Find din rejse til Afrika her:

 

Fort Dauphin Madagaskar

2

jun

Familieferie på Madagaskar

Det er ikke alle, der drømmer om en familieferie på Madagaskar, for Madagaskar er ikke den typiske familieferie destination. Har du eventyrlystne børn i skolealderen, så er Madagaskar en både sjov, lærerig og særdeles familievenlig destination. Fra de mange mærkværdige dyr og vilde landskaber til de smukke strande og oplevelsesrige reservater, er der rigeligt at ligge ind i rejseprogrammet for en aktiv børnefamilie.

 

Madagaskar er fantastisk til vandring, camping, kajaksejlads, snorkling og kitesurfing… Og selvfølgelig til at spotte de søde lemurer. Derudover kan en tur til en lokal landsby være med til at lære familiens mindste om verdens indretning og uretfærdige vilkår.

 

Vi kommer her med 8 bud på familievenlige aktiviter, som du og familien kan kaste jer over på Madagaskar.

 

 

1. Bo i et træhus midt i junglen

 

madagaskar-palmetræ frugter-1024x685

 

Det må være ethvert barns drømmehotel at bo i et træhus i vaskeægte Robin Hood stil. På Madagaskar kan du nemlig finde junglehytter i trætoppene, der kun er mulige at nå via en sti eller gangbro. Familievenlige værelser kan have op til fem personer boende.

 

 

2. Sjove aktiviteter på vandet

 

Nosy Tanikely på Madagaskar

 

Madagaskar har 5.000 km kystlinje samt et stort antal floder, der snoer sig gennem skovene. Kajaksejlads og kanoture er gode aktiviteter for yngre eventyrere. Her ser I dyreliv og lokale landsbyer helt tæt på, og I kan padle fra den ene øde ø til den anden. På nogle af øerne er der lagt op til snorkling. Her er der let adgang fra øerne, hvor I kan vade i havet og se fisk, stadig med en sandbanke under jer, hvilket gør det sikkert for børnene.

 

 

3. Oplev stenformationer ved Petit Tsingy

 

Tsingy, Bemaraha, Madagaskar

 

I Tsingy de Bemaraha Nationalpark finder I det smukkeste landskab med hundredvis af stentinder. Her ligger vandrestien ved navn Grand Tsingy, men der findes også Petit Tsingy, som er meget lettere at tilgå, når I har børn med. Det kræver kun en kort gåtur efterfulgt af rebbroer og jernstier, før I når til de særlige stenformationer. Det er en sjov udfordring for de eventyrlystne teenagere og større børn fra ca. 10 år og op. Hold øje med lemurerne, der lever i området.

 

 

4. Besøg lemurer i Isalo Nationalpark og på Lemur Island

 

lemur-madagaskar.jpg(2)

 

En af Madagaskars mest populære parker er Isalo Nationalpark, der er hjemsted for et vildt landskab og kattalemuren, den brune lemur og sifaka lemuren. Tag på en trekkingtur i området med egen guide. På den måde er det muligt at gøre turen så lang eller kort, som I ønsker. Tag familien med på Lemur Island, hvor I kan opleve fire slags lemurer, der alle kun lever på Madagaskar. På øen kan I spotte halvmakier, den sorte og hvidpelsede lemur, den brune lemur og en enkelt sifaka lemur.

 

 

5. Tag på badeferie på Nosy Be eller Ile Sainte Marie

 

madagaskar-ile sainte marie-1024x685

 

Nosy Be, en ø på den nordlige spids af Madagaskar, har længe været en feriefavorit blandt franske familier. Her findes en stort antal af resorts og mindre guesthouses. Det er uden tvivl det mest familievenlige sted på Madagaskar. En anden familievenlig aktivitet i det nordlige Madagaskar er en campingtur til Nosa Hara, der er landets nyeste nationalpark. Her kan du campere på stranden, sejle i kajak og klatre i bjergene. Ud for den nordøstlige side af øen finder du Ile Sainte Marie, der også er et glimrende bud på en familievenlig ferieø.

 

 

6. Gå på opdagelse i Ranomafana Nationalpark

 

ranomafana-madagaskar

 

Du kan opleve Madagaskars fantastiske dyreliv på en kort guidet tur rundt i Ranomafana Nationalpark, der er kendt for sin store regnskov. Stop ved besøgscentret, hvor der er en børnevenlig udstilling om Madagaskars plante- og dyreliv.

 

 

7. Lad jer fascinere af Baobob Avenue

 

baobab allé, madagaskar

 

Et af Madagaskars mest kendte områder er Baobab Avenue, der ligger i udkanten af Morondava på vestkysten. Her er den mest populære aktivitet en gåtur langs vejen ved de kæmpemæssige baobabtræer, som er endemiske for Madagaskar. Lad børnene blive fascineret af træernes gigantiske størrelse og lad dem undersøge, om de sammen med resten af familien, kan nå hele vejen rundt om træerne.

 

 

8. Spot havets største kæmper på en hvalsafari

 

Humpback hval

 

I juni måned kan I opleve pukkelhvaler i kanalen mellem Ile Sainte Marie og fastlandet på Madagaskar. Det er i denne periode, at mødrene kommer til området for at føde deres unger, og der er derfor større aktivitet i området end resten af året. Det er en spændende og uforglemmelig oplevelse, som fanger hele familiens opmærksomhed.

 

 

Er Madagaskar det rette valg for dig og din familie?

 

Oplevelserne er mange på Madagaskar, naturen smuk og helt sin egen og dyrelivet ligeså. Befolkningen er fattig, men utrolig venlig og imødekommende, og der er virkelig meget godt at sige om en familieferie på Madagaskar. Ekstreme temperaturer, dårlige veje og spartanske forhold kan dog teste ethvert barns sans for eventyr – også selvom der er en plysset lemur for enden af vejen. Af den grund anbefaler vi sjældent, at børn under 8 år rejser til Madagaskar. Du bør desuden tage dit barns nysgerrighed, tålmodighed og energiniveau i betragtning, inden du vurderer, om Madagaskar er den rette destination for jer til jeres næste store familieeventyr.

 

Vi står altid klar med råd og vejledning i forhold til destinationer, indkvartering og attraktioner, ja alt det praktiske, så kontakt os endelig for uforpligtende råd og vejledning. Læs mere og se vores rejser til Madagaskar på vores hjemmeside.

 

Flere spændende indlæg på rejsebloggen

Skræddersyede rejser med erfaring siden 1988!

Hvis du har helt særlige ønsker til din rejse, hjælper vi dig gerne med at skræddersy lige netop den ferie, du og din familie drømmer om. Hos os har kundetilfredshed højeste prioritet, og vi gør vores ypperste for at du får rejsen, du aldrig glemmer.

+45 6075 6075

Einar

Nana

Mathias