Find din rejse til Afrika her:

Rejser til Rwanda

Rejs til Rwanda med Rickshaw

 

Denne lille nation i Østafrika, kendt som landet med de 1.000 bakker, er beriget med et fantastisk dyreliv og byder på mange spændende eventyr fra safari og vandring over adrenalinfyldte oplevelser og sågar badeferie.

 

Den barske historie omkring folkemordet er også et must for at forstå det land og den befolkning, du møder på din rejse. Og endelig kan du i Rwanda også opleve de fantastiske bjerggorillaer i den dybe regnskov i Volcano Nationalpark.

 

Kombiner eventuelt dit Rwanda-eventyr med med andre lande i Østafrika som fx Kenya eller Uganda. Lad dig inspirere af vores rejseforslag, og giv fantasien frit løb, så skræddersyr vi din rejse til Rwanda.

rwanda-regnskov-1920x1080
rwanda-kigali-1920x1080

Kort

 

Kort over Rwanda

rwanda-landkort-østafrika

Oplevelser

 

Oplevelser og attraktioner i Rwanda

 

Rwanda byder på oplevelser for enhver. En af skønhederne ved at besøge Rwanda er, at du er tæt på hovedattraktionerne, hvoraf de fleste ligger mellem én og fem timers kørsel fra hovedstaden Kigali. Dette giver mulighed for unikke kombinationer af regnskove, vulkaner, savanne, by, søer og hundredvis af cykel- og trekkingruter.

 

Mangfoldigheden, du kan nyde på tværs af Rwandas attraktioner, er stor. Her venter dig oplevelser fra den lavtliggende savanne i Akagera Nationalpark, der minder mere om Østafrikas traditionelle safariparker med dyr som bøfler, løver og næsehorn, til de bølgende gorilla trekkingruter i de grønne regnskovsklædte bjerge.

 

Den rene og rolige hovedstad Kigali

 

Rwandas hovedstad, Kigali, skiller sig ud fra de fleste andre afrikanske storbyer. Her er nemlig utrolig pænt, rent og roligt. Faktisk har Kigali fået titlen som Afrikas reneste by, og det er tydeligt at se hvorfor. Ved ankomst i Kigali lufthavn vil du blive mødt at et stort skilt, der fortæller at brug af ikke-nedbrydelige plastikposer er forbudt. Og det fungerer! Alt plastemballage vil blive konfiskeret uden undtagelse, og det vil høre sig til sjældenhederne, at du finder noget i plastik både i Kigalis gader eller i bjergene. Faktisk sigter den lille republik efter at være det første land, der vil eliminere alt plastaffald.

 

Hovedstaden ligger smukt i en dal omgivet af runde skovklædte bakker, så langt øjet rækker. Byens smukke boulevarder og grønne parker danner en flot ramme for et rigt kulturliv, hvor du kan opleve afrikanske rytmer og smukt kunsthåndværk. Besøg byens markeder eller gallerier, som er fyldt med traditionel vævning, træskærerarbejde og farverige tekstiler.

 

 

Besøg Genocide Memorial Centre i Kigali

 

Et must-see i storbyen er uden tvivl et besøg til Genocide Memorial Centre, der skildrer folkemordet, der fandt sted i 1994. Her blev 800.000 medlemmer af tutsi-stammen slagtet på under 100 dage. Folkemordet er gået i historiebøgerne som et af de mest brutale og hurtigste folkemord, der nogensinde er eksekveret. Et besøg til centret er en rørende oplevelse, der med stor sandsynlighed giver en klump i halsen ved tanken om de grusomheder, der har fundet sted i netop dette smukke og gæstfrie land.

 

 

Kigalis farverige markeder

 

I den mere muntre og livlige ende finder du de mange lokale markeder, som ligger i Kigali. Det gode ved markederne i Kigali er, at de er knap så kaotiske, som i mange andre afrikanske storbyer. Et af markederne er det farverige Kimironko marked, hvor der sælges alt fra skræddersyede kjoler til kød og kunsthåndværk. De smalle, charmerende gange er fyldt med souvenirs og friske råvarer, der er pænt stillet op til at friste interesserede købere.

 

 

Byrundvisning I Kigali

 

Det er givet godt ud at tage med en lokal guide på en byrundvisning. Egentlig er det sikkert at bevæge sig rundt i byen på egen hånd, men en lokal guide kan vise og fortælle om de mange skatte, der gemmer sig på gaderne. Du bliver taget med rundt til kulturelle seværdigheder og slutter af på Mount Kigali for en fantastisk udsigt over byen.

 

rwanda-mindeplads-genocide-memorial-folkemord-flickr-1024x685
markedskvinder
rwanda-kigali-jumpstory-1024x685

Rwandas enestående natur

 

Rwandas natur er uden tvivl blandt Afrikas smukkeste. Her finder du dybgrønne regnskove, årtusinde gamle vulkankratere og endeløse, frodige sletter. Uanset hvor du tager på eventyr, vil naturen tage pusten fra dig.

 

 

Vandring og trekking

 

Rwandas episke landskaber, behagelige klima og storslåede dyreliv gør landet til en uovertruffen trekking destination. De bedste vandreområder ligger i den vestlige del af landet, fra Volcanoes Nationalpark mod nord til udkanten af Lake Kivu mod vest og ned til Nyungwe Nationalpark mod syd. Følg Congo Nile Trail langs Lake Kivu, bestig det 4.507 meter høje Mount Karisimbi eller klatre mod toppen af kratersøen Mount Bisoke i 3.700 meters højde. Uanset hvilken rute du vælger, er de fleste af vandreområderne hjemsted for dyr, heriblandt chimpanser og gorillaer. Du vil derfor med stor sandsynlighed møde dyreliv på din vej, hvadend det er fugle, primater eller reptiler.

 

 

Sæt fødderne på udslukte vulkaner

 

Det er langt de færreste steder i verden, hvor det er så let tilgængeligt at vandre på vulkaner. Derfor bør du også gribe muligheden, når du besøger Rwanda. Det foregår ved Virunga Mountains, der er en bjergkæde bestående af 8 vulkaner – både udslukte og aktive. Bjergkæden strækker sig over Uganda, Congo og Rwanda og er en del af Great Rift Valley. Den højeste af alle vulkanerne, Mount Karisimbi, ligger i Rwanda og når op i 4.507 meters højde. Andre vulkaner, der er mulige at besøge ved Virunga Mountains, er Mount Bisoke, Mount Gahinga og Mount Muhabura. En trekkingtur til toppen giver besøgende en fuldstændig betagende udsigt over nationalparken og de andre vulkaner. Alle vulkanerne er omgivet af bambusskov og et fascinerende dyreliv, som du ikke kan undgå at ligge mærke til.

 

 

Besøg den idylliske Lake Kivu

 

I den vestlige del af Rwanda ligger ferskvandssøen Lake Kivu, som er en del af Great Rift Valley. Søen er omgivet af storslåede bjerge og søens smaragdgrønne vandoverflade dækker et areal på 2.700 km². Det er Rwandas største sø, og Afrikas 6. største. Det er muligt at tage på forskellige bådture, sejle i kajak eller besøge et af beach resortene, der ligger ved søen. Der lever hverken krokodiller, flodheste eller den frygtindgydende bilharzia bakterie i søen, hvilket gør den ideel til en svømmetur. Mange vælger også at tage på vandre- eller mountainbiketure langs søbredden.

 

volcano-rwanda-jumpstory-1024x685
mount-bisoke-rwanda
rwanda-lake-kivu-jumpstory-1024x685

Gorillatrekking i Rwanda

 

En af de største årsager til, at turister besøger Rwanda, er de famøse bjerggorillaer, som lever i Rwandas dybe regnskov. Det er en unik og adrenalinpumpende oplevelse, som kun de færreste mennesker får lov at opleve. Efter et langt og svedigt trek, vil du næsten ikke kunne tro dine egne øje, når du står ansigt til ansigt med gruppens alfahan silverbacken. Han virker en del større end de billeder, du har set hjemmefra. Faktisk er silverbacken op til tre gange så stor som en fuldvoksen mand. Tiltrods for hans tolerante og fredelige tilgang til det menneskelige besøg, får oplevelsen hurtigt pulsen til at slå et par ekstra slag.

 

 

Besøg bjerggorillaerne i Volcanoes Nationalpark

 

Skal man opleve bjerggorillaer, skal man tage til Volcanoes Nationalpark, der er en del af Virunga Mountains. Her lever 10 forskellige gorillafamilier i deres egne små samfund bestående af 25-30 medlemmer. Sammen med dygtige og erfarne guider bliver du taget med ind i gorillaernes hjem i den dybe, frodige regnskov. Du vandrer i det smukke og til tider udfordrende terræn, indtil du sammen med resten af gruppen til sidst finder familien. Undervejs kan du nyde lyden og synet af de mange fuglearter og kaldene fra forskellige aber, der lever i skoven. Gorillatrekking er kendt som en beskostelig affære, men den gode nyhed er, at beløbet for gorillatilladelsen er med til at beskytte og forbedre leveforholdene for de truede primater.

 

rwanda-bjerggorilla-silverback-jumpstory-1024x685
volcano-rwanda-bjerg-jumpstory-1024x685
rwanda-bjerggorilla-silverback-jumpstory-1024x685-1024x685

Chimpansetrekking i Rwanda

 

Tiltaler idéen dig om at trekke med nogle af verdens mest truede primater, kan du også kaste dig over chimpansetrekking. Det er knap så hårdt ved pengepungen, men oplevelsen er på mange måder ligeså storslået. Du kommer helt tæt på de unikke skabninger og får lov at betragte deres interne uenigheder og ageren i deres familiære samfund.

 

 

Chimpanser i Nyungwe Forest

 

Hvad der eftersigende er Rwandas ældste skov, er et rent dyreparadis. Især når det kommer til menneskets nære slægtning, chimpansen. Nyungwe Forest er en lang strækning af frodig regnskov, der båder tiltrækker nysgerrige turister og vidensbegærlige forskere. Der bor over 60 chimpanser og over 13 andre arter af primater i skoven. Til forskel fra gorillaerne, er chimpanserne langt mere mobile, larmende og stædige. De befinder sig ofte i trætoppene. Du følges med en gruppe og en guide, der sammen med et hold af trackere, finder frem til chimpanserne. Her bruger I noget tid sammen med de vilde dyr og observerer deres finurlige og menneskelige adfærd. Chimpansetrekkingen er en speciel oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.

 

chimpanse-unge-tanzania-
Guide, Chimpansetrek, Uganda, Kalinzu forest
chimpanse-gombe-tanzania

Ta' på safari i Rwanda

 

Du skal ikke langt væk fra storbyens travle liv, før du kan betages af de sceniske landskaber og rige dyreliv, der kan opleves på nærmeste hold enten alene eller i selskab med vores lokale guider. Til trods for at landets areal kun svarer til halvdelen af Jylland, har Rwanda en overraskende diversitet, som indbyder til safari. Landet er habitat for mere end 1.400 fuglearter samt et imponerende vildtliv med både løver, leoparder, giraffer og elefanter.

 

 

Akagera Nationalpark

 

Det ultimativt bedste sted at tage på en klassisk safari er i Akagera Nationalpark i den nordøstlige del af landet. Her finder du massere af Afrikas sublime dyreliv ligefra løver, elefanter og zebraer til leoparder, bøfler og hyæner. Der lever desuden mere end 500 fuglearter i parken. Akagera ligger i et smukt terræn blandt kultiverede bakker, der sætter de perfekte rammer for en sublim safari. Landskabet er lavtliggende med store græssletter og kaktuslignende planter. Parken er dog præget af det generelle barske terræn, der er karakteristisk for Rwanda. Du kan desuden tage på fisketure eller bådsafari på Lake Shakani og Lake Ihema, der ligger i parken. Her kan du opleve både krokodiller og flodheste, som holder til ved søerne i større bestande.

 

 

Gishwati Mukura Nationalpark

 

Gishwati er en af de nyere nationalparker i Rwanda og blev grundlagt i 2016. Parken er især kendt for dets mange planter, aber og fugle, der lever i parken. Formålet med nationalparkens grundlæggelse er at udvide naturområder, som er med til at beskytte og bevare det lokale dyreliv. I parken er der set forskellige primater som chimpanser, gylden marekat, colobusaber, L’Hoest’s aber og grøn marekat.

 

Lake Mburo national park Uganda
akagera-rwanda-giraffer-jumpstory-1024x685
rwanda-hjortedyr-antiloper-jumpstory-1024x685

Rwandas stammefolk og etniske grupper

 

Rwanda har en både spændende og grufuld historie, der bevidner om landets diversitet og etniske forskelligheder. Et besøg til Rwanda lægger op til at gå på opdagelse i landets spændende kulturer og etniciteter.

 

 

Intore folket

 

Intore er egentlig en kulturel dans, der udføres af krigere, som optræder i en gruppe. Krigerne er udsmykket med traditionelle kostumer bestående af et langt basthårbånd om hovedet og et stykke stof om livet. Farverne er som regel blå og hvide. De udfører den detaljerede og svære dans til lyden af trommer. Dansen udføres som regel under enhver fejring. Det kan være et bryllup, helligdage eller en religiøs ceremoni. Dansen er ikke et symbol på et mindre lokalsamfund, men den er et symbol på Rwanda som en samlet nation.

 

 

Twa-befolkningen

 

Twa-befolkningen, også kendt som batwa, er pygmæ-mennesker og Rwandas oprindelige indbyggere. De har i gennemsnit en højde på 1,5 meter. I dag udgør de kun 1% af befolkningen. Oprindeligt var de et bjergboende folk, der gik på jagt og samlede bær. De har i mange år boet i den ækvatoriale regnskov i det centrale Afrika. De fleste nuboende twaer i Rwanda lever omkring Lake Kivu i primitive samfund, hvor de holder fast i deres gamle traditioner.

 

 

Hutuerne og tutsierne

 

De to stammer hutuerne og tutsierne har en dyster og drabelig fortid bag sig. I 1994 udspillede en forfærdelig blodkamp sig, da folkedrabet fandt sted. Hutuerne mente, at tutsierne udgjorde en trussel for dem, og de blev derfor masseslagtet. I dag er der gudskelov ingen anspændinger imellem befolkningen, og de lokale lever fredeligt side om side med stor afsky og ydmyghed omkring fortidens begivenheder.

 

 

Verdens venligste befolkning

 

Tiltrods for den dystre baggrund, er rwanderne i dag kendt som et af verdens venligste folk. Mange mener, at fortiden netop har været med til at forme dem til den venlige og fredelige nation, de er i dag. På gaden vil du møde smilende lokale og tale med mennesker, der er nysgerrige på din baggrund og livshistorie. Faktisk er det den dag i dag blevet ulovliggjort at tale om etniciteter blandt lokalbefolkningen, og langt de fleste rwandere er ligeglade med deres etniske tilhørsforhold. Det spiller ikke længere en rolle, og fokus er i dag på fællesskabet, fred og forsoning.

 

rwanda-lokale-befolkning-bærere-jumpstory-1024x685
rwanda-local-homes-lokal-befolkning-jumpstory-1024x685
rwanda-bananer-cykel-jumpstory-1024x685

Smag på Rwandas lokale køkken

 

Kaffe: Rwandas brune guld

 

Rwanda er verdenskendt for at høste fantastiske kaffebønner, og besøger du landet, bør du holde ind ved en af de lokale plantager. Her kan du få en rundvisning på ejendommen og lære om processen fra høst til den færdiglavede kop kaffe. Hør om landets voksende kaffeindustri, og hvordan den rwandiske kaffe er landet på hylderne hos internationale kæder som Starbucks.

 

 

Rwandas lokale køkken

 

Maden i Rwanda er på mange måder klassisk afrikansk med bønner, kartofler og majs. Maden er generelt ikke stærkt krydret, og folk spiser simple retter lavet på lokale råvarer. Det rwandiske køkken består især af søde kartofler, kassava, frugt og madbanaer. Rigtig mange madbananer! Mange retter er vegetariske, og kød spises kun ved særlige lejligheder. Tiltrods for de klassiske ingredienser byder Rwanda på en bred vifte af forskellige retter, og flere af retterne er inspireret af udenlandske aner fra det asiatiske, indiske og vestlige køkken.

 

rwanda-kaffeplantage-jumpstory-1024x685
bananer-uganda
jack-fruit-uganda

Guide

 

Læs om Rwanda på Rickshaws rejseblog

 

Hvis du drømmer om at opleve Rwanda, så må du ikke snyde dig selv for at forfølge din drøm. Vi er sikre på, at du får et af dit livs største rejseoplevelser i denne østafrikanske perle. Lad dig gerne inspirere ved at dykke ned i vores rejseforslag med komplette dagsprogrammer øverst her på siden og find rejseberetninger og yderligere informationer på vores rejseblog via linkene herunder.

Blog - Blandt bjerggorillaer i disen i Uganda og Rwanda
Blog - Oplev bjerggorillaer tæt på i Uganda og Rwanda
Blog - Chimpansetrekking i Afrika
rwanda-bjerggorillaer-jumpstory-1024x685

Fakta

 

Fakta om at rejse til Rwanda med Rickshaw

 

Skræddersyede rejser til Rwanda

 

Rickshaws rejser til Rwanda er alle skræddersyede rejser, der er designet ud fra dine ønsker og behov. Kombinationen af vores ekspertise, dine ønsker og viden fra vores lokale agenter gør, at vi kan sammensætte det perfekte rejseprogram til dig. Du er altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon, hvis du ønsker at høre om mulighederne for en skræddersyet rejse.

 

Vi kan nemlig ikke vente med at sende dig på dit livs eventyr i Rwanda!

 

 

Sikkerheden på Rickshaws rejser i Rwanda

 

Rwanda er igennem tiden blevet kåret som Afrikas fredeligste land. Landet skiller sig på mange måder ud fra flere af de afrikanske lande ved at være både ren, rolig og sikker at befærde sig i. Dog bør du altid tage dine generelle forholdsregler, når du besøger et nyt land. Lyt efter guidens anvisninger, og brug din sunde fornuft, når du bevæger dig rundt i byen.

 

 

Indkvartering på Rickshaws rejser i Rwanda

 

Hotellerne vi samarbejde med på destinationen er alle nøje udvalgt. Vi prioriterer de lokale og autentiske hoteller, hvor charme og service står forrest. Personalet er altid imødekommende og hjælpsomme, og værelserne er pæne og rene. Når du tager på en skræddersyede rejse, er det som altid muligt at vælge hoteller ud fra dit ønske til standarden.

 

 

Eventyrlyst og komfort på Rickshaws rejser i Rwanda

 

Vores rejser i Rwanda er oplagte til dig, der godt kan lide eventyr, natur og kultur under rejsen. Rejseprogrammet er fyldt med spændende aktiviteter og nye oplevelser, som du kan fylde rejserygsækken med. Infrastrukturen er bedre end i mange af nabolandene, og vejene er af relativt god standard.

 

Vi forsøger altid at sammensætte et rejseprogram, der inkluderer mest muligt af dyrelivet, naturen og kulturen i Rwanda. Derfor er det også vigtigt at være åbensindet og nysgerrig, når du rejser i Rwanda. Du vil stå overfor nye møder og oplevelser, hvor der skal tages hensyn. Du vil møde dyr og lokale beboere, hvor besøget foregår på deres præmisser. Fælles for besøgene er, at de besidder en høj grad af autenticitet, men at der altid tages hensyn til de oprindelige beboere, uanset om det er mennesker eller dyr. Går du ind med den indstilling til rejsen, tør vi godt love en uforglemmelig rejse i Rwanda!

 

 

Praktiske oplysninger

 

Pas & Visum

Ved indrejse til Rwanda skal du huske dit pas, som skal være gyldigt minimum seks måneder efter hjemkomsten. Der er visumpligt ved indrejse til Rwanda. Visum kan udstedes ved ankomst og er gyldigt i op til 30 dage. Reglerne kan ændre sig med kort varsel, så sørg altid for at holde dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

Vaccination og Malariaforebyggelse

De generelle vaccinationsanbefalinger i Rwanda lyder på difteri, stivkrampe samt hepatitis. Afhængig af rejsens varighed kan der være andre anbefalede vacciner. Rejser du fra et land med risiko for smitte med gul feber, skal du også vaccineres mod dette. Malariaforebyggelse afhænger af hvor og hvornår du skal rejse i landet. Du er altid nødsaget til at rådføre dig ved egen læge, da rejsebureauer ikke må rådgive om vaccinationer og malariapiller.

 

Valuta & drikkepenge i Rwanda

Valutaen i Rwanda hedder Rwandiske Franc (RWF) og kan hæves i bankernes hæveautomater i lufthavnen og i alle større byer. Det er desuden muligt at betale med US dollars mange steder. Enkelte steder tages der også imod Euro, dog anbefaler vi betaling med dollars eller RWF.

 

Husk at give guiden drikkepenge under rejsen. Tommerfingerreglen lyder 5-10 dollars pr. person, pr. dag til guiden. Til restauranten gives gerne 10 % af regningen. Rengøringsdamen og portøren honoreres med ca. 1 dollar.

 

 

Kort over vejret i Rwanda

 

Klimaet i Rwanda

Rwanda ligger ved ækvator og har et tropisk klima. Temperaturen er nogenlunde stabil året rundt og ligger mellem 25-27 grader. Nattemperaturen når sjældent under 15 grader. Den korte regntid falder i oktober og november, mens den lange regntid falder fra marts til maj. Under tørsæsonen i juni, juli og august er der lette skyer, der er med til at holde temperaturen moderat og behagelig.

Vejr_Rwanda

FAQ

 

Ofte stillede spørgsmål om Rwanda

 

 

Hvor ligger Rwanda?

 

Rwanda ligger i Østafrika, og grænser op til Uganda, Tanzania, Congo og Burundi.

 

 

Er Rwanda et land?

 

Ja, Rwanda er et land beliggende i Østafrika.

 

 

Trustpilot