mig. Men derimod den totalt vilde og unikke oplevelse på bjerget Kilimanjaro,  i selskab af et Dream Team af en gruppe på 21 personer i alderen 20 – 70 år. Alt sammen i en herlig mangfoldighed af personligheder sammen med rejseleder Christian og et hold på 73 lokale guider og hjælpere/bærere, der i den grad med humor, sang og høj ekspertise, har været en del af hvert eneste trin , som vi har taget op ad bjerget.

 

Jeg har haft en helt fantastisk oplevelse sammen med Kristoffer, som vi kan dele mange gange i livet fremover. Det har været en oplevelse af de unikke, som både har budt på personlig udfordring samt en grænseoverskridende og vildt strabadserende tur i naturen. Alt sammen i udfordringen af højdemeter og med højdesyge, som er svært at beskrive i ord. Men alt har været favnet i omsorg fra hele gruppen – og ALTID pakket ind i den herligste humor og kærligste drillerier. Det var ikke blot en vandring i naturen på Kilimanjaro. Det var en fysisk og mentalt anderledes meget krævende ”rejse” på bjerget. Jeg nåede ikke toppen, men det jeg nåede har været alle anstrengelser værd.
Teamet har sammen med vores rejseleder Christian på alle måder gjort det til en vidunderlig unik oplevelse, der med høj kompetence på bjergbestigning skabte tryghed og sikkerhed på højt niveau. Og det blev især synligt, når akut sygdom og højdesygen måtte afslutte den videre opstigning. Det blev bl.a. til båretransport ned ad bjerget i mange timer, og med mange portere som hjælpere.

 

TAK TAK TAK til JER ALLE  i vores 20 mands store gruppe ”DREAM TEAM Kili Hold 1 2021”, samt vores fantastiske guider og Porter Team på Kilimanjaro.

 

Og et kæmpe stor tak til Christian, Nana og Einar, for  de gjorde denne meget udfordrende rejse i mit liv til en på alle måder  unik stjerne oplevelse for Kristoffer og jeg

 

Varmeste hilsener fra Jytta

 

 

Kenya Safari, 2021

To dage i Amboseli Nationalpark er alt for lidt. Den ene elefantflok efter den anden krydsede vejen lige foran os, alle med små unger. Jeg så flere hundrede på de to dage. Det specielle ved denne park er, at der er store sumpområder med masser af spændende fugle, fx så jeg den største flyvende fugl, og en én meter høj koritrappe. To geparder havde netop spist, så derfor kunne to zebraer passere forbi blot ti meter fra dem. Masser af gnuer, antiloper og flodheste. Maden på Amboseli Serena Safari Lodge var uovertruffen med virkelig mange retter og desserter. Det lykkedes mig at tage et kilo på de to dage. Jeg overvejede at fri til kokken.

 

Derefter videre til Lake Naivasha. Jeg personligt syntes ikke, det var noget særligt. En lille, dyr bådtur ud i nærheden af flodhestene, som jeg mest så næsebor og øjne på. Maden var kedelig, men jeg gætter på, at næsten al mad vil være kedelig efter det overdådige bord i Amboseli. Masai Mara var sidste stop og ganske uovertruffen. Her var virkelig alle dyr, og jeg så dem alle undtagen næsehornene, som ingen fandt. Her var flere løveflokke, og på fem dage så jeg i alt 20 løver, fire geparder, 300 bøfler, 200 gnuer, som var på vej mod Serengeti, masser af fugle, giraffer og flere antilopearter. Jeg var heldig at se de mere sjældne, nemlig en dik-dik og en girafgazelle med den ekstra lange hals. Hvor jeg boede og spiste, havde jeg udsigt til en flod med tre fastboende flodheste, to krokodiller, masser af desmerdyr, en familie med bushbucks (skriftantiloper), flagermus og en leguan, og ind imellem kom en masai forbi med sine mange køer.

 

Midt ude på savannen så vi teenagedrenge gå rundt og passe på deres køer og geder. Jeg spurgte en masai, hvordan de turde, og han viste mig sit sværd og de bevægelser, de brugte for at skræmme løverne væk.
En ung masai spurgte, om jeg ikke ville komme og bo i hans landsby. Om de havde rindende vand, vaskemaskine, elektricitet og en seng? Nej, sagde han grinende. Så pænt nej tak.

 

15 mennesker kom syngende, klappende og dansende fra køkkenet og ind i restauranten, den forreste med en kage. Fødselsdag, tænkte jeg og kiggede på de andre tre borde med amerikanere, indere og ungarer, men kagen blev stillet foran mig, de holdt en lille tale og sagde velkommen. Jeg var overvældet og kun fordi, jeg skulle være der mere end tre nætter på Mara Simba Lodge. Manageren gav mig en flaske vin to dage senere. Jeg følte mig meget velkommen.

 

Kh

Irene Josefsen

 

 

 

Løve__Etosha
nana-kilimanjaro-tanzania.1024x685

Kilimanjaro, 2020

 

Vi var en skøn gruppe, der supplerede hinanden under hele turen med omsorg, motivation til at komme videre, sjov og spas og meget meget andet. Det var af stor betydning at føle den tryghed, vi gav hinanden og at vi respekterede hinanden og vores forskelligheder. Det var virkelig helt fantastisk.

 

Det føles som om, jeg står udenfor og ser på en film af nogle mennesker, der bestiger Kilimanjaro, så det med at turen, oplevelsen, anstrengelserne, følelserne omkring alle sejrene igennem de 7 dage på bjerget
har forplantet sig og blevet en del af mig, det må være en proces, som ikke helt er færdig endnu.

 

Du og Rickshaw har virkelig et unikt koncept med jeres personlige engagement, træning, Jesper, hele det fantastiske team af venlige, glade, sjove og omsorgsfulde guider, portere og ikke mindst ”køkken”holdet.

 

Med venlig hilsen
Birgitte Helenius

Kilimanjaro & Zanzibar, 2020

 

Hej Rickshaw Tours & Travel

 

Har haft en helt igennem fantastisk tur til Kilimanjaro og efterfølgende Zanzibar. En kanon planlagt rejse, hvor vi har været med under planlægningsforløbet, således at rejsen blev på vores præmisser. Dejligt at mærke, at I er et rejsebureau, som er i tæt kontakt med Jeres kunder og vil os det bedste. Vi havde den mest fantastiske tur, hvor vi nåede toppen grundet et helt fantastisk team, som vi havde med os på bjerget! En helt fantastisk oplevelse, og vi har helt sikkert fået os en kæmpe minde for livet - en helt ubeskrivelig oplevelse at stå på toppen af Afrika med sin mor/datter!

 

Ligeledes havde vi en dejlig tur på Zanzibar, som også var helt fantastisk. Yde før man kan nyde, og det kan I tro vi gjorde! Det var sådanne nogle hyggelige hoteller, som der var booket på os - det kunne ikke være bedre. Derudover spillede alt bare med transfer og guider osv.. Vi blev aldrig efterladt uden at vide, hvornår vi ville blive hentet igen. Der var et helt perfekt samspil mellem os deltagere, vores guider, vores team på bjerget, chauffører og Rickshaw! - ALT spillede bare!

 

Tusinde tak for at have planlagt denne rejse for os - det kunne ikke have været bedre! Vi er Jer evigt taknemmelige for at have været med til at give os denne fantastiske oplevelse - I får helt sikkert de varmeste anbefalinger herfra! - Og vil være med i tankerne når næste rejse skal planlægges.

 

Hilsen Malene Madsen

tanzania-kilimanjaro-isklædt-jumpstory-1024x685
yoga-zanzibar-11
iguazu-argentina-brasilien-jumpstory-1024x685

Argentina og Brasilien, 2019

 

Efter vores første rejse til Sydamerika i 2016 var vi enige om, vi skulle tilbage til dette kontinent, nærmere bestemt Argentina, som vi faktisk kun havde krydset i bus fra vest til øst. Denne gang ville vi gerne se landet fra nord til syd i det omfang, som en knap 4 ugers rejse tillod. Vi kontaktede derfor atter Rickshaw Travels og bad dem om at arrangere endnu en rejse for os, hvor vi ville rejse sydpå langs Atlanterhavets kyst til Ildlandet og dermed også til Chile. På denne del af turen oplevede vi pingviner, sæler og hvalrosser, og sejlede blandt hvaler ved Peninsula Valdes. En fantastisk oplevelse.

 

Ankommet til Ushuaia (den sydligste by i verden) gik vi ombord på et krydstogtskib for at sejle 5 dage rundt i farvandet omkring Ildlandet, rundede Cape Horn og lagde til adskillige steder for at se de mange enestående gletscher-forekomster, der findes her. Efter at være kommet i land igen i Puenta Arenas tog vi nordpå langs Andesbjergene til bl.a. El Calafate for at se Perito Moreno gletscheren. Igen en fantastisk oplevelse at se denne 70 m høje og flere kilometer lange og dermed verdens største enkeltstående gletscher. Efter endnu et besøg ved Foz do Iguazu helt mod nord på grænsen mellem Paraguay, Brasilien og Argentina sluttede vi denne rejse af med et par dages ophold på Ilha Bela, en lille ø ud for Brasiliens Atlanterhavskyst.

 

Denne rejse har som hovedtema haft store naturoplevelser, og det må vi i sandhed sige at vi har fået opfyldt. Og ligesom ved de foregående rejser, som Rickshaw Travels har arrangeret for os, har vi også denne gang haft et fint samarbejde med Einar og hans team. Hvor vi skal hen næste gang, må tiden vise.

 

Med venlig hilsen

Karin & Niels Sigh

Sydafrika, 2019

 

/ 06.12.2019

 

Hej igen

 

Vi giver gerne vores anbefalinger om fantastiske Sydafrika videre til andre. Du og dit firma skal have 1000 tak for jeres indsats mht. til vores tur. Vi anbefaler jer til alle vi kan. Vi vender tilbage en anden gang.

 

Glædelig jul og godt nytår til jer på kontoret

 

Venlig hilsen Lotte og Hans

 

 

/ 29.10.2019

 

Hej alle sammen

 

For nøjagtig 2 år siden havde vi en af vores livs største ferieoplevelser. Sydafrika var gået ind under huden og vi vidste vi måtte tilbage. Nu er vi tilbage og har allerede været her 1 uge Vi startede i Johannesburg med at booke en byrundtur, hvor vi ønskede at “ gå i Mandelas fodspor”. Vi har set hans æresbolig, fængslet han sad til fange i inden han blev flyttet til Robben Island, set hans advokatkontor m.m. En meget speciel dag, der gav plads til mange triste tanker, men også dyb beundring for en mand, der lærte sit folk at se fremad og glemme det dårlige bagud.

 

Dag 2 startede vi sammen med 12 andre søde feriegæster på vores tur fra Johannesburg. Vi er 2 fra Holland, 2 fra Danmark, 2 fra Canada og 8 fra Australien. Vi har en fest i bussen. Humøret er højt og fyldt med sort humor. Forstå mig ret. Vi har været på dag og aften safari i Kryger Parken. Naturen et åben Savanne. Videre derfra skiftede vi land til kongeriget Swaziland, hvor vi også har været på 3 store safari ture. Vi har set The Big 4. Vi mangler leoparden. Rangeren kan se dens efterladenskaber, men desværre ikke det levende dyr. Nu er vi tilbage i Sydafrika i en ny lodge, hvor vi i morgen skal på 2 safaris. En på land og en til vands.

 

Om 14 dage når vi Cape Town. Mange spændende og smukke steder venter os forude. Hav det godt hjemme i DK. Varmen har været hård ved os, men i dag er det koldt.

 

Kh Lotte og Hans

addo-elefant-national-park-sydafrika-jumpstory-1024x685
mandela-cape-town-sydafrika-jumpstory-1024x685
hamer-piger-etiopien

Etiopien, 2019

 

Rickshaw har arrangeret en fantastisk rejse for os til Etiopien. rundrejse med skøn natur, gammel historie og stammefolk.

 

Alt klappede og vi var svært tilfredse med både planlægning, guider og oplevelser. Kan varmt anbefale dette bureau til skræddersyede rejser overalt.

 

 

De venligste hilsener,

Lene Bundgaard

Kilimanjaro, Tanzania, 2019

 

Rejser med hjerte og sjæl.

 

Fantastisk rejsebureau, som går gennem ild og vand for som behandler deres samarbejdspartnere med respekt og ordentlighed. Kilimanjaro tur i januar 2019 var intet mindre end en fantastisk oplevelse. God planlægning, god turguide, lokale guider, portere mv. Alt spillede max og alle var indstillede på at give gæsterne en oplevelse for livet. Det lykkedes! Det er ikke sidste gang jeg vælger en rejse fra Rickshaw Tours & Travel

 

Hilsen Mette Kaarsberg

kilimanjaro-tanzania-1024x685
jeppe-kilimanjaro-06

Kilimanjaro, Tanzania, 2019

 

Super oplevelse at rejse med Rickshaw til Kilimanjaro. Alt var nøje planlagt og alt fungerede perfekt. Det føltes 100% trykt med hele teamet og guiderne på bjerget var super professionelle. Jeg kan kun anbefale Rickshaw på det varmeste.

 

Hilsen Hans Henrik Pedersen

Kilimanjaro og Safari, Tanzania, 2019

 

Alt spillede bare for Rickshaw på vores rejse til Tanzania (Kilimanjaro + safari). God information, overholdelse af tidsplaner/aftaler m.v, personlig og individuel tilgang, meget kompetente guider, fantastisk mad og service som klart overgik forventningerne. Kan klart anbefale Rickshaw - de går ud over det forventede for at give dig en god ferie.

 

Hilsen Peter Madsen

Bestige Kilimanjaro
Kilimanjaro.Stella.point-opstigning.

Kilimanjaro, Tanzania, 2019

 

Tak for en fantastisk grupperejse! Da jeg bestilte rejsen til Kilimanjaro, forventede jeg meget af turen, da den jo er lidt dyrere end konkurrenternes. Men til trods for dette er jeg fuldstændigt blæst bagover af begejstring!

 

ALT på rejsen var som planlagt til perfektion, og et godt sammenspil mellem deltagere, guides, chauffører & Rickshaw, gjorde at rejsen blev intet mindre end fantastisk! Som alene-rejsende er det rart at vide, at man ikke er helt overladt til sig selv i et land som Tanzania, og her oplevede jeg, at Rickshaw havde særdeles godt styr på planlægningen.

Hele programmet (både transfer, safari & selve trekket) foregik meget struktureret, men stadigvæk med tid og plads til, at vi kunne nå at opleve de ting vi kom forbi på vejen. Det er en balancegang hvor meget plads man skal lave i et program, som 20 mennesker skal følge på en grupperejse, men Rickshaw ramte knivskarpt på deres planlægning, og jeg tror at dette var en stor del af grunden til, at gruppen fungerede så godt som den gjorde. Det er tydeligt at mærke, at Rickshaw er et rejsebureau, der vil deres kunder det bedste, og jeg vil med garanti have Rickshaw i baghovedet næste gang verden igen skal udforskes.

 

Hilsen Adam Dam

Kenya, 2019

 

Så er der 5 stjerner igen til Nana & Co.

 

Jeg har atter været i Maasai Mara for at opleve gnuernes vandring og krydsning af Marafloden. Jeg fik igen en perfekt skræddersyet oplevelse, hvor Rickshaw var med hele vejen, og efter sidste tur, havde jeg et par ønsker bl.a. mht. indkvartering, som blev opfyldt. Det er et kendetegn for Rickshaw, at de ikke bare modtager betaling og sender billetter. Der er også kontakt under og efter rejsen.

 

Jeg boede i Olumara Tented Camp, som ligger godt placeret for gamedrives. En lille venlig lodge, med de begrænsninger som nok er standard i bushen.mht. el og wifi, men der er ingen problemer, som ikke kan løses af det imødekommende personale.

 

Det blev så nok ikke sidste gang. Tak for turen.

 

Venlig hilsen

John Mortensen

gnuer-tanzania-kenya-jumpstory-1024x685
tanzania-zanzibar-båd-line-1024x685

Kilimanjaro og Zanzibar, Tanzania, 2019

 

4. ferie arrangeret af Rickshaw Tours & Travel og ikke den sidste... Rickshaw Tours & Travel Team gjorde det igen... Endnu en fantastisk ferie tur var vel arrangeret og teamet fandt et meget charmerende og mindre resort på Maldiverne lige efter vores ønsker. En uge kun i bare tær og svømmefødder.

 

Kilimanjaro, safari og Zanzibar for 6 personer var vores livs ferie oplevelse. Fantastiske guider og meget charmerende hoteller. Sri Lanka for 3 personer var meget vel tilrette lagt med chaufør, guider, kultur og fysiske udfordringer. Jordan/Isreal for 8 personer var et meget stort puslespil med passage over landegrænser og skift af busser, chauførere og guider på begge sider. Alt fungerede upåklageligt.

 

Meget stor respekt for de guider vi har mødt på vores ture arrangeret af Rickshaw Tours & Travel. Fantastisk viden om hver deres områder.
Jerusalem og Petra blev ekstra store oplevelser med meget kompetente guider.

 

Rickshaw Tours & Travle skal uden tvivl også arrangere 5. drømmerejse.

 

Hilsen Anne-Catrine Mouritzen

Kilimanjaro, Tanzania, grupperejse, 2019

 

Kære Nana og resten af Rickshaw

 

Det har taget lang tid at skrive denne mail, for jeg vil jo gerne skrive det rigtige. Mailen, der ikke kun er positiv, fordi man lige er kommet ned fra bjerget, og den, der ikke kun er negativ, fordi man bliver ramt af den kedelige hverdag med arbejde, leverpostej og mandage.

 

Jeg vil først og fremmest gerne takke for en rigtig god tur. Hvor har det bare været fedt, og jeg er bestemt ikke færdig med hverken Afrika eller Tanzania. Eller Kilimanjaro, for den sags skyld. Det har været en oplevelse for livet. Jeg har allerede fortalt venner, familie og kollegaer, at jeg i hvert fald godt kan anbefale Rickshaw.

 

Lærke og jeg mødte jer på boligmessen i Aarhus for et år siden, og dengang var Kilimanjaro ikke noget jeg havde tænkt på. Jeg vil bare gerne rejse og se hele verden, og så er rækkefølgen af destinationer sådan set underordnet, men da Lærke så spurgte, om jeg ville med, så sagde jeg selvfølgelig ja – og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Jeg har efter vores tilmelding deltaget i mange webinarer og foredrag (både hos jer og hos andre udbydere) for at finde ud af, hvad jeg rent faktisk havde meldt mig til. Jeg var meget nervøs for, om jeg kunne klare det rent fysisk, da jeg har to dårlige knæ og ikke længere dyrker ret meget motion, men jeg synes slet ikke det var så fysisk hårdt, som jeg havde frygtet. Pole pole, og så går det nok (også selvom nogen siger "not so much pole pole"). At jeg undgik højdesygen var nok en af grundene til, at det ikke føltes så hårdt, og jeg er klar over det ikke er alle, der deler min opfattelse, men jeg havde frygtet at være totalt udmattet og at have ondt i samtlige muskler, og sådan var det bestemt ikke. Det vigtigste var at få spist og drukket, og jeg er dybt imponeret over den mad, vi fik, og også positivt overrasket over, hvor godt (eller lidt dårligt) vandet smagte. Kæmpe cadeau til folkene på bjerget.

 

Under hele turen, både før, på og efter bjerget, følte jeg mig i trykke hænder. På bjerget virkede det hele tiden til sikkerheden var i top. Det at Christian målte, spurgte og noterede hver aften gjorde, at man vidste, der var nogen, der havde styr på, hvordan man havde det – også selv om man måske ikke selv var sikker på, hvad ens symptomer kunne være. At Louise blev sendt ned var selvfølgelig utrolig synd for hende, men det gjorde også bare, at man blev forsikret om, at vi andre kun var på bjerget, fordi det var sikkert nok for os. På topnatten var det også utrolig rart at have ekstra guider med, så vi nærmest havde en pr. mand. Inden turen betød det ikke så meget for mig, at I havde booket hos et firma, der sørgede for ordentlige forhold for medarbejderne i Tanzania, men jeg var nok ikke helt klar over, hvad alternativet kunne være. I løbet af turen blev det dog klart for mig, at det rent faktisk var vigtigt. Og ja, man var stadig hvid, rig, europæisk turist, men man havde trods alt gjort noget for at forbedre forholdene.

 

Jeg havde selvfølgelig læst jeres pakkeliste (og også pakkelister fra andre udbydere), og havde forsøgt at forberede mig før turen, men jeg var stadig i tvivl, om jeg havde de rigtige ting med. I jeres pakkeliste manglede jeg lidt information om valuta, mængden af vand/dunke, malariapiller og tasker, men I var heldigvis rigtig gode til at besvare alle mine mange spørgsmål via mail. Jeg var utrolig glad for at få gennemgået alle mine ting dagen inden vi startede turen, og det at Robert havde sagt ”you are well-prepared” gjorde, at jeg lige pludselig kunne slappe af – det behøvede slet ikke være så fancy, og det gjorde ikke noget, at jeg ikke havde købt alt mulig nyt grej før turen.

 

At rejse med en gruppe er jo altid lidt af et sats, da man ikke helt ved, hvem man rejser med. Lærke og jeg havde desværre ikke mulighed for at komme til grej-aften, og kendte derfor ikke nogen. Det var derfor lidt svært at finde ud af, hvem der var hvem ude i lufthavnen, og jeg kunne godt lige have brugt, at enten du, Nana, eller Christian lige havde råbt højt og sagt noget, så man var sikker på, man var det rigtige sted. Men pyt, I kan jo godt se, at hvis det stort set er min eneste kritik, så er der ikke meget at komme efter, og gruppen viste sig jo at være enormt god.

 

Jeg har generelt været glad for den information I har givet, og er også blevet behandlet godt hver gang jeg har henvendt mig.

Tusind tak for en kæmpe oplevelse. Asante sana!

 

Mange hilsner fra Sia

 

Sia var med på vores grupperejse med dansk rejseleder.

kilimanjaro-tanzania-lejr
kilimanjaro-tanzania.
volta-region-ghana-togo-akwapim-jumpstory-1024x685

Ghana, Togo og Benin, 2019

 

Før afrejse

 

Hej Einar,

 

Det var perfekt. Nu har jeg det hele igen. Tusind tak. Du må have en fortsat god dag, og du skal også vide, at I er i særklasse, hvad angår hjælp til kunder. Tak.

 

Med venlig hilsen
Hanne Sjølander

 

Ghana, 2018

 

Rickshaw travel arrangerede vores rejse til Ghana. Rejsen var helt fantastisk, og alting klappede under hele rejsen. Kan kun give mine varmeste anbefalinger.

 

Hilsen Lars Nellemann

Bosumtwi i Ghana
safari-afrika-1024x685

 

Kenya, 2018

 

Kære Team Rickshaw

 

Alt klappede, som det skulle. Jeg blev mødt og transporteret som ventet. Det var imødekommende folk, som Rickshaw sendte. Og jeg var iøvrigt den eneste passager på Airstrip Keekorok, da mit fly skulle afgå, men jeg kom med uden videre.

 

Min omhyggeligt sammesatte rejse var nøjagtigt, som jeg havde tænkt mig. Dvs. der var lagt større vægt på safarioplevelserne end på indkvarteringen. Og dyrene – de var der – over det hele. Big 5 og alle de andre. Min chauffør – Rodgers – er en herlig fyr, som jeg straks kom godt ud af det med, og det var rart at være alene i mini-vanen.

 

Til slut vil jeg lige dele min begejstring for især en oplevelse: Jeg havde prøvet at lokke Rodgers til at krydse Mara ved Purungat-broen (den eneste af slagsen) og ind i Mara Triangle. Han veg lidt tilbage, men efter et par dage fik jeg aftalt, at vi startede tidligt næste morgen – blæste hul i giraffer og elefanter – og lavede Ferrari-safari for at nå ned til broen og ind i Trianglen. (Vi skulle jo også hjem inden parken lukkede).

 

Da vi kom i Trianglen kørte vi efter mit kort. Rodgers havde aldrig været der før, men vi fandt River Road og kørte den vej for at se de mest kendte steder, hvor gnuer krydser floden. Vi så en masse gnuer samle sig på modsatte side, og vi kørte i stilling. Ventede 2 timer og gav op, da gnuerne virkede ubeslutsomme. Vi trillede lidt videre, men enedes om at prøve at give det en chance til – og BINGO. Vi ankom 5 minutter før gnuer og zebraer krydsede floden, og vi fik begge to en fantastisk oplevelse, og Rodgers var glad for, at jeg havde været lidt insisterende på at komme derned.

 

Til slut vil jeg sige, at jeg selvfølgelig går igang med at spare op til den næste tur, og jeg vender tilbage når jeg kan se, hvornår det bliver aktuelt, så tak for denne gang.

 

Tak for denne gang – John

 

Kenya & Zanzibar, Tanzania, 2018

 

Har lige haft vores livs rejse til Kenya og badeferie på Zanzibar. Alt var perfekt arrangeret. Har boet på de fedeste Lodges og Hoteller. Har fået så meget på opleveren.

 

Kan på det varmeste anbefale Rickshaw Travel

 

Hilsen Bo Kenneth

kenya-safari-savanne-elefanter-biler-vej-line-1024x685
isalo-madagaskar-1024x685

 

Madagaskar, 2018

 

Jeg ønskede mig at se Madagaskar og min familie var enig. Fandt Rickshaw på nettet og har ikke fortrudt, jeg valgte dem til at arrangere vores ferie. Lige kommet hjem, stadig fyldt med fantastiske oplevelser.

 

Alt fungerede lige fra vi ankom til øen og forlod den igen. Måske ikke alt, men Rickshaw kan jo ikke gøre for, at kufferter kommer med det næste fly. At jernbaneskinnerne til Manakara skulle repareres løbende foran toget. Men det er også en del af det, vi husker som en begivenhedsrig ferie.

 

Med venlig hilsen

Lone og familie

 

Kenya & Uganda, 2017

 

Alt i alt en fantastisk tur og godt tilrettelagt. Stor tak til Einar, Nana og Mathias. Vi har haft rigtig mange spørgsmål til turen og blev altid mødt med venlighed og tålmodighed. Vi kan absolut anbefale at rejse med Rickshaw.

 

Mange Hilsener Lene og Karl Erik

 

 

 

Læs Lene og Karl Eriks rejseberetning fra Uganda og Kenya og se deres rejseprogram til Uganda og Kenyas vildtliv.

Bjerggorillaer-uganda-fossa-jumpstory-1024x685
table-mountain-cape-town-sydafrika
folk-zanzibar

Sydafrika, Kenya & Zanzibar, 2017

 

Efter en meget vellykket og fantastisk tur til Sydamerika i november 2016 arrangeret af Rickshaw Travels i Aalborg, var vi ikke i tvivl om, at vi til at forberede og planlægge vores tur til Afrika i november 2017 igen skulle i kontakt med rejsebureauet, ikke mindst fordi Rickshaw Travels er specialister i forbindelse med planlægning af rejser rundt i Afrika.

 

Derfor kontaktede vi i begyndelsen af 2017 Einar og hans team og oplyste, hvad vi kunne tænke os at se og opleve, og lod det så i øvrigt være meget op til dem at lave et detaljeret program til os. Vores oplæg til en rejse på omkring 4 uger bestod af følgende destinationer og ønsker:

 

  • Sydafrika, specielt Cape Town og Stellenbosch, med mulighed for besøg på en række vingårde primært udvalgt af os
  • Table Mountain og Robben Island
  • Victoria Falls og Zambezi River
  • Fotosafari i Kenya
  • 4-5 dages badeferie et sted i Det Indiske Ocean

 

Turen blev gennemført på bedste vis med små justeringer her og der, bl.a. skal man være opmærksom på, at lige netop i november er der kun meget begrænset vand omkring Victoria Falls, og det er stort set kun synligt fra Zimbabwe-siden. Men bortset fra det fik vi nogle meget store naturoplevelser, og så et dyreliv på klos hold, som vi slet ikke kunne forestille os på forhånd (og nogle af disse er måske stadig ikke gået helt op for os). Vi havde håbet på at se The Big Five (løven, leoparden, det sorte næsehorn, elefanten og kafferbøflen) men det lykkedes os desværre ikke at se næsehornet. Til gengæld så vi enestående natur, fik fantastiske dyre- og fuglebilleder på nethinden, og havde i det hele taget igen en ferie, som vi aldrig vil glemme.

 

Som tilfældet var i forbindelse med rejsen til Sydamerika kan vi varmt anbefale Rickshaw Travels som samarbejdspartner i forbindelse med planlægningen af individuelle kundetilpassede rejseløsninger.

 

Med venlig hilsen

Karin & Niels Sigh, 07.01.2018

Kilimanjaro, Tanzania, 2017

 

Hej Einar

 

Tak! Vi har haft en helt igennem fantastisk tur. Helt fra vi lander i Arusha til vi når bunden af kilimanjaro i dag kl. 12:30 er vi blevet behandlet utrolig godt.

 

Hele teamet har gjort deres ypperste for at vi skulle have en god tid på bjerget og de har opført sig både professionelt og serviceminded.

 

Det har været ren fornøjelse fra ende til anden og de 7 dage har på alle måder oversteget vores forventninger. Specielt 2 af vores guider, Florence og Joy, samt kok + tjener, Anderson og Joseph har været fantastiske. Kan du overbringe vores varmeste anbefalinger af særligt de 4 ovennævnte, men også resten af holdet til kontoret i Arusha?

 

Mvh Tobias, Hans, Frederikke, Olivia og Kurt

kilimanjaro-tanzania-regnskov-porter.1024x685
Gnuer-migration-Tanzania_kenya-fossa-jumpstory-1024x685

Kenya, grupperejse, 2017

 

Hej Einar.

 

Så er jeg endelig helt landet efter en fantastisk tur til Kenya, det var en meget stor oplevelse, safari delen var jo bare mig, jeg kunne ikke få dyr nok, men der var det jo dyrene der bestemte. Chaufførerne var rigtige gode til at spotte dyrene og til at underrette hinanden. Bettina skal have en rigtig stor tak for hendes hjælpsomhed og måde at være på, altid parat med hjælp og fik arrangeret nogle gode ture i Mombassa.

 

At være i Mombassa en uge,var efter min mening for lang tid, da jeg ikke går i vandet men der var som nævnt Bettina god til at arrangere ture. Alt i alt en rigtig god tur, som i skal have stor stor tak for. Hils dine venlige børn.

 

Mange hilsener Tove Pedersen

Sydamerika, 2016

 

Den 1. januar 2016 besluttede vi efter flere års overvejelser, at vi skulle på vores drømmerejse til Sydamerika i slutningen af 2016. Vi havde et rimeligt godt billede af, hvilke lande vi gerne ville besøge, i første række Peru, Argentina og Brasilien, og ligeledes havde vi en forestilling om, hvad vi gerne ville se.

 

Vi kontaktede Rickshaw Tours & Travels i Ålborg, idet vi havde truffet Einar ved en tidligere lejlighed, og på trods af, at Rickshaw Tours & Travels indtil da aldrig havde arrangeret en rejse til Sydamerika.

 

Vi havde i den efterfølgende tid en glimrende kommunikation med teamet hos Rickshaw, fik rejseplaner, destinationer, hoteller, tidsplaner, osv. jongleret på plads, således at vi den 4. november kunne sættes os i flyveren som starten på det, der skulle vise sig at blive den helt store oplevelse: 4 ugers rundrejse i de 3 nævnte lande med en kort afstikker til Santiago de Chile.

 

– Alt forløb efter planen: ved hver ankomst-destination stod en guide/chauffør og hentede os, bragte os til vores hotel, afhentede os til de planlagte ture osv., og sørgede for at vi kom rettidigt af sted igen til næste rejsemål.

 

Hvad den største oplevelse har været, er svært at sige: Macchu Pichu, Titikakasøen og Uros, busturen fra Santiago de Chile over Andesbjergene til Buenos Aires, Iguazu-vandfaldene, Rio de Janeiro med Kristusstatuen og Copacabana, Pantanal-savannen med det fantastiske dyreliv, og meget, meget mere.

 

Men en ting er sikkert: Vi kan på bedste vis anbefale Rickshaw Tours & Travels som samarbejdspartner, og det bedste bevis er nok, at vi i samarbejde med Rickshaw nu er i færd med at planlægge en ny tur, denne gang til Syd- og Østafrika.

 

Med venlig hilsen

 

Karin & Niels Sigh, 05.01.2017

rio-de-janeiro-sydamerika-brasilien-kristus-statue-jumpstory-1024x685
machu-picchu-sydamerika-jumpstory-1024x685
gepard i Afrika, safari

Tanzania, 2016

 

Uforglemmelig safari i Tanzania

 

Vi var hele familien, mor, far og to unge mennesker på ferie i Tanzania sommeren 2016. Starten var lidt uheldig, da Kenya Airways udsatte flyet fra Amsterdam til Nairobi et halv døgn, hvilke betød at vi først kom til Arusha sent om aftenen og mistede chancen for at akklimatisere os, før vi dagen efter skulle på safari. Til gengæld fik vi god hjælp af rejsebureauet (tak Einar) med at ombooke fly fra Nairobi til Arusha og vores guide Richard var også på pletten på trods af forsinkelsen.

 

Efter overnatning i Arusha startede safarien tidligt næste dag. Vi besøgte 4 nationalparker hvor højdepunkterne klart var overnatning i luksustelt på Serengetisletten samt vore ophold på kanten af Ngorongorokrateret. Teltpladsen på Serengetisletten var ikke indhegnet og de ansatte fortalte, at de havde et hyr med at fylde vand i beholderne til brusebad, da elefanterne kom og drak det. Dyrene kom altså helt tæt på. Som sagt var det en luksusteltlejr, hvor teltene af samme standard som hotelværelser inkl. senge, toilet med træk- og-slip samt varmt brusebad. Og maden var fantastisk.

 

Dyrene var naturligvis den helt store oplevelse. At se dem tæt på i deres eget element og opleve dem frie i deres egne naturlige omgivelser. Vi så ikke ’the big five’, vi manglede næsehornet, men hvis jeg skal være ærlig, er jeg helt ligeglad. Jeg synes en smuk fugl er lige så interessant, som de mere sjældne arter. En af de fineste oplevelser var faktisk at sidde på vores terrasse på kanten af Ngorongorokrateret og se et hjortepar græsse helt tæt på.

 

Efter safarien var det tid til badeferie på Zanzibar. Det var hyggeligt, men man måtte tøjle sin vandhundeiver for det var meget lavvande (ca. 2 km til svømmedybde). De gode lavvandeforhold udnyttede alle kitesurferne til gengæld i stor stil. På Zanzibar blev det også tid til en dagstur ud og snorkle. Det var en stor oplevelse at se alle de farvestrålende tropiske fisk. Ferien sluttede af med et par dage i Stone Town. Sjovt nok fandt vi den fotohandler, hvor vi tæt på 20 år før havde købt et billede, som hans far havde taget. Vi talte med ejeren i hans fotobutik fyldt med gamle billeder og reklamer fra tidligere årtier og fik nogle gode souvenirer med hjem.

 

Med venlig hilsen Hanne Keller, på vegne af familien Keller.

Kenya & Rwanda, 2016

 

Kære Nana og Einar

 

1000 1000 tak for den dejligste tur jeg/ vi har haft i vores liv!! De penge gav jeg gerne ud igen!

 

Jeg ringede i sin tid, efter anbefaling af en veninde til Nana og Einar og sagde det som det var, at min kæreste fylder 50 år og hans største ønske er at se gorillaer. Jeg havde i lidt over 5 år sparet op, og fortalte Nana hvor mange penge jeg havde at gøre med – hvad kan Rickshaw gøre for mig?

 

Jeg tog ind til Rickshaw kontoret i Aalborg, hvor jeg mødte Nana og hendes far Einar. Jeg kan kun sige, at de 2 mennesker er så dejlige hjerte varme mennesker, at man føler man har kendt dem altid.

 

Det hele var så velforberedt inden vi tog afsted med flere gode samtaler. Vi var på tur i 9 dage, først i Kenya i Masai Mara på fantastisk safari tur, hvor vi så ” The Big five” samt andre dyr på savannen. Havde en rigtig god privat chauffør med under hele turen, og hotellerne kunne man ikke pege finger af!!

 

De sidste 4 dage gik turen videre til Rwanda, hvor vi i Kigali så museum for folkemordet. Det er et must når man er der, så tragisk , men et folkefærd der har lært hvad tilgivelse er!! Det kunne vi alle lære af. Vores chauffør var også god til at fortælle, og interesserede sig for os.

 

Rwanda har en hel fantastik natur, og er også et af verdens reneste lande. I Rwanda blev vi inviteret en tur op til Rickshaw kontoret i Kigali. Det var rigtig dejligt, at de ville høre hvordan vores rejse var gået!

 

Vi kørte til Virunga bjergene nær Congo og Uganda . Kærestens 50 årsdag skulle jo fejres med de dejlige fantastiske gorillaer. Det er en helt ubeskriveligt oplevelse!! Det er uforglemmeligt Smukt hotel ved Lake Kivu og herligt, at der ikke var så meget wifi, så man kunne nyde det! Aften- og morgenmaden blev nydt 2 meter fra søen.

 

Kære Nana og Einar jeg kunne skrive meget mere, men synes folk skal blive nysgerrige og tage afsted selv! Og I kan kun stærkt anbefales, tak for den måde i er på!! Jeg savner helt jeres selskab.

 

Helene Willer

bwindi-bjerggorilla-uganda
safari-afrika.j
kilimanjaro-solopgang-tanzania

Kilimanjaro, Tanzania, 2016

 

Det kan næsten ikke beskrives. Selv her, 3 måneder efter rejsen, er de skønneste ferieminder fortsat på det højeste. Sommetider er det ved kaffemaskinen hjemme i køkkenet, når vi kigger på de malede bønner og melodien dukker op til sangen vi sang, da vi lavede vores egen kaffe, andre gange er det ved synet af en leopard på vinflasken.

 

Jeg og min familie har oplevet naturen, alle dyrene, kulturen og de skønneste mennesker. Dette vil vi aldrig glemme.

 

Stor tak til Einar og Nana – Rickshaw Tours & Travel Scandinavia.

 

Mvh Peder og Nina

Kilimanjaro, Tanzania, 2015 og 2016

 

Kære Rickshaw

 

Så har vi afsluttet endnu en dejlig ferie til Tanzania for at gå på Kilimanjaro. Hvorfor tager man så turen to gange, er der nogen der spørger. Svaret kunne været, bare fordi man kan, men det ville være helt forkert. Tanzania er et helt specielt land med mange nuancer. Fra sparsom vegetation og støvede brune veje, til frodige områder med banantræer, der giver skygge til kaffeplanter. Forskellen mellem påklædningen fra land til by. De sociale forskelle er store i Tanzania, men opfindsomheden for hvordan man skaffer mad på bordet er stor. Overalt i de større og mindre byer, ses små butikker hvor der bliver solgt alt fra generatorer til fine damesko og langs vejen fra Moshi til Arusha ligger der ”møbelforretninger” hvor store sofagrupper og dobbeltsenge står under næsten åben himmel. Dette i stærk kontrast til de moderne store butikscentre der ligger i Arusha.

 

Der er 16 måneder mellem vores første tur til Tanzania og vores anden tur og der er sket rigtig meget i Tanzania. Der er sat skub i infrastrukturen omkring Kilimanjaro Lufthavn (der er bl.a. opsat belysning og vejen er udbedret), samt den sidste del af vejen til Arusha er lavet bredere og så fik vi set vores første lyskryds i Tanzania. Vores chauffør fortæller os, at den nye præsident har et stort ønske om at modernisere landet. Modernisering eller ej, så er fællesnævneren for alle de mennesker vi har mødt, at de er smilende, venlige og hjælpsomme. Man kan roligt sige, at vi er blevet begejstret for Tanzania og specielt for Kilimanjaro, så beslutningen om, at tage af sted igen tog ikke lang tid og få måneder senere stod vi nede hos Einar, Nana og de andre hos Rickshaw og var klar til et nyt eventyr.

 

Sidst vi var afsted tog vi Machame ruten op på Kilimanjaro, en utrolig smuk, men også (for os) fysisk krævende rute, der helt tog pusten fra os. Det var en stor oplevelse. Vi blev enige om, at vi denne gang ville prøve en anden rute og valgte Marangu ruten. Heller ikke her blev vi skuffede. På denne tur fik vi set en del til det rige dyreliv og planteliv, der findes i regnskoven. På et tidspunkt stod vi midt i en abeflok, der var ved at finde mad og ikke lod sig ikke mærke med, at vi var der. De passerede bare hen over vores hoveder, højt oppe i træerne, for at komme fra den ene side af stien til den anden. På selve topturen var vi så heldige, at der var krystalklar himmel og fordi der var faldet lidt sne, var jorden dækket at noget der lignede et selvlysende tæppe, som knitrede når man gik på det. Det lyste så klart op pga. den stjerneklare nattehimmel, at vi ikke behøvede, at tænde vores pandelamper. Det er nok noget af det smukkeste vi har set.

 

Marangu ruten betød også, at der var overskud til, at være sociale med de øvrige vandrer på ruten. For selv om du sover i hytter, spiser man sammen i den store spisehytte, og her møder du en sammenblanding af mange forskellige nationaliteter, hvilket for os var en fantastisk oplevelse. Vi mødte to meget forskellige unge mænd fra Japan, der begge var på en form for dannelses rejse. Vi mødte også briter, georgier, belgiere, og nogle ret sjove direktører fra Dubai – og sådan kunne jeg blive ved. Alle havde de noget at byde ind med til den fælles oplevelse, og bestemt også til underholdningen, mens vi sad og spiste.

 

Efter Kilimanjaro boede vi på et dejligt hotel i Arusha, hvor vi havde lavet plads til en ekstra dag som vi benyttede til lidt oplevelser. Her vil vi gerne fremhæve vores tur til Shanga. Shanga er et værksted hvor der arbejdes med håndlavet brugskunst og smykker. Alle der er ansat i fremstillingen af smykker, glas, tæpper mm. er mennesker med forskellige slags handikap og deres produkter er alle fremstillet af genbrugsmaterialer. Alle der arbejder her får naturligvis løn og er dermed med til at forsørge deres familier. På værkstedet kan du også selv få lov til at lave dine egne smykker, eller du kan få undervisning i tegnsprog mm. Der er ligeledes åbent for skoleklasser for at bryde det tabu, der er omkring handikappede mennesker. Vi så en skoleklasse der bar på besøg. Der var mindst 30 børn i 7-8 års alderen og vi tænkte, hvordan styrer læreren det? Men der er åbenbart forskel på børn, for du hørte ikke en lyd fra dem medmindre de havde fået lov til at stille spørgsmål. Der var ingen små-tjatten til hinanden eller anden form for uro, man så kun glade ansigter og nysgerrighed samt respekt for det de blev vist. Det var meget imponerende. Så hvis I har mulighed for at besøge stedet, er det absolut turen værd. Så vi siger tak til Einar, Nana, Mathias og Morten samt resten af team Rickshaw for endnu en uforglemmelig ferie.

 

Hilsen Bettina og Dennis.

kilimanjaro-tanzania.
bestigning-kilimanjaro
cuba-havanna-2-jumpstory-1024x685

Cuba, 2015

 

Hola.

 

Det har været i omegnen af svært at returnere til fædrelandet efter en vellykket tur med afslapning og oplevelser.

 

Havana er i enorm forvandling med byggekraner i.f.m. store hotelbyggerier. Der er også gang i forbedringer i folks boliger, nu kan man jo eje sin egen bolig. Særligt iøjefaldende er de mange handlende, dels på gadeplan, dels i private hjem. Og så ligger der store krydstogtskibe i havnen. Havana er turistet – meget!

 

Det var selvsagt en stor begivenhed med ham Obama. Men det blev som frygtet, afspærringer og begrænsninger. Vi slap ud af byen om tirsdagen. Det er nemt og billigt at hyre en “amerikanerbil” til en dagsudflugt.

 

Det er helt klart længere “ude på landet”, at man finder det unikke ved landet og befolkningen. Santiago er helt anderledes : smil, musik og positive, stolte mennesker.

 

Reservationerne sad lige i skabet, både hoteller og fly. Vi havde lidt vanskeligheder første aften på CasaGrande , men det viste sig at være fordi, at det kun stod i mit (mandens!) navn. I øvrigt fortalte manageren, at det var den bedste agent, I havde benyttet jer af.

 

Priser på mad,transport,mojito og øl er på det niveau, hvor man får meget for pengene sammenlignet med Europa. Og det er jo dejligt at stå om morgenen iføre sig t-shirt og vide, at lige om lidt bliver det varmt.

 

Tak for hjælpen og en kærlig hilsen til jer alle.

Mette og Ole

Kilimanjaro, safari & Zanzibar, Tanzania, 2015

 

Rickshaw er det mest kompetente rejseselskab jeg nogensinde har benyttet. Et 3 ugers skræddersyet program blev på lyntid banket sammen til mig og min veninde. Vi nød godt af en tur til toppen af Kilimanjaro, 4 dage på safari og ikke mindst afslapning på Zanzibar. Det hele var intet mindre end fantastisk!

 

Cecilie Wammen

Nungwi Beach på Zanzibar i Tanzania
Elefantfamilie, safari

Safari & Zanzibar, Tanzania, 2015

 

Vi har kun rosende ord og varme anbefalinger af Rickshaw Tours & Travel Scandinavia.

 

Netop hjemvendt fra safari og badeferie i Tanzania og Zanzibar. Alt var planlagt og koordineret, så vi havde god tid til at nyde ferien og tiden sammen. Vores safariguide var yderst kompetent, humørfyldt og dejlig at være sammen med.

 

Tanzania bød på fredelige, åbne og venlige mennesker, skønne hoteller og et fantastisk spændende og rigt dyreliv.

 

Vi rejser gerne med Jer igen!!!

– Marianne Præst Pedersen

Kilimanjaro, safari & Zanzibar, Tanzania, 2015

 

Vil klart anbefale Rickshaw Tours & Travel til alle. Så rare og søde mennesker, som skræddersyer din drømmerejse! Er fuldt ud tilfreds og er sikker på, at det ikke er sidste gang jeg benytter mig af Rickshaw. Min tur gik i denne omgang til Tanzania og Zanzibar hvor min veninde og jeg nåede toppen af Kilimanjaro, så fantastiske dyr på safari og sluttede af ved Zanzibars hvide strand.

 

Malene Nyborg Hosbond

tanzania-kilimanjaro-walking-safari
indien-kerala-husbåd-jumpstory-1024x685

Indien, 2015

 

I uge 47 tilbragte vi 10 dage i smukke Kerala, i det sydvestlige Indien. Første gang i Indien kan give lidt åndenød. Her er så meget at se på, lugte til og afprøve, at du næsten glemmer at trække vejret. Indien er en eksplosion af farver – her er ingenting kun sort eller gråt. Maden, krydderierne, trafikken, blomsterne og sidst men ikke mindst, er befolkningen klædt i kulørt og farvestrålende tøj.

 

Især kvindernes sari’er er helt fantastiske. Også kigger jeg på mine egne cowboyshorts og den pæne hvide t-shirt, det mangler fantasi. Vi har mødt de mest venlige og gæstfri mennesker, som har serveret fantastiske curries for os. Dejligt krydrede, både vegetariske og med kød. Et godt råd – sig aldrig ja til en curry, som en lokal benævner spicy, vælg den milde variant – det rækker!

 

I Indien hedder den traditionelle medicin ayurveda. Det er en livsstil og behandlingsform som blandt andet kombinerer yoga, massage, meditation og urtemedicin. Vi tilbragte tre dage i Health Village, tæt på Kochi. Her boede vi smukt ved floden, som flyder stille med grønne brinke og palmer. Ayurvedisk oliemassage med sang og aromatiske olier er stærkt vanedannende. Yoga, kan være svært for en 58 årig dansker, men det føles som en klar mulighed i en travl hverdag, med koblingen til både pilates og mindfullnes.

 

Maden var vegansk, indisk og lå let i maven. Spiritus og tobak var strengt forbudt, og på bare tre dage oplevede vi lysten til at leve et lettere og sundere liv. Jeg ved godt hvor jeg ville tilbringe nogle uger, hvis jeg bliver lagt ned med stress eller behøver en detox efter medicinsk behandling. Som afslutning tilbragte vi et par dage på et 5 stjernet hotel; Resort Lake Kumarakow. Det ligger smukt ved bredden af en ad de store floder, som Backwaters består af. Et smukt, velfungerende og igen meget gæstfrit sted.

 

Den vildeste oplevelse her var et døgn på en husbåd, lavet af træ og flettede palmeblade. Skipper, kok og steward sørgede for vores velbefindende hele turen igennem. Det var som at være konge og dronning at sidde der på dækket i gode stole og se det grønne, fremmedartede landskaber flyde forbi. Også befolkningen der lever ved og på vandet, rismarker og et rigt fugleliv imponerede os. Vi spiste godt med friskfangede fisk.

 

Så kære Rickshaw Tours & Travels Scandinavia, tusind tak for en dejlig ferie med en aldrig svigtende logistik. Alt fungerede til trods for vores lille frygt for hvordan Indien ville vise sig som rejseland.

 

Varme og spicy hilsner, Lene Bundgaard

Kilimanjaro og safari, Tanzania, 2015

 

Vores aller varmeste anbefalinger af Rickshaw Tours & Travel (rejsebureau i Aalborg), logistikken på turen, deres fantastiske guides både på Kilimanjaro og Safari – med meget store kompetencer.

 

Skønne og autentiske hoteller. Tanzania er et fantastisk land med dets fredelige og imødekommende befolkning og fantastiske rige dyreliv.

 

Alle vores drømme og mere til blev opfyldt…

 

Best money ever spent… – Anne-Catrine Mark Mouritzen

teltlejr-kilimanjaro-03
Kite surfing på Zanzibar

Safari og Zanzibar, Tanzania, 2015

 

Vi har kun rosende ord og varme anbefalinger af Rickshaw Tours & Travel Scandinavia.

 

Netop hjemvendt fra safari og badeferie i Tanzania og Zanzibar. Alt var planlagt og koordineret, så vi havde god tid til at nyde ferien og tiden sammen. Vores safariguide var yderst kompetent, humørfyldt og dejlig at være sammen med.

 

Tanzania bød på fredelige, åbne og venlige mennesker, skønne hoteller og et fantastisk spændende og rigt dyreliv.

 

Vi rejser gerne med Jer igen!!!

– Marianne Præst Pedersen

Tanzania via Kenya, velgørenhedsrejse, 2015

 

Hej Einar

 

At stå med 60 kg bagage alene i Kenya ville aldrig have gået så smertefrit uden jeres hjælp. Tak for den hurtige hjælp og gode kommunikation gennem hele min rejse.

 

Og at I fik fat i min manglende kuffert så hurtigt var jo fantastisk ! I var altid tilgængelige, hvilket var en dejlig tryghed !

 

Tak for hjælpen

 

Marie

Marie-tanzania
Bjerggorilla-uganda-fossa-jumpstory-1024x685

Rwanda, 2015

 

Kære Einar

 

Jeg har ville skrive til dig efter jeg kom hjem, men jeg har haft rigtig meget om ørerne.

 

Jeg havde en rigtig god tur til Rwanda og tiden fløj afsted. Jeg nåede slet ikke at se alt det jeg ville, så jeg bliver nødt til at tage tilbage på et senere tidspunkt :)

 

Jeg fik jo en plads med ekstra benplads på vej derned, så det var rigtig luksus. Flyene fløj til tiden, så både afrejse og hjemrejse gik smurt. Lidt en spøjs lufthavn i Kigali, men vi kom på det rigtige fly :) KLM er helt klart anbefalingsværdige!

 

Hotellet var rigtig fint og de var rigtig søde – der manglede ikke noget.

 

Endnu en gang tusinde tak for hjælpen. Det gjorde planlægningen meget lettere for mig.

 

Min mor fortæller at du lige har været i Afrika igen, håber at turen var god.

 

Med venlig hilsen

Trine

Rwanda, 2015

 

Hej Einar

 

Tusind tusind tak for den kæmpe service du har ydet …

 

… Igen; mange tak for hjælpen – jeg vil klart anbefale jer til andre!

 

Mvh Lykke

bwindi-uganda-bjerggorilla
Kenya-tiwi-beach-mombasa

Safari og Mombasa, Kenya, 2014

 

Vi tog afsted på vores livs rejse. Tolv familiemedlemmer i alderen syv måneder til tres år, tolv dage i Kenya. Turen bød på sightseeing i Nairobi, safari i Masai Mara og afslapning i Mombasa.

 

Vi var på en yderst velplanlagt rejse, hvor Rickshaw Travels havde gjort deres ypperste for at imødekomme vores ønsker og behov på en særdeles vellykket facon.

 

Af oplevelser, som står særligt stærkt er Sheldricks Elefant Børnehjem i Nairobi, det helt fantastiske ophold i teltlejren Olara Mara i Masai Mara og snorkling i Det Indiske Ocean syd for Mombasa.

 

Vores allerbedste anbefalinger går hermed til Rickshaw Travels for en uforglemmelig tur!

 

Mange Kærlige Hilsner fra

Laurits, Anna, Kasper, Helle og Morten

Trustpilot