Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Seychellerne

Rejs til Seychellerne med Rickshaw

 

Drømmer du om en paradisisk strandferie, hvor du kan nyde livet på en fjerntliggende tropeø? Ta' på dit livs drømmerejse til den betagende og uspolerede øgruppe Seychellerne.

 

Østaten byder på smukke granitøer, uberørt jungleskov, et blomstrende koralrev, endemiske dyrearter og forrygende naturreservater, der ligger op til vandring i verdensklasse. Og så er der rig mulighed for at boltre dig i det krystalklare vand, hvor du kan dykke, snorkle, bade og sejle.

 

Seychellerne er et sandt tropeparadis med friske kokosnødder, palmetræer og bountystrande. Det perfekte sted til afslapning, en kærlighedsferie eller eventyr med familien. Vi står klar til at arrangere dit livs drømmerejse dertil.

seychellerne-skildpadde-dykning-1920x1080
seychellerne-båd-vand-1920x1080

Kort

 

Kort over Seychellerne

Seychellerne-landkort

Oplevelser

 

Oplevelser på Seychellerne

 

Seychellerne er meget mere end de paradisiske strande, der af tydelige årsager har en stor tiltrækningskraft på de fleste. Mange vil blive overrasket over mængden af aktiviteter, som øen favner. Du kan vandre på bjergstier, solbade på de gyldne strande, klatre på granitklipper, fotografere den unikke flora og fauna og nyde eksotiske retter fra det kreolske køkken. Vandaktiviteterne venter i det klare, azurblå vand. Dykning, snorkling, surfing og sejlads er i verdensklasse, og Seychellerne kan bryste sig af at have nogle af de rigeste fiskebestande i verden.

 

 

Verdens flotteste strande

 

Seychellerne er først og fremmest kendt for de uvirkelige badestrande, som findes i hundredvis. Det særlige granit stenlandskab gør strandene utrolig karakteristiske, og det er tydeligt, hvorfor strandene flere gange er kåret som verdens flotteste. Øgruppen består af 115 billedskønne øer, der hver især har noget at byde på. Du kan slentre langs strandene, slikke sol, snorkle, surfe eller bare slappe af og beundre de tropiske omgivelser. Nogle af de mest populære strande, der særligt udmærker sig med deres skønhed, er Anse Maquereau, Anse Lazio, Anse Marron, Anse Source d'Argent, Anse Volbert, Anse Intendance og Beau Vallon Beach. Flere af øerne er stort set ubeboede, og de er ofte jeres helt alene.

seychellerne-bugt-mennesker-jumpstory-1024x685-1024x685
seychellerne-strand-1024x685
seychellerne-parasoller-jumpstory-1024x685

Hovedøerne på Seychellerne

 

Mahé Island

 

Mahé er den største af øerne. Den er 32 km. lang og 8 km. bred, og så huser den 90% af Seychellernes lokalbefolkning. På Mahé finder du hovedstaden Victoria, hvor den internationale lufthavn ligger. Den spektakulære ø er domineret af store bjerge og er dækket af tropisk vegetation. På øen finder du 75 strande med det lækreste bløde sand, der ligger ud til det azurblå hav.

 

 

Praslin Island

 

Praslin er den anden største ø, og den er især kendt for Vallée de Mai naturreservatet. Det er det eneste sted på jorden, hvor du kan finde den sjældne Coco-de-Mer palme, der kan blive over 200 år gammel. Rundt omkring på øen ligger der store granitsten, som udgør den perfekte ramme om de smukke strande. Øen ligger en times færgesejlads eller 15 minutter i fly fra Mahé.

 

 

La Digue Island

 

La Digue er den tredje største ø på Seychellerne, og den er perfekt til at nyde den rolige og afslappede atmosfære, som Seychellerne er kendt for. Strandene består af fint, hvidt sandstrand så blødt som mel, og havet har den perfekte temperatur, der gør det ideelt til en dukkert. Transporten på øen er særdeles afslappet, og det er mest golfbiler og taxaer, der står for kørslen. Øen kan nås på en 15 minutter sejltur med færge fra Praslin.

 

 

Seychellernes øvrige øer

 

De fleste af øerne er koraldækkede og ligger spredt mod syd og sydøst. Omkring 40 øer er granitøer, som ligger indenfor en radius af 50 km. fra Mahé. Nogle af øerne, der er lettilgængelig er St. Anne, Ile Aux Cerfs, Bird, Moyenne, Round, Cousin, Silhouette, Danis, Aride, Aldabra, Alphonse og Desroches.

 

seychellerne-mahe-jumpstory-1024x685
seychellerne-praslin-pixabay-1024x685
seychellerne-digue-udsigt-luftfoto-by-jumpstory-1024x685

Naturoplevelser på Seychellerne

 

Seychellernes unikke flora og fauna

 

Grundet Seychellernes beliggenhed har øerne over de sidste millioner af år ligget isoleret og uberørte hen. Det har givet gunstige forhold for at flora og fauna har udviklet sig i en unik retning. Her finder du dyr og planter, som ikke findes andre steder i verden. Arterne har formået at overleve den moderne tidsalder og takket være et stort fokus på det endemiske dyre- og planteliv, er 40% af landarealet afsat til naturreservater.

 

75 plantearter findes udelukkende på granitøerne, mens de mange unikke landfugle også inkluderer arter, der kun findes på Seychellerne. Blandt krybdyr huser Seychellernes verdens største population af kæmpeskildpadder. Det uberørte koralrev er hjemsted for over 1.000 registrerede fiskearter og et utal af koraller. Seychellerne er det ultimative dyrelivsparadis.

 

For at få en fornemmelse for øens gunstighed, kan du besøge Le Jardin de Roi Spice Garden, hvor du bliver præsenteret for øens mange eksotiske krydderier og urter. Du kan også besøge den populære Seychelles National Botanical Garden, der fremviser Seychellernes frodige flora og spændende dyreliv, såsom kæmpeskildpadder og flagermuskolonier.

 

seychellerne-palmeskov-jumpstory-1024x685
seychellerne-sten-vand-pixabay-1024x685
seychellerne-moyenne-jumpstory-1024x685

Dyrelivet på Seychellerne

 

 

Kæmpeskildpadder på Curieuse Island

 

Beliggende nord for øen Praslin, finder du den gigantiske naturzoo domineret af den lokale sværvægter aldabraskildpadden. Det er en af de største skildpaddearter i verden, og den store gigant kan veje fra 135 til 275 kg. Når du besøger Curieuse kan du gå blandt de urgamle skabninger mellem parkens Coco-de-Mer palmer. Cureiuse Marine Nationalpark har også nogle fine strande, adskillige vandreruter og fund fra den tidligere spedalske koloni, der nu fungerer som museum og historisk område.

 

 

Cousin Island

 

Naturreservatet ved Cousin Island blev grundlagt i 1968 og er hjemsted for seychellersangeren og karetteskildpadden. Couslin Island ligger ca. 2 km fra Praslin Island, og er du skabsornitolog eller blot fugleinteresseret kan du vælge gangstier, der er særligt gode til at spotte Seychellernes mange unikke fuglearter. Nogle af beboerne inkluderer seychellernedayaldroslen, seychellersangeren, seychellerturtelduen og den kilehalede skråpe. Reservatet fungerer også som avlsted for noddyen, alfeternen og andre tropiske fuglearter.

 

 

Bird Island

 

Seychellerne er et fantastisk sted at besøge, hvis man er interesseret i fugle. Et af must-see stederne er Bird Island, der i parringsæsonen fra maj til oktober huser intet mindre end 1,5 millioner sodfarvede terner. Fotografer og fugleelskere kan besøge nogle af de mange observationsplatforme og få et fantastisk udsigt over de mange tusinde redder. Andre arter på øerne inkluderer alfaternen, noddyen, kardinaler, spurveduer, mynaer, bergiustere og hjejlere. Store landskildpadder bor også på øen, og der er gode fiskemuligheder i området.

 

Fugleparadiset Vallée de Mai

 

Naturområdet Vallée de Mai er så smukt, at det siges at være stedet, hvor Edens have lå. Dalen er optaget på UNESCO's verdensarvsliste for dets knap 6.000 Coco- de-Mer palmer. Palmerne er særligt kendte for deres finurlige frø, der med usandsynlig nøjagtighed ligner bagdelen på en kvinde. Hvad dalen også er kendt for, er dets status som fugleparadis. Her kan du spotte den truede seychellerbulbul, seychellerblåduen, seychellersangeren og nationalfuglen seychellerpapegøjen.

 

Du finder planter som vaniljeorkidéer, latanier palmetræer, ravenala palmer og meget andet. I dalen findes der tre vandrestier, som man kan følge alene eller på en guidet tur. Botanister, fugleelskere og naturfotografer kan bruge flere timer i Vallée de Mai, men for den gennemsnitlige turist vil et par timer i parken være nok.

 

seychellerne-skildpadde-pixabay-1024x685
seychellerne-orange fugl-dyreliv-pixabay-1024x685

Aktive oplevelser på Seychellerne

 

 

Klippeklatring på Seychellerne

 

Klatring er en af de mest adrenalinfyldte aktiviteter på Seychellerne. Du kan udfordre dig selv med en klatretur på de massive granitklipper. Der findes forskellige sværhedsgrader afhængig af erfaring og eventyrlyst. Nyd udsigten over den tropiske vegetation på øen og lad dig blive udfordret af højden, mens adrenalinen banker afsted i kroppen.

 

 

Spil golf i Seychellernes ø-paradis

 

Hvis du har en forkærlighed for golf, så er Seychellerne lige noget for dig! Der findes to anerkendte glofklubber på øen, hvor kombinationen af udfordrende baner, godt vejr og smukke rammer gør oplevelsen helt særlig. Det er helt sikkert et must, hvis du er glad for golf.

 

 

Helikopterflyvning over Seychellerne

 

Det er sjovt at hoppe fra ø til ø med båd, men har du overvejet en helikoptertur henover øerne? En af de bedste måder at opleve de himmelske øer på er fra sædet i en helikopter, hvor du flyver henover de uberørte øer i Det Indiske Ocean. Her kan du nyde det surrealistiske syn af de eksotiske øer fra fugleperspektiv.

 

 

Ziplining mellem Seychellernes trætoppe

 

Den smukke udsigt over trækronerne samt den unikke flora og fauna kommer virkelig til sin ret, når du tager turen i svævebane mellem trætoppene på Mahè Island. Der er zipline muligheder for både børn og voksne, og der findes 8 forskellige ruter at følge.

 

Oplev Seychellernes undervandsverden

 

En af de mest eventyrfyldte aktiviteter at begive sig ud i på Seychellerne er dykning eller snorkling. Grundet den spektakulære kombination af spraglende koralrev, farverige fisk, marinevægge, kløfter og vrag, er den nordlige del af regionen helt perfekt til undervandseventyr. Du kan desuden udforske granitbjergene under havoverfladen eller de mange koralatoller. Der er desuden mulighed for at dykke eller snorkle med hvalhajer i oktober, hvor sæsonen er på sit højeste. Hvadend du ønsker at gå flere meter ned i dybet eller blot befinde dig i overfladen, vil du hurtigt få øje på havets mange vidundere, som Seychellerne er særligt kendt for.

 

Vandring i verdensklasse

 

Er du til vandring og bevægelse i den smukke natur, er Morne Nationalpark et fantastisk sted at besøge. Det er blandt favoritterne hos internationale vandrere, og det er uden tvivl en af de mest naturrige aktiviteter på Seychellerne. Morne Nationalpark består af en rig flora og fauna samt utallige stier, der er perfekte for eventyrsentusiaster og naturelskere. Du når op i 905 meters højde og får en fantastisk udsigt over byen Victoria. Tager du vandrestierne, der starter fra landsbyen Danzil, passerer du frodige theplantager og får foræret en smuk udsigt over den sydvestlige kyst af Mahé.

 

Lokalbefolkningen på Seychellerne

 

Der bor kun 100.000 mennesker på Seychellerne, så du kan forvente god plads omkring dig. Lokalbefolkningen stammer oprindeligt fra de afrikanske slaver, der blev bragt til øerne af franskmændene. For ca. 150 år siden ankom kinesiske handelsmænd til Seychellerne, og det gjorde øerne til et kulturelt mix af europæiske, indiske og kreolske traditioner. Generelt lever de lokale en afslappet og rolig tilværelse, hvor dagen bruges på at sælge lokale råvarer, fange fisk eller producere en form for håndværk.

 

Maden på Seychellerne

 

Det kreolske køkken

 

Ligesom så meget andet på Seychellerne, er køkkenet også blevet påvirket af de franske, kinesiske, afrikanske og indiske traditioner. Mange af de lokale retter er godt krydret med især karry eller chili lavet på en sauce af kokosmælk. Serveres der kød til retterne, er det som oftest fisk, svinekød eller kylling. Det er mere sjældent, at der bruges oksekød eller lam. Fiskeretter på Seychellerne er udsøgte og fås i både grillet, stegt og ristet varianter.

 

 

Smag på Seychellernes fine rom

 

Besøg Trois Frères destilleriet, der producerer den lokale takamaka rom, som sælges verden over. Destilleriet ligger i den smukke Takamaka Bay på hovedøen Mahé, og her kan du få en rundvisning og lære om hele fremstillingsprocessen af rom. Rundvisningen tager mellem 30 og 45 minutter og slutter af med en smagning og muligheden for at købe en flaske rom med hjem.

 

friske-ananas-seychellerne-jumpstory-1024x685
Maldiverne-Male-Fish-Market-jumpstory-1024x685
seychellerne-palme-kokosnødder-pixabay-1024x685

Guide

 

Læs om Seychellerne på Rickshaws rejseblog

 

På vores rejseblog finder du yderligere inspiration til og information om Seychellerne. Klik på billederne herunder for at komme til de enkelte indlæg.

 

lækre-strande
seychellerne-landskab-jumpstory-1024x685
seychellerne-både-grøn ø-pixabay-1024x685

Fakta

 

Fakta om Rickshaws rejser til Seychellerne

 

 

Rickshaws rejser til Seychellerne

 

Vores rejser til Seychellerne bliver lavet som skræddersyede rejser, hvor rejseprogrammet  bliver sammensat ud fra dine ønsker og behov. Vi samarbejder med en lokal turagent på destination, der sammen med vores ekspertise og erfaring giver grundlaget for at strikke det perfekte rejseprogram sammen for dig ud fra dine ønsker.

 

  

Sikkerheden på Rickshaws rejser i Seychellerne

 

Sikkerheden på Seychellerne er generelt rigtig god, og der vil blive taget hånd om dig fra du lander på øen til du igen rejser tilbage til Danmark. Lokalbefolkningen er rare og imødekommende, og de lever generelt en højere levestandard end mange andre steder i Afrika. Som turist føler man sig generelt meget tryg på Seychellerne. Generelt anbefaler vi, at du altid tager dine forbehold, når du rejser til et fremmed land. Lyt efter guidens anbefalinger under rejsen og brug din sunde fornuft. Undgå at bære dyre smykker, tag en taxa, når det er mørkt og pak kameraet væk, når du ikke bruger det.

 

 

Indkvartering på Rickshaws rejser i Seychellerne

 

Hotellerne, vi samarbejder med på destinationen, er nøje udvalgte. Vi foretrækker autentiske og lokale hoteller, hvor kvalitet og komfort er førsteprioritet. Hotellerne er ofte simpelt indrettede, men servicen og standarden er altid høj. Personalet byder dig velkommen med åbne arme og står altid klar til at hjælpe dig under rejsen. Alle vores rejser er skræddersyede, og det er derfor muligt at vælge præcis de hoteller, der matcher dine ønsker og behov.

 

 

Eventyrlyst og komfort på Rickshaws rejser i Seychellerne

 

Rejseprogrammerne vi sammensætter ligger op til eventyr og er fyldt med spændende aktiviteter. Vi forsøger altid at arrangere rejsen, så du lærer destinationen bedst muligt at kende. På en rejse til Seychellerne kombinerer vi både badeferie og oplevelser i henhold til dine ønsker og behov.

 

Vi anbefaler vores gæster at gå ind til rejsen med et åbent og nysgerrigt sind, da du undervejs vil møde nye mennesker, vilde dyr og fremmede kulturer. Vi ligger altid stor vægt på at besøgene skal være så autentiske som muligt. Samtidig ønsker vi, at vi selv og vores gæster udviser stor respekt for landets oprindelige beboere, uanset om det er dyr eller mennesker. Går du ind til rejsen med en nysgerrig indstilling, tør vi godt love, at du får en uforglemmelig oplevelse på Seychellerne!

 

 

Praktiske oplysninger om Rickshaws rejser til Seychellerne

 

Pas & Visum

Det er visumfrit at rejse til Seychellerne op til 90 dage. Der skal dog kunne forevises dokumentation for indkvartering og tilstrækkelig økonomiske midler under opholdet. Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder ved ankomst til destinationen. Du kan finde de gældende visumregler på Udenrigsministeriets hjemmeside eller forhøre dig nærmere hos os.

 

Vaccinationer og Malariaforebyggelse

Seychellerne er på nuværende tidspunkt fri for malaria og tropiske sygdomme. Der er ikke lovmæssige krav om nogle vacciner, pånær hvis du rejser fra et land med risiko for smitte med gul feber. Da skal du vaccineres mod dette. De generelle vaccinationsanbefalinger til Seychellerne lyder på hepatitis, difteri og stivkrampe. Afhængig af rejsens længde kan der være andre anbefalede vaccinationer. Rickshaw Tours & Travel må som rejsebureau ikke rådgive omkring vaccinationer og malariaforebyggelse. Du bør derfor altid kontakte egen læge vedrørende de generelle vaccinationsanbefalinger.

 

Valuta & drikkepenge på Seychellerne

Den lokale valuta hedder seychelliske rupees (SCR), hvor 1 SCR svarer til ca. 0,5 DKK. De fleste steder på Seychellerne godtages udenlandsk valuta enten iform af USD eller Euro. Mastercard og Visa kan bruges langt de fleste steder. Man kan hæve den lokale valuta ved en hæveautomat i lufthavnen eller de lokale banker. Vi anbefaler, at du medbringer dollars hjemmefra og hæver den lokale valuta på destinationen. Husk at tilkendegive din tilfredshed med guiden i form af drikkepenge. Som tommelfingerregel honoreres guiden med 20 dollars pr. bil pr. dag. Ved restaurantbesøg lægges 10% af regningens beløb oveni. Rengøringsdamen og portøren honoreres med 1 dollar pr. dag eller pr. kuffert.

 

Kort over vejret i Seychellerne

 

Klimaet på Seychellerne

Seychellerne ligger i Det Indiske Ocean ca. 1.600 km fra Afrikas østkyst. Øerne ligger syd for ækvator og har et tropisk og varmt klima året rundt. Temperaturen falder meget sjældent under 24 grader og stiger sjældent over 33 grader. Dog har klimaforandringer gjort det svært at forudsige vejret. Maj til oktober er primært tørre og kølige måneder, men med stærke vinde mod sydøst. November er relativt varm, men her skifter vinden til nordvest. Der falder korte regnskyld om morgenen og eftermiddagen. Regnsæsonen ligger fra december til marts, hvor der er relativt varmt og vådt, især i december og januar. Vinden kommer hovedsageligt fra nordvest, og der falder kraftige regnskyld. I april er der varmt og rolige vindforhold. Der kan falde korte regnbyer om morgenen og eftermiddagen. Seychellerne ligger udenfor det cykloniske bælte.

 

 

Vejr_Seychellerne

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål om Seychellerne

 

 

Hvor ligger Seychellerne?

 

Seychellerne er en østat, der ligger i Det Indiske Ocean ca. 1.600 km fra Afrikas østkyst.

 

 

Er Seychellerne et land?

 

Ja, Seychellerne er en selvstændig østat.

 

Trustpilot